Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Balogh József Lino: Antiszemiták figyelmébe

2016. május 14. - Harun al Rasid

Az elvetemült, betegesen buzgó antiszemiták figyelmébe:

Volt egy ember, aki húsüzemet alapított, Olaszországból hozott szakembereket és az akkori csúcstechnológiát. Egyre híresebb vált termékei meghódították Európát. Hatalmas jövedelmének részét szegényekre és városára, majd az egész ország támogatására ajánlotta évente. Emberségét még az antiszemita Hóman Bálint is elismerte . Többszöri találkozásuk vége pedig barátság lett.

De ennek ellenére 1943-ban munkaszázadban teljesített, majd 1944-ben a sárga csillagot is felvarrta ruhájára, miközben több nyilas érzelmű család tiltakozva, karon öltve sétálgattak vele a főutcákon.
Egy újabb munkaszolgálatból megszökött és bujkálnia kellett. A háború végén gyárát államosították, ő pedig pár év múlva elhagyta szeretett hazáját.

Utána pedig ezt a gyárat és termékeit újra világhírűvé tették titkos ízei. Ma nemzetközi hungarikum, melyet habzószájú új-nyilasok és nácik saját hungarikumként dicsőítik.
Pedig az egész alapítás egy Pick-vezeték nevű szegedi zsidó család tulajdona . Pick Márk majd Pick Jenő, Pick Tamás az örököse.
Szegedet segítette, zsinagógát építettet, az országot tette híressé, melyet maga Horthy is meghajolva, áldással köszönte.

De ugyan ezt írhattam volna a Budapesti Herz családról is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr248716748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mátyásné Márkus 2016.07.20. 23:56:31

Beleremeg a lelkem, ha végignézem mennyi tehetséges embert adtunk- adunk mai nap is a világnak!!!mégis miért vagyunk ott, ahol vagyunk???Gazdaságilag a hátsó traktusban kullogunk, a gyermekeink és az öregjeink éheznek, nyomorognak, a tehetséges fiataljaink, a jó szakembereink elvándorolnak.semmi emberek ülnek a nyakunkon és tékozolják el össznépi vagyonunkat, mindazt amivel fel lehetne virágoztatni ezt az országot.Megtagadják a méltóságteljes túlélési lehetőséget a kiszolgáltatottaktól, akár gyermek az, akár felnőtt, akár idős! Ezek a kiválóságok, akik itt napról napra dicsőséget szereznek hazánknak, példaképül szolgálhatnának az itthon lézengőknek, azoknak a fiataloknak akik a még meglévő értékeinket dúvad módjára tönkreteszik, ahelyett hogy felébredne az önbizalmuk, követnék hírességeink jó példáját és segítenének minél gyorsabban naggyá tenni hazánkat és Europa élére állhatnánk.Álmodozok, álmodozok, és büszkeségtől dagad a keblem, miközben szemeimből csorognak a könnyek.
süti beállítások módosítása