Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Terror. Veszély?

2016. január 13. - Harun al Rasid

vagy csak a Vezér fosik

vagy csak a Vezér fosik

Nos, elég érdekes az újabb orbáni húzás – mert ne tessék azt gondolni, hogy alkotmánymódosítást a Vezér katalizációja nélkül bárki kezdeményezni merne. Mert hát Orbán annyira majrézik hatalma esetleges elvesztésétől, hogy bármi aljasságra képes.


Ilyen ez a terrorveszélyhelyzet alapján elrendelt kényszerintézkedések alapizébe szövegezése. Abba az alapizében, amit márványszilárdságúnak jellemeztek anno, de mivel eleddig hatszor módosították, max. márványsajt szilárdságú lehet – és legalább olyan büdös is. Ráadásul a kormány javasolja az alkotmánymódosítást. Teccik érteni, a kormány, úgy en bloc. Ez olyan, mint anno: elvtárs, ezt a párt kéri tőled! Mégis, ki a bánat az a párt? Van arca, keze, lába, milyen magas, hány kiló? A kormány javasolja…de mégis, ki? Szóval, maradjunk Orbánnál, ő az, aki szokás szerint a függöny mögé bújuk.

Mert hát, Magyarországon a terrorveszély kb. annyira valószínűi, mint Szaharában a hóesés. Mondják, volt már olyan. Mert hát, a terrorveszély valamivel komolyabb súlyú országokban – Német o. Francia o, Aglia – a nagyobb esélyű, részben politikai súlyuk, részben iszlám lakosságuk száma okán. Magyarország ebből a szempontból - nomeg más szempontból is - súlytalan, bármennyire is próbál Orbán az ordító egér szerepéből kilépni.

Még gyakorlóterepnek is nevetséges.

Node, térjünk vissza a terrorveszélyhelyzetben alkalmazható eljárásokhoz:

„A kormány korlátozhatja, befolyásolhatja a médiatartalmakat, üzemanyagok és más termékek fogyasztását korlátozhatja, elrendelhet speciális terrorelhárító intézkedéseket, a nemzetközi egyezményektől eltérő határforgalom-ellenőrzést vezethet be, ellenőrizheti az internet-, levél-, csomag- és postaforgalmat, elrendelhet kijárási tilalmat, betilthatja a tömegrendezvényeket,
dönthet nagyobb területekről az emberek kitelepítéséről is. „ Ha végig gondoljuk, mindez egyike is – hát még összevontan - mennyi pénzbe, milyen logisztikába és mennyi politikai veszteségbe kerülne, nyugodtan kijelenthetjük: a kormánynak fingja sincs arról, amit alapizébe akar foglalni.

Ha mindezt le teccik fordítani magyarra, a kormány – megint ez az arctalan izé – azt csinálhat, amit akar. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem a Magyar Időket vegzálná, vagy esetleg a Heti Választ, netán Bayer „gyűlölködő” Zsolt háza táján kutakodna, esetleg Kocsis Mátét hallgatná le, hanem egyértelműen az ellenzéket sanyargatná – kivéve persze a Jobbikot – aki mégiscsak az ő kutyájuk kölyke – meg a langyos LMP-t.

Mert hát, ugyan eleddig véres verítékkel próbáltak terroristákat fogni a menekültáradatban, de valahogy nem sikerült nekik. Akikre rámondták, hogy az, kiderült, nem az. Pech.

Azon felül, ki fogja meghatározni, hogy mikor van terrorveszély és főleg mekkora? Bakondi, aki a katasztrófát védi? Orbán házőrzőjéből lett vezérőrnagy, aki elhárítja a terrort, méghozzá központilag? Ne komolytalankodjunk, kérem! Bakondi nyúlgátaknál eredményes, a Hajdú meg hajnalban alsógatyában porba tepert amatőr marihuánatermesztők esetében.

Maradjunk annyiban, hogy ez az egész Orbánról és az ő majréjáról szól. Ha rosszat álmodik, másnap terrorveszély lesz Magyarországon, és csak az a kérdés, mikor és ki lesz az áldozata.

Na, nem bombamerénylet, vagy késelés okán…

Arról nem is beszélve, hogy a kormány bármikor terrorhelyzetet alakíthat ki. Ha egy belvillongást – Főváros vs. Mahir – belbiztonsági kockázatnak minősíthet Bakondi pajtás, akkor miért is lenne komplikált egy terrorhelyzet kialakítása?

Nekem az egészről Bástya elvtárs felháborodott kérdése jut eszemben: mi van, hát Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr118360410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336586 2016.01.13. 22:15:58

Ej mán nocsak. A muszlim lakosság terrorveszélyt generál? Vicces.

122365 2016.01.14. 10:22:32

Az is terrorveszély, ha a Puskás Akadémia kiesik az NB I-ből? :)))

291070 2016.01.15. 20:11:19

[napos](#3818548) mondd. te magadtól vagy ennyire hülye, vagy leckéket veszel valakitől?

291070 2016.01.15. 20:12:02

@Frady Endre csak akkor, ha van legalább három muszlim hitű igazolt játékosa :D
süti beállítások módosítása