Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tanulni! Tanulni? Tanulni...

2014. október 07. - Harun al Rasid

minek? kinek? majd megmondják.

minek? kinek? majd megmondják.

Van nekünk, ugyebár, egy kockafejűek kinevelésére szolgáló, igencsak ostoba NAT, meg a hozzá szolgálatos tananyag, némi poroszos felhanggal, megsózva a tankötelezettség életkorának leszállításával és fűszerezve a szakmunkásképzés humán- és közismereti tantárgyi okításának lenullázásával.

A szándék kétségtelen: tanulatlan, továbblépésre teljességgel képtelen, hozzáadott érték képzésére teljesen alkalmatlan, ennél fogva max. betanított munkára használható, alacsonyan fizetett generációk kinevelése, akik ebből kifolyólag elégedetlen tömeget fognak képezni. Az elégedetlen tömeg pedig jól manipulálható, egy kis cirkuszi játékkal meg is vezethető, némi kenyérrel megvehető, ami teljességgel megfelel Orbánéknak: az ellen vetik be őket, akik ellen akarják.

Ne legyenek senkinek kétségei: nem a CÖF itt a mérvadó, a birkák életkora magas, a gyapjuk is kopik már, előbb-utóbb fiatalabbakat kell az utcára vezényelni.

Most célba vették a valamilyen csoda folytán középfokú, sőt. magasabb képzésre vágyó fiatalokat is: a francba a sok okostojással, mi az, hogy megtanulnak gondolkodni, tán még egyetemre is akarnának menni? Még mit nem! Majd jó lecsökkentjük a gimnáziumi férőhelyek számát 40%-kal, oszt annyi! Mehetnek szakmát tanulni – de azt is csak olyat, amiről a kormány megmondja, hogy szükség van rá! Hogy honnan a francból fogják megjósolni, hogy mondjuk 4-5 év múlva is arra lesz-e szükség, senki nem tudja, bár az illetékes elvtársról úgy tartják, kávézaccból már egész jó dolgokat tud kiolvasni.

Ja, hogy cserébe szakmunkástanulóként majd jól lebutítják őket? Na és? Pártutasítás az pártutasítás, kérem! De ne tessék aggódni, annak a 40%-os csökkentésnek is megvan az értelme, hiszen Orbán elvtárs kifejezett kérésére a felsőoktatási képzési kínálatot is csökkenteni fogják. Palkovics felsőoktatási államtitkár már lázasan dolgozik a pártutasítás végrehajtásán.

Orbán legalább őszinte: azt mondja, senki sem ígérte meg az egyetemet végzetteknek, hogy a megszerzett diplomával/diplomákkal majd el fognak tudni helyezkedni. Akkor meg? Megint oda kanyarodunk vissza: tetszett volna inkább szakmát tanulni! Tetszik látni, hat megyében beindítottuk a vájárképzést is, pártutasításos prioritással! Ki a francot érdekel, hogy bánya, az egy szál sincs, ahol majd tanulhatnának – ugyanis a második évtől tanbányában kellene nekik képződni, de az utolsó mélyművelésű bányát 1992-ben bezárták, újnak megnyitásáról meg még elképzelés sincs! Számoljunk osztályonként 20 vájártanulóval, az, ugyebár, 120 vájárka. Bánya meg egy se. Ha elkövetik azt a botorságot, hogy még németül is megtanítják őket beszélni – elvégre a bányászat nyelve elég sok német szakkifejezést tartalmaz – a Ruhr-vidéken tárt karokkal fogják őket fogadni.

Különben is, itt az ideje, hogy egyenesen beszéljünk a gyerekeinkkel, meg kell mutatni nekik, merre induljanak! Ha a szülők erre képtelenek, majd MI megmondjuk nekik! Elég volt a megtévesztésen alapuló oktatásból! Ha a múltat meg tudtuk változtatni – lásd a közelmúlt magyar történelmét (ha még egy kicsit dolgoztak volna a régmúlton is, tuti, hogy még a mohácsi vészt is min. döntetlenre hozták volna ki) – miért ne tudnánk megváltoztatni a jövőt? A magunk szája íze szerint, persze. Nehogy már csak a komcsik trükkje legyen a kontraszelekció!

