Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Jobboldali lappangó ösztönök

2013. június 21. - Harun al Rasid

seggfejek

seggfejek

A jobboldali emberek lappangó ösztönei. Visszafogottan nem gyalázkodik, csak mocskol

A Kereszt-papi firkásza képmutató módón azzal kezdi: szégyenkezik azon, hogy „Horn Gyula halálhíre sok jobboldali magyarban felszabadította a lappangó ösztönöket”. Sőt kifejti, hogy – véleménye szerint -: „Ha tehát a holt emberről nincs mondandónk, inkább maradjunk csendben, ha bíráljuk, legyünk méltányosak”.

Igaz, ezt a leadben írta (vagy a szerki, aki nem is olvasta az írását?), de magában a cikkben megcsillogtatta, hogy az 5.számú baráti körében mit jelent a méltányosság, no meg a visszafogottság. Példaként csak egy szerény mondat: „Horn Gyula nem volt hős, de még bátor ember sem. Ellenben mindig jókor volt jó helyen. A németek által fetisizált határnyitáshoz nagyjából és egészében annyi köze volt, hogy többedmagával megcibálta a halott oroszlán bajuszát.”.

Arra azért kíváncsi lennék mekkora anyázás lenne, ha nem egy nekrológban, hanem egy kifejezetten Orbán ellenes cikkben valamelyik kollégája (megfigyelted Waze nekik nem kolléga, hanem mocskos disznó, az ellenzéki újságíró) kifejtené – nem, nem a véleményét, hanem a dokumentált tényeket -, hogy miképp kapott szót Őfenesége a koporsókkal szemben! =))

Különösen az oroszlán-bajusz tetszik nagyon!

Cinko(s)tai a rezsimváltó. A derék pártkatona egyéb baromságokat is tud mondani

Mottó:

Giró-Szász:

a mi gazdaságpolitikánkat nem közgazdászok irányítják!”

Az MTI jelentése szerint Cinkotai János, a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának külső tagja kijelentette, hogy „inflációs rezsimváltás vette kezdetét Magyarországon”.

(kikérem magamnak, hogy ez a debil visszaéljen a nemes és nemzetes Cinkota nevével! kizárt dolog, hogy ott született volna. akkor ugyanis ismerném, mivel én ott születtem, és ott nőttem fel. a szerk.megjegyzése).

Foglalkozott azzal a kérdéssel is, hogy „Mit tehet a kormány, a monopol- vagy erőfölényes helyzetben működő szolgáltatók visszaélnek a helyzetükkel?” Szerinte – „a legtöbbet az ármegállapító hatóság teheti azzal, hogy olyan, a közérdeknek megfelelő árakat és díjakat állapít meg, amelyek csak a valóban indokolt költségnövekedésekre és persze tisztességes profitra nyújtanak fedezetet”. Mint tudjuk a befektetett tőke hozadéka, az amortizáció és kötelező felújítási tartalékolás nem tartozik az indokolt költségek közé!

S hogy nem viccel, azt is jellemzi, hogy kijelentette: „csak akkor csökkenhet érdemben a hazai infláció, ha szakítunk az elmúlt két évtized gyakorlatával. A kormány a hatósági árak esetében − a közérdeknek megfelelően − csak a valóban indokolt költségek áthárításához járul hozzá. A monopolisztikus, oligopolisztikus erőfölényes helyzetekkel szemben bátran vállalja a küzdelmet. Ezzel az erkölcsi tőkével felvértezve a bértárgyalásokon már felléphet a visszatekintő automatizmuson alapuló követelésekkel szemben. Ha ez több éven át így történik, akkor az emberek már nem lesznek olyan toleránsak az áremelésekkel szemben, így mérséklődhet az adaptív inflációs várakozás is.”.

