Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Aktivizálódnak a Fiúk

2013. április 06. - Harun al Rasid

Orbán, Kósa, Puskás, Bayer...

Orbán, Kósa, Puskás, Bayer...

Kinek hisz a pártvezetés? Mégis, hol és hogyan gyűjt aláírásokat a Fidesz?

A rezsicsökkentési kampány már eddig is sok érdekes, és felettébb elgondolkodtató, valamint tanulságos fordulatot hozott. Kezdve a céljától, a módján át, egészen az alkalmazott módszereiig. A cél tekintetében maga a debreceni főfő Lajcsika, felkent és meghatalmazott alvezér mondta ki a frankót, mikor egy  kiadós mocskos EU-zás (messze túl téve daliás 2/3istene péntek reggeli vastagnyakú bunkóságán) során kifejtette, hogy ő majd beleveri az orrukat másfél millió aláírásba. Azon most nem érdemes merengeni, hogy a közvélemény-matatók szerint kétmilliós tábor miért csak ennyit firkant? (mármint kinek is, és milyen módszerekkel veri bele az orrát? erőből?  ez a tésztaizmú freskóhuszár? ugyan, kérem… a szerk. megjegyzése)

Az is megérne egy misét, hogy miért tagadják még mindig a lakásról-lakásra járást, miközben azóta már törvényi felhatalmazást is rittyentettek, igaz utólag, de ez fityesznyikeknél nyista probléma.

Külön érdekesség a különféle történetek és a vezetés arra adott reakciói. Puskás belvárosi alpogi például szemrebbenés nélkül tudta közölni néhány idős hölggyel, hogy nem szavahihető tanúk, mivel – feltehetőleg – a maszop hívei. (a hazugsággal vádolt idős hölgy ezt kikérte magának, erre a daliás alpolgi köszönés nélkül, kínos és kényszeredett fintorral elsomfordált az interjú helyszínéről. a szerk. megjegyzése)

Ennél már csak a keceli Fideszes aktivista esete az érdekesebb, akit maga Kocsis Máté hazudtolt meg. Burányi Roland plébános a párt rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtési akciója miatt támadt neki a párt képviselőinek. A katolikus közösséghez tartozó Fidesz-aktivisták a templom épületén belül állították fel az aláírásgyűjtő standot, amit a plébános nem hagyott szó nélkül, hanem a misét be sem fejezve válogatott szavakkal utasította ki őket az épületből.

Ezt az elkövető aktivista így kommentálta: „Valóban a két üveg között gyűjtöttem, mert országosan meghirdették, hogy a templomokban kezdjük. Semmit sem csináltam, csak egy sarokban kihelyeztem az aláírásgyűjtő íveket. Néhányan kiléptek a sorból, és saját megfontolt érdekükben aláírták a lapot. Ekkor kezdett az atya a legmagasabb hangján nem is kiabálni, hanem üvölteni. Én az ilyen hangra nem reagálok.” (milyen sorból, te idióta? ott nem a Blaha Lujza téri húsvéti ebédosztás volt! milyen két üveg közt, te alulművelt barom? jobb is, hogy nem reagáltál, mert ott téptek volna szét, mivel a hívők plébánosukat jobban szeretik, mint a Fidesz tiszteletlen aktivistáit! a szerk. megjegyzése)

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté nemes egyszerűséggel valótlanságnak nevezte az aktivista állítását, leszögezve, hogy az aláírásgyűjtés szervezői biztosan nem kaptak arra szóló bíztatást, hogy az ívekkel templomokba menjenek!!! (hát persze. viszont olyat se, hogy oda nem. Kocsis Máténak meg akkor hiszek, amikor a női nemiszerv kantátát fog énekelni. a szerk. megjegyzése)

Késsel-villával. Kéretlen válasz Veress Jenőnek.

A Népszava publicistája szombat reggeli „Előre a halkés felé!” című írásában így fogalmazott: „A Fidesz két legfontosabb embere még ma sem tud megbirkózni - mellesleg nem szégyellnivaló - falusi hátterével. Hogy hiába foglalkoznak - ha foglalkoznak egyáltalán - euroatlanti kérdésekkel, makrogazdasági ügyekkel, pedagógus-életpályával, egészségüggyel, önkormányzatisággal. Hiába bíbelődnek reálpolitikával, keleti nyitással, nyugati csukással - vagy fordítva. Ők - sajnos a nemzetnek! - belül ma is az egyszerű kés-villa-problémával küzdenek, de keményen...”.

Erre az okfejtésre Kövér „"...sokan kétségbe vonják, de tudunk késsel, villával enni” és Orbán: „"...sokan kétségbe vonják, de tudunk késsel, villával enni”  kijelentései alapján jutott, hozzátéve: „És akkor a halkés - szinte misztikus - eurokulturális problémájával Orbán még nem is sem szembesült”.

A szerző sem igazán véli érteni, hogy mi ezen önvallomásoknak az igazi alapja. Pedig egyszerű – bár a tudatosan gerjesztett városi legenda igyekszik félrevinni – a Fiuk igazi múltja. Nem – vagy nem csak – a falusi múltjuk, hanem az abból való „kilábalás” módja (hogy a disznó-szaros csizmákat se feledjük): a kádári káder múlt. Nagyon nem illik tudni, pedig egyértelmű, hogy az un. Bibó-kollégium az MSZMP-KB által szervezett és pénzelt „a megbízható paraszt-értelmiségi kádereket késsel-villával való étkezésre oktató” (egy illetékes elvtárs szavai szerint) új-nékosz szerű ötlet volt. Hasonlóan vélekedett az oxfordi (egész pontosan az ottani oktatási intézményekben megtartott) tanfolyamairól Soros György is az új politikusi nemzedék elemi szintű viselkedésével kapcsolatban.

Abban viszont egyetértünk, hogy kevés a siker látszata! (azért a fiúk kanállal már enni tudnak. nagykanállal. a szerk. megjegyzése)

Valóban a fejtől bűzlik. Őfenesége kiadta a jelszót és a pribékek ráerősítenek

A szokásos péntek reggeli közrádió-béli nép-hülyítésében a daliás 2/3isten megadta az alaphangot, mikor az EP-ben ülő képviselőket fikázta. Kósa alvezér még az nap ráerősített a HírTV Péntek8 műsorában már az egész EU-s adminisztrációt mondta el mindennek.

De az 5.számú sem késlekedett sokáig. Szombati „Söpredék” vezércikijében így „ír”: „Nyugat-Európa ötven szellemi söpredéke (igen, a Nobel-díjas is!) nyílt levélben uszít a magyar kormány ellen. Lázadást szítanának. Hazugság minden szavuk, ’átok és hazugság minden ige szádban’ –, de ez ma normális.”.

Ez tényleg így lenne normális? (annyira, amennyire Bayer normális. Kósánál is rezeg a léc, de Orbánról is egész jó tanulmányt lehetne írni. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr948359854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.04.06. 16:45:16

Freudi dolog ez, Gyuri. Sose kellett bizonygatnom, nekem, a szegedi értelmiségi család sarjának, hogy tudok késsel villával enni.. Vannak evidenciák. Van az embernek gyerekszobája, ha nem is luxuskivitelben. Aki neveli, megtanítja nem csak a betűvetésre, hanem a kulturált, emberek közti közlekedésre. Valami csoda folytán ez ezeknél a fickóknál valahogy kimaradt. És nem csak a Vitykánál Alcsuton, de a többinél is, kinél hol, Pápán, vagy a cívis városban - mehettek aztán Oxfordra, vagy a Holdra - ennyi maradt meg náluk:: a bunkósság, amit a legnehezebb (bár nem lehetetlen) felnőtt korban levetkezni. Ha hatalma van, akkor minek is - akkor így a frankó: bunkó vagyok, bunkónak születtem, bunkónak nevelt a jó édes anyám, stb...
süti beállítások módosítása