Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gyávaság, Orbán a neved?

2013. április 15. - Harun al Rasid

mert hát, mintha alibizne, de rendesen!

mert hát, mintha alibizne, de rendesen!

„Árvák” leszünk, csak nehogy megint Bakondira legyünk rászorulva. Orbán útja: Bilbaó – Madrid – Strasbourg - London

Az MTI szerint a hét első felét a daliás 2/2isten Nyugaton tölti:

Orbán Viktor hétfő este Bilbaóban előadást tart a Katolikusok a közéletben elnevezésű konferencián Keresztény válasz az Európa előtt álló kihívásokra címmel. A rendezvény az Euskalduna Kongresszusi és Zenepalotában lesz.
A miniszterelnök másnap délelőtt Madridban tárgyal Mariano Rajoy spanyol kormányfővel.
Orbán Viktor a spanyol fővárosból Strasbourgba utazik, és kedd este jelen lesz a Magyarországgal is foglalkozó szerdai európai parlamenti plenáris vitát megelőző néppárti frakcióülésen.
Ezt követően, szerda reggel Strasbourgból Londonba repül, hogy részt vegyen Margaret Thatcher néhai brit kormányfő temetésén.

Nos ebben a programban mi az igazán közös? Naná, hogy az a kérdés, hogy mit keres ott?

Abban még lehetne némi ráció, hogy egy regnáló kormányfő – ha nincs jobb dolga, de neki volna, de megfutamodott – részt vesz egy egykori kormányfő temetésén. A pikantériát az adja a dolognak, hogy ez a műveletlen parasztsuttyó arról a gondolatvilágról hazudozik, miközben még a fogalom elemi összefüggéseiről sem sokat tud, melynek az egyik legkarakteresebb képviselőjét temetik.

A Strasbourg-i kitérőnek két pikantériája is van. A már említett EP tanácskozáson kellene lennie mellett nagy esély van arra, hogy Néppárti potentátoktól sem vállveregetést fog kapni, négyszemközt biztos nem!

A spanyol kollégával való eszmecsere, ha nem csupán pro forma tisztelgő-látogatás, a hogy vágjunk jópofát a tanácstalanságunkhoz jegyében  folyhat le.

A legérdekesebb persze a Bilbaó-i tanácskozás, mely – ahogy a tanácskozás címe is utal rá - a katolikus értelmiségiek összejövetele. Nos, Orbán egyáltalán nem katolikus, viszont értelmiséginek végképp nem tekinthető! =))

Mit keres Orbán a Vas-lady temetésén? Hungary is on a fast track to the past

G. Szírtes (sem ő, sem a lap nem nevezhető Orbán-ellenesnek) mai The Guardian, Monday 15 April 2013 – kommentárjában nem érzi úgy, hogy ott lenne a helye (a man who many feel shouldn't be representing his country).

Az írásban – hevenyészett fordításban – ilyenek olvashatók:

A Margaret Thatcher temetésén részt vevő állam- és kormányfők között lesz egy, aki sokak szerint jobban tenné, ha nem képviselné országát. A részvétel azonban kiskaput nyitott Orbán Viktor magyar miniszterelnök előtt, hogy ne vegyen részt az új magyar alaptörvény európai uniós vitáján, ne nézzem szembe annak bírálóival, köztük José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével.

Magyarország rossz megítélése a nyugati sajtóban balliberális hazugságokon alapul - állítja a budapesti kormány, amely szerint az országban minden rendben van a demokráciával. A kormányzó jobb-közép Fidesz bírálata - ennek alapján - egyben Magyarország támadása. Következésképpen a Fidesz gyakorlatilag maga Magyarország.

Mint minden más kormány, Orbáné is elődeire mutogat, ám ennek ellentmond, hogy 2010 óta megugrott a fiatalok elvándorlása. Félmillióan kerestek külföldön munkát, közülük becslések szerint százezren Nagy-Britanniában. Horthy Miklós, akinek vezetése alatt Magyarország szövetségre lépett a náci Németországgal szobrokat kap - az ellenzék létezik ugyan, de egyre fogy körülötte a politikai-kulturális levegő. A kormány gyors ütemben süllyed vissza a múlt század 30-as éveinek világába.

A teljes írás: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/apr/15/hungary-political-regression-repression-racism?CMP=EMCNEWEML6619I2

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr488359874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

291070 2013.04.16. 10:10:22

huhú, de stokkol a majré! csak hozzá nem szólni, abból nem lehet baj!

62853 2013.04.16. 10:26:15

Megérkezett a friss hír a tengerentúlról. A temetésen sem Barack Obama, sem helyettese Joseph Biden nem vesz részt. Távol maradnak a volt elnökök is, Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush. Ellnben Obama kérésére a delegációnak két vezetője is lesz. George Schultz, valamint James Baker. Mindketten akkor voltak a Fehér Házban, amikor Margaret Thatcher volt a kormányfő. Mindezt csak azért írom, mert a volt brit kormányfő halálhírére idehaza tele volt a média a hazai kétszeri ltogatásával. Zengedezték , hogy akkor mekkora siker volt meg egyebek. Lehetett volna tallni megfelelő embert, aki hivatalosan is képviselte volna országunkat. Ez annak fényében is különleges, mert annó a kis felcsúti zsebcézár KISZ-titkrként funkcionált.

123758 2013.04.16. 10:26:20

Miért lenne gyáva őfényessége? Azért, mert nem mer vitázni nyíltan senkivel, vagy mert mindig a magyar nép szoknyája mögé bújik, és onnan köpköd? Egy igazi államférfi az ilyen :-)

302398 2013.04.16. 12:40:22

Lendvai utca környékén elrejedt a nézet, hogy kuncsorogni megy angol kollégájához. Állítólag nem kamú az RMDSZ híre, hogy a pártnak kezd elege lenni és be akar lépni a ECR-be. Ahol nem ártana az angolok támogatása. Az viszont érdekes, hogy ott a Bokros! Bár most hallottam az épp a Pálfi G.-vel szövetkezik, akkor az Orbánnal is lehet!
süti beállítások módosítása