Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Bevándorlófrász

2015. február 13. - Harun al Rasid

Rogánilag beijesztve

Rogánilag beijesztve

Nemzeti konzultáció, parlamenti vitanap, bezárkózási stratégia, minden illegális bevándorlót azonnal le kell tartóztatni c. rogáni baromság (tekintve az ismert számokat, ehhez kb. kétszer annyi fogvatartotti hely kellene, mint amekkora jelenleg a büntetőintézetek befogadóképessége, és akkor még nem beszéltünk a költségekről), mindez az újabb figyelem elterelő manőver részeként.

Mert hát, jajistenem, elözönlenek bennünket a koszovói menekültek! Valóban, napi 800-1000 albán érkezik, node eszük ágában sincs itt maradni!  Minek is? Leghőbb vágyuk tovább, Bécsbe, Berlinbe vagy Münchenbe, amilyen gyorsan csak lehet, nekik Orbánisztán csak tranzit ország! Mindegy, Rogán riogat velük egy jó ízűt, addig se foglalkoznak a népek az ő lakáspanamáival.

Valamikor i.e 413-ban Athén úgy gondolta, hogy jó ötlet meghódítani Szicíliát. Az expedíciós haderő élére egyik hadvezérnek az arisztokrata Nikiászt nevezték ki, aki az akkori bevándorlók okozta gondjának adott hangot, mondván, az idegen országból jött mesteremberek, fegyverkovácsok, hajóépítők, de még az evezősök is szerinte nem igazán megbízhatók, hiszen nem az ő véreik. Azon felül pénzért szolgálnak, ő ugyan nem bízna meg bennük!

Ide idézem hát – leginkább Rogán jeremiádájával szemben – másik hadvezérük, Alkibiadész szónoklatát:

„Nikiasz idegen evezősökről beszél. Elmarasztal bennünket, amiért flottánk nem működik nélkülük, és ezt sebezhető pontunknak tartja. Semmi sem mutatja nyilvánvalóbban életre valóságunkat, vonzerőnket. Miért hozzánk jönnek ezek a népek, és nem Hellász többi népéhez? Mert tudják, hogy itt szabadok lehetnek!

Ami pedig a szavaiban rejlő lenézést illeti, mikor ezeket a jövevényeket alsóbbrendűeknek titulálja, azt mondom, nekik is, nekünk is árt kijelentéseivel. Gondoljátok meg, barátaim, milyen kockázatot vállaltak ezek az emberek, kiket Nikiasz így lealacsonyít és alábecsül! Hátrahagyták családjukat, otthonukat, szülőföldüket és a fölé boruló eget; elhagyták törzsük hitét, isteneit azért, hogy átkeljenek az óceánon erre az idegen földre, hol nem élvezhetik a törvény védelmét, ahol nem lehetnek részesei a politikai folyamatoknak, ahol kirekesztik őket, nincs szavuk, szavazati joguk, névtelenek! Mégis jönnek, és nincs olyan hatalom az ég alatt, mely megállíthatná őket! Miért? Mert tudják: jobb Athénban a periférián élni, mint az otthoni világuk középpontjában. Nikiasz téved, barátaim. Lehet, hogy nem ezek a külföldiek nemzetünk építőkövei. De ők a habarcs. És ez a habarcs jól megfog kötni!”

Amúgy Athén elbukta a szicíliai hadjáratot, Alkibiadészt száműzték, Nikiasz erélytelen, pipogya parancsnoknak bizonyult, leváltották. De valahogy senki sem az idegen evezősöket hibáztatta.

Attól tartok, se Orbán, se Rogán nem ismerik ezt a történetet, bár ugyancsak tanulságos.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr968360306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

291070 2015.02.13. 19:14:23

A bevándorló mantrával Orbán és társai az igazi tudatlanság és über ostobaság mocsarában fetrengve még a látszatát sem akarják kelteni annak, hogy tudják, miről beszélnek. Egyik ékes példája ennek az RTL Klub nemrégiben beindított közéleti műsorának legutóbbi adása, ahol Baló György feltette Rogánnak az evidens kérdést: „Ön szerint hány bevándorló él Magyarországon?” – Rogán: „Én erre nem tudok választ adni, de nem is tartjuk fontos kérdésnek.” Értik, nem is tartják fontos kérdésnek. Akkor pontosan mi a fontos ebben a kérdésben, kedves Rogán Antal?

267802 2015.02.13. 19:21:57

Rasid! Nem gondolod, h ezzel egy kicsit odatartotta a seggét Orbán a Jobbik felé?

328458 2015.02.13. 21:02:54

Ismeretes, hogy évi szinten 4-500 fő kér országunkban letelepedési engedélyt, mely a környező országból jövő magyar anyanyelvűeket IS magába foglalja. A probléma felvetése azok közé a gumicsontok közül való, melyek az ország - általuk sorban okozott - bajainak elfedése végett kerülnek a színjáték részévé.

