Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Emberi erőforrás gyártás

2014. november 24. - Harun al Rasid

magyar modell szerint

magyar modell szerint

A kormány jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz fogja kötni a családi pótlék folyósítását – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Novák Katalin az állami tévében. Én eddig úgy tudtam, hogy ez alanyi jogon jár – a gyereknek. De hát, az alapizében  erre se találnék jogosultságot, mint ahogy már nincs joga a pórnak a lakhatáshoz, a munkához, az egészséges élethez (ezek benne voltak abban a rohadt bolsevik alkotmányban, a fene a piszok komcsi pofájukat! ), de egy valamihez joguk van: teljesíteni a kötelességeiket!

“Sok családnak jelent segítséget, ha a gyerek már hároméves korától részt vesz a köznevelési rendszerben” – indokolta az államtitkár az újabb büntető jellegű szociálpolitikai lépést. „Korábban már az iskoláztatáshoz kötötték a családi pótlék fizetését, ami miatt 40 százalékkal csökkent a hiányzások száma, mondta Novák”. Arról nem beszélt, hogy hányan estek el a juttatástól emiatt.  Nem csak azért, mert a gyerek nem volt hajlandó iskolába járni, hanem, mert nem volt miben, meg nem volt hogyan – mert a vonat, a busz, biza, pénzbe kerül.

Nodemajd most! A köznevelési rendszer majd segít! Annyiban biztosan, hogy háromszor kapnak enni az óvodások. No igen. Csak hát, azok a fránya óvodai férőhelyek, amik, ugyebár, ehhez nem állnak rendelkezésre! Meg az a totális szociális érzéketlenség, ami nem tesz különbséget óvodás és óvodás között, mert hát, akadhat olyan, akinek még bőven szüksége van a szoros családi környezetre! Hát azok, akiknek gyakorlatilag nincs megfelelő ruhájuk az óvodai élethez? Mert ott, ugyebár, váltóruha, meg váltócipő kell!

Amúgy a családi pótlék költségvetési keretét egyébként 13 milliárd forinttal vágják vissza jövőre. Végül is, ők tudják. Gondolom, kiszámolták, mennyit is spórolnak meg azokon, akik képtelenek lesznek óvodába vinni a gyermeküket.

Persze, a szülők kérhetnek felmentést a kötelező óvodalátogatás alól. Erről a jegyző dönt majd a védőnő és az óvodavezető tanácsa alapján. Áh, dehogy lesz szegregáció! Mert hát, nem kell okvetlenül drasztikus megoldásokhoz fordulni a cigányság népességének csökkentéséhez, elég, nem lesz családi pótlék, aki gyerek ezek után megmarad, tuti, hogy a kriminalisztikai statisztikát fogja gyarapítani. Majd megtanulja a cigány a rendet! Csak emberi erőforrás előállítása céljából dugunk! Ahogy a parancsolat mondja!

Namármost, ezzel párhuzamosan megszüntetik a rendszeres szociális segélyt, ez konkrétan éhenhaláshoz, több százezer embernek az áttételesen értelmezett meggyilkolásához vezethet. Legalább a nyugdíjukról is le van a gond. Van itt azonban egy ellentmondás: fogy a magyar, de íme, itt az új összerendelés, se szoc. segély – ezért azután szó szerint vagy eszik az a gyerek, vagy öltözik -, se családi pótlék!


Ne tévedjünk, az óvodának is van díja ám, nem felebaráti szeretetből gondoskodnak ott a csemetékről –  pl. egy privát óvoda teljes napi ellátásért havi 119.000.-ot kér.
Az állami/önkormányzati óvodákban is bekérik a szülőktől a gyümölcsöt, tisztasági csomagot, tisztítószereket, wc-papírt, rajzeszközöket, rajzpapírt, paplant, de van, ahol megkérik a szülőket, a gyerek reggelizzen otthon. Ez se két forint! Az állami támogatás a fenntartási költségek 35-40%-át fedezi! Az étkezési térítés – önkormányzati tehetségtől függően – 430-500 huf/ nap (2012-es adat) tízórai+ebéd+uzsonna között áll meg. Ezt is ki kell valamiből köhögni, eddig a családi pótlékból csak tellett rá!

De azért mégis, szüljenek az asszonyok évente egy gyereket – kivéve a cigányokat-, és akkor azok 25-30 év múlva szorgos adófizető polgárai lesznek a nemzetnek? Ezzel az oktatáspolitikával? Emberi erőforrás előállítása ilyen gazdasági támogatással?
A magyar meg csak, fogy, egyre csak fogy…

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr408360292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2014.11.24. 23:02:22

Ezek olyan mindenórás gazemberek. Minden órában kitalálnak valami népnyomorítást. És valóban: előre kikalkulálták, hogy mennyien lesznek, akik az óvodai feltételeknek nem tudnak majd megfelelni: már be is tervezték a kisebb támogatást. Ahogy lefaragják a szociális, az oktatási kiadásokat.

163107 2014.11.24. 23:10:26

http://index.hu/chart/2014/11/24/oecd/

169889 2014.11.25. 09:33:05

Fejétől büzlik.. http://mfor.hu/cikkek/10_orasak_lettek_a_munkanapok_a_Miniszterelnoksegen.html

163107 2014.11.25. 11:56:24

Roppant csodálkoznak, hogy miért a sok tüntetés, egyebek? Újpest? http://vs.hu/kozelet/osszes/a-fidesz-elkezdett-aggodni-a-tuntetesek-miatt-osszeul-az-elnokseg-1125#!s1

58395 2014.11.25. 19:19:05

Egyre jobban az a meggyőződésem, ezeket törvényes módszerekkel és tüntetésekkel nem lehet eltakarítani... Akkor viszont csak egy lehetőség van... Most vagyok ott igazán, a kérdéssel,hogy az USA az információit miért tartotta vissza a választások utánig... Azt ne mondja senki hogy színtiszta prüdériából, mert akkor nagyot röhögök... Eddig soha nem okozott nekik gondot egy ilyesféle beavatkozás.... Sőt az lett volna a egyetlen békésen járható út... Lehet azt nem akarták???

291070 2014.11.25. 20:11:41

[Kokó](#3583628) teljesen értelmetlen külföldről várni bármilyen segítséget (ezt a cikk alapvetéséhez fűzöm, de neked szánom, nem válaszként, de gondolatindítóként). ez a kártékony autokrata csak belülről mozdítható el, mégpedig a fideszen belülről. a külföld – jelesül az unió – ugyanis csak politikai elszigeteltséggel – orbán leszarja, ha kigolyózzák a néppártból – és gazdasági szankciókkal operálhat. ez utóbbi óhatatlanul putyin ölelő karjaiba juttatja. orbán pedig, saját hatalma fenntartása érdekében, az ördöggel is képes lepaktálni. azon felül a gazdasági szankciók ellentételezéseként újabb megszorítások következnek – az egybitesek bármit megszavaznak a túlélésükért – egészen addig, amíg elpattan a végsőkig feszített húr, és rendszerellenes lázadás tör ki, ami vélhetően véres konfliktusokba torkollik. ezt nem akarja az unió, tehát marad a fidesz belső ellenzékének puccsa – már, ha van vér a pucájukban. úgy vélem, a békés átmenet okán, hogy átmenthessék magukat a túlélők csapatába – kvázi egyezség bizonyos fejek tálcán történő átnyújtására (hogy kinek, minek, ez más, főleg a jövő kérdése)-, előbb-utóbb összeáll egy megfelelő életösztönnel rendelkező csapat, aki – lehetőleg vértelenül – megoldja az orbán-ügyet. nem kell itt, kérem, bérgyilkolászásról fantáziálni – akad ilyen elképzelés (különben is, tudják, milyen nehéz úgy célozni, hogy közben folytonosan bökdösik az embert, hogy lőj már! lőj már!)-, obán előbb-utóbb saját maga nyakára fogja hurkolni a kötelet. jelenleg még ő a magyar puszta bikája, azonban nem ártana maga mögé néznie: mihelyt ina csak kicsit is roggyan, falkányi hiéna veti rá magát. hogy a hiéna nem honos magyarországon? nem jól tetszenek tudni. tessék csak megtekinteni a 2/3, vagy a fidesz állományát!

58395 2014.11.25. 21:38:40

Effendi, azért az áldozatok minimalizálása is megérne egy misét... Ezek minden nappal tovább nyomnak bennünket a víz alá. Nem kéne példát vennünk az USÁ-tól, azok még atombombát is bevetettek ilyen cél érdekében.... Itt valaki azzal érvelt (nem nálad, hanem itt a NOLblogon) hogy Amerika nem akart a választások előtt előjönni három éves problémákkal, nehogy a választások befolyásának az árnyéka rájuk vetüljön... Én meg azt mondom vetüljön csak, valahogy megbirkózom a lelkiismeretemmel... Meg az övékével is...:-)) Őket belülről nagyon nehéz megbuktatni, lehet mire sikerül már nem lesz miért.... Négy év még arra sem volt elég, hogy érdemben ellenfelei legyenek, nemhogy buktatói...

62853 2014.11.25. 23:03:09

Azért azt se felejtsük ell effendi, Allah növessze hosszúra szakálladat, Balogh prédikátor felhívta a figyelemet arra az apróságra, nem mindegy hová születik az a gyerek, vagy amiről nem beszélt, csak utalt rá, az a poronyty.

291070 2014.11.26. 12:23:00

[lusta](#3583878) kétségtelen, hogy nem mindegy. de, ha nem jó helyre születik, ezért még büntessük is, azért az egy csöppet túlzás!

62853 2014.11.26. 22:30:21

9. keleti bölcs (szerkesztő) A bölcs kelet, Allah növessze hosszúra szakállát, nem tudhatja, mert a keleten egy kissé másképp működik az élet, itt senki sem büntet senkit, d egyébként dögöljön meg. Ha minden az igaz úton halad, akkor a 2/3 megszűnik létezni februárban és nem lesz idejük ezt a tételt a tákulmányokba foglalni.

336586 2014.11.28. 14:44:17

8. lusta 2014. 11. 25. 23:03 Szerinted mindegy?

291070 2014.11.29. 18:11:51

[napos](#3589399) neked igen. se így, se úgy nincs jövőd.
süti beállítások módosítása