Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kis magyar maffiatörténet

2013. december 06. - Harun al Rasid

és más fideszes huncutságok

és más fideszes huncutságok

Tényleg nem hit kérdése. Visszautasíthatatlan ajánlat az állami maffiától

Mottó:

Érted jöttünk elvtárs,nem ellened

„Nem hiszünk az ilyen módszerekben” – mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai helyettes államtitkár annak kapcsán, hogy „kedden adóellenőrök szállták a meg a Welt 2000 Kft. irodáit, sőt pénzügyőröket is vittek magukkal, akik fegyverrel és bilincsekkel érkeztek, biztos, ami biztos”. Elmondta, hogy „egészen biztosan átveszik a céget még idén, ha nem adják el annyiért amennyire a kormány felbecsültette, akkor majd kitaláljuk, hogyan, de állami hatáskörbe kerül az a munka, amit most csak ők tudnak végezni”. Szerinte „mostani fegyveres adóhatósági razzia és az NFÜ nemrég visszautasított vételi ajánlata közt nincs semmi összefüggés.” (nincs hát. az is csak barátságos évődés, hogy bármit csinálnak a Wletnél, ők akkor is átveszik a céget! hüvelykszorítótól és Nagan-ról még nem esett szó. a szerk. megjegyzése)

Egy érdekes nem nyilvános adat. A tegnapi félmilliomodik hacacáréhoz

Sixx neves blogger úgy írta, hogy „A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti és keresztyén vonások arányát, amin kollégáim a néphülyítő hivatalban (köznevén ugye, MTVA) oly' sokat és keményen dolgoztak.”. Mások Böjte véletlen kiválasztódásán álmélkodtak, vagy mióta vannak hajós-kapitányi jogai (tradicionálisan tölthet be állami funkciókat) egy polginak.

Egy nagyon kedves barátom – vonatkozó püffögésemre írt – felvetése ébresztett rá egy igencsak elhallgatott tényre. Furcsállta, hogy – jó szokásomtól eltérően - nem indult be a nagyságrend-érzékem és nem kezdtem el számolni, hogy szűk 2 év alatt 500ezer az biza napi ezer ügy elintézését jelenti. Hogy lehetséges ez, hány ember kellene ehhez? – szegezte nekem a kérdést a barátom.

S igaza van! Mármint a számításában, de a kétkedésében sajnos nincs. Mert a helyzet az, hogy erre van az a pénz és van annyi ember. Sőt, a helyzet egy fokkal rosszabb, mint ami ebből egyértelmű: ennyi ügyintézőhöz még szépszámú főnök is dukál! (de hamár a számok: hogy' a 3,14csába lehet ezt eltalálni? napi összesítés? ráadásul az 500ezrediket ellökdösik sorból, hogy Böjte legyen a kerek szám, pedig mögötte állt? a szerk. megjegyzése)

Nem csak 70 felett nem kéne. Nem ártana némi elmeorvosi vizsgálat is az AB-ban

Pokol Béla még csak 63éves – igaz az elmúlt közel negyedszázad alatt sok elképesztő baromsággal jött elő – de a jól-fejlett demencia határozott jeleit mutatja.

Pokol Béla Fidesz-KDNP által megválasztott alkotmánybíró az ügyáthelyezéssel kapcsolatos AB döntéshez fűzött különvéleményében azzal vádolta meg az általa is (gyakran) lejáratott intézménybeli kollégáit, hogy: „alkotmánybíró társai egy általános nemzetközi jogot deklarálva kimondják a magyar jog alávetettségét a nemzetközi jognak.”

Kifejtette, hogy szerinte az alkotmánybíró társai „a magyar jog teljes alávetettségét mondják ki, amikor például az ENSZ által elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára hivatkozva arra a következtetésre jutnak, hogy ’a törvény által felállított bíróság függetlensége és pártatlansága egy olyan általánosan elismert jogelv, amely a legalapvetőbb emberi jogok közé számít’.”

Logika, az minek. CBA itt, CBA ott, no meg a duma

Tegnap este Olga-asszony light-os ellenszegülése mellett a CBA kommunikációs vezetője mondta, pontosabban szajkózta, a magáét. Ha nem hallanék hasonló érvelést nap, mint nap akár még elképesztőnek is nevezhetném, de ezzel is úgy van az ember gyermeke, hogy elfásul.

A derék embertől többek között megtudhattuk, hogy mindenki hülye, aki ok okozati összefüggések viszonylatában logikai kapcsolatot vél felfedezni.  S ha még ki is meri mondani azt ők úgy beperelik, hogy arról kódul!

Megkapja a magáét, aki úgy véli, hogy egy cég és a tulajdonosai felelőségi kapcsolatban vannak egymással (azzal nem foglalkozott, hogy a tekintetes bíróság miért is zárolja a tulajdonos cég számláját a tulajdonolt cég adócsalása miatt).

Hasonló vehemenciával adta elő (újra), hogy egy cég tulajdonosai által megfogalmazott a dolgozókhoz a cég hivatalos csatornáin eljutatott  előírások (na jó, legyen elvárások) csupán magán-levélnek minősülnek (mert az aláírás mellett nem szerepel az, hogy elnök-vezérigazgató).

Ha már CBA a köz szolgálatában egy ma reggeli tapasztalatom: egy magyar cég által gyártott szaloncukor 340gr-os kiszerelésben 2700Ft-os áron került forgalomba.

Minősítsük át a cégünket sportlétesítménnyé! Adókímélés magas fokon

„Személyi jövedelemadó-mentes lesz a jövőben stadionokban sportolóknak adott étkezés, szállás biztosítása. Ugyancsak nem kell adót fizetni a foglalkoztató által fenntartott sportlétesítmény (focipálya) ingyenes használatáért. A legfontosabb változás azonban, hogy sportlétesítményben, stadionban szervezett sportrendezvényen (versenyen, mérkőzésen) nyújtott szolgáltatás, ideértve az e rendezvényen biztosított étkezést is adómentesen adható.” – hangzik a legújabb SZJA-t is érintő módosító javaslat. (jól értem? ez a közönségre is érvényes? mert hát, a szöveg...szóval, a debrecenit mustárral, az islert és a korsó sört ezek után adómentesen fogják árulni? tódulni fog a nép, főétkezés helyett MTK-Puskás Akadémia meccsre fog jegyet venni! a szerk. megjegyzése) Az alig két hete elfogadott  2014-es adómódosítások után a kormány máris újabb csomagot csempészet az országgyűlés elé: „a gazdasági bizottság szerdai ülésén több olyan - más törvényhez - benyújtott módosítás is előkerült, amely kisebb mértékben, de átírja az adótörvényeket.”.

A dolog egyszerű a munka-alapú rendszerben a dolgozók nemes versenyben vannak a jobb teljesítmény érdekében. Így könnyű belátni, hogy a munkahelyen szervezett verseny folyik! =))

Róna György jegyzete


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr418360182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RonaGyuri-mv 2013.12.06. 17:37:55

Talán tudjátok, hogy ezeket a szösszeneteket baráti/haveri/ismerősi körben e-mailben terjesztem (a bloger is köztük van, ő a levelek közül válogat), időnként kapok visszajelzést is. A Pokol Bélához az egyik barátom írta: Pokoli!

291070 2013.12.06. 19:40:46

újabb hír Róna Gyuritól: „Az állítólagos ÁFA-csalási ügyben egyetlen dokumentum sem ismert. Várom, hogy valaki előálljon vele, konkrétumokat mondjon, azzal tudunk mit kezdeni, mert azonnal megindítjuk a bűnvádi eljárásokat” – mondta a Bölcs Vezető a péntek reggeli szokásos igehirdetése során. Elegánsan átlendülve azon a tényen, hogy – okkal & joggal – a köznyelv dokumentum alatt nagyon mást ért. S igen csak meglepő vallomás lenne, ha Őfenesége ilyetén várakozásának adott hangot! =)) Ami pedig a konkrétumokat illeti a volt NAV-os – ellentétben vele – nem csak hablatyolt róla, hanem az illetékes szervek rendelkezésére bocsátotta. S ha létrejönne – az ő esetében létrehozotthoz hasonlóan – a vizsgálóbizottság azoknak is szívesen rendelkezésére bocsátja. Ami pedig a fejedelmi többest illeti (tudunk, megindítjuk!!!) csak jelezni kívánom, hogy ő ezek egyik vonatkozásában sem illetékes. Bár az is ismert tény, hogy a Horváth úr már a múltban eljutatta (legalább is megpróbálta, s az ismert, hogy közvetlen környezetébe el is jutott) hozzá is a problémát! Gyengébb memóriájúaknak: 1998-ban regnáló ME-ként nagy nyilvánosság előtt jelentette be, hogy egyértelmű bizonyítékokkal rendelkezik az un. megfigyelési ügyben. Azonban ezeket azóta sem nyújtotta be, sem a hatóságoknak, sem pedig a kivizsgálásra rittyentett bizottságnak. hehehe

163107 2013.12.07. 10:18:55

Kár, hogy a miniszterelnök nem olvas bennünket. Itt a bizonyíték (többek között), hogy épp egy éve hívta fel a figyelmet, vagy 10000 oldal dokumentum kiséretében Horváth Cséfalvainak, aki persze letagadta. http://atlatszo.hu/2013/11/27/horvath-egy-eve-uzent-lazarnak-es-csefalvaynak-kozoljuk-a-levelet/ Egyébként türelemmel kivárnám, amíg a vezér átrágja magát az ezer oldalakon, hogy végre képben legyen...-)

291070 2013.12.08. 17:09:42

[Osszián](#1744531) ez az ember, képben? még csak nem is ebben a világban él, mitől is látna tisztán ilyen ügyben?
süti beállítások módosítása