Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán Isztambulban

2013. december 18. - Harun al Rasid

(is) hablatyol?

(is) hablatyol?

Elment az a csöppnyi esze is?

A daliás 2/3istenünkre, Orbán Viktor miniszterelnökre kedd este az Isztambulban rendezett török-magyar üzleti fórumon jött rá a szóhasmenés. Mostanság nem igazán szűkölködött agyament kirohanásokban és zavaros hablatyokban, de most még rá is tett egy lapáttal. A tegnapi már bőven kimerítette az ön- és közveszélyes minősítés kereteit is.

„Amikor török üzletemberek arról gondolkodnak, hogy az Unión belül mely térségek lesznek sikeresek, hol van profitlehetőség, arra biztosan számíthatnak, hogy az európai gazdasági növekedés motorja Közép-Európában lesz.” – még csak egy megzakkant zavaros elme  idétlen hablatya, hisz tudjuk: ez a szerencsétlen műveletlen suttyó azzal sincs tisztában, hogy mi az a Közép-Európa! =))

(na, ez itt az . mármint, az orbáni Közép-Európa és az Unió. a szerk. megjegyzése)

Önveszélyes az országra, annak megítélésére, mikor olyanokat tódít, hogy: „E régiónak a része Magyarország, amelyet a kormány az elmúlt években termelési központtá alakított, és ahová rendkívüli mértékben érkezik a külföldi tőke. A jövendőbeli sikeres magyar gazdaság alapjait leraktuk, de szükségünk van még jó néhány évre, hogy ezt a munkát ki tudjuk teljesíteni és be tudjuk fejezni”. Ami önveszélyesség mellett még erősen déjà vu érzést is kelt a nem teljesen amnéziás szemlélőben (bár az elszenvedő jobban írja le a helyzetet). Mint tudjuk nagy mentora és elődje 1962-ben jelentette be: kipipálhatjuk a szocializmus alapjainak lerakását! =))

Sőt, egyenesen kijelentette, - s ez már közveszélyes =)) - hogy szerinte: „jó látni az Európai Unióból érkezve ide, önökhöz egy olyan országot, amely tudja, hogy mit akar, és tudja, merre van a jövője. Az EU-ban közel sem ilyen optimista a helyzet, a mi közösségünk vajúdik, az Unió ugyanis nem találta meg a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyektől a jövője és a sikere függ. Szemben önökkel, a mi közösségünk demográfiailag hanyatlik. Szemben önökkel, az EU-ban bizonyos fontos dolgok elveszítették a megbecsülésüket és a tiszteletet. Nem tisztelik a családot, a munkát, a nemzetet, hanem másfajta eszméknek hódolnak".

(ez hülye. törökországban a munka , meg a család tisztelete, bah! a szerk. megjegyzése.)

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr278360196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

328415 2013.12.18. 16:57:31

Csak emlékeztetőnek, ez a cezarómániás kis pötsch azzal udvarol Merkel asszonynak, hogy kizárja Közép-Európából a németeket! =))

286628 2013.12.18. 17:57:23

Gyuri! Igen, a magyar-török barátság példa értékű, megbonthatatlan! Legalább 150 éves barátság "köt össze" minket! Most, meg különösen, h lefordították törökre Gárdonyi Géza művét az "Egri csillagok"-at! :-)

286628 2013.12.18. 18:01:04

Ez meg különösen aranyosan hangzott a szájából, amivel, - mint tudjuk - sosem hazudott: ..."Beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország ma már egy egészen más ország, mint négy évvel ezelőtt, amikor a kockázati besorolása a nemzetközi pénzpiacokon rosszabb volt, mint Görögországé. Ez a korszak azonban lezárult - tette egyértelművé, megjegyezve, hogy 2010 őszén már Magyarország nem szorult a valutaalap kölcsöneire."... Mióta is 4x-es bóvli a mi kis hazánk? (Most erősítették meg újra a besorolásunkat!) :-))

180524 2013.12.18. 18:30:40

Mink vagyunk a motrok, wazze! Rabszolgabérrel...

328415 2013.12.18. 19:08:29

4. maiman 2013. 12. 18. 18:30 Közép-Európa valóban fontos, mert ide tartozik Németország, ők valóban a motor, a többi hasznos segítség, míg MO csak kolonc!

180524 2013.12.18. 19:20:20

re 5. RonaGyuri-mv Igaz, valóban így helyes! Tökéletes válasz, ezúton is gratula Merkel kancellár asszonynak! (csak MO.-ra koncentráltam)

163107 2013.12.20. 10:05:32

Hátha olvassa ez az országszomorító, írjuk ide, mely országok tartoznak Közép-Európába: Németország Ausztria Svájc Liechtenstein Magyarország Lengyelország Csehország Szlovákia Elképesztő milyen műveletlen, tudatlan tuskó. És nem magyarázza meg neki senki egy egy ilyen barom kijelentése után, hogy nézzen már a térképre. "...arra biztosan számíthatnak, hogy az európai gazdasági növekedés motorja Közép-Európában lesz." Miért, eddig hol volt? (Mo kivételével)

291070 2013.12.20. 13:46:49

ráadásul orbán begyűrűzött: „Akcióba lendült a török ügyészség, hogy felgöngyölítse az ország történetének egyik legszövevényesebb megvesztegetési ügyét. Letartóztattak nyolcvan embert, húsz rendőri vezetőt eltávolítottak, letartóztatták három miniszter gyermekét, akiknél sok millió dollárt foglaltak le. Minisztériumi tisztviselők és városvezetők is buktak, akik építési engedélyektől kezdve állampolgárságon át sok mindent "árultak." A miniszterelnök szerint politikai ellenfele próbál így támadást indítani ellene” – számol be a mai Népszabadság az Orbán által napokban meglátogatott török ME háza-tájáról. hehehe. volt líbia, volt egyiptom...
süti beállítások módosítása