Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kis pénz, nagy pénz

2013. június 18. - Harun al Rasid

mind1, csak le lehessen nyúlni

mind1, csak le lehessen nyúlni

L. Simon és az ő kényes ízlése. Az egykori orbáni kultúr-vezér ismét hozta a formáját

Nem, nem a vetkőztetést teszem szóvá, megállom, hogy  nem említem fel a szexista macsó szellemesnek vélt bunkóságot, pedig nem is KDNP-s. Azt hiszem ezt Olga helyén kezelte. Az orbáni éra közelmúltbéli kultúra csősze abból a jeles alkalommal tért vissza az ATV esti főműsorába, hogy a blogjában helytelenítette egyes Jobbikosok szabadszájúságát.

Hogy ezért már valakit ünnepelni kell, az legyen Olga-asszony dolga, meg a korunk kórképe.

A volt államtitkár jó pártkatonaként nem felejtette el lelkesen ünnepelni a daliás 2/3isten rasszizmus és antiszemitizmus ellenes küzdelmét sem, sőt Kövér (ön)bíráskodását sem. Mellyel kapcsolatban – szerintem - Olga elfelejtette felemlíteni, hogy a „házmester” saját magának is osztogathatna vaskos büntiket!

Ahogy annak kapcsán is tehetett volna némi korrekt megjegyzést, hogy – bár pontosan miként is akart fogalmazni, a vita tárgyát képezte – a költőből lett udvaronc Kéri és Kósa buzizását, pontosabban annak lényegét elismételte. Én a műsorvezetőnő helyében, ha már nemzetis-főgóréság, csak felemlítettem volna az új, a mai magyarságnak jobban megfelelő igazgató POSZT-béli szereplését, amivel ő maga kívánta letenni a névjegyét. Amiről a Népszabadságnak nyilatkozó kritikus zsűritag az „előadást rossznak és sok pontján ízléstelennek és közönségnek találta”. Na és úgy mellékesen Feydeau teljes félreértelmezéseként beszélt az előadásról, ami persze egy már sokkal messzebbre mutató, és nem csak a macsó-kultúra árnyékát előrevetítő kérdés!

(ami a POSZT-ot illeti: sikerült helyszín szerint igencsak pocsékul megszervezni, a Zsolnai-negyed ugyan csodaszép, de a távolság miatt teljesen alkalmatlan egy ilyen rendezvény lebonyolítására. tömegközlekedése a nullával egyenlő. csak halkan jegyzem meg, hogy az USA-ban a Kennedy- centerhez – ami ugyancsak kiesik a városközponttól – negyed óránként indítanak ingyenes buszjáratokat. a szerk.megjegyzése)

Varga fosztogatva osztogat. Mityuka megcsillogtatja Matolcsy-sta kreativitását

Néhány hete, mikor az IMF-elhárítási majdnem-miniszter előlépett gazdasági főtótumfaktummá, sokan – incl. a nemzetközi szakértők is - új szeleket vizionáltak. Magam részéről nem voltam ilyen naiv. Ahogy néhány kedves olvasóm (hogy pontos legyek – matematikus volnék, vagy mifene – az Ellenszék Nolblog kedves szerkesztője által feltett postom hozzászólói) vélelmezte: előítéletes vagyok, mert szemben a klasszikus vicc szőke nőjével, egy sokadszor látott film jelenetét látva nem izgulok, hogy a főhős hátha egyszer elvéti a lépést és lezuhan.

Szóval, mint azt a hírekből tudjuk, Varga úr – sokak számára meglepetéssel szolgálva - újabb 200milliárdos megszorítási csomaggal kedveskedett a népnek. A dolog persze most is a szokott unortodox módszerekkel lesz lejátszva, mint a rezsi-mutyinál. Csak most még látszatra se a gaz imperialistákkal fizettetik a cehhet, akárhogy is nézzük, ezt direktbe ránk vetik ki. S ne legyen senkinek sem a legkisebb kétsége afelől, hogy ezzel – túl a luxus-beruházásokon – a választási megkenés céljait szolgálják (nem is beszélve arról, hogy ezek – pl. pedagógusoknak adandók – lehetőséget adnak arra is, hogy fenyegetni lehessen: a mocskos komcsik ezt is elveszik).

Ez már csak így van jól, legalább is a Fidesz szerint. Egy másik vicc poénjára utalva: mert mi így szeretjük! =))

S, az már csak hab a tortán, hogy erre lesz hosszabbítás a tisztelt házban, pedig az 5számú változtatásokra (szerintem kamu) nem tudtak időt szakítani! =))

(hiába, na, ez a nemmegszorítások kormánya! ha mégis annak látszik, az, kérem, csak aljas libsibolsi propaganda! a szerk. megjegyzése)

A kis pénz is pénz, ha le lehet nyúlni. Avagy ártunk ás qurmányunk a kicsit is „megbecsüli”.

Mint ismert, Orbán egyik első árvízi intézkedésnek hála kormánykézbe vette (mit nem vesz el?) az állampolgárok (az ő és a választójogot kapottak adományairól nem szól a fáma) felajánlásait.

Az MTI ma reggeli jelentése szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága kedden közleményben közölte: „A telefonszolgáltatók tájékoztatása szerint eddig több mint 145 millió forintnak megfelelő támogatás gyűlt össze az 1357-es adományvonalon az árvízkárosultak javára”.

A dolog érdekessége, hogy – ugyan a „több mint 145” az én bugyuta viccelődésem szerinti értelemben bármennyi is lehet =)), de tartok tőle, hogy itt nem erről van szó – a múlt héten (egy írásomban én is említettem) szerdán este már közel 300-ról beszéltek.

Hogy mi lesz a pénz sorsa arról nekem nincsenek jó sejtéseim!

(nos, a 300 millió stimmel, a 145 a majd’ 600000 sms díjából jött össze, a különbözet az adományokból származik. erősen érezhető a közel 2 mrdnyi  - máig el nem számolt - vörös iszapos pénzek, és a mostani kalapozás közti különbség. ugyan, miért? csak nem a központi számla okán? ráadásul az összejött pénzt öt karitatív szervezet – tetszenek emlékezni, az ő adományvonalukat tiltották le – közreműködésével kívánják elosztani. tessék mondani, nooormááális? a szerk. megjegyzése)

Kell a fiúknak a pénz, hogy - minden indok és ok nélkül jóindulatúan mást ne említsek – az is a mai reggel egyik híre, hogy: „kormány határozott arról, hogy az e-útdíj rendszer működtetésének induló költségeihez a szükséges költségvetési forrásokat biztosítja, és ennek érdekében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból előirányzat-átcsoportosításokat hajt végre.”.

A Magyar Közlöny legújabb száma közzétett Határozat szerint: „a 2013. évi központi költségvetésről szóló törvénynek a Belügyminisztériumról szóló fejezetében a rendőrség javára 2 milliárd forintot, míg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetben az e-útdíj rendszer működtetése és kapcsolódó feladatok jogcímcsoport javára 4 milliárd forintot csoportosítsanak át.”

A kormány a kötelező magán-nyugdíj lenyúlása után az egyéb nyugdíj-célú megtakarításokra is ácsingózik. Legalább is a szakértők szerint a megadóztatásukat jelentette be

Ha meggondolom, nincs igazi nagy meglepetés, hisz ártunk és qurmányunk nem igazán rejtette véka alá, hogy nincs igazán a kedvére az alattvalók öngondoskodása. Az csak a rothadó kapitalizmus szörnyűségei közé tartozik, hogy az állami nyugdíj (ne keverjük össze a dolgokat: az  azoknál állampolgári jogon jár!) mellé a kötelező ágazati nyugdíjbiztosítás és egyéni nyugdíj-célú elő-takarékosság dukál.

Az első intézkedéseik között – ja, úgy mellékesen a nyugdíjvagyon lenyúlása mellett – szinte ellehetetlenítették a sokak számára kötelező magán nyugdíjpénztáraknak nevezett konstrukciót. A legújabb Varga-betű szerint már a nyugdíj-célú megtakarításokra is adót vetettek ki.

Tóth Gergely, a Buda-Cash brókerház elemzője külön felhívta a figyelmet:  „Kérdéses viszont a kamatjövedelmekre tervezett 6 százalékos eho-kulcs hatása, hiszen ezzel így összességében a kamatadó 22 százalékra emelkedik. A jelenlegi törvényjavaslat nem tesz kivételt a tartós befektetési (TBSZ) vagy a nyugdíj-előtakarékossági számlákkal (nyesz) kapcsolatban, amelyekből származó kamatjövedelem eddig adómentes volt. Vagyis itt lesz most egy 6 százalékos kulcs.”.

Ismervén – mint tudjuk, előítéletes vagyok – a Fidesz-propagandát, most szólok, hogy senki se dőljön be nekik. Ebben az esetben nincs is szükség áthárításra - még az ügyfelek tranzakcióira előírt (épp most megduplázott) sarcra vonatkozó duma szerintire sem, pedig az is szakmai nonszensz =)) – hiszen a hozamszámítás tételesen tartalmazza a felmerült költségek figyelembevételét. Lévén itt nincs állami „árhatóság”, mint a szolgáltatóknál, így törvénnyel sem kötelezhetik a bankokat!

(de azért megpróbálják. vagy így, vagy úgy, de be fogják szedni. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr268359974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11256 2013.06.18. 13:31:36

na igen, nagyon naivnak kellett lenni ahhoz, hogy Vargára bárki jó megoldásként tekintsen, és most már az aprópénzért kotorásznak a zsebünkben. a 6%-os eho áthárítása egyébként nem kérdés: azt a bank simán feltünteti a számlán: kamat 100 forint, kamatadó 16, eho 6. vagyis szerény, 37,5%-os emelés a kamat megadóztatásában - amely az állampapírokra nem vonatkozik, a sima lakossági folyószámlákra azonban igen. a szokásos.

302398 2013.06.18. 15:25:44

zu 1: Ez azért ennyire nem egyértelmü: Reggel óta több módósító került beadásra: Rogán néhány neki kefves formát mentesíteni akar Egy másik vitéz az összes állampapírt, olyan is van amelyik az állampapírok között válogatna. Azonban olyan, ami a szerzők által említett nyugdíj-megtakarítás megsarcolását venné ki eddig még nincs !

302398 2013.06.18. 17:01:26

Látom a t. szerzők egy kissé berágtak az "előítéletes" vádra, pedig én azt hiszem az igazából nem is nekik, hanem nekem szólt!

291070 2013.06.18. 17:58:37

ácsi 2013. 06. 18. 17:01 lényegtelen, soh'se aggodalmaskodj miatta. a tétel feladója nem kompetens - hogy finoman fogalmazzak.
süti beállítások módosítása