Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Péterfalvi és az ő véleménye

2013. április 05. - Harun al Rasid

necces, de erősen

necces, de erősen

Maga az eseménysor is elképesztő, de a mód, na, az szégyenletes!

Akinek a legkisebb kétsége is volt afelől, hogy Péterfalvi Attila egy ócska pártkatona-é, az csütörtök késő délután Kálmán Olga műsorában egyértelmű bizonyságát kapta annak, hogy ez a fontos téma nem csak sóhivatalosítva lett, de szégyenletes módón a jogtiprás eszközévé (hogy vált volna, egy frászt) tették.

Az előzményekről röviden. Néhány hete Fidesz bejelentette és neki is ugrott, hogy aláírásokat gyűjtsön (a már joghatályos???) rezsi rendelete mellett, egy hétre rá a maszop is előjött egy aláírásgyűjtési ötlettel. Na, ezt már nem nézhette tétlenül az adatvédelem független (hogy mitől is független? tisztesség, szakmaiság, no meg a józan ész) bajnoka, és előadást rittyentett az állampolgárok aláírással való zaklatása tárgyában. Minek utána nem tette egyértelművé, hogy a Fidesznek szabad, csak a rohadt komcsiknak nem, a hatalom a szokott módón reagált és törvényt rittyentett, ami taxatíve megengedi (még jó hogy nem teszi kötelezővé) az állampolgárok lakóhelyén történő vegzálását. Erre a derék egykor főbuci, mára alázatos hivatalnokocska nem lapított, hanem nagy hangon éltetni kezdte a párt és az ő vezetőjének nagy bölcsességét.

Mindez az önamortizáció (meg kell jegyezzem, hogy már csak azok előtt, akikben még akad egy csipetnyi renoméja) nem volt elegendő számára. Csütörtökön elment az Egyenes beszédbe, ahol Olga-asszony próbálta firtatni színeváltozása okát.

Az ex-buci ötölt-hatolt, nyekergett arról, hogy ünnepnap, no meg az üzleti marketing, csak értelmes mondatot nem sikerült kinyögnie. Sőt, egy óvatlan pillanatban kinyögte, hogy biza ő ezt a jogszabályi változtatást véleményezésre megkapta. Több sem kellett - a nem éppen a pátyolgatásairól híres – műsorvezetőnek, legott rákérdezett. A derék fityesznyik büszkén felszegett fejjel eldicsekedett, hogy ebben – mármint a véleményezésében - ő dicsérte az alkotó bölcsességét. Olga-asszony rákérdezett, hogy: na, és a véleménye? Nos, sok szégyenletes és szégyenteljes dolgot hallottam már politikusoktól és pártkatonáktól, no meg csinovnyikoktól  - Péterfalvitól sem ritkán -, de az erre adott válasz szerűség minden határon túlment. Kifejtette, hogy a politikának joga van bármiféle törvényt hoznia! Neki nem az a dolga, hogy ebben korlátozza!

Eldobom az agyamat! Mi a jó büdös franc értelme van a szakmai egyeztetéseknek, ha nem az, hogy a törvényhozót megóvja a rossz törvényektől?

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298359852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

110481 2013.04.05. 14:11:57

Láttam a műsort! Kálnán Olgából remek diktátor lenne!

291070 2013.04.05. 14:23:54

1. zili 2013. 04. 05. 14:11 nocsak, nocsak...nem is tudtam, hogy a diktátorok jellemzője a lényegre törő kérdezés. a mellébeszélés nem tűrése ugyan diktátori vonás, de egy riporter kérdez, és nem mikrofonállvány.

110481 2013.04.05. 14:32:41

2.-re A gondom tartalomtól teljesen függetlenül az, hogy nem kérdezett, hanem a vélenényét akarta ráerőszakolni a riportalanyra.

291070 2013.04.05. 16:05:11

3. zili 2013. 04. 05. 14:32 szerinted. de abban az esetben is, az is csak egy vélemény, amit a másik megcáfolhat. de nem tette. nem is tudta volna. mert a lényeg nem olga véleményében volt, hanem péterfalvi szolgalelkének megnyilvánulásaiban és a hatalomnak alányaló véleményalkotásában. pedig - elvben - egy független ombudsman. szerintem pedig egy gyáva szar.

291070 2013.04.05. 16:46:28

noch dazu: mi is lett volna Olga véleménye, amivel erőszakoskodott? ő most és itt semmiféle véleményt sem fejtett ki, csupán egy egyenes választ próbált kapni arra, hogy miért nem aggályos az, ami eddig aggályos volt! azaz attól, hogy nem tilos házalni, mennyivel lett levesebb a negatív lista készítésének a veszélye? ha már itt tartunk eleresztett egy éktelen baromságot is. azt állította, hogy nincs tudomása negatív listáról. pedig triviális, hogy minden lakcím alapú megkeresés automatikusan generálja a negatív listát. ha nem tudja, mi az a negatív lista, akkor nem ért a szakmájához. gondold meg, van egy listád a címekkel (esetenként nevekkel is) akiket megpróbálsz felkeresni. mindegy, hogy telefon előfizetést akarsz gyűjteni, biztosítási ügynök, vagy hit gyülekezetes, esetleg pártaktivista.az biztos, hogy egyszeri nekifutásra nem fog összejönni, így jelölnöd kell: kivel végeztél, ki utasított el és kivel nem sikerült felvenned a kapcsolatot. na, ez az, amit szakmai szempontok alapján negatív listának szokás nevezni, és ez az amiről az ombudsmanónak nincs tudomása.

163107 2013.04.05. 21:18:29

zili hülye

291070 2013.04.06. 02:12:02

dehogy hülye! csak másképpen látja a dolgokat :-)
süti beállítások módosítása