Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

2/3-os ajándék trafik-csókosoknak

2013. június 14. - Harun al Rasid

ha már lúd...

ha már lúd...

Nem bugyuta szóhasználat, hanem jól értesültség. Újabb ajándék a trafik-csókosoknak

Nem sokan voltunk, de azért akadtunk egy páran, akik a nagy löttyös – alapvetően igaz indíttatású, mert utólagos ajándék – kommunikációs indulattól (kinek-kinek irányultsága szerint felháborodott vagy lelkendező) vezérelt blődlire felhívtuk a figyelmet. A média ezerrel nyomatta, hogy „a trafikok garantált profítját emelték az átlag 4-ről fíx tízre”. S mi hiába szóltunk, hogy ez az árrés, ami (normál üzlethez hasonlítva) az árbevételből csak egyetlen költség-elemet, az árú beszerzési árát nem tartalmazza, tehát az összes többit ebből fedezik. Ami persze, pláne a nem fix árréses árú-kör bővítéssel együtt jelentős (legalább is lényegesen nagyobb) profitra ad lehetőséget.

A Blik.hu értesülése szerint az arra érdemes „jó elvtársak”-at újabb gáláns ajándékkal lepte meg az ártunk és qurmányunk: „Újdonsült trafikosok kaptak milliókat a gazdasági tárcától a munkahelyteremtésre, hogy az alkalmazottaik bérét állami pénzből tudják fizetni.”

Ami már magában sem semmi (újabb) egyértelmű bizonyíték arra, hogy ez bizony – akár tetszik a szó, akár nem egyes média-bohóccá avanzsált történészeknek - mutyi a javából. Sőt arra is, hogy – mint azt a nyertes celebek nagy száma is mutatja – szó sincs „rászorulók” támogatásáról.

Azonban még hab is akad a tortán, ez a pályázat is igen csak mókásra sikeredett: „A munkahelyteremtő pályázat nem volt túl szigorú, mivel még az sem volt feltétel, hogy a nyertes cég be legyen jegyezve. […] A cégbíróságok ismert leterheltsége miatt elegendő feltétel volt az alapító okirat becsatolása a támogatási igény benyújtásakor (bár ez magában is különös, hiszen egy cégbejegyzés néhány nap alatt elintézhető). […] a munkahelyteremtő pályázat leadási határideje április 5-e volt, míg a dohánypályázatok eredményét április 22-én hirdették ki.”.

Joggal teszi fel a (azért ismerjük el, hogy ál-naiv) kérdést a lap: „honnan sejthették előre, hogy nyerni fognak a dohánypályázaton, és ezért már érdemes lesz majdani eladóik fizetésére pályázniuk”.

(munkahely teremtő pályázat...ezen már csak röhögni lehet, pedig elég siralmas! a szerk.megjegyzése)

Tarlós és Orbán tényleg egyívásúak. Bár az omnipotenciájukat ezerrel fényezik, de a felelőségnek még a látszatát is kerülik

Az MTI csütörtök késő esti közleménye szerint: „Visszautasítja Tarlós István főpolgármester a Párbeszéd Magyarországért (PM) által közölteket, miszerint ő kezdeményezte volna egy névtelen közterület elnevezését Tormay Cécile írónőről.”

A derék főpolgi arra reagálva nyilatkoztatta ki, hogy két PM-es II. kerületi képviselő okadatolta, hogy – bár a kezdeményezést Tarlós megpróbálja tagadni - a témában a kerületnek küldött levelet ő írta alá.

Tarlós István csütörtökön az MTI-nek adott interjújában úgy „érvelt”, hogy: „civil kezdeményezés alapján, egy általa megnevezni nem kívánt színházi rendező kezdeményezte, hogy a fővárosban viselje közterület Tormay Cécile nevét”. Nem  kezdeményezte, csupán „illetékességből elküldte a kerületi képviselő-testületnek, amely meg is hozta támogató határozatát”.

Ez tőle, tőlük egy szokatlan karakánság, mert derék közszolgaként azt is hozzátehette volna a támogató levelet nem ő írta, csak aláírta! =))

(hány olyan színházi rendező lehet, aki ilyesmit javasol? na, hány? mindazt az egyet meg nem is érdemes megnevezni. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr468359968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.06.14. 14:07:50

zu Tarlós hazugsága: Az index-en kinn van a levél kényképe: Ott olvasható az ó saját aláírásával, hogy a Fővárosi Közgyűlés szeretné a II. kerületben (mert ott lakott) Tormayről ezt a közt elnevezni. Szó sincs illetkességből átküldött javaslatról, csupán kikérte a kerület véleményét!

302398 2013.06.14. 14:26:13

Itt a hivatkozás: http://index.hu/belfold/2013/06/13/megvan_tarlos_letagadott_tormay-levele/ A képre kattintva olvasható nagyításban jelenik meg!

62853 2013.06.14. 14:45:54

2. ácsi Na buum, és akkor mi van? Tahós Pista ugyanolyan igazmondó, mint az, akinek a négy betűjét intenzív nyelvcsapásokkal nyalogatja. Maga a levél semit nem biznyít. Kinek hisz itt a 300 forintos budiforradalmár, A szemének, vagy amit megmondanak neki? Tudom, költői kérdés volt.

302398 2013.06.14. 18:47:27

zu 3: Apósom mondta tegnap (ő sem igazán szerette Gyurcsányt) Gy. egy beszéde után felgyújtották a fél várost, most Orbánék naponta kétszer mégegyszer akkora hazugságokat eresztenek el, ami ki is derül. Mi meg mint a birkák bégetve nézünk ki bután a fejünkből!

291070 2013.06.14. 19:08:58

tarlós a jelenlegi információk szerint feledékeny: nem emlékszik azokra a dolgokra, ami ezzel a levelezéssel kapcsolatos. különben is, majd a tudományos akadémia dönt. mégis, mijafasz köze van hozzá? tahó pista a sajtótájékoztatón is arrogáns volt: mit szórakozik velem? nem vagyok teljesen hülye, tudom, mit, miért kérdez! nos, meg kell, hogy nyugtassam: de, teljesen hülye! ráadásul egy tetű. illően megkövetem a tetveket a megalázó összehasonlításért.

302398 2013.06.14. 19:27:43

zu 5: Kultúr népeknél Tarlóst már arcátlansága miatt kigolyózták volna, de nálunk a firkészok másik csoportja lelkesen tapsikol! Talán emlékeztek rá; néhány hónapja amit megengedett magának Kélmán Olgával szemben azt sehol másutt sem tehetné meg!

291070 2013.06.14. 20:33:28

mellényúlt tapló pista: nem színházi rendező. hanem miniszterelnöki megbízott - kerényi apu, a buzizó - aki előadta a javaslatot. amúgy zsák a foltját. ha helyből ilyen hülye, milyen, az amikor komolyan gyúr rá?

291070 2013.06.14. 20:37:27

[ácsi](#1614401) kultúr népeknél. a magyar nép - csatoljunk vissza kertész definíciójához - elsőbben alattvaló nép. az alattvaló nép meg nem a kultúrnép szinonímája.

62853 2013.06.14. 22:39:36

Taplós Pista egy apró rezümé ártunk és qurmányunk sakktábláján. A nagy játékosok a föld-trafik mutyiban jönek elő. A birka nép (magyar)) csak pislog és békésen legelészik. előre megmondható, hogy még a 300 forintos budiforradalmár is be fog pöcceni, mikor szembesül a valósággal. Először a zelmúttnyóccévre fog asszociálni, majd a libsikre, és persze a bolsikra. Mikor már végképp nem jut a dohányhoz és azért csak-csak hozzájut, ahogy Róna György írja, látván az árát, Gurcsány miatt van felkiáltással rágyújt. Sajnos a 300 forintos budiforradalmár már csak ilyen.
süti beállítások módosítása