Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Einstand, migráció, rezsicsökkentés

2013. május 27. - Harun al Rasid

ha már megígérték...

ha már megígérték...

Nyulak szigetéből birkák szigete.A Margit-sziget is a klientúra kénye-kedvére adva

Egykoron nagy történelmi esemény volt – az akkori propaganda megfogalmazása szerint - az urak számára fenntartott sziget gyermeke számára történő átadása. Most előkészítés alatt áll a sziget újabb korszaka, a valós érdekek felmutatása nélkül. Hacsak Tarlós dacos csak-ját nem tekintjük annak!

Arató György, a XIII. kerületi főépítésze. annak kapcsán nyilatkozott a VG.hu-nak, hogy egy törvényjavaslat szerint a Margitszigetet, amely közigazgatásilag a XIII. kerület része, különálló fővárosi hatáskörbe utalnák: „Tulajdonképpen felparcelláznák a Margitszigetet egy főváros által kidolgoztatott szabályozási tervezetben”. A főépítész elmondta, hogy: „öt új építési telket hoznának létre a dokumentum szerint. Ez alapján a Thermál és a Nagyszálló számára javasolnak egy telket. A következő telek a volt Dózsa-teniszstadion területe, a harmadik a Palatinus strandfürdő telke lenne. Önálló telek lenne a Nemzeti Sportuszoda is a 2006-ban átadott bővítéssel, az ugrófallal együtt. Ugyancsak különálló telek lenne az atlétikai centrum is.”.

Arató hangsúlyozta, hogy ez egy igazi közigazgatási mutyi. Lévén „ezeknek a telkeknek a létrehozását hívjuk úgy, hogy felparcellázás, ugyanis más építési jogok vonatkoznak rájuk, mintha nem lennének önálló telkek, s így ezek a telkek az állam vagy a főváros által eladhatóvá válnak”.

(Tahó Pista ezzel kapcsolatban azt találta mondani, hogy mindez buta politikai hazugság, ugyanakkor befejezett tényként közölte, hogy a Szabadtéri Színpad és az Uttörőstadion – a franc se tudja, mi a mai neve – fejlesztése 2016-ig megvalósul. tessék már mondani, ha nem a főváros tulajdonában van, milyen jogon akar ott fejleszteni? szóval, ki is a buta és hazug, Tapló Pista? a szerk. megjegyzése)

Az (egyes) rezsi (elemek) csökkentés mellékhatásairól. Nem csak nem kérdezték, de meg sem hallgatták/hallgatják az orvosaikat és gyógyszerészeiket

Ártunk és qurmányunk – ebben is – megmutatta, hogy túlteljesítik a viccbéli szocializmus nagy mozdonyát (ami nem tud mozdulni, mert az összes gőzt a sípba vezették), lévén ők egyenesen – már a látszatra sem ügyelve - csak a sípot hozták létre.

Bár már a „rezsi” csökkentés hatalmas ötlete kapcsán többen felvetették/felvetettük, hogy a „nem kevés demagógia és közgazdasági realitásérzék hiány (szóval színtiszta unortodoxia)” komoly jövőbeli problémákat okozhat, sőt fog okozni a fejlesztések és a karbantartások elmaradása okán.

A kormány 2013. május 15-i ülésén döntött a kéményseprés rezsióradíjának csökkentéséről. Ennek értelmében „az 1 egységnyi munkaráfordításra figyelembe vehető legmagasabb összeg 50 százalékkal mérséklődik Magyarországon”. Bár a kormány döntése mögött, mint indok, ezúttal is a „családok terheinek mérséklése" áll, ugyanakkor „szakmai egyeztetések híján, amit most megnyerünk a vámon, azt majd elveszítjük a réven”.

Azon a közvetlen hatáson túl, hogy ezek az echte magyar – zömében önkormányzati vállalkozások – tönkre mennek, de legalábbis radikális létszámcsökkentést kell végrehajtaniuk, több, mint várható veszély, hogy „a nem is annyira távoli jövőben az elmúlt években egyre inkább csökkenést mutató a szén-monoxid mérgezések darabszáma, ezen döntés nyomán ismét újra emelkedésnek indulnak”.

(nos, az önkormányzatok rendszerint nem saját vállalkozásban végzik az ilyesmit, hanem szerződött vállalkozókkal. azoknál, mégis, milyen létszámcsökkentést lehet végrehajtani?  a kéményseprő szakembert bocsájtják el, változatlan kéményszám mellett? borítékolom, hogy ugyanez lesz a szemétszállítással.  több lesz a mérgezésben meghalt? halmozódik a szemét? na és? rezsicsökkentést ígért a Buggyant, hát akkor rezsicsökkentés lesz, ha bele döglünk is! a szerk. megjegyzése)

Csalfa vakremény. Az mno.hu félreért vagy félremagyaráz valamit

A Fiytesz-KB központi napilapja „Javunkra is válhat a migráció” címmel rittyentett írásában meglehetősen sajátosan értelmezi a Milestone Intézet felmérését, mely szerint: „A brit egyetemeken tanuló magyar diákok mindössze öt százaléka térne haza közvetlenül a tanulmányai után, a diplomaszerzés után öt évvel viszont már húsz százalék tervezi a hazautazást, a családalapítást pedig 44 százalék itthon képzeli el!”.

Ezt a megállapítást a pár hónapja tett Orbán kijelentés (mi más hisz mindenben ő az origó!) mentén értelmezik, pontosabban igyekeznek sulykolni:  .csak tapasztalatszerzésért mennek, de érte majd hazajönnek! =))

(mármint, kiért? Orbánért? mert, ugyebár, Orbán egy akkora hazahúzó erő, hogy érte az odaát már egzisztenciát teremtett – mert öt év bőven elég arra – diplomások hanyatt-homlok hazarohannak, hiszen rajta, magyar, hí a haza, és Orbán vezér! amúgy mijafrancból gondolja a cikkíró, hogy a Nr.1 öt év múlva még hazahúzó erő lesz? orvos látta már? a szerk. megjegyzése)

Persze az igazság az, hogy zömmel az ő-fajták elől keltek útra, s közülük sokan abban reménykednek, hogy „már nem tarthat sokáig”.

Ezzel kapcsolatban a saját életemből rémlik fel egy emlék. Tanulmányaim és munkásságom során volt szerencsém (azért egy adag tehetség és igen sok lelkiismeretes munka sem ártott) igen kiváló szakemberekkel együtt dolgozni. Ezek egyike, aki ráadásul személyes barátságával is megtisztelt (dicsekvés nélkül mondhatom, nem csak ő az említett kiválóságok közül) mondta nekem a 70-es évek első felében, mikor Algériába mentem dolgozni, hogy: Okos dolog most néhány évre elmenni innen, van rá remény, hogy mire visszajössz, jobb lesz! Ugye nem kell magyaráznom, hogy a kiváló vezetéstudományi szakember nagyot tévedett! Ja és azt sem árt megjegyeznem, hogy nekem/nekünk a hazajövetel a fix határidejű szerződés lejárta után kötelező volt!

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr328359932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.05.27. 18:53:12

Szerzők, ahogy elnézem igen stabil "rajongó" táborotok van!

291070 2013.05.27. 19:33:13

1. ácsi 2013. 05. 27. 18:53 na, ez éltet engem is :-D amúgy "rajongóimnak" mind1, miről írok. ők a nevemtől indulnak be :DDD

302398 2013.05.27. 20:03:53

zu 2: na erre jöttem én is rá! Nagyon úgy vannak veled, mint a rossz házasságban: a puszta léted irritálja őket!

286628 2013.05.27. 21:41:13

3. ácsi Nem tudom miért, hisz a légynek sem tudna ártani olyan galamblelkű! :-) Vajon taplópityu mit szólt volna, ha az ő regnálása alatt a Hajógyári szigettel ezt csinálták volna?

302398 2013.05.28. 05:55:07

zu 4: a feltételes mód nem jogos, mert vo9lt egy népszavazás tarlóschlandban a hajógyáriról!

291070 2013.05.28. 07:42:27

4. kobra 2013. 05. 27. 21:41 nem csak a lelkem galamb, de a természetem is! szarok rájuk :DDD
süti beállítások módosítása