Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Hová mennek keddtől a menekülők?

2015. szeptember 13. - Harun al Rasid

„Vissza” – mondta Orbán Viktor a Bild című német bulvár napilap kérdésére.

„Vissza” – mondta Orbán Viktor a Bild című német bulvár napilap kérdésére.

„Ezért épít kerítést Magyarország a menekültek ellen” címmel közölt interjút a magyar miniszterelnökkel a Bild című német bulvárlap.”Jövő keddtől, amikor életbe lépnek Magyarországon az új szabályok, a menekülteknek vissza kell menniük, méghozzá oda, ahonnan jöttek – mondta a lap kérdésére Orbán Viktor. Nem a szíriai háborús zónából jönnek, hanem a szomszédos országok menekülttáboraiból, Libanonból, Jordániából és Törökországból, amelyek biztonságosak – fejtette ki. Azért jönnek, mondta, mert jobban akarnak élni, mint a táborokban; nem is görög, macedón, szerb vagy magyar, hanem német vagy svéd életszínvonalra vágynak.”

Ekkora cinizmushoz – és demagógiához – azért már pofa kell, de kétségtelen, hogy Orbánnak elég vastag hozzá a bőre. Ő minősít, mert úgy érzi, megteheti. Tehát, ha már nem a háborús zónából jönnek, akkor már biztonságos országban vannak. Hát persze. Egyben igaza van: nem a magyar életszínvonalra vágynak - nem hülyék, menekültek -, hanem a német, vagy svéd életszínvonalra. Na és? Mi köze hozzá?

„ Személy szerint megértem ezt. De egyértelmű, hogy a csak a biztonsághoz és emberi méltósághoz való jog alapjog, a jobb élethez való jog nem.”

Mondjuk, az emberi méltósághoz való jogot már éppen elégszer megsértette itthon is, de ráadásul a lakhatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz és a nyugdíjhoz való jog sem az, legalábbis Orbanisztán alaptörvénye szerint. Így hát érthető ez az állásfoglalás. Miért is legyen egy menekültnek jobb, mint az ő alattvalóinak?

„Ő maga személyesen csodálója az iszlám kultúrának, de úgy véli, ha Európa megengedi a kultúrák közti versenyt, a keresztények fognak veszíteni.”

Milyen érdekes…Vona szintúgy vélekedik. Véletlen lehet ennek a talpig keresztyén – mert eddig legalább két vallásba kóstolt bele – hirtelen kelt iszlám-szimpátiája? Aligha.

„Orbán nem fog Angela Merkelhez hasonlóan szelfizni a menekültekkel („nem én vagyok a kedvencük”), és volt a Keletinél, bár nem ment be.”

Akkor minek ment oda? Igaz, volt Röszke közelében, de ott se ment be egy kis terepszemlére a hírhedt menekülttáborba. Meg persze, szelfizni meglehetősen nehéz golyóálló mellényben és TEK-es izomagyúakkal körülvéve, mert hát, tényleg nem ő a kedvencük (nem csak nekik).

A lap együttérzésről feltett kérdéseire úgy válaszolt, hogy befogadna otthonába menekült családot, de csak ha azzal nem arra bátorítaná a menekülteket, hogy jöjjenek Európába. „Jelenleg ez nem tanácsos” – vélekedett, bár hangsúlyozta, hogy a gyermekei és a felesége is részt vesznek a menekülők segítésében.

Nos, erre mondja azt a klasszikus: lószart, mama! Ez, hogy befogadna otthonába egy koszos arabot? Amúgy meg miféle bátorítás lenne tömegeknek egy propaganda értékű gesztus – ahogy, lássuk be, Gyurcsányé is az volt? Mondom, a menekültek nem hülyék, számukra nem jövőkép, hogy egy – amúgy ellenük intézkedések garmadáját hozó – miniszterelnök pózol egy arab családdal a kamerák előtt! Mellesleg nagyon mellélőtt ezzel a dumájával, ugyanis a befogadás tartós együttélést jelent. El tudja képzelni bárki a Nemzetvezető Testvért, amint Ali ben Juszuf után  - aki talán még életében nem látott angol WC-t -, használja ugyanazt, amikor vidéki látogatásain külön előfutó vizitálta meg a mellékhelyiségeket, megfelel-e fenséges seggének??

A családi menekültsegítés meg csak propaganda. Meglehetős röhej volt, amint Anikó asszony megjelent egy olyan menekültszálláson, ami kb. annyira volt előkészítve, mint korábban a Vezér „spontán” látogatása egy hajléktalan szállón.

A First Lady egy menekültszálláson
A First Lady egy menekültszálláson

Egy másik alkalommal egy jól érzékelhetően 10-12 éves fiúgyereknek Duplo-építőkockákkal produkálja magát. De a pólója azért elég demonstratív.

 

Lévai Bicskén
Lévai Bicskén

Miért hazudsz még mindig, Viktor? Miért tetszelegsz Európa megmentője szerepében – közben meg tartod érte markod?

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr858360374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2015.09.13. 12:16:54

A lényeg a maroktartás tisztelt keleti bölcs, Allah növelje hosszúra szakálladat. A jelenlegi menekültek az angol WC-t és más higiéniás dolgokat jobban ismerik, mint a magyarok többsége.

338199 2015.09.13. 13:04:57

Nem érted te a lényeget, direkt nem megy az események közelébe, ugyanis egy ilyen nagy formátumú államférfiú, sőt, világférfiú nem engedheti meg magának, hogy rabul ejtsék holmi érzelmek. Neki hideg fejjel kell döntéseket hoznia a civilizáció jövőjéről, mert itten nem kevesebbről van szó, és mivel nem maradt már senki, aki megvédené ezt a szegény Európát a barbár inváziótól, kénytelen ő felvállalni ezt a hálátlan szerepet. Eredendően ő egy meleg szívű, jó ember, aki legszívesebben naphosszat a térdén lovagoltatna még téged is, de hát nem teheti, érted?

336586 2015.09.13. 16:00:23

Orbán itt a jelenleg elhanyagolható probléma ahhoz képest, amit az EU vezetöi elöadnak. Amúgy pedig sunyi népség vagytok, akik azt a pár millió gyereket se mentitek meg, akik a világban évente éhenhalnak.

349780 2015.09.14. 17:34:50

Mi történt? A migránsokat mégis érdeklik a magyar törvények, begyújtották a rakétáikat, hogy bizonyos törvények hatálybalépése előtt átpofátlankodjanak a zöldhatáron?

349468 2015.09.17. 06:40:18

Csak meg kell nézni a felvételeket: a "menekültek" minimum 80%-a katonakorú férfi. Valóban, illegálisan, mindenféle ellenőrzés, okmányok és regisztráció nélkül árasszuk el velük Európát? Amikor én nem mehetek sehova ujjlenyomat- mintás útlevél nélkül? Ne vicceljünk már.

349789 2015.09.20. 21:53:25

Sajnos, Orbánnak sok mindenben igaza van. Lássuk be, hogy Németország nem fog minden embert, aki átmegy Szerbián, Magyarországon, Ausztrián befogadni. Kimazsolázzák azt a néhányat, aki megfelelő végzettséggel és nyelvtudással bír, a többit pedig szépen visszaküldik. Tiszta sor, érti ezt Ausztria is, ezért zárták le a határokat. És az egész folyamatnak az a vége, hogy Magyarországon, mint az általuk érintett első EU-s államon ragadnak az iszlamisták, mivel Görögországban nem regisztrálják őket, pontosan ezen oknál fogva. Pár év múlva vagy áttérünk iszlámra, vagy elvágják a torkunkat.

29001 2015.09.21. 09:07:53

Megtévesztő, mert úgy tűnik, orbánnak sok mindenben igaza van. pedig szinte semmiben sincs ! Kultúránk nincs veszélyben, hogyan is lenne egy-két millió arabtól ? Életünk sincs veszélyben, a menekülök nem akarnak minket rabszíjra fűzni, se rabszolgának eladni. A szemét azért önti el az utakat, mert nincs hová dobni. A hivatalos határátkelőn azért nem jelentkeznek, mert a csiki-csuki törvény miatt ott nem léphetnek be (nem kapnak vízumot). Otthonról azért nem intézik a menedékkérelmeket (cinikus ez a balogpáter), mert nem működik az országuk (se posta, se hivatal, se semmi). Kopt keresztény sem lehet mindenki. Mit hagytam ki ? Azt, talán, hogy mélységesen szégyellhetjük magunkat orbánék miatt !

291070 2015.09.21. 14:36:46

[nonemárt](#3778692) noch dazu, ha a hivatalos kapun lép be és nem fogadják el a menekült kérelmét, akkor kap egy (magyar nyelvű) bírósági határozatot, amivel visszafordítják és többé nem léphet be az Unió területére. Ennyit a hivatalos eljárásról. Na, miért is nem akarnak a menekültek regisztrálni?

291070 2015.09.21. 14:38:18

[humanextinction2030](#3777580) tényleg ne viccelj már. Miért maradnának a hazájukban? Ágyútölteléknek?
süti beállítások módosítása