Hmm, igaza van Gíró-Szásznak! =))

Giró-Szász a vártán.Talán azt hiszi, hogy melegben még birkábbak vagyunk

Jó, hogy ő kellemesen légkondis teremben, de dacolva a kánikulával ontja magából a tömény hülyeséget. Pedig egykor századvégeskedő korában még voltak értelmesnek tűnő gondolatai is. A magát jobboldalinak definiáló és gátlástalanul konzervatívnak hazudó tömegkommunikáció tényleg kezd lemenni (vagy már ott is van?) kutyába, gondoljunk csak a néhány éve még visszafogottságáról ismert Heti-válasz Magyar Nemzettel vetekedő módszereire.

„Bebiztosítjuk, hogy 3 év megfeszített munkája semmiképp ne menjen veszendőbe” – a derék MTI meglátása szerint ez a kormányszóvivő nyilatkozatának lényeg, amit tegnap Az Estében adott, arra – mikrofon-állványi - felvetésre, hogy:  „Külföldön és itthon is sokakat meglepett a héten bejelentett kiigazító csomag. Szakértők szerint ugyanis a túlzottdeficit-eljárás nem indokolta a 100-120 milliárd forintnyi újabb intézkedéssorozatot”.

Giró-Szász András kormányszóvivő Az Estében hangsúlyozta, „hazánknak nem szabad Málta sorsára jutnia […] ezért, a kormány úgy döntött, még a túlzottdeficit-eljárás végső döntése előtt újabb lépéseket tesz”.

Hangsúlyozta: „Bebiztosítjuk, hogy 3 év megfeszített munkája, melyből a magyar társadalom egésze kivette a részét, semmiképp ne menjen veszendőbe, csak azért, mert esetlegesen ősszel Brüsszelben valaki másként prognosztizálja a magyar gazdaság jövőjét, mint ahogy tette ezt az elmúlt 3 évben mindig, és mindig rosszul”

A londoni és egyes bátor magyar elemzők azon vélekedésére, hogy „ezzel az intézkedéssel a kormány megalapoz egy jövőbeni kiköltekezést”, úgy reagált: ha az állam többletbevételre tesz szert és ezen többletbevételből hasznos társadalompolitikai célokat visz végbe, […] azt nem kiköltekezésnek, hanem kormányzásnak hívják”.

A legszebb – nekem legalább is nagyon tetszik – azt blődli, hogyaszongya (kapaszkodj meg wazze): „a kormány elmúlt 3 éves és jövőbeni gazdaságpolitikáját az különbözteti meg elődeitől, hogy az előző kormányoknál kizárólag közgazdászok állították össze, a jelenlegi kormány gazdaságpolitikájának alakításában pedig olyan közgazdászok vesznek részt, akik gazdaságpolitikusok is egyben”. Amihez még volt elég botor és hozzátette: „a közgazdászok számokban gondolkodnak és nem emberekben”.

(haiti 10:0-ra kikapott spanyolországtól, ennek ellenére a szövetségi kapitányuk győzelemként értékelte, mivel vereségük ellenére meghódították a közönséget. orbán sorozatos győzelmein keresztül éri el vereségeit. tanulhatna a haiti szövetségi kapitánytól. a szerk.megjegyzése)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298359980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.06.21. 09:44:59

Keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakálladat, a birka magyar vevő erre a dumára. A jó kereskedő pedig azt adja, amit a vevő kér.

