Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Hajléktalanság, 2/3 módra

2013. szeptember 16. - Harun al Rasid

....

....

Eleddig az alább taglalt témában csak a főváros fura ura, Tarlós – dakota nevén Tahó – Pista végtelen szociális érzékenységéről bizonyosodhattunk meg, amikor is büntetni rendelte a hajléktalanságot. Később ehhez csatlakozott Hoppál Péter fideszes hoppmester, aki – tanúbizonyságot téve pártja mély humánumáról – a hajléktalanokat egyenesen zavaró környezeti tényezőnek és esztétikailag sértő látványnak nevezte, mondván, a polgári többség (?!) a környezetükben való létüket zavaró és nyugtalanító dologként éli meg, ergo, tenni kell róla, hogy ez megszűnjön. No, nem az okra gondolt nagy tudású szájjártatójuk, hanem tüneti kezelésre, bármi is legyen az.

Most a nem létező KDNP dicséretesen nagy tudású képviselője, az emberjogi bizottság elnöke, Lukács Tamás nyilvánult meg a hajléktalanok ügyében, mi szerint ugyan alapvető szabadságjog, hogy mindenki a maga kedve, igénye, lehetőségei és módja szerint élje életét, node, az ő véleménye szerint ez első sorban emberjogi kérdés, és szerinte NINCS JOGA a hajléktalanságra! Azt, persze, lazán elfelejtette, hogy az alkotmány ezt úgy fogalmazza meg: mindenkinek joga van a lakhatáshoz, de hát, az ő fajtájának az alkotmány nem igazán mérvadó. Mi több, ő maga akár erőszak alkalmazását is javasolná a hajléktalanság megszüntetésére! Ugyan nem fejtette ki, hogy ez az erőszakos eltávolításukat, begyűjtésüket és tárolásukat (szándékosan használom ezt a kifejezést, mivel Lukács - ahogy szavaiból kivenni - nem tekinti embernek a hajléktalanokat) jelenti-e, de majdcsak kidolgozzák, mivel ilyen kérdésekben fölöttébb konstruktívak.

Ez a nagyon szociálisan érzékeny bizottsági elnök azt is kijelentette, hogy a hajléktalanság okozója a nő. Mindezt a parlamentben volt képes felöklendezni magából. Amúgy dehogy nőgyűlölő ő, kérdezzék meg a feleségét, minden szombaton vesz neki virágot! Igaz, izibe letagadta, hogy ő ilyet mondott volna, mi több, olvasta a jegyzőkönyvet - ami, mint tudjuk, a parlamenti ülésekről nem készül - és abban se találta. Azonban annyira buta a szerencsétlenje, hogy a riporter által visszaidézett mondatát, mi szerint minden 10 hajléktalan azzá válását 9 esetben a nő - konkrétan a válás - okozza, azonnal kijavította: nem 9, hanem 8 esetben. Mert hát, ő ilyet nem mondott.

Kérdés, hol lesz ennek a 2/3-os lejtőnek a vége, meddig süllyedhetnek még törvényalkotóink?

Attól tartok, a mocsaruknak még korántsem értek az aljára...

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr758360092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.09.16. 18:56:08

Óh keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakállad, képzelőerőnk határtalan, mint ahogy az a mocsár, ahová a felcsúti pocakos zsebcézár föld-trafik mutyi ártja és qurmánya vezeti ezt az országot.

14927 2013.09.16. 19:56:56

Ez pusztán arról szól, hogy amit nem látsz az nincs is, ergo ha nem látod a hajléktalant, akkor itt van a tejjel vajjal folyó kánaán
süti beállítások módosítása