Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán népe

2013. október 02. - Harun al Rasid

...mert van neki.

...mert van neki.

Egyszemű, ügyetlen küklopsz, akit könnyű becsapni, elvezetni bárhová, ahová csak a Nép Csalhatatlan Vezére akarja. Csak meg kell lobogtatni előtte a nagy népnemzeti itt-a-piros-hol-a-piros játékban a cinkelt kártyákat, beígérni a nagy nyereményeket, és már ködösül is a szeme, már alél a várt nyeremény bűvöletében. Azután, amikor rámutat az általa nyerőnek vélt kártyalapra, Orbán felbillenti, és…nem nyert! A küklopsz meg legyint egyet: majd legközelebb. Mert hisz. Hiszi, hogy legközelebb nyerni fog, hogy legközelebb jobb lesz, hogy legközelebb nem lesz cinkelt a kártya.

Van egy olyan érzésem, hogy Orbán a kártyatrükkjeivel felméri népe intelligenciáját. Ahogy elnézem, nincs túl jó véleménnyel róla. Legalábbis a trükkjei kb. 80-as IQ szintre vannak beállítva.

Orbán népének cirkuszi játékokat rendez, diadalmeneteket szervez, a nép pedig, az isten adta nép, amíg az aréna homokjában küzdőkre figyel, addig sem foglalkozik a cinkelt lapokkal, meg Orbán üres kezével. Az üres gyomrával még úgy sem.

Brainwashed / davenitsche.com

Brainwashed / davenitsche.com

Természetesen a cirkuszi játékokban győzteseket kell produkálni, és a Vezér önzetlenül felvállalja ezt a szerepet. Ha már Viktornak hívják…persze, ahhoz, hogy győzhessen, a leg pitibb dolgokból is konfliktust, párviadalt, versengést, háborúságot, perlekedést kell csinálni, különben nem tudna ki és mi felett győzedelmeskedni. Ellenségképzésben pedig a vezér igencsak jártas. Legyen az bank, multi, szolgáltató, vagy csak egyszerű kétkezi baloldali politikus, lázongó Brüsszel, birodalmának, a Kárpát-medence ékkövének barbár peremvidéke, amit valami tévedés folytán Európának hívnak, a vezér kardot ránt ellene, és – természetesen – győz. De legalábbis győztesnek hirdeti ki magát. Ha meg pl. a gaz multit nem tudja legyőzni, akkor stratégiai szövetséget köt vele, ezzel jelezve a többieknek: jobb, ha fejet hajtotok, mert akkor megkímélem az életeteket (és a vagyonotokat)!

Aki győztes akar lenni, az mellette áll, és, ha jól helyezkedik, megkapja a részét a győzelmi zsákmányból. Aki ellenben vesztes lesz, ágáljon nyugodtan a Győző ellen, majd jól kitaszíttatik a népből, örök vereségre ítélve, és bukott angyal – akarom mondani, bukottbaloldal – lesz.

Miután legyőzte Brüsszelt, móresre tanította a nemzetközi baloldalt, a CÖF talpig hűséges legionáriusai élén diadalmenetben bevonul a parlamentbe, hogy ott újabb rituális választás útján örökös győztessé magasztosuljon.

Orbán népe, a bamba küklopsz meg felállva tapsol neki.

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr538360104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása