Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Trianoni búsongás, Mogyoródon.

2016. június 04. - Harun al Rasid

Megemlékezést tartott a Jobbik mogyoródi alapszervezete a trianoni döntés évfordulója alkalmából. Hogy mi értelme volt ennek, ne kérdezzétek. Minden esetre jobban megszervezték, mint az elmúlt évben, lévén, hogy a nagymise időpontja közelébe tették a megemlékezés időpontját, így a templomba tartó, másféle áhítatra készült népek – jobb híján - oda csoportosultak, elvégre Mogyoródon olyan sok említésre méltó esemény nem történik.

Egész csinos kis tömeg verődött össze – mert hát, helyi viszonylatban 50-60 ember már tömegnek számít. Ráadásul még harangkongás is színesítette a megemlékezést, amit nyugodtan lehetett volna a Trianonért szólónak minősíteni, de nem az volt, csak a felet ütötte el a torony órája.

Volt hozzá koszorúzás, csak hát a Jobbik illusztris tagjainak az ilyesmiben nincs nagy rutinja, mert ünnepélyesen lassúdad lépéseiket nem mérték ki, így a fal előtt kínos toporgássá változott a díszmenet.

Volt ott népviseletbe öltözött menyecskék biodíszlete, amivel csak az a baj, hogy Mogyoródnak nincs néprajzi identitása, mi több, etnikumai sincsenek, így a fene tudja, miből és hogyan rakták össze a mogyoródi népviseletet. Ha valaki kíváncsi lenne, miről is beszélek, itt olvashat utána: Földrajzi Értesítő XLIII. Évf. 1994. 3-4. Füzet, pp. 299-324. Budapest és régiója etnikai térszerkezetének alakulása (1850 -1990) KOCSIS KÁROLY . http://www.mtafki.hu/konyvtar/…/FE1994/FE19943-4_299-324.pdf Mogyoródot sehol sem említik, pedig környezetében - Csömör, Cinkota, Nagytarcsa, Gödöllő – elég erős szlovák etnikum (a hozzájuk tartozó népviselettel) volt fellelhető.

Haladjunk. Volt kihangosított zenei kesergő, talán Kárpátia, talán Deák Bill, lényegtelen. Véleményem, hogy egy ilyen megemlékezésnek felemelőnek kellene lennie, de a borongás, a nyavalygás a megváltoztathatatlan felett minden, csak nem emelkedett hangulatú. Mindegy, ők tudják, mire fogékony a néplélek.

Azon felül ott volt a tetthely. Korábban már említettem a Jobbik hangulatkeltő akcióját, (mi szerint azok a rohadt komcsik el akarják távolítani a templom előtere támfaláról a tiranoni emléktáblát. A hiszti, persze, sok hívőt is megfogott. Egyetlen apró hibája volt az egésznek: Beer Miklós megyéspüspök kezdeményezte a tábla - mint oda nem illőt - eltávolítását. Namármost: ha a megyéspüspök rohadt komenista, akkor a pápával is komoly bajok vannak.

Ami azonban egy cseppet elkeserített: az ifjak látványa, mert hát voltak a közönség soraiban nem is kevesen. Merem remélni, hogy a misére jöttek, mert, hogy Trianonról, előzményeiről és következményeiről halovány fingjuk sem lehet – hacsak nem az agyonmagyarok irredenta és revizionista fröcsögései nem szolgáltak számukra tananyagul.

Persze, nem véletlen a Jobbik fölénye vidéken - különösen a kis településeken -, hiszen a tudatlanság is arrafelé jellemző.

Hanem, Budapest határától 2 km-re némileg kevesebb sötétséget várna el az ember…

 

trianon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr488779468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása