Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbánc

2013. november 26. - Harun al Rasid

kis áthallással

kis áthallással

Az orbánc egy nagyon csúnya, fertőző bőrbetegség.  Igen fájdalmas, régebben halálos kimenetelű volt, de ma már jó eséllyel gyógyítható – már, ha nem hanyagolják el.

Minden ellenkező híresztelés dacára sem az Orbán-hegyet, sem az Orbán-teret nem népünk boldogságáról, a Kárpát-medence géniuszáról nevezték el, mi több, még szenté sem avatták, bár élő istenként történő aposztrofálására már történtek próbálkozások.

Azonban biztos forrásból tudom, hogy a fentebb említett betegséget róla nevezték el.  Kb. 1,5 millió embert fertőzött meg, akik még tudatában sincsenek annak, milyen súlyos is az állapotuk. A nr. 1-es ápolt, a bacilusgazda meg - megfelelő kezelés híján – továbbra is fertőz.

Most pl. az állítólag független hatalmi ág, a bíróság legfelsőbb fórumát, a Kúriát fertőzte meg. Méghozzá jó messziről, nevezetesen Japánból. Ez is bizonyítja, hogy az orbánc , ha fertőzésről van szó, nem ismer távolságot. Azt üzente ugyanis, hogy elvárja a Kúriától, hogy a devizahitelesek vs. bankok közti huzakodásban jogegységi döntést hozzon.

Egy demokratikus országban ez már csak így megy: én elvárom tőled, te meg, ha kúriai bíró akarsz maradni, sietve engedelmeskedsz, mert, ha nem… ne tessék aggódni, a fiúk rendkívül találékonyak mert-ha-nem megoldásokban!

Szóval, van folyamatban 2.500 per, ebből 60-ban  - első fokon – ítélet is született, és – most kapaszkodjanak meg! – 4-ben a felperes javára ítéltek a bankkal szemben! Namármost, tessék, kérem, jogegységi döntést hozni, mert a nemzetvezető testvér ezt elvárja! Ha meghozzák, attól, ugyebár, a még függőben lévő ügyekben eltérni már nem lehet.  Nem kétséges, hogy – az orbánc fertőzés következtében – milyen döntés fog születni. A 2.500 peres félen kívül még akad párszáz ezer devizahiteles, akik ezek után hátradőlnek, és beintenek a banknak. A bank meg vagy lenyeli, vagy közli, hogy dugjatok egyedül, és bezárja a boltot. A nemzet gyámolától ez az elvárás nem kifejezetten átgondolt lépés, de eddig elvárásai közül melyik is volt az?

Kampányhúzásnak mindenesetre nem rossz, ráadásul neki nem kerül semmibe.

Aztán ott van még a másik orbánccal fertőzött terület: a rezsi, amit rögeszmésen, minden jövőkép nélkül, ugyancsak szavazatszerzési szándékkal kierőszakol a nagy polihisztor. Mos már a társasházakra is ki kívánja terjeszteni, ami - fogalmilag – végre már közelít a rezsihez, ami, mint tudjuk, gazdasági gyűjtőnév, mivel a társasházi lakó rezsijébe a villany-gáz-távfűtés díján kívül bele tartozik a közös költség is. Ebből fizetik a társasház közös helyiségeinek energia-díját, a közös képviselőt, a könyvelőt, a lépcsőház festését, a tető felújítását, a lift karbantartását, a szemét szállítást, és még sok más dolgot. Ha a rezsicsökkentést az egyes számú ápolt rákényszeríti a társasházakra is, mi fog történni?  Kevesebbet fognak fizetni a felsorolt és fel nem sorolt szolgáltatásokért? Ahogy a klasszikus mondja: lóf..t, mama! Megemelik a közös költséget. Ha a lakók nem szavazzák meg, annyi, a társasház szép lassan gajra megy, ugyanis gazdálkodásuk a végletekig feszített.

Arra azért kíváncsi lennék, milyen kényszerítő eszközt tudnának bevetni, ugyanis a társasház autonóm, tulajdonjog alapján szerveződött önfenntartó közösség. Persze, izomból itt is sok mindent át lehet nyomni, az orbáni demokrácia legnagyobb dicsőségére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr18360170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.11.26. 13:01:36

"Sokba kerülhet a bankoknak a Kúria tegnap beharangozott jogegységi határozata. A legfelsőbb bírák egyebek közt megvizsgálják, hogy a svájci frankban jegyzett deviza-jelzáloghitelek egyáltalán frankkölcsönöknek számítanak-e. Az ilyen szerződéseket ugyanis svájci fizetőeszközben (vagy euróban) kötötték, vagyis az árfolyamkockázatot a vevő viselte, de a pénzt forintban fizették ki, és ugyanez érvényes a törlesztésre is. Emiatt több panaszos is úgy gondolja, hogy itt igazából forinthitelről van szó. Ha a Kúria elfogadja ezt az érvelést, akkor az ilyen ügyleteket vissza kell csinálni." Nem tudom, Rasid, hogy jól gondolom-e: de akkor az a helyzet szerintem, hogy amennyiben ez elfogadtatik a Kúria bíráinál, a kamatokat úgy kell a banknak meghatározni, mintha forint hitel lett volna. Kíváncsi vagyok, jobban járnának-e így?

163107 2013.11.26. 13:03:03

Pardon, a Der Standardból idéztem.

291070 2013.11.26. 14:39:11

[Osszián](#1730065) ma reggeli elemzés a királyi tv-ben a thm jelenlegi számítása szerint: chf=8,47, huf=8,72 vagy valami hasonló. bakfitty. látványos narancsszínű porhintés az egész.
süti beállítások módosítása