Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Meddig hazudsz még, Viktor?

2013. június 25. - Harun al Rasid

egyszer már kérdeztem

egyszer már kérdeztem

Egyszer már megkérdeztem, kinek hazudsz még, Viktor?

Választ ugyan nem kaptam, de igazából nem is vártam. Nem az a fajta vagy, aki ilyen kérdésekre válaszol. Különösen nem olyanként, aki életében még soha nem hazudott (mondtad Te, de a nagyesküt, ugye, azért nem tennéd le rá?)

Max. miniszterelnöki esküdet illetően, de hát, kicsire nem adunk.

A „kinek” már nem kérdés. Gyakorlatilag mindenkinek, bel- és külföldön. Már csak a „meddig” a kérdés. Én úgy saccolom, a következő választásig.

Ha megnyered - ami sanszos (de ne tévedj, nem zsenialitásod, hanem az ellenzék balfaszsága okán) – tovább fogsz hazudni. Ha elveszted, még tovább. Ez már Nálad csak így megy. Valami születési hiba lehet. Kár, hogy nem korrigálható.

Hazudtál egyszeri, nagyarányú adócsökkentést, és sikerült majd 40 féle adót a nyakunkba vetni.

Hazudtál 10% rezsicsökkentést, csak közben suttyomban 30%-kal megemelted a súlyozható közszolgáltatási tételeket (ugye, nem gondolod, hogy vidéken, a havi egyszeri 20 l-es pb-gáztartályon megspórolt 500 huf, vagy a heti egyszeri 360 huf-os zsákonkénti szemétdíjon megspórolt 36 huf fel fogja dobni a háztartások fogyasztását – különösen nem akkor, mikor az élelmiszerek sunyi módon 25-30 %-kal lettek drágábbak?)

Hazudtál pedagógusi életpályát - már, ha az ország gazdasági helyzete azt megengedi!

Hazudtad, hogy a Nemzeti Dohány Mutyit nyilvánossá teszed, de a Dohánymutyi  Zrt. emlékeztetőiben – figyelsz, Viktor? nem pályázati anyag, csak emlékeztető - még a pontszámok se voltak nyilvánosak.

Hazudod folyamatosan, hogy nyertünk, egész Európa minket csodál, csak éppen azt nem tudni, ki ellen nyertünk, és mikor, mit, no meg, Európa oly módon csodál-e – ahogy lényegében – nédamár a hülyegyereket, mit össze nem dicsekszik itt!

Hazudod, hogy majd jól hozzájárulunk egész (amúgy lesajnált) Európa fejlődéséhez – ami kutya kötelességünk, hisz’ egész Európának mi szolgálunk példaképül  - csak tudnám, kicsi Viktor, mibul?

Hazudod, hogy bezzeg, a földtörvény – ami, ugyebár csak két embernek ad lehetőséget Magyarországon földet vásárolni: boldognak, és boldogtalannak. Persze, egy hektár felett csak olyannak, aki képesített – papírral igazolt – földmíves, de legalább  - bizonyíthatóan  - az ükapja is földmíves volt.

Egy hektár alatt meg hadd vigye: azzal, ha bukfencet is vet bele, sok dolga nem lesz. Igaz, az agyonnemzeti földtörvény nem rendelkezik a műkörmösök, tetőfedők, polgármesterfiak és egyéb retye-rutyák eddig megszerzett földjeiről, de hát, nem is ez a lényeg:  nehogymár elkótyavetyéljük drága nemzeti kincsünket, a magyar rögvalóságot olyannak, aki esetleg meg is műveli! Hát nem egyszerűbb a mészáros lőrinceknek jó kis uniós pénzért ugaron tartani?  Te meg, paraszt, nevelj birkát, tehenet  egy hektáron (már, ha csóró kis legelőd nincs útban a nem oligarcha őstermelőnek) oszt majd csodálkozz piszkosul, hogy nem bírod Csányi tehenészetével a versenyt!

Na, mind1. Ami a hazugságot illeti, van miből válogatnod.  Mind1, hogy hazát, népet, szavazót akarsz átverni. Nem kell mást csinálnod, mint elégszer, elég sok helyen hajtogatnod.

Javítok: még saját szájúan se kell előadnod. Akad elég rezzenéstelen arcú csinovnyikod, aki orrvérzésig szajkózza a hazugságaidat.

Őket te fizeted, Viktor. De ne feledd: téged én, te, ő, mi, ti, ők fizetünk.

Egyszer, még első uralkodásod idején, dolgom volt a miniszterelnöki hivatalban, egy szoftver ügyében tárgyaltam ott – tudod, kameralisztikus könyvelés, nem hinném, hogy fogalmad lenne róla, mi is az. Friss voltál még a hatalomban. Tárgyaló partnereim csak úgy neveztek: a Viktorka. Nem a tisztelet hangján szólt a becézés.

Lehet, hogy mostanában már nem becéznek, és nem szólítanak Viktorkának. Talán korod iránti tiszteletből – bár, a kor nem érdem, hanem állapot.  De amúgy, egy hazug embert miért is kellene tisztelni?

cconn blogger írja:”A vallás mai magyarországi kinövése a Fidesz vallási közösség. Három dolog tartja őket össze. A vezérük imádata az egyik. Ő a legfőbb szent. Sértegetni nem szabad. Ha valaki ilyet lát és tapasztal, az mindenre képes, csak polgártársi, keresztényi szeretetre nem. Aki nincs velük, vagy egy kicsit is kritizál, az kommunista, a baloldali maffia tagja. Ezt tényként kezelik. A harmadik a gonosznak kikiáltott Gyurcsány gyűlölete. Ez összetartja őket (mostanában beemelik gyűlöletük tárgyai közé Bajnait is). Az én véleményem szerint, akik ehhez a vallási közösséghez tartoznak, vagyis az orbánicizmus hívei, teljesen elbutított emberek, önálló gondolkodásra képtelen emberi egyedek, akik képesek ölni is a hitükért. Ezek még fegyvert is használnának azok ellen, akik egy kicsit is tájékozottabbak és nem mindent fogadnak el, amivel etetik őket.

Van belőlük bőven. Sokan még mindig reménykednek, hogy lassan kinyílik a szemük és meglátják, hogy hova is taszította őket a gyűlölet és a hiszékenység, a vezér és az alvezérek hazugságainak ellenőrzés nélküli befogadása. Én csak sajnálom őket. Nagyon nagy lesz a kiábrándultságuk, ha rájönnek arra, hogy mennyire barmok. Ha egyáltalán rájönnek.”

Hiába, a hit csodákra képes. A vakhit meg bármire…

Ez az írás a KMH-n jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr348359988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.06.25. 10:56:25

Hát keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakálladat, hazudni is tudni kell. Amennyiben a birka magyarnak lehazudják, de jól, a csillagot is az égről, már tapsikol. Amennyiben valamelyik politikus azt mondá, igen, hazudtunk, de ennek most vége, akkor a birka magyar még a Kossuth teret is körbe hugyozza, mert neki ne mondja senki, hogy többet nem hazudunk. A hazugságot szereti a birka.A hazugságmentes, tisztességes emeber nem kell sehová se. Azt ki kell közösíteni. Aztán csak csodálkozik egy nagyot a birka, hogy már megint nyírják és már legelni sincs mit, ennek ellenére jóízűen béget hozzá.

267802 2013.06.25. 11:49:02

Van egy mondás, amit én "gagyinak" tartok, de erre tök igaz! Akkor, ha jár a szája! De ez is csak addig tart, míg szájzárat nem kap, vagy ...... És arra büszke lehet, h papírja is van róla!

267802 2013.06.25. 11:53:28

Ja! A hazugság szinonimája: Orbán Viktor De nem tehet róla, mert mindenki azt hozza a szülői házból, amit ott tanult! Még haragudni sem kell rá ezért! c"est la vie :-))

60145 2013.06.25. 12:03:24

A kiábrándult híveket meg előre jól meg kell vetni, hadd maradjanak csak a nemzeti akolban, egészen a választásokig. (ccon: "teljesen elbutított emberek, önálló gondolkodásra képtelen emberi egyedek, akik képesek ölni is a hitükért.) Mink ijjen okosak vagyunk!

163107 2013.06.25. 12:31:17

Haragudni nem kell, Grincs, csak éppen a hatalom közelébe se lett volna szabad engedni. Ebben nagyon sokan bűnösek, nem csak a sleppje, de azok is, akik kezdetben sejtették, mi lakik benne, mégis támogatták. Most megint levelet kapunk. Mivel én gyakorlatilag ezeket fel se bontottam, ment a kukába, nem jegyeztem hány is volt már eddig? Érdemes lenne összeszámolni, hány súlyos milliárdba fájt ez már eddig nekünk. Ha csak darabonként 1 milliárdot veszünk alapul - de ott vannak a nyugdíjasoknak írt szerelmes levelek is. Grincs, te biztosan tudod, hány ilyen "konzultáció" volt már eddig?

267802 2013.06.25. 12:56:09

5. Osszián (szerkesztő) Ossi! Nem tudom, mert a QR kód letépése után megy a szemétbe! Oda való! Írójával együtt! :-)

291070 2013.06.25. 15:39:11

6. grincs 2013. 06. 25. 12:56 a qr-kódot oszt mire használod? mert hát, arra túl kicsi...

