Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tele van a ...

2015. augusztus 22. - Harun al Rasid

na, mim is?

na, mim is?

Tele van a ...na, most itt nem a hócipőmet lenne kedvem megemlíteni, de tekintettel vagyok nőolvasóim érzékeny lelkére ... a hócipőm a kormányzati, jobboldali médiabeli és sötét birkaagyú tömegek súlyos fogalomzavarával! Mindezek élén a miniszterelnök áll, aki szintúgy nem képes különbséget tenni menekült és bevándorló közt!

Pedig nem nehéz: az egyik egy folyamat, történés részese, alanya, a másik egy befejeződött folyamat eredményének élvezője. Na, mégis, melyik? Drága, gyökös, agymosott honfitársaim: a bevándorló egy államilag meghatározott státuszú személy, akinek a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal letelepedési, munkavállalási engedélyt adott, és akit állampolgárrá minősített. Süket duma, hogy jajistenem, elveszik a magyarok munkahelyét! Jelentkezzen már, akinek egy ilyesvalaki vette el a munkahelyét! Amúgy mire is ez a hiszti? A BÁH által ebben az évben bevándorlási engedélyt 5.390 személynek adtak ki, ebben akad gyerek is, nő is, nota bene még szomszédos országból érkező - feltételezhetően kalandvágyó - is . Ezek közül pedig letelepedési engedélyt – nem ugyanaz, mint a bevándorlási – 531 személynek adtak ki.  Na, ennyien aztán vészesen fogják veszélyeztetni a turulban születettek munkahelyét, sőt, meg is rendítik a hazai munkaerő piacot! Arról nem is beszélve, hogy a bevándorlók többségében saját egzisztenciát kívánnak teremteni, és nem akarnak az állam nyakán ékeskedni. Csak egy példa: három éve nyitott egy albán testvérpár - kétségtelenül bevándorlók - egy albán pékséget (aki már járt akárcsak Boszniában, Montenegróban, az tudja, milyen egy valódi pékség, de az albánok még náluk is nagyobb mesterei ennek a szakmának) a szomszéd településen, Fóton. A múlt évben nyitottak egy fiók üzletet Mogyoródon és Szilasligeten is. Magyarokat alkalmaz, pedig el is vehette volna a munkahelyüket, igaz? Nem nézte a pedigréjüket, turulban születettek-e, vagy szittyák, a lényeg, hogy jól dolgozzanak.

A menekült azonban más tészta, nem folyamodik letelepedési engedélyért, nem kíván itt dolgozni, elvéve a magyarok munkahelyét – tessék mondani, mennyi esélye lenne egy afgán hegylakónak, vagy egy damaszkuszi késélezőnek akárcsak a közmunkások kedvenc foglalatosságát, az ároktakarítást, vagy fanyűvést átvenni ? - hanem igyekszik minél előbb továbbállni, már csak puszta önvédelemből is, mert, ha nem is értik a kormányzati gyűlöletkampány szavait, de érezni érzik a feléjük áradó indulatok kisugárzását. Szóval, nem kellene hülyíteni a népet. A németek nem véletlenül különböztetik meg még a menekülteket is: vannak azyl-ok, és asylant-ok, vagyis menekültek – elfogadja őket az államigazgatás annak -, és menedék kérők, akik státuszának elbírálása még várat magára. Ettől függetlenül gondoskodnak mindkettőről. Náluk a bevándorló fogalma is ismeretlen. Akad bőven szó a nyelvükben azt toleránsan helyettesíteni.

A plakát a nem létező fogalommal
A plakát a nem létező fogalommal

Vissza a bevándorlókhoz. A sok idióta hangulatkeltő kormányzati óriásplakát közül is kilóg egy, hihetetlen ostobaságával. Egy csinos fiatal lány mosolyog rajta vidáman, és a szöveg: nem akarunk illegális bevándorlókat! Most lépjünk túl azon, hogy mijafasz van ezen vigyorogni való, ez legyen a plakát komponistájának a baja. Azon azonban ne lépjünk túl, hogy a nemzeti agykárosult egy nem létező fogalmat írt fel: olyan, hogy illegális bevándorló, NEM LÉTEZIK! Se de jure, se de facto, se definíció szerint, egyáltalán, sehogy se! Egy bevándorló csak legális lehet! Mindez azzal a szlogennel, hogy a Magyar reformok működnek!

Tessék mondani, ha odafent ennyire hülyék, akkor mit várnak a nép egyszerű gyermekétől, akit meg ezzel hülyítenek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298360362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2015.08.22. 10:20:41

Remélem a keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakállát, megengedi a hosszabb eszmefutattást. Van egy nagyon jó barátom, szerb illetőségű, de bácskai pedigrével. jelenleg Magyarországon dolgozik egy nagyon fontos munkát végez el, amire idehaza nincs megfelelő embere, mert a beruházó őt is, meg még msokatis a világ minden részéről hozta ide. Na most, szeretett volna magyar állampolgársgot szerezni, mert az állampolgársági törvény szerint, a hivatalban majd leestek a székről, az ükapjáig tudta anyakönyvi kivonatokkal igazolni bácskai, ergó magyarországi származását. A felesége szintésn, de azzal a különbséggel, hogy ő bácskai magyar, nem szerb. Nem kapta meg, mert a magyar nyelvtudása nem elégséges. Igaz Dubaiban, Kanadában és a világ más részén, ahol ilyen ritka specialistára van szükség, amagyar nyelvre sincs szükség, a szerbre sem, ellenben az angol az alap. A elesége meg kijelentette, ha a férje sem kapja meg, meg a gyerekek sem, akkor a család című föld-trafik mutyi ártunk és qurmányunk által hangoztatott fogalom értelmét veszti és neki sem kell. Igaz, így a barátom Magyarországon is lakhatna és itt is adózhatna, de kinek kell ilyen világfi szakember? Csurka óta tudjuk, hogy a szakértelen olyan kommunista olcsó trükk. A példa is bizonyítja, hogy a felcsúti kis pocakos zsebcézár, aki mellessleg egy besúgó geci is, a birkák húgyagyára játszik. Sikerrel.

336586 2015.08.22. 10:39:25

Einwanderer. Ha nem ismered ezt a fogalmat se. A németek ismerik. De más dolgok is sötétben maradnak elötted.

12635 2015.08.22. 16:29:12

Rasid! Le se merem írni, hogy mit várnék el a nép egyszerű gyermekétől. Ahogy múlik az idő, egyre kevesebbet..... Ment a +

291070 2015.08.23. 19:37:09

[napos](#3767969) az csak egy kifejezés,. Tudod, picinyem, nem arról volt szó, hogy minek nevezik a letelepedési engedélyt kapottakat. Egyébként illetik őket más - udvariasan, nem dehonesztáló - kifejezéssel is, mint pl. Immigrant, Einwanderin, Zuwanderer, Emigrant, sőt, akad Reemigrant is. Kevés vagy, mint macisajtban a brummogás, öcsi :D Ami a sötétben maradt dolgokat illeti, te már rég lámpással közlekedsz nappal is. Nem is értem a nickedet, én a helyedben éjszakásnak nevezném magam :D Ráadásul megint nem fogtad fel a cikk mondani valóját, de azért itt görcsölsz folyamatosan.

338276 2015.08.24. 21:15:49

Egyszerű a logikád és sánta,a bevándorló a logika szerint vagy munkát talál és kiszorít egy másikat a munkából,vagy munkanélküli lesz és mi tartjuk el.Tehát az elbán péked még viccnek is rossz!.Tehát próbálj meg logikusan gondolkodni,nem nehéz!

291070 2015.08.25. 19:19:37

[saller3d](#3769029) attól tartok, még csak közelébe sem jártál annak, hogy felfogd a cikk mondani valóját. Amit előadsz, az nem az én logikám, hanem a tiéd. Egy pékség létrehozása nem munka találása, hanem beruházás és vállalkozás. Azon felül, állítson elő a magyar - munkából kiszorított - pék olyan terméket, ami konkurál az övével. Szóval, fussál ennek neki +1x :D
süti beállítások módosítása