11256 2013.06.21. 10:32:59

a mi gazdaságpolitikánkat (ha ugyan van) TÉNYLEG nem közgazdászok irányítják. meg is látszik rajta. különben az a költségek áthárítása, az valami nagyon ostoba duma. a költséget ugyanis elszámolják és így (a piaci kereslettől függő mértékben) a költség árképzési tényező. áthárítani csak olyan költséget lehet, amely az értéktermelés folyamatán kívül keletkezett (például állami dézsma vagy annak áthárítása a beszállítók részéről). más szavakkal: áthárítani csak a _nem saját_, hanem kívülről ráerőszakolt, kikényszerített költséget lehet. így aztán: - áthárítás az is, ha a világpiaci árak változása miatt kerül rá sor (olajválság, árrobbanás valamelyik nyersanyag vagy áru piacán, devizaválság), illetve - az is, ha a megszokott beszerzési forrás megszűnik vagy szünetel és máshonnan kell azt pótolni, magasabb árakon (akkor egy gyártó nem mondhatja azt, hogy ennyit szoktam kérni a termékért, akkor ezentúl is ennyiért adom, persze, hogy beépíti az árakba, hiszen költség!). - de az is áthárítás ám, ha a munkáltató bérterhei változnak vagy a bérköltségét állami szabályozással módosítják (minimálbér, kötelező mértékű emelés a nettó béreknél), mert az nem a cég döntése, és ilyenkor az állami adóbevétel költségét hárítja át az ügyfeleire. (a nem közmű-jellegű cégeknél semmi nem tiltja, legfeljebb a pangó piac teszi lehetetlenné.) a NÜK nagy találmánya itt az, hogy még árbevételcsökkenést is előír (amivel egyébként csökken a helyi adó és a szakképzési járulék, de talán más árbevételarányos elvonás is, aztán azt ő magának kipótolja új adókból, a cég meg adja el neki áron alul az egész vállalatot, ha ez nem tetszik neki. érdekes egyébként, hogy az áramszolgáltatók megrendszabályozásával párhuzamosan az MVM rekordnyereséget ér el - nem lett volna egyszerűbb ott engedni egy kicsit az árból? (és akkor esetleg még azt is előírhatták volna, hogy az árcsökkentést nem szabad lenyelni: tessék ennek megfelelően csökkenteni pl. a lakossági árakat, aztán majd tartunk egy közös sajtótájékoztatót, hogy milyen jól dolgoztunk és milyen sok haszonról mondott le az állam, a saját zsebére.)

291070 2013.06.21. 13:12:07

"...amivel egyébként csökken a helyi adó és a szakképzési járulék, de talán más árbevételarányos elvonás is, ..." hogy' is van azzal a bizonyos faággal, amin ülnek, és veszettül fűrészelik maguk alatt?

291070 2013.06.21. 13:21:12

1. lusta 2013. 06. 21. 9:44 már ameddig még tud bármit is adni...mert hát, fogy a birkák elől a fű! a szomszéd fűje meg...na, az a szomszéd fűje. ahogy az írás mondja: „Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a felebarátodé!” nőügyben igencsak aktuális, mert pofán csapnak, no meg biciklijét se babráld, mert azt a szomszéd nagyon nem szeresse! pedig lassan a birkáknak csak ez marad: az ácsingózás a felebarát tulajdonára. vagy inkább nem is fele: 2/3 barát...

201832 2013.06.21. 14:57:04

na, ebben a melegben keresek valahol egy cinkotai "nagyiccét" mert ezekre a patkányokra szót vesztegetni sem érdemes...

62853 2013.06.21. 15:13:41

Éppen ezért fogadták el a föld mutyi törvényt, a kisajátítási törvényt. Igaz, egyelőre az országhatárok között lehet csak legelni a füvet, de úgy gondolják, a birka magyarnak ez bőven elég. Gírosz persze mondhat amit akar, ellenben az általa felvázoltak csak a határokon belül létezik. Nem írom, hogy működik, mert nem működnek, de a hazai birkáknak ez bőven elég.

291070 2013.06.21. 17:10:08

5. vektorviktor 2013. 06. 21. 14:57 egészségedre! azért volt anno cinkotán egy bádogos is, mi több, a katolikus lelkészünkből - engem is ő bérmált - lett veszprémi püspök, ami nem semmi karrier!

291070 2013.06.21. 17:11:23

6. lusta 2013. 06. 21. 15:13 nos, akkora kamut, mint a ma elfogadott földtörvény, még a világ nem látott! de a lényeg: a nemzetvezető testvér büszkén szavazta meg!
süti beállítások módosítása