Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Stokkol a remaj

2013. augusztus 30. - Harun al Rasid

MN módra

MN módra

Jól megtervezett és kivitelezett mértes öngól. Az 5számú kiakadt a Népszabadságon

Zsótika mai „Ovidiu Silaghi” címet viselő írásában nekirontott annak a lapnak melyről azt írja „Kilenc hónapot töltöttem a szerkesztőségben Fidesz-engedéllyel”, (hehehe. még ehhez is engedély kellett Orbántól. de valahogy mégsem sikerült lepusztítania a lapot, csak magának szedett be e „gerinctelenségből jeles” minősítést. a szerk. megjegyzése) mert a lap arra vetemedett, hogy „ez a Népszabadság, és arról értekezik, hogy tömegével kapnak magyar állampolgárságot erdélyi románok. A lap egy bizonyos Hupka Félixre hivatkozik, aki szerint mintegy tizenkétezer máramarosi és avasi nyújtott már be honosítási kérelmet, s ezek többsége román. Meg is neveznek egy bizonyos Ovidiu Silaghit, aki ráadásul közlekedési miniszter is volt. Elmondják továbbá, hogy a jelentkezők nem tudnak magyarul, de könnyű átmenni a magyarnyelv-vizsgán, elég megtanulni az eskü szövegét, mint a verset.”.

Bayer persze nem marad adós, s keményen visszaszól: „S azon túl, hogy a választások közeledtével ismét elérkezettnek látjátok az időt egy kicsit „huszonhárommillió románozni”, ahogyan annak idején kitalálta az a rohadt gazember (mondja ezt egy gerinctelen senki, egy moslékszájú genetikai tévedés! a szerk. megjegyzése), ti pedig boldogan szekundáltatok hozzá, nos ezen túl mi bajotok ezzel az egésszel? Miért nem fogjátok fel ésszel, hogy a jelenlegi demográfiai mutatókat figyelembe véve húsz-harminc év múlva alig kétmillió munkavállalónak kell majd eltartania egy hatalmas, inaktív és egy hatalmas, mindenre alkalmatlan tömeget? S hogy ebben a helyzetben egyszerűen páratlan lehetőség a magyarság számára, hogy „önmagával” pótolhatja fogyó nemzetét, és nem kell idegeneket befogadnia. Mi a bajotok ezzel? Vagy szerintetek megkérdezik a szerbek, a horvátok, a németek, a franciák a hozzájuk igyekvő nemzettársaikat, akik esetleg már egy másik országban születtek, hogy mondd csak, testvér, beszéled te az irodalmi nyelvet? Vagy felteszik a zsidók a kérdést az aliázóknak, hogy mondd csak, beszélsz-e ivritül?”.

Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Tényleg ilyen bornírtan buta vagy csak ennyire gátlástalan? Nem tudja mi a különbség a bevándorlók és a kívülről belepofázók között? =))

(tudja, de leszarja. a fogyó nemzet póttagjai szintúgy leszarják, de jól kihasználják. a szerk. megjegyzése)

Elgondolkodtató a Magyar Nemzet ideges reagálása. Én meg is tettem

„Mesterházy zseniális csapdát állított Bajnainak” címel rittyentett írást Lippai Roland és Tuser Krisztián a Fityesz-KB központi napilapja két üdvöskéje híthű és párthű politológusokat kérdezve: „Nem jött be Bajnai Gordonék számítása, a Mesterházy-féle csapda tökéletesen bevált. Úgy tűnik, hogy megmaradnak a korábbi sérelmek, egy esetleges választási bukás után pedig valóságos háború robbanhat ki a baloldali felek között. Bajnaiéknak bizonyos körzetekre szükségük lenne a túlélés érdekében, de az MSZP-n elbukhat a kísérlet.”.

Már az is elgondolkodtató, hogy a lap odáig süllyed, hogy zsenialítással vádolja =)) a legnagyobb ellenségi erő főparancsnokát, de a csapda állítás ennél sokkal érdekesebb kérdést is felvet, amire meg kell mondjam eddig nem gondoltam.

Ha mégis az jönne be, amit a cikk és még sokan nagyon nem szeretnének, azaz az ellenzék nyerné a választásokat ez a felállás igen csak érdekes következményekkel járhatna. Két eset lehetséges sima vagy kétharmados (az utóbbi szavazatszámban nincs annyira messze egymástól, itt a határon-túliak nagyon sokat számíthatnak) a győzelmük. Nagy valószínűséggel az utóbbi csak úgy jöhet össze, hogy Bajnaiék sikeresen behúzták az indulásukkor remélt középen álló szavazókat. Aminek egyenes következménye, hogy Bajnai alakíthat kormányt. Míg az ellenkező esetben meglehetősen egyértelmű, hogy Mesterházy!

Hogy mi ebben az érdekes? Oh, csupán a lehetőségek Orbán húsvér csontvázaival szemben.

Az igazi trafik-trükk. Van hab a tortán, még nem is kicsi

Nem volt semmi már az sem, ahogy az arra érdemeseknek kiosztották a trafik-koncessziókat. Majd ezt követően több intézkedéssel gondoskodtak arról, hogy jó üzlet legyen a kiválasztottjaiknak.

Pár héttel ezelőtt kiderült, hogy biztonságba is helyezik a csókosokat, ahogy azt manapság mondani szokás bebetonozták őket, lévén ha elveszik tőlük milliós kártérítésre jogosultak

Ehhez jött a ma reggeli hír, hogy több helyen meg fogják szüntetni az új üzleteket, ismét a gyermekek védelmével indokolva, pl. plázákban és hypermarketekben!

Ez utóbbi egy kis fejtörést okozott még nekem is, hogy rájöjjek mi ebben a trükk, hisz pl. az Auchan-okat kifejezetten ismert csókosok kapták.

Pedig igazi fityeszes pofátlanság áll mögötte: Elveszik tőlük és megkapják a milliókat kártérítés címén. Kell ennél nagyobb buli? =))

Látványos növekedés. Két növekedési hír, de mindkettő minimum véleményes

A VG.hu értesülése szerint: „A 2012/2013-as támogatási időszakban összesen 59,588 milliárd forintot hagytak jóvá sportfejlesztési programokra a cégek által felajánlott társaságiadó-kedvezményből a Nemzeti Sport Intézet. Míg az előző, 2011/2012-es periódusban az öt látvány-csapatsportágban 35,732 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg (aminek majd 60%-a focira ment!!!).”.

A napi.hu úgy értesült, hogy: „A kormány az elmúlt nyolc hónapban elköltötte a száz milliárd forintos kormányzati tartalék háromnegyedét. Rengeteg pénz jutott a különböző sportprogramok finanszírozására, de a legtöbb pénz a kormányzati feladatok ellátására ment el. Csak augusztusban 30 milliárdot költöttek, ilyen magas egyhavi költésre korábban soha nem volt példa.”

A lap megjegyzi azt is, hogy ebből majd 20 milliárd ment sport-célokra, és hogy ebben Hende 10milliárdja nincs benne.

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr248360066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása