Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Fót tanulsága

2013. december 03. - Harun al Rasid

mert az van neki.

mert az van neki.

Fóton meg kell ismételni a választást, úgy, ahogy van, tokkal, vonóval együtt. Hogy miért? Csak. Mert. Azért. A választási bizottság ugyanis farok csóválva sietett a kampánycsend sértést kinyilvánítani, mivel

„…a múlt vasárnapi választás után egy magánszemély azzal fordult a helyi választási bizottsághoz, hogy a szavazóhelyiségtől nagyobb távolságra lévő Sikátorpusztán ismeretlenek kifüggesztették: a választás napján kétszer „ingyenes buszjáratot indítanak (pártoktól függetlenül)″. Ráadásul ez a renitens buszjárat 6 azaz hat (!) embert szállított mindösszesen Fótra, akikről még az sem tudható, hogy valóban szavazni mentek, vagy csak friss kenyérért a pékhez?

A helyi választási bizottság döntése szerint a kisbuszos szállítás kampánycsendsértés volt, de azt nem tudta megállapítani, hogy melyik párt követte el a törvénysértést, mert a videóbizonyíték erre nem volt alkalmas.

Mertháthogy, szervezett szavazószállítás folyt. Honnan is? Sikátorpusztáról. Hol is van sikátorpuszta? Kurva messze Fót legközelebbi szavazóhelyiségétől is – sacc per kb 5 km.,  ráadásul gyalog.  Persze, kisétálhatnak a bekötő út végéig, ahol akad egy buszmegálló, ami Újpest felől  Fótra  viszi az utasokat – de annak a menetsűrűsége ugyancsak eltér a tolófájásokétól.

Sikátorpuszta nem mellesleg Fót legkisebb és legszegényebb része. Fótliget és Fót Déli Vállalkozási terület között helyezkedik el. Ez a térség jelenleg még csak csekély létszámban lakott, és ők sincsenek motorizálva, ami megkönnyítené a közlekedésüket. Neve sem véletlen.

Http://www.geocaching.hu/poi.geo?Id=51621

Namármost: ennek ellenére akadhatott arrafelé öntudatos választópolgár, aki esetleg, netán, mindazonáltal és noch dazu szavazni óhajtott volna, de valahogy azt találta mondani: három órát b….k el az életemből, csak, hogy EZEK boldogok legyenek?  Egy lóf…t, mama!

Mivel azonban kerülközött egy csoportos jármű – ami akár az önkormányzaté, vagy a tanyagondnoké is lehetett volna – hát az szállította be – állítólag – a szavazni vágyókat.

Persze, nem bizonyított, hogy pártos hovatartozású lett volna, csak annyi, hogy – ha már a fóti önkormányzat valami szittya virtusból megszüntette Sikátorpuszta önálló szavazókörzeti mivoltát, cserébe mozgó szavazóurnát se szervezett oda – valaki beszállította az öntudatos szavazópolgárokat, akik vették maguknak a bátorságot, és ki akarták nyilvánítani véleményüket szavazataikkal, a helyett, hogy szépen, közömbösen otthon maradtak volna, a fótiak meg b…nak egyedül!

A bíróság döntött: „kampánycsendsértés okán nem vizsgálandó, hogy felróható cselekmény történt-e. Elegendő a kampánycsendsértés tényének megvalósulása, ennek megállapítását követően szükséges ennek ténybeli jogkövetkezményeit is levonni.″

Ércsük, elvtársákáim, ugyi? Mind1, hogy történt-e valami, vagy sem, ha a választási bizoccság aztat mongya, hogy kampánycsendsértés vót, akkor az vót, és kusti! Így működik ez manapság Orbanisztánban, ha véletlenül valahol nem fideszes jelölt győz.

Megtörtént, ami megtörtént, a választási bizottság meghozta rendeletét: elölről kezdődik minden! Lehet megint listát állítani, kopogtató cédulát gyűjteni, plakátozni, homokba pipiskézni és hullámot gereblyézni. Csakhogy, kétségtelen, hogy a lóláb esete forog fenn: baloldali szövetkezés jelöltje győzött, ami, ugyebár, megengedhetetlen népi demokráciánkban! Nosza, merítsük ki a kasszájukat, lohasszuk le híveik választási kedvét és nem mellesleg, feketítsük be egy kicsit magukat a pártokat is! Húzzuk az időt, csak megunják! Kétségtelen, a Fidesznek több a pénze, agresszívabbak az aktivistáik, jobban működik a kommunikációjuk és birkábbak a szavazóik, meg tán még a belharccal is, a helyi hatalomért való acsarkodással is felhagynak, szóval, biztosan megéri.

Ráadásul egy nagyon okos fidesznyik képviselő a választási törvényhez izibe benyújtott egy módosító javaslatot, mi szerint a csoportos szállítás a jövőben nem minősül tiltott cselekedetnek, mi több, az indulási idők és helyszínek szabadon plakátozhatóak lesznek, de a mozgó urna útvonalának, megjelenési időpontjának kiplakátolása, esetleg helyi sajtóban történő megjelentetése főben járó bűncselekedetnek fog számítani!

Ezek tényleg hülyének nézik a népet! Kiáll egy kisbusz, rajta a Fidesz, az MSzP vagy a Jobbik logója (mert hát, most már nem kell szégyenleni), beviszi az összegyűlt embereket a közeli szavazóhelyiséghez, és ez már garantálja, hogy a pór – hálából, hogy nem kellett három órát gyalogolnia - majd rájuk szavaz? Mert hát, lássuk be, azért némi hátsó szándék ebben a lóhalála törvénymódosításban azért van. meg különben is, a fideszesek nem arról híresek, hogy az ellenzéknek kedvező törvénymódosításokat nyújtanának be :)  A mozgó szavazóurna pedig szigorú titok lesz?

Tessék mondani, kedves egybites törvényhozók: jól vannak? Orvos mikor látta magukat utoljára?

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr878360178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása