Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Füstölgések

2013. július 02. - Harun al Rasid

...

...

Nem értetek ti semmit: (vak)hit, (csalfa)remény és (ön)szeretet. Egy gondolat és egy történet mutyi-falváról.

A mocskos komenista, imprilista, focista (ja, az nem!!!) ballib hazaárulók, azon csámcsognak, hogy a nemzeti megújhodásunk sarok-pontjait (hogy mit? A „T” pontokat! Nem láttad még a Nemzeti Dohányboltok egyen-emblémája közepén egy nagy T betű is van?), miért épp az iskolák mellé telepítik. Van pofájuk hozzá, hogy aztat emlegessék, hogy ocsmány sztalinista-törvényeik tiltották az iskolák környezetében a cigi árusítást. A balgák még azt sem értik, hogy ez nép-nemzeti dohány!

(amikor valaki kocsmát akart nyitni, még manapság is megszabják neki a közintézményektől - templom, iskola, óvoda stb.  - tartandó minimális távolságot.. most ez nincs így.  hiába, az erkölcsök változnak! amúgy nem tünt fel senkinek, hogy még önálló dessign-re se telik az emblémázáskor? simán lenyúlták az Unicum logóját! a szerk. megjegyzése.)

Ja, hogy miért kell a sulik mellé tenni? Hogy közelbe legyenek, ha meg kell védeni az ifjúságot! =))

A hegy aljában (gyengébbeknek Tarlóschland dombja) jól öltözött nem panel nyuggerek egy kis csoportja lelkendezik, hogy eztán majd tisztább lesz a levegő, nem kell a prolik bagójának a szagát szívniuk (ha azt hiszed, hogy viccelek, nagyon tévedsz!). Kis idő múltán egy úriasszony (hogy honnan tudom? hát, ahogy fogadták, csak közülük való lehetett) érkezik hatalmas fűstfelhőbe burkolódzva. S láss csodát, még csak témát sem váltották tovább szidták az ocsmány hitetleneket!

Átmeneti gondolatok. A mutyi után az átmeneti szó társul a trafikhoz

Mottó: Átmeneti kabát = átmenet a kabát és a rongy között

A derék s korrekt MTI ma reggeli jelentése szerint: „Hatvan régi trafikos kapott méltányossági alapon átmeneti, december 31-ig szóló fennmaradási engedélyt eddig – jelentette be Gyulay Zsoltra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi (NDN) Zrt. vezetője”.

Namármost elfelejtve, hogy az ellenzék - egyikeként annak a nagyon kevés dolognak, amiben egyet tudnak érteni – azt ígéri, hogy az egészet felül fogja vizsgálni, ahogy azon is túllendülve, hogy „méltányossági alapon engedélyt kaphatnak azok, akik nem nyertek koncessziót, de már legalább két évtizede ugyanazon a helyen működtetnek trafikot”, be kell látnunk, hogy az egész úgy, ahogy van, átmeneti. S még csak azért sem, hogy – állítólag – szép számmal vannak átmeneti nehézségek.

(ebbe az átmenetbe a szerencsétlen befektet egy halom pénzt - árukészlet, boltfelszerelés, dekoráció stb - és, ha peche van, fél év múlva mondják neki: bocs, öcsi, átmeneti volt! pakolhatsz! a szerk. megjegyzése)

Hogy mi értelme van – ha van egyáltalán - még fél évig húzni a dolgokat nem tudom, de egy dolog biztos: fennmaradási engedélyt kaptak. Azaz könnyen lehet – többen tettek fel erre is példát -, hogy két egymástól pár méterre nyitott új között egy fennmaradó! =))

(hogy mennyire idióták, az már siralmas: van olyan többszörös koncesszió tulajdonos, akinek két boltját csak egy gipszkarton fal választja el! a szerk. megjegyzése)

A sok átmenet között szinte elsikkad, hogy Gyulay & tsai. körében a józan-ész, még átmenetileg sem jár vendégségbe.

Mint ismert több mint ezer helységben nem volt nyertes (hogy pályázó se volt, vagy csak alkalmas nem, arról nem szól a fáma). Erdei körökben felmerült, hogy ideiglenesen, azaz átmenetileg mozgó-árudákkal oldják meg az ellátást. A derék pártkatona dacosan toppantott - nem oda Buda! -, majd inkább a helyi potentátok (?!) kijelölik, hogy ki árusíthat!

De nem ám csak úgy a levegőben beszélt, indokolt is: „a mozgó-árus drága lenne”! =))

Kövér beszély reggeltől estig. A derék bajszos tündér ismét odacsap

A tegnapi nap azzal indult, hogy a fő-ház-mester elmondta a frankót a hazai viszonyokról az egykor szebb napokat is megért Magyar Hírlap főszerkesztője kérdéseire válaszolva. Elképesztően pofátlan a szavak jelentését és a tényeket semmibe vevő (s még én beszélek félre, hogy kackiás a bajsza. Miért milyen is lehetne a daliás 2/3isten vicéjéé??) kijelentéseket és bugyuta szlogeneket puffogtatva. Nos, mikor leszállt az este, az Országgyűlés elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában áttért Európára. Kijelentette: „a realitások alapján úgy kell számolnunk, hogy Magyarországot az EP többségben lévő baloldali koalíciója - kommunisták, zöldek, szociáldemokraták, liberálisok - el fogja marasztalni mindenféle mondvacsinált, kifejezetten hazug állítások alapján.”.

Majdnem így is van. Az valóban realitás, hogy Európának is kezd elege lenni, s egyre többen vannak. Az azonban sántít, hogy az állításokkal lennének gondjaik – bár nem kétlem, hogy Őfenesége arrogáns kijelentései nem csípnék a szemüket –, alapvetően a mondvacsinált és kifejezetten hazug tetteikkel vannak gondok!

Hasonlóan elgondolkoztató unortodox logika az a kijelentése is, hogy: „ezzel nekünk olyan nagyon sokat nem kell foglalkoznunk, mivel ez egy politikai háború, […] a pártküzdelmek európai méretekben megnyilatkozó kibontakozása.”

(tiszta ügy. egy újabb front nyílt meg. mijafrancnak is kellene vele foglalkozni, hiszen pont olyan dicsőségesen fogunk ebben a háborúban is győzni, mint a többiben. vagy nem. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr248360002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása