Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A Nagy Paksi Átverés

2014. március 18. - Harun al Rasid

Nagy nehezen sikerült belépnem, miután kértem a szerkiket, hogy vegyék ki a frissülőből a postot, nem tudom gondozni.

Hát így most újra kiteszem. Csak megoldják egyszer a macerás technikai gubancokat.

Erről a nagy paksi átverésről bezzeg hallgat a lakájmédia. Azt a MNO világgá kürtölte, hogy vádat emeltek a DK -s Vadai Ágnes ellen - kampány van, minden rágalom megengedett, gondolja a fidesz. Nos ez hazugság volt, a paksi buli viszont a véres valóság - és nagyon sokba fog nekünk kerülni.

Ekkora mutyit még nem csináltam, ragyog Orbán...

Az évszázad üzlete - mondja róla a hivatalos kormánypropaganda. Ennek ellenére minden részletéről hazudnak a Fidesz vezetői. A legfrissebb leleplezést épp egy orosz honlap szolgáltatta, amelyre kikerült az aláírt pénzügyi megállapodás. A magyar polgároknak nem volt lehetőségük ezt itthon olvasni.

A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban az első, talán legnagyobb kormányzati átverés éppen a kivitelezési szerződés aláírása volt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és a Roszatommal. Amikor Orbán Viktor január tizedikén kiutazott Moszkvába, még a hivatalos tájékoztatás szerint is csupán a "rendszeres kormányfői találkozók" egyikére került sor. Az utolsó pillanatig titkolta, takargatta a kormány, hogy közel egy éve tárgyal már az orosz féllel a szerződés megkötéséről. (Arról már nem is beszélve, hogy 2012 végén még Martonyi János külügyminiszter egyértelművé tette: amennyiben bővítik is a paksi reaktort, kizárólag nemzetközi tenderen választják ki a kivitelezőt.)


A kormány azon állítását, miszerint az országnak elengedhetetlenül szüksége van új paksi blokkokra, sajnos nem tudjuk elhelyezni az igaz-hamis skálán. Bár készült az előkészítés során hatástanulmány, az abban foglaltakat Orbán Viktor kormánya tíz évre titkosította. A miértre nincs válasz, csak annyi biztos: a magyar polgárok nem ismerhetik meg azokat az adatokat, amelyek alapján a kormány titokban és önhatalmúan döntött az ügyben.

"Paks bővítése az évszázad üzlete" - harsogja a mai napig a kormánymédia. Ugyanis - szól a magyarázat - a lehető legkedvezőbb feltételekkel kapott Magyarország 10 milliárd eurónyi, hosszú távú hitelt a beruházásra. Varga Mihály gazdasági miniszter roppant büszkén többször is elmondta: mindez nem terheli meg a magyar államkincstárt, mivel csak a két új blokk beindítása után kell elkezdenünk törleszteni a hitelt. (Orbitális hazugság 1.) Hozzátette sokszor: a 20 százalékos magyar önrészt is csupán a tíz évre tervezett építkezés végső fázisában kell majd előteremteni. (Orbitális hazugság 2.)

Míg a magyar Országgyűlés és a lakosság csupán egy általános tartalmú keretszerződést ismerhetett meg az ügyről, amelyet a kétharmad szolgaian megszavazott az idei, kurta tavaszi ülésszakon, tegnap a Roszatom portáljára kikerült a Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő által aláírt pénzügyi megállapodás szövege is. Ebből derült ki, hogy Varga állításaiból lényegében semmi nem igaz. Az oroszok ugyanis minden elköltött eurócentről kettébontott számlát állítanak ki, amelynek 80 százalékát a hitelből, 20 százalékát pedig saját zsebből fizeti a magyar állam. Vagyis a beruházás első pillanatától kezdve finanszíroznunk kell a bővítést. De ha ez nem lenne elég a hazugságból, az is kiderült, hogy már idén, 2014-ben el kell kezdenie Magyarországnak a hitelkamatok törlesztését - vagyis nem tíz év múlva jelent először terhet a költségvetésnek, hanem azonnal.

Még mindig az évszázad üzlete: a kormánytagok szerint hihetetlenül kedvező kamatozású hitelt kapott Budapest Moszkvától. A valóságban azonban a 3,95 százalékos kamatszint csak az első tíz évre érvényes - ugye ekkor állítólag semmit nem is kell a Fidesz szerint fizetnünk -, utána viszont 5 százalék közelébe pattan a kamat. A sokat átkozott IMF ezzel szemben 2,5 százalékos kamatszinten hitelezte korábban Magyarországot, emellett az orosz hitelnél a régiós versenytársaink mindegyike olcsóbban képes a pénzpiacról hosszú távú finanszírozási forráshoz jutni.

Bár rengeteg apró, rész-hazugság tarkítja a történetet, a legnagyobbak közül való a paksi bővítés oksági összekapcsolása a rezsicsökken
téssel. Orbán Viktor és Rogán Antal egymást túllicitálva harsogta a parlamentben, miként lesz majd Paks II. miatt 13 százalékos áramár-csökkenés tíz év múlva. (Ezzel együtt szokták emlegetni: az orosz hitel nem növeli az államadósságot.) Az már most, az első kapavágások előtt látszik, hogy a kormányzat elképzelését, miszerint a Magyar Villamos Művek ajándékba megkapja a beruházást, amelyet az adófizetők állnak, vagyis a cégnek nem kell kigazdálkodnia, Brüsszel nem fogja jóvá hagyni. Korábban is próbálkozott a magyar állam ilyen bújtatott támogatásokkal, de mindig lebukott. Vagyis a hozzávetőleg 4-5000 milliárdos beruházásnak valamilyen formában meg kell térülnie. A fejlesztések megtérülését garantáló plusz bevételeket a szolgáltatók a termék árába szokták beépíteni, vagyis Paks II-től (mint mindenhol a világon, ahol ilyen fejlesztések történtek) emelkedni fog az áram ára. Amennyiben ez mégsem így történik, akkor új adók formájában szedi be az állam a polgároktól a pénzt.

A végeredmény ugyanaz: a lakosság fizeti meg a Fidesz paksi hazugságait. (A STOP nyomán)

Hogy fogja az utókor szidni ezeket ...

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr768360236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2014.03.16. 01:47:25

Varánusz: "Jót röhögtem a tényen, hogy legújabb legjobb barátaink a ruszkik azért nem felejtik el megfingatni Viktort, hiába lapít lojálisan mondjuk az ukrán ügyben is. Putyin nem felejt, és bizonyára megvan neki minden ócsárolás és beszólás ami csak nálunk a nagy büdösben vagy bárhol fideszes szájból elhangzott az elmúttnyóvcév alatt. Vlagyimir Vlagyimirovics meg nem az a szégyellős típus, aki ne törlesztene habozás nélkül mikor módjában áll. Vagy azt kéne elhinnünk, hogy az egykori KGB alezredes kormánya nettó figyelmetlenségből lökte ki a netre a Paks II. szerződést? Tényleg? Azt a szerződést, amiről itthon a kussol-hallgat-nemugat szabály van érvényben, és ami az energiakánaán eljövetele helyett első ránézésre a szopórollert támasztja a falnak. Mi? Hogy Lázár János a kormány nevében hazudott? Lárifári, akkor szóljon valaki amikor egyszer majd igazat mond. Hogy Mindenórás Tábornok nertárs picit mélyebben hajol bele abba a meleg tenyérbe amiből enni kap? "

280433 2014.03.16. 05:53:20

Ossi! Ez az "üzlet" nekünk nem csak az előzetesen kalkulált 3000 Mrd.-ba fog "fájni"! Soha nem látott kiszolgáltatottságba taszít minden téren!

328387 2014.03.16. 06:14:36

Kedves Osszián! Szerintem két fontos kérdés van. 1. Mennyi időnk áll rendelkezésre a Pakssal kapcsolatos döntésekre? 2. Külön kezelhető-e a hosszabbított üzemidő a bővítéstől. Az első kérdésre a válasz a szakértők szerint ugye az, hogy minimum 5 év. A másodikra meg az, hogy igen. Különválasztható sőt különválasztandó a hosszabbítás és a bővítés. Akkor már csak az a kérdés, hogy miért akkor kell hitelekről tárgyalni, amikor a világgazdasági helyzet és azon belül a magyarországi helyzet különösen kedvezőtlen. Ennél rosszabb már csak a válság mélypontján lett volna sok milliárdos beruházási hitelről tárgyalni. Vagy az államcsőd majd mindent elmos?

összekormány fogásváltás 2014.03.16. 08:51:45

A szerző bizonbyára atomszakértő, amellett persze hangmérnök ×××××××××××××××××××××××× Helyesen írni még mindig nem tanultál meg, kukac, olvasni meg elfelejtettél. Majd válaszolok...-DDD

összekormány fogásváltás 2014.03.16. 08:55:26

1. Azt felesleges mondani , hogy írásod hemzseg a tudatlanságtól és a szándékos hazugságoktól

összekormány fogásváltás 2014.03.16. 09:17:51

Nem zavar, hogy az ATV szélsőbalos műsoraiban, lásd Egyenes Beszéd Olgával és Olga nélkül is megcáfolták az összes idióta hazugságot amit leírtál. A kamat terhektől kezdve az írásod nagy résza olyan ossziános, olyan se füle se farka tele idiótasággal, hazugsággal csúsztatással .

összekormány fogásváltás 2014.03.16. 09:23:43

Régen sokat gondolkoztam miért nem képesek hosszú ideje kormányozni és programot alkotni a balliberális oldalon.

összekormány fogásváltás 2014.03.16. 09:30:33

totál hülyeség miatt törölve

163107 2014.03.16. 09:48:55

Szia Gegá! És ez nyilván a jéghegy csúcsa. Csak röviden írták le az oroszok, vagy azért, mert rosszallották, hogy nincs semmi tájékoztatás, vagy mert akartak adni egy fricskát az elmezavaros magyar miniszterelnök orrára.

163107 2014.03.16. 09:51:57

"Akkor már csak az a kérdés, hogy miért akkor kell hitelekről tárgyalni, amikor a világgazdasági helyzet és azon belül a magyarországi helyzet különösen kedvezőtlen." Mert a zavarosban lehet a legjobban halászni. Hogy nem az ország érdeke, az biztos. Ez azoknak az egyéni érdeke, akik 1 évig teljes sunyításban, fű alatt, 10 évre titkosítva hozták tető alá ezt az országrontó, hazaáruló szerződést. Reméljük, azt is megtudjuk, kit milyen összegekkel kentek meg. Mert páran nagyon jól jártak, tényleg - kivéve az országot.

163107 2014.03.16. 09:59:32

4. veni, venike, kukac, verecke...-D Be se tudsz már jelentkezni, mi? Olvastad ezt? Bírósági papír van arról, hogy a Hír tévé HAMISÍTOTT! "A HírTV beperelte az index.hu-t, mert a portál azt írta, hogy manipulálták Mesterházy Atilla beszédét. Az MSZP-s miniszterelnök jelölt a Budapest Arénában beszélt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterről, amikor valaki a nézők közül bekiabálta, hogy A bíróság, írja a Cink, most nemhogy igazat nem adott a HírTV-nek, hanem kimondták, hogy manipulálták a felvételeket. Felcserélték a Mesterházy hangját és a kamera puskamikrofonjáét, felhangosítva azt." "Jogszerűen ki lehet, mondani, hogy a Hír TV manipulált a köteles bekiabálással" http://cink.hu/jogszeruen-ki-lehet-mondani-hogy-a-hir-tv-manipulalt-1543760358 Hányadszorra égsz be, te ázalék?

163107 2014.03.16. 10:04:29

5. Figyelj, te síkidióta eszetlen. Mondom, hogy nem tanultál meg olvasni! A STOP cikkét vettem át, azért van az Ellenszéken - és oda is írtam, te barom. Ott van, hogy a STOP nyomán. Aki ennyire hülye, hogy el se olvas valamit - mert ezek szerint NEM olvastad el, az hogy mer egyáltalán megmukkanni??? Eredetileg pedig maguk az oroszok közölték az adatokat és a hitel feltételeit, a kamatokat, és a többit - a STOP se az ujjából szopta, ahogy a többi lap sem - tele van ezzel az internet. Csak egy siófoki hülye, 8 osztályos senkiházi meri állítani, hogy "hemzseg a valótlanságoktól". Nos, ha valakik, az oroszok tudják, hogy milyen szerződést kötöttek.

163107 2014.03.16. 10:09:48

7. "Régen sokat gondolkoztam miért nem képesek hosszú ideje kormányozni és programot alkotni a balliberális oldalon." Az ki van zárva. (TI, hogy egyáltalán gondolkozol...-D). Viszont most is hülyeséget írsz. A baloldal a 24 évből (remélem nem kell külön megmagyarázni, miért 24 év), eddig éppen 12 évig kormányozott. Egyszer pedig ismételt. És nem hosszú ideje nincsenek kormányon, hanem 4 éve...-))) A maffia a 24 évből 16 évig nem volt kormányon. Nem tudom elhinni, hogy ennyire tudatlan, sötét barom hogy lehet valaki, hogy még véletlenül sincs egy sora, ami vagy igaz legyen, vagy valami értelem kicsillanna belőle - igazi unicum vagy a net világában.

értelmiségi 2014.03.16. 10:21:26

Szél Bernadett: A paksi hitel egy hibás termék "Az LMP véleménye szerint a paksi bővítés leállítása és az ahhoz kapcsolódó orosz hitelszerződés elutasítása nemzeti érdek. Az a hitel, amit az orosz fél ajánl egy hibás termék. A párt társelnöke az ügyben írásbeli kérdést nyújt be Orbán Viktor miniszterelnöknek azzal kapcsolatban, hogy fel lehet-e még mondani a szerződést, illetve, hogy lehet-e változtatni annak feltételein." A demokratikus ellenzéknek keményen fel kell lépni. Ez a szerződés az unokáink életére is kihat - rémálom az egész - teljesen tönkre teheti az országot. Az LMP egyben elvárja, hogy a kormány tegye közzé a szöveg hiteles magyar fordítását. (MTI)

értelmiségi 2014.03.16. 10:23:34

Én eddig se voltam bejelentkezve, olyan ritkán járok erre, hogy minek - de nem is értem, miért kell a noltévé felől megkerülni a világot. Na mindegy. Nekem így is jó, de mintha lelassult volna a nolblog. Talán a bloggereknek se jó ez a megoldás?

163107 2014.03.16. 10:35:01

Értelmiségi, minden ellenzéki pártnak tiltakoznia kell. Fogalmam sincs, később fel lehet-e mondani, vagy ezt a terhet is cipelhetjük a fidesz kormány átkos következményeként. Itt egy valódi közvélemény kutatás: https://www.youtube.com/watch?v=0fyH9siNGBs Öröm volt hallani a rengeteg dudálást, pedig amúgy piszokul tudja az embert idegesíteni...-D

pietnik 2014.03.16. 11:06:58

NaPÁ! Azaz Nagy Paksi Átverés!! NaPá,Orbán Viktor,NaPÁ!!

12635 2014.03.16. 11:15:15

Kellett ez nekünk megfejelve az eddigieket, mint ablakos tótnak a hanyatt esés... Osztom Zorró kérdéseit. Amúgy meg a lényeg, hogy menjenek, alaptörvényestül, mindenestül, aztán majd meglátjuk, megvívjuk...

163107 2014.03.16. 11:34:54

Szia, Pietnik barátom! Nézd meg a 16-os linket! Önmagáért beszél!

pietnik 2014.03.16. 11:36:15

Már néztem!Oké!!

163107 2014.03.16. 11:38:15

Gordikám, nem kis haszon járt ezzel egyeseknek - csak nem az országnak. És az az 1 éves sunyítás. Eleve gyanús kell legyen. Nézzük meg, hogy is volt 2009-ben: "A következő hazugság a parlamenti felhatalmazásra való hivatkozás volt. A kormányoldal kijelentette: 2009-ben született egy országgyűlési határozat, amely arra kötelezte a kormányt, hogy tegyen lépéseket Paks II. ügyében. A valóság ezzel szemben az, hogy a hivatkozott határozat arra hatalmazta fel a mindenkori kabinetet, hogy vizsgálja meg az élettartam hosszabbítás vagy a bővítés lehetőségét és készítse elő ennek parlamenti megtárgyalását." Vizsgálja meg! Készítse elő a parlamenti vitát erről. Nem sunyítva, az ország, a parlament, a szakemberek kizárásával.Kenőpénzekért.

163107 2014.03.16. 11:39:56

Pietnik: Rühellem, amikor az ablakom alatt valaki dudál - de ezt többször megnéztem: zene volt füleimnek.

180524 2014.03.16. 11:46:56

Kétkedő(k)nek. (már 13.-án tudott volt) http://vs.hu/kiderutek_a_reszletek_paksrol-0313 Az egésszel ráért volna még bőven az ország. Viszont qrva nagy pénz van benne, naná, hogy nem lehet várni...

163107 2014.03.16. 12:00:05

Üdvözöllek, dicső Maiman - nem írom, hogy lovag (bár a szemeben az vagy!), mert az a cím Lanceloté. Qrva nagy pénz - egyeseknek - az ilyesmit azon a tájon (Ruszatom) nem is nagyon titkolják. De az az érzésem, hogy ki fog derülni, kiket korrumpáltak. Vityka naiv volt. Az oroszok nem felejtenek. Kellő időben leleplezik a mutyizókat. De mi, az ország így is úgy is szívunk, az utódain is, az unokáid, de még a dédunokáid is.

337519 2014.03.16. 12:17:17

Üdv. Nektek! Nem hallom, hogy valakik beadták volna a lemondásukat. Vagy tévednék? Ápr. 6-ára várnak, a kormányváltó seprűre?

180524 2014.03.16. 12:25:10

24. Osszián (szerkesztő) Ossi, ezt helyettem (is) írtad: "De mi, az ország így is úgy is szívunk, az utódain is, az unokáid, de még a dédunokáid is." Borítékolni merem, ki(k) fog(nak) nyerni százmilliárdos "beton- és acélpénzeket". Nem az áramról szól ez, barátom, de nem ám. Így kib...ni a jónéppel, ez hihetetlen... Ezt nem fogja bírni semmilyen költségvetés.

180524 2014.03.16. 12:27:47

25. Nyírfa2 Szia! Az nem szokás a kétharmatnál, drága Nyírfa. Már volt jópár olyan esemény, mely miatt kellett volna...

163107 2014.03.16. 12:38:34

Nyírfám, drágám... ma különösen jó a humorod... Boldizsárka bankszámláján mit keresnek cirill betűk...-)

337519 2014.03.16. 12:51:04

27. maiman 28. Osszián Tegnap dúltam-fúltam. De. 11-kor felnéztem a netre, van-e valami újság az ünnep körül. Sehol semmi figyelemreméltó, gép kikapcsolva, irány a fürdőszoba, hajmosás, manikür, pedikür, megadni a módját a megjelenésnek: du. 3-kor randi sok tízezer honfitársammal. A többit tudjátok. Ordítani tudtam volna, hogy barmok, így csesztek el mindent, ennyire nem lehettek alulszervezettek! Marionettfigurának éreztem magam. Ez a Boldizsár nem Jézuska Boldizsárja, ha jól sejtem.

337519 2014.03.16. 12:57:29

A Roszatom nem kíméli Orbán vezírt, ami jó is, mert nem érdemel kíméletet, picit sem. De Putyin elvtárs nem csak életünk értelméből csinál bazári majmot, hanem szépen bekeríti régi szövetségeseit: azt hiszem pontosan ezt nevezik neokolonializmusnak. Az ukránok, a magyarok, ki a következő?

163107 2014.03.16. 13:08:55

Nem, édesem, ez Boldizsárka Vásárhelyről. Ő még kis nebuló, nem is tudja, mik vannak a részéről soha alá nem írt ()mert nem is lett volna érvényes) bankszámláin. Csak ne ő essen hasra. Gyurcsány megmondta: a lopott vagyonok egyszer kiderülnek, Orbán úr, ha máskor nem - a hagyatéki tárgyalásokon.

180524 2014.03.16. 13:09:53

29. Nyírfa2 Én sem voltam elérhető, a magam módján ünnepeltem... Család, unokák. Többet ér mindennél...:-)) Kampánybeszédek nem érdekelnek...

163107 2014.03.16. 13:32:51

Putyin, a KGB-s finoman törleszt. Ne higgyük, hogy a fidesz korábbi oroszellenes kirohanásai (Orbénl is!), nincs orr valami dossziéban... lehet, nincs is digitalizálva... Orbán Vityka onnan kapja a nagy orrost.

163107 2014.03.16. 13:39:14

Jaj, bár fel tudnám idézni Csaba bátyám apjának hangját, amikor ezt énekelte - gopak-szerű ritmusban: Heeej, áll a lagzi már a mezőbeeen mit akar a szúnyogúrfi ünneplőben... (refr: mit akar a szúnyog úrfi ünneplőben...) Heeej, kár hogy nem vagyok, hetman vagy cááár szeretlek és nem lesz ebből se baj se káááár..." Putyin szerint ez a kis kelet európai diktátorocska, nem több - nyilván ismeri a jópofa dalt - mint egy szúnyogúrfi.

163107 2014.03.16. 13:45:53

29. Nyírfa2 2014. 03. 16. 12:51 Drága Nyírfám, igaz ez is, de az is ahogy Gy. állt a dolgokhoz. Még tavaly is az akkori kormány hibájának rótták fel az időjárás miatti bajokat. És bizony emlékezzünk, hogy még a béna, hazaáruló tavalyi márc. idusai dolognál - amikor az önhibájukból épp lehetett volna, de nem lett haláleset - és volt pofájuk felemlegetni a 2006-os hirtelen vihar áldozatait - nos innen nézve, inkább legyen 3-ra prolongálva.!

163107 2014.03.16. 14:19:43

32. maiman 2014. 03. 16. 13:09 29. Nyírfa2 "Én sem voltam elérhető, a magam módján ünnepeltem... Család, unokák. Többet ér mindennél...:-))" Biztos vagyok benne, hogy mindennél. De ezek rájuk is elviselhetetlen terheket róttak - egyéni haszonért - mert nincs más magyarázat.

163107 2014.03.16. 15:49:30

Privátban kaptam Lusta barátunktól: "Sajnos semmilyen úton-módon nem tudok belépni a lusta névvel nolblogba, kénytelen vagyok megkérni Téged ezúton a hozzászólásom közléséhez. ˝A 300 forintos budiforradalmároknak elég ha a felcsúti kis pocakos zsebcézár, vagy négy betűjének valamelyik fényezője felböfög valamit. Hallottam Selmeczi Stangli Lukhíd Gabika nyöszörgését a rezsiről Paks kapcsán. Azt mondá, hogy Paks II-nek köszönhetően olcsóbb lesz az áram, ami újabb jótétemény a zembereknek. Ezzel csak az a bajom, hogy még szerintük is majd úgy 20 év múlva lépnek működésbe az új blokkok, és még ők sem tudják mennyibe fog kerülni az áram, mert ezt az adatot is titkosították. Ámbár nem olyan rossz a helyzet, mert ebből a szempontból is számíthatunk az oroszok nyitottságára.˝ Majd 2 év múlva.. Drága barátunk, azok, akik hozzám sűrűn írnak - 20

163107 2014.03.16. 15:53:37

szóval, aki, írnak - nem 16 évesek - de veled - valem együtt kivárják! Mert rengetegszer hivatkoztam törvényszerűségekre- nem kellett a saját kútfejemből, ott van pl, Bibó: “A hazugságra épített rendszer előbb utóbb összeomlik”. Előbb? Utóbb? Az örökkévalósághoz úgyszólván mindegy.

163107 2014.03.16. 16:01:00

Osszi picit elhúz - addig gondolkodni lehet azon, hogy mindent le lehet-e nyomni a magyar birka torkán - akkor is, ha az utóda kezdi el botozni, ahol nyugszik apja.

337519 2014.03.16. 17:04:36

Osszikám, értem én, felelősségérzet, isten ments, hogy baleset történjen! DE!! Egész héten nyomatta a sajtó, hogy ítéletidő várható. 15-én du. 1 órakor kell közhírré tenni, hogy tüntetés lefújva? A tesóm vidékről már régen úton volt, a barátnőmmel is megvolt beszélve a találkozó, mentünk, mint a sült bolondok, mert hív a haza - tudod, hány csalódott ember ődöngött a Szabad Sajtó útján? Az első haraghullám után csatlakoztunk a Márc. l5-e téri csoporthoz, voltunk vagy százan. Kihangosítás nélkül beszélt valaki, semmit nem lehetett érteni - no, nem idegesítem magam. Megvigasztaltuk magunkat a Jégbüfében. Tudod, az volt a legrosszabb, hogy úgy éreztem, ez az egész nekem fontosabb, mint azoknak, akiket fel akarok hatalmazni az ügyes-bajos dolgaink intézésére. Paksnak, szerintem, még nincs vége. Ha másképpen nem megy, az Európai Bírósághoz még lehet fordulni. Ha a többség és a kormányváltók így akarják. Ha nem, akkor teljességgel kiszámíthatatlan a jövőnk, minden értelemben.

336586 2014.03.16. 17:55:52

Osszi, látom meghaladta képességedet magának az atomnak az elutasítása. Pedig próbálkoztál.

12635 2014.03.16. 18:18:38

A párom azon röhögcsél, hogy az új blokkokba honnan kerül bele bizonyos "apróság", ugyanis annak idején az épülő erőműbe ő találta meg a belevalót, egy gyártási mellékterméket, ami amúgy használhatatlan vashulladék. A sugárzásvédő betonkoszorúba meghatározott méretű vasszemcséket kevertek meghatározott sűrűségben, na már most ezen izé Európában már nincs, lévén a "melléktermék" Kínába került "gyártásra" Európából, alighanem méregdrága sugárvédő betonkoszorú lesz. Azért a hecc kedvéért a párom megmondja hogyan hívták a szakmában azt a bizonyos izét, ami most is segít bennünket megóvni a sugárzástól: "pucni". Annak idején a gyárban előszeretettel szórakozott a jó nép azzal, hogy hiába ez a szakmai neve, értelmetlen, így nemes egyszerűséggel puncinak nevezték, erővel kellett leszoktatni az embereket az átnevezésről, mert még hivatalos levélben is képesek voltak elírni a pucnit puncivá.

163107 2014.03.16. 18:49:59

Nyírfa, egyik ujjam, másik ujjam... 30-án el kell menni. Jó idő lesz. De legfőképpen 6-án kell elmenni.

163107 2014.03.16. 18:53:45

miakő, te éppen olyan gyengeelméjű vagy, mint verecke. Te se fogtad fel, hogy egyszerűen idéztem egy stop-os írást - nem az atom, hanem a kormányzati hazudozás és sunyítás miatt. De már a Bayeres cikknél megírtam, hogy hülye vagy, aki nem olvassa el, amihez odaszól - akkor nem fogtad fel, hogy a 20 évvel ezelőtti MDF-ről írt Bayer, most meg azt nem fogod fel, miről írt a STOP.

163107 2014.03.16. 19:03:25

Gordi, az az érzésem, hogy pár év múlva, mikor már nyögni kell a kamatokat, meg az önrészt, nem lesz ilyen kedveskedő elnevezése a projektnek - de arra talán jó lesz (ahogy a manyup lenyúlás is - amikor ráébrednek az emberek, hogy egy bizonyos fidesz miatt nem lesz nyugdíjuk), hogy ez a tárdadás örökre a süllyesztőbe kerüljön. 4 éve írjuk, hogy ilyen országrontó rablóbanda még nem volt a haza nyakán.

163107 2014.03.16. 19:18:29

Email-ben küldte Lusta Barátunk: ˝A 300 forintos budiforradalmároknak elég ha a felcsúti kis pocakos zsebcézár, vagy négy betűjének valamelyik fényezője felböfög valamit. Hallottam Selmeczi Stangli Lukhíd Gabika nyöszörgését a rezsiről Paks kapcsán. Azt mondá, hogy Paks II-nek köszönhetően olcsóbb lesz az áram, ami újabb jótétemény a zembereknek. Ezzel csak az a bajom, hogy még szerintük is majd úgy 20 év múlva lépnek működésbe az új blokkok, és még ők sem tudják mennyibe fog kerülni az áram, mert ezt az adatot is titkosították. Ámbár nem olyan rossz a helyzet, mert ebből a szempontból is számíthatunk az oroszok nyitottságára.˝

12635 2014.03.16. 19:45:13

Osszi, ez egy nagyon régi mókás elnevezés, nem a jelenlegi helyzetről jut eszébe a páromnak a régi sztori, hanem magáról az atomerőműről...ennyi csak a vonatkozás... reménykedjünk abban, hogy ezen a szerződésen a választás után talán lehet még valamit változtatni...

163107 2014.03.16. 20:00:13

Hát persze... ezt majd egészen máshogy fogják nevezni - tippem az éppen van egy pár. Hogy lehet-e változtatni, netán felmondani? Gyurcsány szerint igen - én nem tudom. Államközi szerződés, nyilván mindenféle vonzattal.

gfh 2014.03.17. 10:26:27

hülyeség miatt törölve

gfh 2014.03.17. 10:27:36

verecke napról napra hülyülsz, szerintem anyád már pelenkáz...-)))

lusta 2014.03.17. 10:51:41

Szevasz! Sajnos egyszerűen nem tudok belépni. Nem tudom miért, de így nagyon egyszerűen ellehetetlenítik az érdeklődőket. Persze lehet, hogy ez a cél. Térjünk vissza az eredeti témádhoz. Ez ügyben volt egy igen érdekes felháborító közjáték, amiről mindenki mélyen hallgat. Március 12-13 között Budapesten volt a 8. Renexpo, amely Közép-Kelet Európa és Magyarország leginnovatívabb, magas színvonalú, kizálóag a megújuló energiákra és a jövőbeni energiahatékony megoldásokra fókuszáló nemzetközi kiállítása-ű. Eddig csak eyet sikerült nem meglátogatnom. Így hozta az élet. Na szóval a megújulók terén ez ma idehaz az ász. belépett az ember és egyből szembe találta magával az MVM standjával. Mit lát ott? Paks II. A pofám leszakad. A szervezők mentegetőzgetik magukat, ebben persze igazuk van, ők nem szólhatnak bele, ki mit preferál és reklámoz.Mellesleg az egyik nagy szponzor. Hozzátenném, hogy az eddigi Renexpók legszegényebb kiállítása volt, ámbár a megjelentek nagyon magas színvonalat képviseltek. Köszönet nekik. Ennek ellenére itt látszott leginkább a meztelen király. Az érdektelenséghez gyakorlatilag 1005-ban hozzájárult ennek a bandáának a megújuló energiához való hozzáállása. Gyakorlatilag minden pályázat már az ámokfutásuk kezdete óta fel van függesztve. Magyarország jobban teljesít. Lószart mama - mondta Hofi. A pályaztahoz szükséges 15% -i pénz sincs, pedig a többit az Unió adná. Ez már a negyedik éve így megy. A sok agymosott meg tapsol hozzá. Csak át kell menni a határon. A németeknél nincs olyan szemtávolban lévő akármi, hogy ne legyen a háztetőn egy kollektor, vagy egy napelem. Mit egy, egy rahedli. Szélfarm, vagy vízi erőmű. Persze egy valamire való település biogáz üzem nélkül már nem is település. Némmetek? Ugyan már. A románoknál egy szélerőmű engedélyeztetési eljárás 3 hónapig tart, míg most nálunk 3 évig. Látható, kelet felé, vagy nyugat felé elindulva mindenki a jövőn dolgozik, csask nálunk dolgozik a felcsúti kis zsebcézár a saját és maffiájának a jövőjén dolgozik. A többire nagy ívben tesz. Olajos Péter uniós képviselő hazajött, hogy ebben a témábasn államtitkárkodjon. Páros lábbal rúgták ki. Hiába volt a maffia tagja, de hozzáértő volt. Ilyenekre föld-trafik mutyi ártunknak és qurmányunknak nincs szüksége. Erre jön Paks. A legfelháborítóbb mindebben, számomra, mert a birka magyar a szart is csokinak nézi és nagy élvezettel habzsolja, ha maga a felcsúti kis pocakos zsebcézár ajánlja, mindent az orosz sajtóból, internetből kell megtudnunk. tegyük persze hozzá, hogy ebből a szarból van most bőven, mert a nyilvános vita kívásokra hiretelen megtelt a gatya és a három műszakban gyártott és a Cinege utcába szállított Liberó sem elég. Itt tartunk.

sorel 2014.03.17. 15:44:25

Mindenki a helyére kerül..-Lol. Kisszékre állva hirdette a megváltást Orbán Pécsen [Pécsre látogatott Orbán Viktor - Fotó: Borbás Mátyás] Kisszékre állva hirdette a megváltást Orbán Pécsen Már-már a Rákosi-érát idéző ütemes tapssal, Kossuth- és Gábor Áron-nótával várta a két-háromszáz fős tömeg Orbán Viktort hétfő délután egy órakor Pécsen a városháza előtt. A miniszterelnök egy kisszékre állva beszélt összefogásról, valamint arról, hogy 45 milliárd forintos adósságot vállalt át Pécstől az állam - ami tavaly év végén 43,2 milliárd volt csak." városháza bejárata előtt szembefordult a 300 fős tömeggel, és beszédbe kezdett. Sajnos ezt csak az első sorban vették észre, így a közönség többi része boldogan folytatta a skandálását egészen addig, míg - ha jól láttuk - Bánki Erik, a Fidesz dél-dunántúli regionális csodacsatárja nem hozott a miniszterelnöknek egy kisszéket. A tömeg fölé magasodó Orbán Viktor először a közönséget köszöntötte: elmondta, milyen jól esik neki a szeretet, amelyre szüksége van. Mint ahogy az összefogásra is szükség van a miniszterelnök szerint, nem szabad máshová szavazni, mint rájuk. (Tömeg éljenez.) Orbán Viktor felhívta a figyelmet, ugyanakkora egység kell, mint 2010-ben, a népnek pedig a maradék három hétben nem szabad elhinnie a híreket. (Nem lennénk a Magyar Nemzet és Magyar Hírlap helyében - a szerk.) A miniszterelnök még hozzátette, nem szabad lanyhulni, mert "a mostani rendszerben még a választás napján sem lehet megállni, akkor is küzdeni kell..." Harcolniiii!!!!

értelmiségi 2014.03.17. 16:07:02

Mint a marhahólyag, úgy pukkant ki a Vadai letartóztatási ügye. Hogy egy miniszter - még ha megélhetési fasz is . hogy lehet ennyire hülye, az rejtély...-D "Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap este a Hír TV közleménye szerint bejelentette: vádat emeltek Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa, a Honvédelmi Minisztérium 2007 és 2010 közötti államtitkára ellen. Az ezt alátámasztó, a Hír Tv vasárnap esti adásából kivágott videón azonban Hende nem beszél vádemelésről, csak a hírolvasó. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea hétfőn az MTI-nek azt mondta: a korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt indult nyomozásnak nincs gyanúsítottja. A hvg.hu-nak nyilatkozva hozzátette: azért sem emelhettek vádat a volt államtitkár ellen, mert nem kérték mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésben, így a gyanúsítotti kihallgatás sem lehetséges. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik. Nagy Andrea az Index kérdésére elmondta: a mentelmi jog felfüggesztését a legfőbb ügyész kezdeményezheti az országgyűlésnél, ha elegendő bizonyíték gyűlik össze ahhoz, hogy egy képviselő gyanúsítotti kihallgatása indokolttá váljon. Ebben az ügyben ismeretlen tettes ellen, Vadai Ágnest érintően tettek feljelentést, de a nyomozás még nem jár olyan szakaszban, hogy bárkit megalapozottan gyanúsítani lehessen" Mindenfélével próbálkoznak - sárga a gatya...

mystral 2014.03.17. 17:07:08

méert, azt nézd meg lécci, mibe nem égett be az a díszes társaság. Meg a MNO. Cusi??? Hehe... na Cusit követve megy szavazni a magyar.

62853 2014.03.17. 17:49:17

Osszián, köszi az ötletet. Sikerülrt a noltv-n keresztül belépnem. Paks II. okán elolvastam még egyszer a Nemzeti Energiastratégia 2030 kiadványt. Ezek szembeköpik saját magukat. Igaz Bencsik már nem államtitkár, de ezt a kiadványt nem vonták vissza, mert a mostani Renexpón exponált helyen osztogatták a minisztérium ileletékesei.

62853 2014.03.17. 22:27:25

Akkor most nézzünk szét ez ügyben egy kicsit a világpiacon. A lengyeleknek nincs atomerőművük. Már régóta tervezik a megépítését, de mindig valami közbe jön. Most eljutottak oda, nem lehet tovább várni. Mit is csináltak? A pénzt nekik is elő kell teremteni. Erre egy közbeszerzési pályázatot hirdettek, amit a KPMG nyert meg. Na neki kell megszakérteni, hogy is legyen a finanszírozás, honnan is lehetne erre lovettát szerezni és milyen feltételekkel. Szóval már ezt ios így csinálják. Na ezért nincs nekik erőművük az atomból. Bezzeg mi aztán tudjuk a frankót.

163107 2014.03.17. 22:59:11

Nekem meg böngészőt kellett váltanom - a chromon simán beléptem. Nem tudom, meddig tart még a macera... Lusta, mindennap szembeköpik magukat és nem csak ebben a témában. Offolok saját magamnál, de az, hogy Vitya nem hajlandó kiállni vitára, mi? Hisz 1998-ban még fizetett hirdetést is adott fel Hornnak címezve (ő is vonakodott), hogy kikövetelje a vitát.

163107 2014.03.17. 23:04:28

A lengyeleknek (bár fáj rá a foguk) nincs Viktor Orbánjuk, olyan diktátoruk, aki a saját üzleti körének a vonzatában akarja tudni ezt a bizniszt is. Azt hiszem, a ruszatom kinyitotta a bugyellárist egy kis csúszólóvécskára...

163107 2014.03.18. 00:58:53

Ezeket nézegessétek! http://propeller.hu/itthon/2891658-szetszedik-interneten-orban-viktor-oriasplakatjat

vereckécske 2014.03.18. 10:22:57

Hülyeség miatt törölve

163107 2014.03.18. 10:49:16

60. Nézd kukac, én tudom, hogy kurvára unatkozol. Se munkád, se nőd, se fiúd - és már a nolon se trollkodhatsz, be se tudsz lépni - de nem mondhatod, hogy nem szóltunk előre, hogy hamarosan mi vár a trollokra a nolon. És most már szánalmasan hülyülsz. Nem kár akár 3 mondatot is leírni, amikor TUDOD, hogy úgyis kilövünk? Mi? ennyire hülye vagy? Mibe reménykedsz? Hogy véletlenül bent hagyjuk a hülyeségeidet? Úgy látom, napról napra pusztulsz le mentálisan. Egész Siófok tudja, ( a Marcipánban nyílt titok), hogy drogozol. Amikor be vagy tépve, jössz a hülyeségeiddel - oké, én meg kiváglak, mint a fosos macskát...-D Gergely, Gergely.. a kokó agyhalálhoz vezet. (neked meg agyad sose volt sok, csak egy gyűszűnyi...-D). Rajta, erőlködj, idióta barátunk... de vigyázz, túl ne adagold magad.

163107 2014.03.18. 11:05:37

Kukac, azt is megtudtuk véletlenül, hogy eljárás van ellenetek kábítószerrel való visszaélés miatt. Ezért a Marcipánba be se teheted a lábad. Még a végén rossz fényt vetnél rájuk... Persze spamen megvannak a kommentjeid (haha - kommnenteknek nevezni barokkos túlzás..DDD), csak rájuk kell pillantani, és kiderül, hogy komoly függő az illető, (vagyis X. Gergely Siófokról), aki betépve írogat mindet össze-vissza...

62853 2014.03.18. 12:21:29

Nagy kérdés a krími események kapcsán. Higyjünk az oroszoknak, vagy ne, Most akkor, amit a paksi szerződés kapcsán közzétettek, az most igaz, vagy nem? Esetleg a felcsúti kis pocakos zsebcézár 10 évre titkosított és ezért csak az ő négy betűjének fényezői által hirdetett szöveget higyjük el?

163107 2014.03.18. 12:48:13

Látni kellene a szerződést. És joga is lenne a közvéleménynek látni, tudni, milyen terhei lesznek eztán évtizedekig. Én úgy gondolom, hogy nem írt valótlant a ruszatom - miért tette volna? Te tudsz cáfolatról? De meg az is olyan cáfolat lenne, mint amikor Csau idejében tüntetni kellett és elítélni az Erdélyről szóló 3 kötetes történeti munkát - de elolvasni nem volt szabad: tiltott könyv volt. Azt se tudták hát, mi ellen tüntettek. Most a mutyisokon kívül senki se tudja, mi vár az országra - de hogy jó nem, az biztos.

337519 2014.03.18. 13:13:49

Éppen mondani akartam, de Osszi már megtette: szerintem alkotmányos jogunk megismerni a teljes szerződés szövegét az első betűtől az utolsóig. Még senki, egyetlen párt sem szólított fel a szerződés alkotmányossági vizsgálatára?

163107 2014.03.18. 13:22:06

De, igen, csak édes Nyírfám, itt annyi mindenre fel kell szólítani a maffiakormányt, hogy túl nagy a sűrítettség. Ezek a Horn idejében (atyavilág, milyen óriásnak látszik már az a csepp ember ezek mellett), a Tocsik ügyet 3 évig fújva kikaparták a gesztenyét. Ma ezer Tocsik ügynél nagyobb mindenféle mutyi meg disznóság van. Melyik élvezzen prioritást? És hány ezek közül? 5? 10? 20? 50

163107 2014.03.18. 13:28:06

üggyel foglalkozzanak? A paksi mutyi az prioritást kell élvezzen, mert generációkra kihat, ahogy a manyup ellopása is. (a hiszékeny nyomorultaknak nem lesz nyugdíjuk - míg nekem 5-6% os reálnövekedésem van - merthogy nem sajnáltam felemelni a seggemet, és átmentem anno Újszegedre - és közöltem, maradok a manyupomnál.) Az efemer mutyik meg jók arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy itt szakadatlan mutyizás folyik. Lopások, lenyúlások magyarán. De a legfontosabb lenne pl egy tévé vita alatt, szembesíteni a padronét a szakadatlan hazudozásaival.

337519 2014.03.18. 13:35:12

Hogy melyik élvezzen prioritást....? Hát, így hirtelenében, először is leváltani őket, aztán szabaduljunk meg a putyini áldástól, majd, illetve paralel, jöhet az összes többi: a felsorolásukhoz Te jobban értesz, én már számon sem tudom tartani! De, ilyen nincs, hogy 10 évre titkosítanak egy egyébként is sutyiban - pult alatt - megkötött üzletet. Ez olyan egyértelműen törvénytelen, hogy semmisnek kell nyilvánítani. Tegnap mondta valaki az ATV-ben , hogy van mód a szerződés felülvizsgálatára, módosítására vagy akár a felmondására. De akkor MOST hogy áll az ügy?

337519 2014.03.18. 13:46:15

Tévé-vita nagyon-nagyon kéne, de Orbán, személyesen, 100 %, hogy nem áll ki. Össze is roppanna a terhe alatt. Ezért merészelték azt kijelenteni, hogy nincs alternatív jelölt a kormányzásra. Komolyan mondom, néztem, mint Rozi a moziban. :)) Így megfutamodni, így elszemtelenedni, ennek nagyon rossz vége lesz- számukra. Viszont azzal sem értek egyet, hogy Orbán nélkül tartsanak egy pártok, illetve miniszterelnök-jelöltek közötti összecsapást, vitafórumot. 1. Nem ülök le Vonával egy asztalhoz. 2. Nem fogadom el a fidesz távolmaradását, ezzel ugyanis , ha csak Orbán nem jön el, legitimnek tekintjük a megállapításukat. 3. Ugyanakkor, a jobbik mellőzésével egy szélesebb körű összejövetelt el tudok képzelni - nem miniszterelnök-jelölt szintjén - amelyen aztán el lehet mondani kinek-kinek a maga mondókáját, és szét lehet szedni a fideszt. 2.

337519 2014.03.18. 13:48:05

Az a 2. a végén, érvénytelen, hogy került oda? :)))

163107 2014.03.18. 14:01:29

Annak is van üzenete, ha nem áll ki - még Vonával se - aki egyébként azt állítja, hogy ápr. 4-én lesz kettejük közt tévé vita. Nem áll ki, mert még megkérdezik tőle, hol él, milyen párhuzamos világban, hogy hogy nem tud az országos bajokról. Vagy nem tud - akkor azért alkalmatlan - vagy tud, akkor meg előre megfontoltan, szándékosan, szakadatlanul hazudik itthon és külföldön - ezeket kell a tényekkel szembesíteni.

62853 2014.03.18. 14:41:15

Az egész üzlet szépséghibája, hogy a felcsúti kis zsebcézáron és közvetlen környezetén kívül senki sem tud semmit. Ezért röhögök a bajszom alatt, amikor jönnek a szerződés nagy védői, akik ugyanúgy semmit sem tudnak a részletekről. Holott azt már a legidősebbek is tudták, az ördög a részletekben rejlik. Amit eddig az oroszok által közzétett dokumentumokból tudunk, nagy lesz a szívás. Szeretném meghallani a cáfolatokat, de az istennek sem sikerül.

163107 2014.03.18. 14:53:57

Mert csak annyit nyöszörögtek, hogy izé, meg ecet, nem hátrányos nekünk, jó lesz, meg hosszú táv - persze, addigra Vityka 80 éves lesz, Varga is, utánuk a vízözön. "Míg a magyar Országgyűlés és a lakosság csupán egy általános tartalmú keretszerződést ismerhetett meg az ügyről, amelyet a kétharmad szolgaian megszavazott az idei, kurta tavaszi ülésszakon, tegnap a Roszatom portáljára kikerült a Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő által aláírt pénzügyi megállapodás szövege is. Ebből derült ki, hogy Varga állításaiból lényegében semmi nem igaz. Az oroszok ugyanis minden elköltött eurócentről kettébontott számlát állítanak ki, amelynek 80 százalékát a hitelből, 20 százalékát pedig saját zsebből fizeti a magyar állam. Vagyis a beruházás első pillanatától kezdve finanszíroznunk kell a bővítést. De ha ez nem lenne elég a hazugságból, az is kiderült, hogy már idén, 2014-ben el kell kezdenie Magyarországnak a hitelkamatok törlesztését - vagyis nem tíz év múlva jelent először terhet a költségvetésnek, hanem azonnal." De azt hazudják, nem érinti a költségvetést - se az államadósságot. A törlesztés le fog hullni az égből...

62853 2014.03.18. 22:25:19

Itt úton, útfélen belebotlunk kisebb, nagyobb átverésbe. Emlékszünk a nagy szabadságharcra, amit az adósság ellen vívtak? ˝Tavaly év végén 79%-os volt a GDP-arányos államadósság. Ez már az eddigi információk szerint is jócskán emelkedett volna az első negyedév végére, hiszen az alacsony likviditás miatt jócskán meg kellett nyomni a kibocsátást az elmúlt hónapokban, ráadásul a forint gyengülése következtében jelentős átértékelődési veszteséget kell elszámolni a devizaadósságon. Ehhez jön most még a GDP mintegy 2,2-2,3%-át (kb. 660 milliárd forintot) kitevő hitelfelvétel, ami után szinte biztosak lehetünk benne, hogy az adósságrátánk jóval 80% felett jár, az sem kizárt, hogy az első negyed végén 84-85% körüli szintre emelkedik a mutató. Ez gyakorlatilag 18 éves csúcs közeli értéket jelentene.˝

163107 2014.03.19. 09:36:09

74. lusta 2014. 03. 18. 22:25 Na például ezeket lehetne az orra alá dörgölni egy miniszterelnök jelölti vitában. És azt, hogy azt számolja ki, mi lenne, ha nem lopja el a manyupot, akkor 86% lenne a gdp arányos államadósság. Most. a továbbiakban, ha beüt a nagy orosz biznisz, akkor 90 lesz.

163107 2014.03.19. 09:37:28

kukac (verecke) megint be van drogozva, betépett állapotában már meg Botkának nézett...-)))

12635 2014.03.19. 10:21:35

Borzasztó kíváncsi lennék egy ilyen vitára, az utóbbi kb. fél évben látszik, hogy nagyon sokat "tanult" Mesterházy, már nem félteném, bár a ME alkalmatlan az ilyen vitára és nem tud improvizálni. A partnertől ebben a helyzetben nem kérheti el előre a kérdéseket.

163107 2014.03.19. 11:13:45

Kövér kijelentette, hogy egyáltalán nem nyugodt, mert ez a "bolsi banda" 1917 óta (akkor volt a nagyapja vöröskatona...DDD), nem változott, és az utolsó percig fognak harcolni. Nos, remélem így is lesz - de vita az nem lesz. Nem, mert ott kemény kérdésekkel kellene szembenézni Orbánnak, miket műveltek az elmútnégyévben. Olyan kérdésekkel, amiket se az övéi, se a mikrofonállványai nem tesznek soha fel. Ezt képtelen vállalni - ha meg ennyire gyáva despota, akkor nem alkalmas az ország vezetésére.

180524 2014.03.21. 09:44:21

Paksról már leírtam a véleményem, ami Kövért illeti, ezt érdemes elolvasni: http://nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html

maiman 2014.03.21. 10:07:30

Osszi, küldtem egy linket, de azt írja, moderált a blog...

163107 2014.03.21. 14:17:13

Oldaladon megmagyaráztam, Maiman Barátom. Biztos, hogy legalább olyan súlyosan terhelt, mint a főnöke. Azért még pszichopatában is ritka, a saját apját, anyját, nagyapját gyalázni valakinek... Ráadásul nem ő az utód saját maga szerint, hanem a Mesterházy Attila...-DDD

seduxen 2014.03.21. 15:25:16

"A sokat átkozott IMF ezzel szemben 2,5 százalékos kamatszinten hitelezte korábban Magyarországot" Mi a 2,5%-os adat forrása? Vagy hogy jött ki ez a szám?

180524 2014.03.21. 16:15:08

Sokszor gondoltam már, a politikában nincs lejjebb. Tévedtem.

163107 2014.03.21. 17:43:35

82. Valamivel több: 2,75%.

163107 2014.03.21. 17:47:21

"A kemény feltétel pedig az. hogy az IMF-től ma lényegesen kedvezőbb feltételek mellett lehet hitelt kapni, mint a pénzpiacokról - tette hozzá. Ennek következménye pedig nagyon erősen megjelenik a gazdaság eredményességében. A szakértők szerint nagyjából négy százalék különbség van az IMF és a pénzpiacon elérhető hitelkamat között, amely "óriási különbség". Az IMF hitel kamata két-három százalék, a pénzpiacé pedig hat-hét százalék körüli - tette hozzá Chikán Attila." Ez a kormány a piacról vett fell nagyon kemény feltételekkel hiteleket, az orosz hitel is borzasztó drága. Ám, bárkiben igazat adok, aki azt állítja: feleslegesen ne vegyünk az OMF-től se fel hitelt.

seduxen 2014.03.21. 21:04:26

84. És ennek az adatnak a forrása? Abból, hogy Chikán azt mondta, "két-három", és abból, hogy "szakértők szerint" 4% a különbség a "pénzpiacon elérhető" kamatszintekhez képest, számomra nem következik egyértelműen a 2,75%. Szóval honnan is jött ez a 2,75%?

163107 2014.03.21. 22:56:31

Beveszed a bogyót, beütöd a keresőbe a témát, és annyi adat jön ki neked a témáról, hogy reggelig olvashatod.

seduxen 2014.03.23. 02:42:27

Ne terelj. Pontosan tudom, hogy utána lehet nézni a témának. Azt is tudom, hogy mennyi az IMF-hitel kamata. Meg lehet ugyanis nézni az IMF honlapján. Nem kell keresőbe sem beütni semmit. A kérdésem az, hogy mi a forrása az általad említett 2,5%-os, majd pedig módosítása után 2,75%-os adatnak. Ha ez titok, akkor mondd meg nyugodtan, hogy titok. A duzzogás fölösleges.

163107 2014.03.23. 17:54:49

Direkt élvezet ezen a borús vasárnapi délutánon gyengeelméjűeket felvilágosítani...-D Aki még csak be se jelentkezik, idegnyugtató néven látogat itt és adatokat (amiket többször megkapott) követel. Ha tudod, hogy utána lehet nézni, akkor miért nem teszed? He? Na de lásd, hogy milyen jó szívű vagyok, itt egy nyilatkozat 2008-bólÍ: "Az IMF-hitel általános feltételként 2 plusz egynegyed év türelmi időt ír elő, ezután két év alatt kell törleszteni a kölcsönt" - nyilatkozta a napokban a pénzügyminisztérium szakállamtitkára, Kovács Álmos. Mennyibe kerül az IMF-kölcsön? Hogy mennyibe kerül az IMF-kölcsön, arról Kovács annyit mondott, hogy naponta számítják a kamatokat, ennek módjáról a valutaalap honlapján lehet tájékozódni. Ez napjainkban azt jelenti, hogy alapvetően a hitel után 2,71 százalékos kamatot számít fel az IMF." (Napi gazdaság 2008, 11. 13).

280433 2014.03.23. 20:46:32

89. Osszián (szerkesztő) Látom Ossi, h szórakoztatnak! Nagyon türelmes vagy! :-)
süti beállítások módosítása