267802 2013.06.25. 16:02:16

7. keleti bölcs (szerkesztő) Á, csak azért, h ne azonosítsák! :-)

291070 2013.06.25. 16:43:21

8. grincs 2013. 06. 25. 16:02 gondolod, hogy már a szemetedet is feltúrják? igaz, profi hírszerzők még abból is le tudnak vonni bizonyos következtetéseket... látod, ezért jó nekem, hogy itt, a kukukkhegyen nem gyűjtik a szemetet. ezért nem érint engem a szemétszállítás díjának csökkentése. így szépen berakom a heti adagot a csomagtartóba - szépen, szelektíven külön gyűjtve, nem sok - mert hála ártunk és ormányunk gazdaságpolitikájának - eléggé visszafogott az élelmiszer beszerzési költségvetésem (most éppen megpróbálok napi 1.000 ft-ból megélni, majd megírom egy postban, hogy' sikerült) - aztán az egészet bedobom az első útba eső kukába, úgy egyben, mivel szelektív gyűjtés a környező településeken sincs, nem hogy mogyoródon. így elég nehéz az én szemetemből bármilyen következtetést levonni :-) ja, és a kéményseprő se jár errefelé, meg se vezetékes víz, se csatorna. évente két palack gázt használok el, az azon megspórolt 1.000 ft-on csernák-féle kocsma forgalmát növelem (140 ft egy fröccs), pedig az ember ott derékig áll a zsidózásban, a nemzetmentésben meg a jobbikban, de hát, mit csináljak, ott jutok valódi információhoz. távfűtésem nincs, valahányszor kimegyek a kutyákkal sétálni , az erdőből mindig hazacipelek egy dőlt fát - jó kis akác, ott csak elrohadna, mivel az erdőgazda igencsak szarik az erdő gondozására - ezzel télire egész jól összejön a tüzelőm. így hát a rezsicsökkentés engem nem nagyon hatott meg, pedig bizton tudom, hogy orbán direkt engem akart ezzel a maga oldalára állítani.

163107 2013.06.25. 16:45:03

Én fel se bontottam sose. Innen tőletek tudtam a tartalmát, ennyi elég volt. De 10-15 milliárdba eddig biztosan benne voltak ezek a tök felesleges Orbi-mániák. Amiket másra is lehetett volna költeni mellesleg, nem a szeméthegyeket növelni vele. Most éhező gyerekekről szó se essék.

291070 2013.06.25. 16:47:48

4. Atlasz 2013. 06. 25. 12:03 sajnálom, de attól tartok, félre értetted cconn szavait. ő a hívőkre vonatkoztatva írta, amit írt. a kiábrándult hívekről egyetlen szót sem olvastam tőle. szerintem olyan, hogy kiábrándult hívő - a hit (pláne a vakhit) természetéből adódóan -, nincs is.

291070 2013.06.25. 16:57:01

10. Osszián (szerkesztő) 2013. 06. 25. 16:45 a magam részéről a legutóbbi, direkt nekem - nyugdíjasnak - szólót a nemzetközi jelzéssel dekoráltan, halált megvető bátorsággal visszaküldtem. kíváncsi vagyok, ezek után kapok-e még bármit is, persze, a számomra kiadagolt népnemzeti lóf@sz porción kívül? ott már aztán nincs válogatás, hogy ez arabs, vagy muraközi, vagy nóniusz tartozék! ahogy jön, szép sorban, ne tessék finnyáskodni, van, akinek még ez sem jut! kazanyban, a szovhoz piacán, 1975-ben voltam élményszerző kőrúton. az ismert rácsos piaci pultra ki volt téve egy fél marha. a jónép, ahogy sorra került, csak annyit mondott: egy kiló, két kiló. a hentes meg lecsapta, ahogy a marha teste adta. felsál, szegy, lábszár? ugyan, kérem! aztán be a szovjetszkij szportba, vagy az izvesztyijába - pravdába sohase! - és már jöhet a következő vevő!

163107 2013.06.25. 17:43:01

"Újabb Orbán-bukta Strasbourgban Újabb károsultnak adott igazat a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága a 98 százalékos különadó ügyben indított persorozatban. Egy hónappal korábban már elmeszelték az Orbán-kormány "extra jövedelmeket" megadóztató intézkedését. " A jelenlegi ügyben a strasbourgi bíróság ezúttal egy szolnoki lakosnak adott igazat, aki több mint három évtizeden át dolgozott az adóhatóságnál - ám 2011 márciusában útilaput kötöttek a talpára. Végkielégítésének egy része után 98 százalék adót vontak le. A strasbourgi bírói fórumhoz egyebek közt az európai emberi jogi egyezmény 1. számú jegyzőkönyvének 1. cikkére - a tulajdonhoz való jog sérthetetlenségére - hivatkozva fordult. Egyszóval a volt adóhatósági tisztségviselőnek a bíróság 16 ezer euró (4,7 millió forint) kártérítést, valamint 900 euró költségtérítést ítélt meg."

