Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Szt. Mihály napja

2013. szeptember 28. - Harun al Rasid

és egyéb fideszes turpisságok

és egyéb fideszes turpisságok

Szavak és tettek. De még a szavak is nagyon mellé mentek!

„A magyar kormány célul tűzte ki maga elé, hogy egyetlen magyar se érezze magát sehol, a világ egyetlen országában sem számkivetve” – ezt Martonyi János külügyminiszter mondta, aki péntek este 25 új magyar állampolgár eskütételén vett részt, majd magas állami kitüntetéseket adott át a New York-i magyar főkonzulátuson.

Az még csak-csak rendben lévőnek tűnik – vagy csak hic & nunc ne vitassuk -, hogy mekkora (kritika nélküli) támogatásra van szüksége Orbánéknak, mert „a világban sokan nem értették meg, vagy nem akarták megérteni a Magyarországon az elmúlt három-négy évben végbement hatalmas változások lényegét”.

Azonban az, hogy a külföldön dolgozó „valódi” magyar állampolgárok esetében miért is nem baj, ha – teljes okkal és joggal – nem csak számkivetettnek, de egyenesen másodrangú magyar állampolgárnak kell tapasztalniuk magukat, sokkal szignifikánsabb kérdésnek tűnik. S egy csöppet sem csodálkozom azon, hogy sokan nem értik, vagy nem szeretnék érteni Magyarország jelenlegi prioritásainak lényegét

Vak vezet (félre) világtalant. Önjelölt tudatlan szakértő hablatyát félremagyarázó tájékozatlan fírkászok

A nol.hu quasi a Fidesz kongresszus farvizén érdekességnek vélt irkodmányt rittyentett. Navracsics tegnapi sajtótájékoztatója és Szájer mai felszólalása egy momentuma – melyben abbéli vélekedésüknek adtak hangot, hogy nem kellene összemosni a 2014. évi országgyűlési és EP választásokat  - alapján, vagy még inkább ürügyén, a PC elsősorban megalapozatlan véleményei alapján elhíresült László Róbert főszakértőjének adott a derék Népszabi alkalmat közszereplésre. Amiben, mint azt szinte nap, mint nap kénytelen vagyunk megtapasztalni, függetlenül a szakmai ismereteitől, pontosabban azok totális hiányától, igen csak előszeretettel fürdőzik.

A legutóbb már odáig ment az agyament idétlen marháskodásban, hogy kollégáival – figyu, wazze – mandátumbecslést reklámozott. Ami magában még csak egy elképesztő marhaság lenne, de ők tudatos szélhámosként a párt-preferenciákra vonatkozó erősen megbízhatatlan közvélemény-becslésekből kiindulva megjósolják az egyéni mandátumok sorsát!

No, hagyjuk, ez legyen az ő, a média és szerencsétlen olvasók, hallgatók és nézők egyéni problémája.

Nos, a derék lap ezzel a média-bohóccal folytatott beszélgetés alapján „Májusban lesz az EP választás?” címmel írást közölt, melynek összefoglalója azzal kezdődik, hogy a Fidesz is megosztott abban, hogy mikor legyenek az EP választások!

A helyzet az, hogy az EP választások időpontja nem szabadon választott kategória – egyértelműen nem a magyar parlament kompetenciája és ráhatásuk is igen csak csekély – azt az EU határozza meg és erre május második felét jelölték ki. A mi ráhatásunk mindössze annyi, hogy mi vasárnap szoktunk (ritka kivételtől eltekintve) választani, így ennek időpontja május 25.-e!

Amire - elvben ugyan nem – van, vagy lehet ráhatása a Fidesz pribékeknek, az az országgyűlési választások időpontja, lévén azt az ő derék pártkatonájuk, a regnáló KE joga kijelölni.

Ehhez képest az a bugyutaság, amit a derék szakértő hozzáfűzött, már szinte elsikkad, amiben szerinte ez (mármint az együtt vagy külön) nem technikai probléma!

A gaz ellen még a legszebb gesztusokat is bombázza. Támadás érte nemzetünk nagyját, a közTV főatyaúristenét!

A galád, magáról megfelejtkező Népszava publicisztikában veszi a nyelvére (pedig gondolom, Illés elvtárs ezt is megtorolná) a mi daliás 2/3 istenünk felkent helytartóját Rákay Kálmánt - ismertebb nevén Philip, a Magyar Televízió programigazgatóját, aki egy élettel teli, közösség- és hagyományteremtő szeptember végi hétvégére készül, természetesen a Bölcs Vezető erkölcsi és anyagi (a kormányzati tartalékból ki is utaltak egymilliárd forintot,) támogatása mellett.

Ahogy azt ez az elvetemült média-munkás Sebes György kénytelen-keletlen be is ismeri az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek." műsorral, mi szerint „Szent Mihály tüze az összetartozást szimbolizálja”.

Azt pedig még elfogultságában is tudhatná, hogy Mihály Őfeneségének csak a második és csak ritkán használt neve!

Az pedig mi más, ha nem az „elhessenteni sem képes szerénység” megnyilvánulása, hogy mindezt nem szent Viktor napjára időzítették! =))

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr658360100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.09.29. 07:37:40

A Géza mellett az én második nevem is Mihály (mikor francia nyelvterületen éltem az egyszerűség kedvéért azt használtam), így igen csak jólesett a háladó szentimádság az M1-en!
süti beállítások módosítása