Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Lázár, az arapapagáj

2016. február 07. - Harun al Rasid

Lássuk be, egy táskahordozóból arapapagájjá válni nem semmi előre lépés az evolúcióban. Miért is gondolom Lázárról, hogy arapapagáj? Mondjuk, a beszédkészségéről.

„ A papagájok nem utánoznak, főleg a nagypapagájok, hanem kommunikálnak vele.” Kétségtelen, Lázár nem utánoz, hanem kommunikál. Méghozzá mit is?

„…túl sok az állami hivatalnok, és túl sok az állami hivatal…” kétségtelen, de kik is hoztak létre csókosoknak látszathivatalokat? Csak nem fideszék? „…ez amúgy is kényes kérdés, hiszen minisztertársaim birodalmairól van szó…” mi van? Egy miniszternek birodalma van és ő abban az imperátor? Tán még birodalmi sólyma is van és kijár neki a Sötét Nagyúr megszólítás? „…ha ezt annyiban hagyjuk, akkor lényegében feléljük a jövőnket…” basszus, szarva közt a tőgyét: telt házba nehéz újabb vazallusokat bepasszírozni, biza, felélik a jövőjüket, mert nem lesz függelemben tartott, alázatos szavazójuk! Beszélt – oppardon, kommunikált - arról is, hogy ahhoz, hogy egy új állami tisztviselői kar jöjjön létre, át kell alakulni a járási- és kormányhivataloknak – értsen ez alatt bármit is. A magam részéről ez alatt azt értem, hogy a jó fenébe, még mindig nem törtek be eléggé a csinovnyikok, még mindig akadnak csírái az önálló gondolkodásnak, a rendszerkritikának, hát majd tesznek róla: szerva itt, csere ott.

„Az arapapagáj tud beszélni, természetesen sok türelemre és kitartásra van szükség, hogy megtanítsuk.”

Nos, Lázárt nem kellett sokáig tanítani, igen rövid időn belül megtanult beszélni, Orbánnak alig került erőfeszítésébe – pláne, türelmébe – hogy úgy beszéljen, ahogy ő tanította.

„A papagájok kommunikálnak. Kimutatták, hogy vannak olyan egyedek, amik egy 6 éves gyerek szintjén is tudnak beszélni az emberrel.” Ez nagyon ül. Egy 6 éves gyerek nem mindig van tisztában a valósággal, pláne nem az igazsággal – ahogy Lázár sem. Szerinte a régi rendszer megbukott – oktatásról beszélünk – és 2002 óta drámaian romlott a diákok teljesítménye. Nyert, valóban romlott, hála a különös gondossággal 2010 óta tudatosan lebutított oktatási rendszernek, a korántsem véletlen funkcionális analfabéta képzésnek és a szegregációnak. Sajnálatos módon a PISA-tanulmány mindezt nem 2002-ről, hanem 2004-2005-ről állapította meg. „…nem lehet egy olyan oktatási rendszert folytatni, ami MINDEN európai felmérés szerint erősen szegregáló, és az emberek közötti különbséget erősítő…” na, végre. Lehet, hogy kezd felderülni a nemzet arapapagájának tudata? Vagy ezt nem a saját, poroszos, népbutító, szegregáló oktatási rendszerükről mondta?

„A papagáj beszédét ne tekintsük puszta hangutánzásnak, mert sokkal több annál. Egyrészt a megtanult szót, kifejezést a megfelelő időben, szituációhoz kötve képes alkalmazni. „

Nos, a kormányzati papagájseregletben nem csak Lázár az egyetlen. Akad abban egy jelentéktelen KDNP-s jákópapagáj, aki a fenti tételt a következő módon volt képes igazolni:

„…az ellenzék összehangolt támadást folytat az állami oktatási rendszer ellen. Az egész országban mszp-sek, gyurcsányisták, bajnaisták (csurkisták, fradisták, sipisták és egyéb vándorkomédiások), LMP-sek, liberális pártaktivisták és Soros György által fizetett civil szervezetek szervezik a tüntetéseket. „ Ennek a szerencsétlen jákópapagájnak minden valószínűség szerint hiányzott valami fontos alkotó elem a napi táplálékából. Zöldségek, csírák, olajos magvak, szépiacsont, ki tudja? Kétségtelen, hogy hiányuk okán agya komoly fejlődési rendellenességgel küzd.

A papagájok igazi megismeréséhez sokszor évek kellenek, hiszen mindegyik egyéniség.

Az, egyéniség. Ha ránézünk a kormányzati papagájokra, mindez jól látható. Jól látható az is, hogy ezzel az egyéniséggel nincs mit büszkélkedniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr458367100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása