Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Agyonnemzetiek leszünk

2013. július 18. - Harun al Rasid

mert igény van rá.

mert igény van rá.

Nem tagadom, ennek a cikknek az írását Róna György szerzőtársam indukálta, de talán nem neheztel meg érte.

Nemzetiek leszünk, tetőtől talpig. No, nem valójában, hanem címkékben. Már van sokféle nemzetink – a színházat most kihagynám, mert az az építészeti giccstömeg (némely jobb ízlésű kritikusa nemes egyszerűséggel csak síugrósáncnak nevezi), és a körülötte folyó cirkusz minden, csak nem nemzeti.

De van nekünk nemzeti trafikunk, nemzeti autópályánk, nemzeti adó- és vámügynökségünk, nemzeti összetartozás dalunk, nemzeti együttműködési rendszerünk, nemzeti közlekedési hatóságunk, nemzeti közszolgálati egyetemünk,  nemzeti sportunk, nemzeti tankönyvkiadónk és sok más nemzeti firlefrancunk, nemzeti dalunk. Ez utóbbi üdítő kivétel. Amúgy agyonnemzeti vagyunk.

Na, hála Viktorunknak, a győzhetetlen hadvezérnek, újabbal gyarapodtunk. Az MTI egy tegnapi híre „A Nemzeti Magánszállás Tanúsító Védjegyrendszer huszadik védjegytábláját ünnepélyesen adta át az NGM-ben Nemes Andrea, a minisztérium főosztályvezetője. Egyben üdvözölte a Nemzeti Tanúsító Védjegyek sikerét.”

Már ez így magában is kellően elrémisztő, de ha utána nézel a kormany.hu-n,  akkor döbbensz le igazán. A világban megszokott szálláshely minősítési szabályzatot lecseréltük a nemzeti magánszállások rendszerére. Hogy az mi?

„Az eddig kötelező besorolás helyett, önként lehet csatlakozni, hogy a vállalkozás Nemzeti Tanúsító Védjegyet kaphasson. Öt kategória, pontosabban korona lett az új szisztémában, ami szerint sorolódnak be: falusi szálláshelynek, apartmannak, kempingnek, üdülőház telepnek vagy szállodának.” Eleddig csinos kis napraforgó tányérok tanúsították az adott falusi szálláshely minőségét.  Kemping, apartman, szálloda esetében csillagok. Persze, csak úgy, korántsem nemzetien. Rohadt nemzetietlen lesz mindezek után pl. a Hotel Ramadan, vagy a Hotel Four Seasons, ha marad a maga nemzetközi besorolásánál.

Most tekintsünk el attól, hogy ki, és milyen alapon minősít – a kempingek, apartmanok, szállodák esetében ez korántsem állami feladat, mert valahogy a nemzetközi minősítés számít, amit erre hivatott turisztikai és idegenforgalmi szervek határoznak meg (egy éttermet sem a tanácselnök elvtárs – bocs, manapság polgármesternek hívják - minősít, hiába ízlik neki ott a marhapörkölt kovászos uborkával).

Azon kívül akad egy kis ellentmondás ebben az újabb nemzeti magömlésben: a megcélzottak zömében szó sincs nemzeti intézményről, egyértelműen magánvállalkozásokról, uram bocs’ külföldi tulajdonról van szó!

Azonban itt ne álljunk meg, a felsoroltakon kívül van még Nemzetünk Vezetője, aki maga az egész nemzet (koronás besorolása még feldolgozás alatt van), meg vannak ilyen-olyan nemzeti bohócok – Kövér, Rogán, Szíjjártó, Selmeczi, Hoppál és a többi nevettető – de most már, úgy tűnik, akad  a Nr. 1 ápolton kívül  nemzeti őrjöngőnk is.

Egy tagnapi újsághír szerint: „A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról adott tájékoztatást, hogy a múlt szombaton a szekszárdi alsóvárosi temetőben a rendőrök tetten érték Ny. Árpádot, aki ledöntötte egy síremlék egy részét. […] a 46 éves Dr. Ny. Árpád hétköznap bajba jutott embereken segített, hétvégén pedig dühében megboldogult orvosok, ügyvédek, iskolaigazgatók fejköveit borította le, de volt, hogy üres sírokat sem kímélt. […] A kormánytisztviselő pszichiátriai kezelés alatt áll, jelenleg betegszabadságát tölti.”

S ha valakinek még ez nem elég jellemző, álljon itt a hivatalvezető közleményéből egy félmondat: „Munkajogi lépésekre csak a büntetőjogi felelősség tényleges megállapítása után kerülhet sor”.

Azt hiszem, nem kell professzionális absztrakciós készség annak felfedezéséhez, hogy ez a Köteles-Kövérel súlyosbított  Orbán-Matolcsy tandem őrjöngésének hű helyi változata! Persze, a teljes lojalitás mellett. Egy megtévedt rendőrt azonnal kirúgnak, egy megzakkant állami közalkalmazottnak azonban az utolsó leheletükig folyósítják az apanázsát, hiszen az ártatlanság vélelme megilleti, tehát, hiába áll habzó szájjal egy sírgödör felett, ő mégiscsak a mi kutyánk kölyke, nehogy már tönkre tegyük az egzisztenciáját!

Hiába, na, Orbanisztánban, ahol a Nr. 1. Ápolt se áll még szoros orvosi ellenőrzés alatt – ugyan, kérem, hol akadna olyan orvos, aki beszámíthatatlannak minősítené, bár még nem tombol az általa annyira gyűlölt értelmiség sírhalmain, pedig látni rajta, hogy alig tudja visszafogni magát – mégis, mit várunk egy ilyen pitiáner nemzeti őrjöngőtől?

Majd, ha számosodnak, sokasodnak. Akkor majd kap az OPNI egy nemzeti jelzőt, és legfeljebb üdülőnek fogják hívni…

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr778360026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.07.18. 21:24:30

A keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakállát, elfelejtette megemlíteni azt a nagyon fontos helyet, amiről az egyik kedves ismerősöm beszélt, illetve a mostani kurzusnak megfelelően átkeresztelt. Nemzeti Vizelde.

291070 2013.07.19. 07:59:39

nem rossz...bécsben láttam hasonlót, a kohlmarkton, igaz, az KuK szabvány szerint volt kátránnyal szagtalanítva :-) tehát, nemzeti:-)

11677 2013.07.19. 08:42:53

Ami nem valósulhatott meg 56 - ban, az most megvalósul napjainkban!

163107 2013.07.19. 10:22:07

"Tóth Ferenc kormánymegbízott az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a kormányhivatal megdöbbenéssel értesült arról, hogy egyik munkatársát a rendőrség tetten érte sírrongálás közben. A hivatal apparátusa elfogadhatatlannak tartja a történteket ..." Miért, mondhatta volna, hogy elfogadható a történet? Mért csinál valaki ilyet? Senki se érti... Én azonban tudom a választ, tképpen a feleség, Anikó asszony árulta el akaratlanul. A köztisztviselőre hárult mindig a bevásárlás: "Anikó asszony szerint Árpád valószínűleg a hét végi bevásárlások során szakíthatott időt a fejfadöntögetésre, mert oda a férfi általában egyedül ment, és útba is esik a temető." Az asszony aztán elmondta, hogy a végsőkig kitart a megzakkant férje mellett. Az Anikók már csak ilyenek.

302398 2013.07.19. 10:23:15

Ehy kis info a szerzőknek. Pár perce ment el tőlem egy viszonylag új ismerős, észrevette, hogy érkezés előtt a nolblog-ot nézegettem, hosszasan storyzott réhógen törzstag volt. Gyuri magán-leveleit direktbe kapja és "szamizdatolja". A TEK-Ilás viccnek nagy sikere van!

163107 2013.07.19. 10:51:42

"Hiába, na, Orbanisztánban, ahol a Nr. 1. Ápolt se áll még szoros orvosi ellenőrzés alatt – ugyan, kérem, hol akadna olyan orvos, aki beszámíthatatlannak minősítené..." "A magamfajta emberek szeretnek valami jelentőset véghezvinni, valami rendkívülit. A történelem megadta nekem ezt az esélyt" - nyilatkozta a The Wall Street Journalnak Orbán Viktor, aki úgy fogalmazott: vonzó munkának tekinti az ország megmentését. " Jaj nekünk. Az egész országnak. Ahol Orbán menteni kezdett, ott kő kövön nem maradt.