291070 2013.06.25. 19:13:18

13. Osszián (szerkesztő) 2013. 06. 25. 17:43 na igen. csakhogy, aki - több száz - érintett nem fordult időben strasbourghoz, azoknak az jár, mint a szegény ember hetedik gyerekének. orbánék meg röhögnek a markukba. meggyőződésem, hogy ezt se fogják kifizetni. ráadásul most már szabályozzák (minimalizálják) a közalkalmazottak fizetését. ügyes, nem?

267802 2013.06.25. 20:38:23

13. Osszián (szerkesztő) Ossi! Azt is mi fizetjük meg!

283390 2013.06.25. 20:42:22

Ne kormolj, (pardon "orbánolj") Effendi, van az néha két rönk is....:-))) Meg befigyel egy kis gomba, meg áfonya, kökény. modojó ...:-)) Így könnyű egy ezresből emberkedni....:-)))

302398 2013.06.26. 06:43:45

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=657112

291070 2013.06.26. 07:32:25

16. Kokó 2013. 06. 25. 20:42 rönk? meg sem bírnám emelni! kidőlt akácfák, karvastagságúak, erejük sincs megnőni tűzifa vagy épületfa méretre, annyira elnyomják egymást...nem ésszel ültették őket, az biztos! az aljnövényzet meg olyan sűrű, hogy ott nem terem meg semmi. a gomba meg főleg nem, akácosban ahhoz túl savanyú a talaj. talán a mezőn, csiperke, de abban sem vagyok biztos, bár látok néha egy idős szomszédot abból az irányból egy szatyorral a kezében hazafelé ballagni, de csak sejtem, hogy gombát gyűjtött. áfonya, kökény? max. a kerítések mögül kinyúló, elvadult barack, alma, cseresznye, szőlő.

291070 2013.06.26. 07:36:28

17. ácsi 2013. 06. 26. 6:43 óriási az egyik beszólás! minek orbánra biztonsági öv, jézustól se értek pilóta licenszet menybe menetelekor:D blaszfémia! bár kérdéses, melyik esetben...

302398 2013.06.26. 09:12:48

zu 19: PolPotykával kapcsolatban semmin sem lehet csodálkozni! Aki túlélte - volt a hatalom olyan bornírt -, azt hogy röhögve leszámolt azokkal, akik meg merték kérdezni, hogy ki fizeti a luxus-szórakozásait!

267802 2013.06.26. 11:11:22

20. ácsi És, ha valaki emléxik még a szarvasagancs-ügyre is, akkor miről is beszél? :-) http://www.origo.hu/itthon/20041214vagyonnyilatkozati.html Erre mi történt? "Vádat emelt a főügyészség Keller László ellen Vádat emelt hétfőn a Központi Nyomozó Főügyészség Keller László volt közpénzügyi államtitkár ellen hivatali visszaélés miatt. Az ügyészség közleménye szerint "a Miniszterelnöki Hivatal egykori közpénzügyi államtitkára, volt országgyűlési képviselő" 2004-ben indított vizsgálatakor jogellenesen adatokat gyűjtött a Somogy megyében 2001-től történt vadászatok ügyében.".......

302398 2013.06.26. 12:47:46

zu 21: Igen, erre gondoltam én is. Ha jól emlékszem egy csinovnyikot el is meszeltek, mert vizsgálta, hogy ki fizette, illetve kifizette-e valaki a költségeket (nem fillérekről van szó adóban sem)! Nehogy már összevesse valaki az ügyészség nagyvonalúsága egyes kedvezmányezettjeinek listájával! De ennek tradiciói vannak, azt sem vizsgálhatta senki, hogy egy parlamenti képviselő (nem vityilós) egyik perében az ügyéstség miért is volt nagyvonalú! Egy amerikai köztisztviselőt megvegzáltak (őt és nem az ügyet feltárót) igen keményen, mert kölcsön kapott egy gépkocsit.

267802 2013.06.26. 13:45:32

18. keleti bölcs (szerkesztő) Az egyik kutyut már rég betaníthattad volna szarvasgombát keresni! :-)

291070 2013.06.26. 15:33:05

23. grincs 2013. 06. 26. 13:45 a beagle alkalmas lenne rá... amit inkább sajnálok, hogy egyik kutyám se sánta, pedig indítanám orbán ellenében...

267802 2013.06.26. 17:26:14

24. keleti bölcs (szerkesztő) Ezért bátorkodtam megemlíteni! Gondold át! Veszel egy gombát (olcsón lehet kapni a Vaterán) és megtanítod! Nagggggyyyyon jó bolt! :-)

302398 2013.06.26. 21:21:14

zu 24: kár, pedig sokkal több esélye lenne, mint a magát demokratikusnak képzelgő ellenzéknek!
süti beállítások módosítása