Az, hogy belepofáznak a családok életébe, kívülről határozzák meg, mi legyen – és mi lehet – a gyerekből, a kétharmados jogból, sőt, egyenesen erkölcsi kötelességből adódik, hiszen övék az ország, ők döntik el, hogy mi történjen, mi, merre, hány méter. Az, hogy nem csak jól kezelhető birkahadat nevelnek ki, hanem potenciális migránsokat is, akik már nem itthon fognak tanulni, dolgozni, adózni, nemzetet szaporítani – mert fogy ám a magyar, a keservit, fogy, mert csak szeretkezik, de nem teremti újra önmagát – az, momentán, nem igazán érdekli őket. Ha egy nép nem képes önmagát újratermelni, úgysem érdemli meg fennmaradását.

Ja, hogy tán erre a szép, új világra, tervutasításos oktatásra, szelektív tudás elérésére – vagy a tudás szelektív elérésére – talán nem is akarnak fajfenntartásilag rákészülni? Pech. Tetszettek volna máshová születni. Vagy csak simán butának maradni. Esetleg időben megpattanni.

Tetszik látni, hova visz az a sok okoskodás?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr938360276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2014.10.08. 00:27:00

Effendi, Allah növessze hosszúra szakálladat, egyben tévedsz. Az iskolai képzést ma már birkaképzésnek fogják titulálni és a hazai pedagóguskar szépeen bérgetve hozzá asszisztál.

58395 2014.10.08. 07:53:50

Szia Effendi.... Ez már a rabszolgaképzés alapja... Ebben a Fidesz "progresszivitása" vitán felüli... Lusta, a pedagóguskar hozzáállása sem egyedi, vagy kiemelkedő, szinte minden "kar" ugyanerre a "túlélésre" játszik... De ezt játszották az "elmúltnyócévben" is....

11229 2014.10.08. 09:36:28

közmunkásokat képeznek :( és még azt sem tudták eldönteni, a közmunka jutalom vagy büntertés

110481 2014.10.08. 10:35:56

T.Kalifa! Azért azt ne feledd, hogy akik ma kijönnek a közoktatásból, azok a Fodor-Magyar-Pokorni-Hiller vonal produktumai! A Hoffman féle társaság majd 10-15 év múlvva...

267802 2014.10.08. 11:26:55

4. zili Ájjunkmámeg! Hoffmannróka csak az óvodából kikerültekkel "foglalkozott"? Lófaxt! Azt se feledjük, h a közoktatást átnevezték közneveléssé!

110481 2014.10.08. 12:18:16

5.-re Tudomásul kellene végre venni. hogy a közöktatásban/köznevelésben történő változtatások "átfutási ideje 15-20 év. Elsőtől a diplomáig ma Mo.-on 17-24 év telik el, hála az egyetemi parazita lét lehetőségének.

267802 2014.10.08. 12:58:36

6. zili Nem kell / kéne tudomásul venni, hisz pölö a hittan bevezetése is egyik napról a másikra történt! Képzeld el, ha a csuhások min. 17 évig várnának egymás sarkát taposva, h "helyzetbe" kerüljenek! És ez csak egy! :-)

291070 2014.10.08. 19:08:07

[zili](#3509946) attól tartok, ezzel nem tudok egyet érteni. a közismereti tantárgyak lenullázása már ebben az évben megtörtént. a szakiskolák 3 évesek. az általad említett kifutás a NAT egész idejére szól, de pl. már 2015-ben is kiszáll az oktatási rendszerből igencsak sok 16 éves. aki jövőre kijön a közoktatásból, még mindig helyből több ismerettel fog rendelkezni, mint a most induló nekifutásból, paktum ide, paktum oda! a hoffman-féle társaság pedig már 2 év múlva (mikor is bombázta szét ez az idióta a közoktatást? csak nem 2012-ben?) az egyetemet most hagyjuk. ott a kontraszelekció csak tavaly kezdődött meg.

179584 2014.10.10. 15:27:04

Bizony, mondom Nektek, az öregségnek is van elönye:) Pl. az, hogy ha akarnék, sem tudnék oskolában tanulni, mer`ugyi én már mindent tudok, mindent megértek, csak a betüket nem ismerem:))) Aki nem tudná, ez idézet Koncz Zsuzsától.

338544 2014.10.10. 16:32:32

Már úgy unom...Mintha semmi fantázia nem lenne a kritikában, mintha semmi alternatíva nem lenne itt sem...Én szeretem ezt a rendszert, mert jogosan van miért felháborodnom. Jól megvan a véleményem is. És jól meg is mondom! Mondom! Lopnak, csalnak, hazudnak! Mondom! Mi a megoldás az erőkultusszal szemben? Mi a megoldás az erőnyelvezet ellen? Erőből felháborodás? Szerintem hergeljük még egymást és a végén neki megyek már végre valakinek. Vagy ha nem lehet, inkább hogy megnyugszom?

291070 2014.10.11. 00:52:30

[Istenivacsora](#3514953) megnyugszol, vagy belenyugszol? mert nem mind1...

338544 2014.10.11. 08:36:54

-:) Nem tudok belenyugodni, és igyekszem nyugodt maradni, de az önkontrollal baj van, dolgozom rajta... Arra próbáltam reagálni, hogy sorra születnek, jó cikkek, pl. a Tiéd is,+ +,like stb. bocs de irigységből nem tudok, jobban dicsérni-:)) A problémát egy meghatározott viszony kialakulásban látom az "ellenséggel' szemben. Ezt nevezhetjük finom indulatkiélésnek, jól megmondásnak... Egy nyilvánvaló tehetetlenség tükröződik... Itt egy kib... nagy Medve, aki kib... erős, és mindenünkre rámászik... és mi a hátsó fészerben kommenteljük, hogy egy rohadék és ha tehetnénk, jól betörnénk a szőrös bunkó fejét. Érzelmileg egy oldalra állít minket a Mackó. Keressük rajta a fogást, de még mindig k. erős. Dühösek leszünk, mert tehetetlennek érezzük magunkat és szép lassan felépítünk magunkban egy kis Bocsot, amit nevelgetünk, a mindenért visszavágás végett. Aki igyekszik gondolkozni és látja a problémákat, hirtelen levegőt sem kap, hogy milyen pofátlanul lehet félresöpörni, minden elvet, értéket stb. és a hatalmon lévő nagyjából úgy hazudik, hogy még a látszatra sem nagyon ad. Ember legyen a talpán, akinek ettől nem megy fel a pumpa és nem szorul ökölbe a keze. De általában a baloldalnak mondott csapatban, a direkt erőszak nem divat...ezért a látszólag szelíd kis Bocs/ika/, marad. A Bocsika, természeténél fogva nem tud direkt erővel harcolni, ezért soha nem tudja legyőzni a Nagy Medvét. A Bocsnak meg kellene nyugodnia de nagyon, egy kicsit kiszállni a ringből,mert már úgyis kiütötték, úgyhogy mindegy. És kitalálnia, hogy a direkt harc helyett, milyen más nyelvezettel,értékekkel lehetne szólni a többi Bocshoz. Bocs...mindig meséltek nekem, gyerekkoromban, nem is tudok egyszerűen elmondani semmit-:))

291070 2014.10.12. 18:45:37

[Istenivacsora](#3515657) attól tartok, csak ködpofozás az ilyen...de azért jól esik, hogy úgy véled, gondolkodó elme szülte e cikket... amúgy ellensége csak a 2/3nak van. én magam ellenfélnek - méghozzá ugyancsak megbecsülendő ellenfélnek - tartom.
süti beállítások módosítása