246532 2013.07.19. 18:46:33

Keleti bölcs! Íme prezentáltad a korunkat. bocs. Orbán korát legjobban jellemző mondatot: "A Nemzeti Magánszállás Tanúsító Védjegyrendszer huszadik védjegytábláját ünnepélyesen adta át az NGM-ben Nemes Andrea, a minisztérium főosztályvezetője" Ezzel a mondattal visszavonhatatlanul letetted egy új, eddig hiányzó nemzeti intézmény -melynek hiánya joggal fájt a Nemzeti Együttműködés Rendszere hivei tömkellegének , a "Nemzeti Szörnyek Mondotta Mondatszörnyek Panheonja" alapkövét (székhelye: Dagály u. 00) Érdemes volna tán épülését egy erre létrehozott blogban nyomon követni! Kérlek benneteket, fontoljátok meg, és vegyétek gondjaitokba ezt a dolgot! Ha szerencsénk van, még a Nemzeti Tanterv részévé is válhatunk ezáltal!

246532 2013.07.19. 19:15:14

3. lord Ami nem valósulhatott meg 56 - ban, az most megvalósul napjainkban! A mostani sunnyogós ökörködős kor és '56 összehasonlítása röhejes azok számára, akik visszaemlékezhetnek az akkori történésekre, és az azt megelőző iszonyat-halmazra, amely kiváltotta, kirobbantotta 56-ot. A költővel szolva " Mily nagyszerű kor tárult fel szememnek, vak aki Isten szikráját nem érti! Ha vérrel és sárral is volt befenve, mily óriás volt bűne és erénye, mert az erő nyomta rá bélyegét" Ezt a francia forradalomról írta Madách. 56-ra inkább a nagyszerűség volt a jellemző, még a Köztársaság téri események ellenére is, ez volt, és maradt a meggyőződésem! 56 törekvéseit tekintve egyedülálló, és ugyanakkor politikailag irreális törekvés volt! "Rabszolga lázadás!" Elementáris harag! Abszurdisztán elutasítása! Mindegy: lökd csak a rizsát, ahogy megszoktad

60145 2013.07.20. 09:24:58

8. Öreg nyugger : Nemzeti felkelés volt és szocialista forradalom. És valóban nagyszerű!

11677 2013.07.20. 11:32:22

9-re Atlasznak: Van egy sláger: "Álmodj királylány!" Át kellene a szövegét íratni. hogy "Álmodj királyfi!' Nem ismersz egy szövegírót?

11677 2013.07.20. 14:37:30

10. kiegészítése: A Marcali laktanyánk udvarán állandóan szólt a hangszóró, benne az Amerika Hangja -, meg a Szabad Európa Rádió. A munkatársaik állandóan azt harsogták: "Hajrá magyar forradalmárok! Előre a szocialista Magyarországért!" "Hajrá magyar forradalmárok! Előre a szocialista Magyarországért!" Már annyiszor elmondták ezt a szöveget, hogy szinte rossz volt hallgatni... Arról is hallani lehetett, hogy a pesti forradalmárok a Kossuth téren felépítették a Téli Palota makettjét, hogy megrohamozzák! Ezzel is ki kívánták fejezni a forradalom szocialista jellegét.

291070 2013.07.20. 15:52:42

11. lord 2013. 07. 20. 14:37 a laktanyában... az amerika hangja...a szabad európa...aha. hát persze. a stúdiós meg nagy imre keresztgyereke volt.

11677 2013.07.20. 18:40:34

12-re Nyugati bölcsnek: Kételkedni lehet. Tudtommal, az Isten ezért teremtette az ördögöt...

11677 2013.07.20. 18:43:17

13 bővítése: A szövegen nem kételkedsz?

291070 2013.07.20. 19:45:02

14. lord 2013. 07. 20. 18:43 én a demenciádban nem kételkedem. amúgy isten nem teremtette az ördögöt. bukott arkangyalból lett. hiába, az öreg már akkor se volt tökéletes :-)

60145 2013.07.20. 19:48:21

Lord, ha nem éreznéd magad sértettnek, akkor elfogadnád a példázatot az elefántot vizsgáló bekötött szemű tudósokról. Ők egészen olyannak "látták" az elefántot, amilyennek a kezükkel megtapasztalták. A személyes tapasztalataidat nem vonom kétségbe. A sértett ember viszont másra emlékszik, mint amit akárcsak részlegesen is megtapasztalt. Úgy vélem, hogy ezért nem veszel tudomást az elefántól, vagyis az egész eseménysorról. Ilyenek vagyunk mindnyájan, ki-ki mással kapcsolatban.

11677 2013.07.20. 20:55:44

15-re Nyugati bölcsnek: Valószínű rosszul írtam, hogy "ördögöt" teremtett az Isten, helyesebben: LUCIFERt. 16-ra Atlasznak: 56 tavaszán kétségtelenül volt egy "enyhülési" folyamat a szoc. táboron belül a SzKB(b)P XX.b Kongresszusa kapcsán. Ez is közrejátszhatott az 56-os forradalomban. Azonban az 56 os forradalom a NEMZETI FÜGGETLENSÉG jegyében zajlott, amiben keveredtek a legkülönbözőbb irányzatok, elemek, pártok. Az 56-os forradalmat (11 évvel a II. vh. befejezése után) nyugodtan tekinthetjük a két világrendszer közötti hidegháború egyik csatájának. Az egészben az a sajnálatos, hogy mi magyarok voltunk az egykori szövetségesek nézeteltérésének a szenvedő alanyai. Ha bennünket nem az angol, amerikai, francia szövetséges a Szovjetunió szabadit fel a fasizmus alól, hanem valamelyik nyugati szövetséges, akkor Magyarországon nem alakul ki a cocialista rendszer, maradtunk volna ugyanúgy kapitalista-feudalisták, mint 45 előtt, és nem lettünk volna marakodásra alkalmas konc, egyik nagyhatalom szemében sem.

11677 2013.07.20. 21:33:19

17. kiegészítése: A mi 56-os nagyjaink (írók, értelmiségiek, néhány politikus) tévedése az volt, hogy azt hitték, hogy megváltozik a rendszer egy párt kongresszustól. Ahogyan a kapitalista rendszer törvényszerűségei sem változnak meg egy világválságtól, ugyanúgy nem változott meg a szovjet rendszer sem a XX. Kongresszustól. A mi Viktorkánk tévedése is abban van, hogy meglátva a kapitalista világban meglévő nehézségeket, az erre - arra való széthúzást, úgy gondolja, hogy unortodox módszerekkel - a kapitalista világ alaptörvényével, a MAGÁNTULAJDON SZENTSÉGÉVEL való szembenállása, megnyirbálása a helyes. Nem akarja tudomásul venni, hogy kicsi kis fiúcska Ő egy ilyen szembenállásra. Majd ha a nagyok (USA, Kína, Brazilia, Németország, stb.) egyike, vagy összessége felismer valamit az ortodox kapitalizmus hibáiból, bűneiből, és reformokkal, kis lépésekkel felszámolja, megszünteti azt, akkor várható az előre lépés. Ma még az ortodox kapitalista rendszer, erős bástya a maga területén. Sót! Direkte jól jöttek neki a volt cocialista országok, az olcsó munkaerejükkel, tudásukkal, felvevő piacukkal. Ma, nincsen még egy olyan jelentős ország a világon, melynek a médiája más rendszer propagandáját sugározná, hallatná, íratná a publicisztika munkatársaival, mint volt 45 után a hidegháború időszakában. Ezekért - és csak ezért - szélmalomharc Viktorkánk szabadságharca. A mai kapitalista világrend, Magyarországnál lényegesen nagyobb gazdasági potenciállal rendelkező országgal is elbír, mind gazdasági, mind politikai téren.

11677 2013.07.20. 22:10:22

Lásd még: http://xyz.nolblog.hu/archives/2010/12/26/orban_viktor_veszte/ http://xyz.nolblog.hu/archives/2012/03/29/Egy_ujabb_szog/
süti beállítások módosítása