Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Obanisztán mindennapjai 5.

2014. február 14. - Harun al Rasid

Kína, Köteles, selyemút

Kína, Köteles, selyemút

Soron kívül, avagy polteráj szenzibilitása

„Soron kívül foganatosítják a nyomozati lépéseket Simon Gábor ügyében, miután az MSZP volt elnökhelyettese szerdai hatállyal lemondott képviselői mandátumáról, és így már nem védi mentelmi joga”  - ezt Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője mondta – naná, hogy - a HírTV Magyarország élőben című műsorában csütörtökön.

Azt csak helyeselni lehet, hogy – na jó lehet kicsit naiv vagyok – gyorsan tisztázni akarják az ügyet, azonban azt már nem annyira, hogy sok más ügyben ez az ádáz igyekezet rendre elmarad. Hogy másról ne is tegyek említést, mint az APEH-es ellenőrzési supervisor által igen csak jól dokumentált ügyekben mintha nem történt volna – hacsak a feljelentő vegzálását nem tekintjük annak – semmi érdemi!

Nem értem. Hol végződik a párt és hol kezdődik a magánember?

Tudom, lehetett volna úgy húsz évem rá, hogy elelmélkedjek ezen a dolgon. Hiszen – bár az amnézia (legalább is szelektív formája) már-már népbetegség mértékét ölti – Csurka írói munkásságára való hivatkozással a felelősség – nyílt és becsületes – elsummantása nemzeti tradícióvá nemesedett.

Ehhez a vonulathoz jól kapcsolódik a Simon ügy, ahol a szocik kitették a szűrét és ezzel maguk részéről rendezettnek vélik az ügyet. De az egyre erősödő Jobbik is mossa kezeit Gaudi-Nagy tegnapi ámokfutása kapcsán. Mondom, ezt akár már meg is szokhattuk, hisz napokig sorolhatnánk a hasonló ügyeket. Azonban a közelmúltban született egy bírói ítélet, mely egyértelműen kimondta, hogy a pártpotentátok nem felelősek a mondókájukért, mert a pártjukat képviselve mondták, amit mondtak!

Köteles elvti „ars poetica”- ja, bár esetében az Arsch helyénvalóbbnak látszik

Az országgyűlés nagyhatalmú  Döbrögi Urasága hitvallással felérő kinyilatkozást tett a jelenlegi parlament utolsó hivatalos (ne legyen semmi kétség, ha kell, rittyent egyet-kettőt még a „haza” érdekében) ülésén: „Lehet bohóckodni, hülyéskedni, idiótát játszani a magyar Országgyűlésben”.

Mit mondjak,  megtapasztalhattuk tőle személyesen is! =))

A selyem út. A Fityesz-KB központi napilapja szellemileg is igazodik

Mint ismert kínai látogatása során a daliás 2/3isten ismételten megcsillogtatta legendás műveletlenségét. Többször kiemelten zagyvált Közép-Európáról miközben egyértelmű, hogy nem sokkal többet tud róla, mint a konzervativizmus mibenlétéről (magyarán lövés sincs róla). Pl. azt sem tudja, hogy ott van Németország. A Magyar Nemzet mai vezércikke, melynek az „Az új selyemút” címet adták és az 50-es évek hangulatát idéző győzelmi beszámolót tartalmaz a Bölcs Vezér kínai látogatásáról.

Azonban az irkodmány tartalmaz igen csak elgondolkodtató momentumokat is pl. „A kínai új év első külföldi miniszterelnökeként látogatott Pekingbe Orbán Viktor kormányfő, több miniszter és a jegybank elnöke. A fogadás időzítése több mint udvariasság a kínai partner részéről”, amihez még hozzá is fűzi, hogy „a fogadó Li Ko-csiang kormányfőnek diplomáciailag egyszerűbb lett volna egy, a magyar választások utáni időpont kiválasztása, mégsem ezt tette.”.

De nekem a cím és a selyemútra való hivatkozás tetszik, amihez még a hyperlinket is megadja, így egy kattintásra gyalázza le saját szellemi képességüket. Ugyanis ott ez olvasható: „Az integrált vasútfejlesztésnek köszönhetően Budapesten futhat keresztül mind a Balkán, mind Törökország, mind a Távol-Kelet felől Európába özönlő áruk tömege. Kevesebb, mint három óra alatt lehet majd eljutni Budapestről Belgrádba, ha kínai pénzből elkészül a modern, villamosított vasútvonal, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök a Kelet-Közép-Európa–Kína csúcstalálkozón állapodott meg a szerb és a kínai kormányfővel.

(ja. majdnem annyi idő alatt, mint Vácról Budapestre. a szerk. megjegyzése)

Érted Waze: Az új selyemút úgy készül, hogy Belgrád és Budapest között vasutat építenek a kínaiak! =))

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr878360224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2014.02.14. 10:24:17

Szólt a magyar "magányról". "1000 év magány Orbán Viktor csütörtökön beszédet mondott a Kínai Társadalomtudományi Akadémián, ahol elővette egyik kedvenc témáját is, és kifejtette gondolatait a magyar néplélekről. Most a csavaros észjárás helyett arról beszélt, hogy a Magyarországnak mindig is volt egy sajátos magányosságtudata, és ez segített minket, hogy megtaláljuk saját utunkat, innovatív megoldásokat találjunk a problémák megoldására. Kicsit furcsa, hogy pont akkor jött elő a nagy magyar magánnyal, amikor barátkozni érkezett Kínába, és egyébként minden hivatalos közlemény az együttműködés fontosságáról szólt."

302398 2014.02.14. 11:56:27

zu 1: Nekem semmi bajom az együttműködéssel, csak azért nem árt, ha már bolha az elefánttal akar együttműködni, akkor az a bolna legalább ne legyen kehes, azaz egy műkjödő-képes bolha legye! :-D
süti beállítások módosítása