291070 2015.02.14. 01:09:39

[grincs](#3667916) egyet meg kell adni: Orbán nagyon ügyesen játszik a kártyáival. Kártyás nyelven szólva rendszeresen elfogja a Jobbik bemondott ultijait, kifogja a szelet a vitorlájukból. Valahogy mégsem úgy reagálnak a pórok, ha Orbán játssza ki a bevándorló kártyát, mint amikor Vona. A Vezér netán kezdi hitelét veszteni? A Jobbik erősen jön fel a nyakára. 2018-ban komoly gondja lesz velük, ha hatalomban akar maradni. Annak érdekében koalícióra nem léphet velük, mert akkor oda az imázsa, ráadásul bel- és külhonban is totálisan elszigetelődik. Az MSZP-vel pláne nem, mert az meg a rendszer összeomlásához vezetne. Egy kiút van számára: államelnökké avanzsálás és a prezidenciális rendszer bevezetése. Akkor teljesen mindegy lesz, mennyire erős a Jobbik, vagy az MSZP. Azzal pedig isten áldjon, Magyarország!

11229 2015.02.14. 09:38:38

a média pillanatokon belül rászállt a témára parancsot teljesít vagy önszorgalomból?

163107 2015.02.14. 11:13:15

Ezeket kell elfogni, letartóztatni, börtönbe csukni: http://www.delmagyar.hu/kepek/ozonlenek_a_menekultek_a_zoldhataron/2041421/

163107 2015.02.14. 11:16:32

Így áll most a helyzet: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tovabb_csokkent_a_hatarsertok_szama_csongrad_megyeben/2417734/ Köztük sok a gyerek, talpig vasba verni őket! 2. Idióta Tóni: ha nem fontos a kérdés, mi a lófasznak kell vele foglalkozni egyáltalán? És Párizs óta velük riogatni az országot?

163107 2015.02.14. 11:36:54

"Az Együtt szerint Orbán Viktor nem társadalmi egyeztetést akar a bevándorlás és menekültügy kérdéséről, hanem csupán gátlástalan módon, rövidtávú politikai haszonszerzésre használja és közben nem törődik azzal, hogy az idegengyűlölet szításával milyen károkat okoz hosszútávon a magyar társadalomban. "Visszataszító, ahogy a Fidesz tematizálni próbálja a menekültkérdést" - olvasható az Együtt közleményében."Az Európai Uniónak közösen kell választ találnia a bevándorlókkal kapcsolatos kérdésre, az a legfontosabb, hogy egységes maradjon az európai határőrizeti rendszer. A kormányfőnek azonban nem érdeke sem az európai összefogás, sem a valódi konzultáció. Orbán csupán gátlástalan módon, politikai haszonszerzésre felhasználja a bevándorlás és a menekültügy kérdését, nem törődve azzal, milyen károkat okoz ezzel hosszútávon" -

103485 2015.02.14. 11:40:38

Kalifa Barátom, nagyon jól látod a dolgokat. Ez szerintem is a Jobbik kártyája, és a Fidesz bizony az ő vitorlájukból akarja kivenni a szelet. Tegnap nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, hogy a gazdasági menekülteket nem csak őrizetbe veszik, hanem amíg nem toloncolják

103485 2015.02.14. 11:48:44

ki őket, addig dolgozniuk is kell. Ez a cselekedet pedig szerintem sérti az egyetemes emberi jogokat, és szinte biztos vagyok benne, hogy a különböző külföldi emberjogi bizottságok, ezt a barbár jogtalanságot fel is róják majd Magyarországnak. És ahhoz mit szólna Orbán Viktor, ha az ő gazdasági menekültjeivel is így bánnának Európában?

163107 2015.02.14. 11:53:15

Egy komment a Népszavából: És nem szabadna elfelejteni, hogy a fele ezeknek a menekülteknek gyerek, Pici gyerekekkel akar Orbán elbánni: "Szerinte ha a magyar rendőrség erőteljes fellépéséből a Balkánon is világossá válik, hogy nem érdemes Magyarországra jönni - mert letartóztatják, az ellátásukat megkeresendő dolgoztatják, majd kitoloncolják őket -, akkor nem is fognak jönni." Alig várom azt a pillanatot - mert be fog követezni - hogy ugyanezt átélje a maffiavezér, ha majd a helikopterén menekülni kényszerül sok éves országrontás és kifosztás miatt. Nincs új a nap alatt, gondolhatna Ceausescura, vagy Kadhafira...

62853 2015.02.15. 10:04:30

Ügyes, Osszián, ügyes. Nálunk a gyerekmunka tilos, de ezek a menekülők igenis tartsák el magukat, ha már börtönökbe, mit is írok, átnevelőtáborokba, még most sem jó, átképzőtáborok, nem, átmeneti szállás, na ugye, megy ez, zárják. Dolgozzanak meg a nagy magyar vendégszeretetért és ez alól a gyerekek sem lehetnek kivételek.

62853 2015.02.15. 11:39:19

A sport és kultúra területén is hatalmas a bevándorlás. Ezekre az emberekre nagyon büszkék vagyunk ám, de azokra akik csak átvándorolnának, már nem. Ha emlékezetem nem csal pont azért bombáztuk a szerbeket, Taszáron biztosítottunk külön bázist is az jenkiknek, hogy végre létre jöhessen a koszovói állam. Most pedig elfordulunk tőlük? Tényleg gyerekek, hogy is gondoltátok ti ezt? A kis védtelen gyerekeken meg kiélvezik szadista hajlamaikat?
süti beállítások módosítása