Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Szedlák Zsuzsa: Gondolatok a Kopaszi-gátról

2016. június 11. - Harun al Rasid

Le kell cserélni a rádiót az autómban. Mert csak rádió! Ma sokat jöttünk - mentünk, mert vásároltunk és többször hallgattam ugyanazt a hírkaktuszt! Az jutott róla eszembe: az a terület, amiért 4x próbálták lecsukni Molnár Gyulát, hogy elpanamázta, kb tized akkora, mint amit most ugyanott a XI. Ker fityeszes főmuftiai elpanamáztak az araboknak. Azoknak az araboknak, akik takarodjanak, vagy nem létkérdés a beilleszkedés, csak adják le a lét. Azoknak a gazdag araboknak, akik egyébként a hülye fanatikusokat a háttérből pénzelik. Hisz ezek már annyira modern tanulmányokat folytattak, hogy eszük ágában nem lenne, mondjuk felrobbantani magukat, ők inkább pénzelik a mohamedán egyházat, akik majd tanítják a szegény arabot és fanatikussá nevelik.

Aztán az is eszembe jutott, hogy a nyugdíjasokat, a fák utáni hármas számú közellenséget miért kellett kitiltani a Kopaszi gátról. A hátsó része igen kellemes strandoló hely volt azoknak az embereknek, akik a kutyájukkal mentek ki. Ma már egyre több helyről tiltják ki őket, pl. az ember-parkokból. A játszótérről természetesen megértem, de, hogy azokból a parkokból, ahol Julikától-Jancsiig pihenni, traccsolni felnőtt emberek ücsörögnek, sétálnak miért zavaró tényező a kutya?

Aztán a következő dolog is felmerült bennem. Aki ismeri ezt a környéket, tudja, hogy volt egy rész, ami a Kopaszi gát parkolójától a Budafoki útig tartott és egy sétaút, amit napozásra és kutyasétáltatásra is használtak.

Nos, ezt a reszt is hozzácsapták a nagy markethez. Építeni szeretünk, különösen így, hogy az arabok finanszírozzák és az árakat megfejelhetjük azzal a bizonyos 10-20 milkával ( vajon ez hol csapódik majd le? Marketnél, az arab sejknél, esetleg a helyi, netán az isteni magasságokban uralkodóknál ( pedig ugye emlékszünk 27%-ból 5% ) ez kb 20% csökkenést kellene eredményezzen, de hát a kereslet-kinálat és az új törvény, plusz a sok balga miatt nem hogy csökkent, hanem a fent említettel nőnek az árak.
És tessék mondani, majd eredményezi ez a térkép, hogy a későbbiekben a Kopaszi a telep szórakoztató részévé válik, esetleg a 300e euro +20m ft-ért a betelepülők saját arab negyede lesz?

És hogy az elmúlt napokban látottak hogy jöttek össze a mai hírkaktusszal? Hát úgy, hogy egy ugrásra, no nem a Sugár, hanem a Kelenföldi pályaudvar, ahova - ma mondták - felépítik Dél-Buda kórházközpontját, ami a város legnagyobb és Europa legkorszerűbb létesítménye lesz. Tessék mondani, kinek? Olyan lesz, mint a Tüske, hogy mindenkié, de csak..... mehetnek be használni, vagy?....... http://24.hu/belfold/2016/04/07/a-varkert-bazar-sorsara-jutott-a-tuske-uszoda/

Azt ki és mikor fogja vizsgálni (négyszer,) hogy ki mennyit nyert eddig ebből az üzletből?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr328799440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása