Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A BBC kicsit más

2013. március 26. - Harun al Rasid

csatlakozva Grincshez

csatlakozva Grincshez

Grincsnél Balogh László írását olvashatjátok.

Most passzítsuk hozzá Szájerék méretes hazugságát, ami egy „közszolgálati” tv-ben hangzott el, kb. olyan mottóval, hogy: a krokodilnak is van barátja, ha megfizeti.

„Konkrétumok nélkül vádaskodnak az alaptörvény módosítását bírálók, az egyetlen céljuk, hogy hangoztassák: Magyarországon diktatúra van – mondta a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap este a fideszes Szájer József. Gulyás Gergely pedig azt mondta a köztévében, hogy az EU baloldali és liberális pártjai a következő egy évben folyamatosan megpróbálnak majd beavatkozni a magyarországi belpolitikába, hogy így próbálják meg hatalomra juttatni magyarországi társaikat.” A Magyar Nemzet is így foglalta össze a Fiuk beszámolóját az USA Helsinki Bizottsága meghallgatásáról. A derék pártkatonák véres rongyként hurcolászták – de legalább is corpus delictiként emlegették - a bizottság republikánus társ-elnökének – állítólag a bizottsági eljáráshoz fűzött - írásos nyilatkozatát.

Christopher H. Smith szerint „méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban. Az alkotmányos fékek és ellensúlyok rendszere él és virul.” Erősen javallott, hogy ennek a jóembernek ideje lenne lejönnie a szerről, mert szemlátomást erősen el van varázsolva, de maradjunk annyiban, hogy minderre a tömény hazugságra egyetlen félmondattal sem reagált egyik itthoni mikrofonállvány sem, pedig hát, valami ilyesmi lenne a dolga a vele szemben álló/ülő újságírónak. Azt az újságírót azonban, aki erre képes és hajlandó volna, már rég kirúgták a közszolgálatból, a Hírben meg az Echóban meg nem is volt ilyen soha, a kereskedelmit meg puszta pénzkeresetre tartják a tulajdonosok.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Orbán szokásos pénteki szózatában e témában hazug tények állításáról beszélt – egy tény mitől is hazug? – és senki nem röhögte ki, nincs is min csodálkozni.

A dolognak azonban van egy „kis” szépség-hibája. A derék amcsi cimbora részt sem vett a meghallgatáson, környezetének nincs tudomása arról, hogy akár az alaptörvényt, akár annak bármelyik módosítását valaha is látta volna (egyik samesza szerint ilyen szándékát sohasem jelezte). S, ha figyelmesen olvasod az eredeti szöveget mind tartalmában, mind pedig megfogalmazásában, sokkal inkább egy Obama ellenes kirohanás, mint Orbán melletti kiállás!

Na erre mondja a klasszikus: a többi viszont stimmel! J

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr408359834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

289876 2013.03.26. 15:51:12

Ott az ángliusoknál van közszolgálati média. Itt ugyanez csak szolgálati. Mert kissé módosítva: "a köz én vagyok!"

11951 2013.03.26. 16:39:42

Minden kritikára az a válasz.:a baloldal áskálódik.... Azt még soha nem láttuk,hogy a nyilvánosság előtt egy arra alkalmas szakértővel leülnének beszélgetni,mondjuk a köz TV ben...:-)))) Ugye ezt komolyan nem gondolhatom...

62853 2013.03.26. 17:54:23

Jellemző, hogy a magyar újságírók hivatkoznak olyasmire, ami nem ott és nem úgy hangzott el, lett leírva, és ezt a többiek kézpénznek veszik. Én a bölcs grinchnél megjelent beírásomban a pontos forrásokat is megadtam, erre mindenki lapít. A magyar médiamunkások még erre sem mozdulnak rá, mert minek égessék magukat jelszóval.

163107 2013.03.26. 18:51:53

Ez a Smith azért felsorolhatta volna azokat a bizonyos fékeket és egyensúlyokat, különös tekintettel a KT-ra, az ÁSZ.ra, az új és a nem teljesen új alkotmánybírákra, Poltra és Tündikére, na és most a Jegybankra.

291070 2013.03.26. 19:14:54

4. Osszián (szerkesztő) 2013. 03. 26. 18:51 ugyan, honnan tudta volna képes ilyesmire? fingja sincs arról, mi megy itt, kapott valami szájer-féle cumit, és benyalta.

62853 2013.03.26. 19:16:06

4. Osszián (szerkesztő) Különös tekinettelé arra, hogy az MNB lemond minden sajtókonferenciát. Természetesen a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében.

291070 2013.03.26. 20:11:14

6. lusta 2013. 03. 26. 19:16 ez csak taktikus hallgatás. nehogy már kiszagolják az unortodox sámán hozzá nem értésének legújabb bizonyítékait!

62853 2013.03.26. 21:32:38

Már bocsánat, de mit kell itt kiszagolni? Erről még a falu bolndja is tud.

291070 2013.03.27. 10:27:26

Róna György kiegészítése Akadt három francia is, aki jó „pénzért” a kormány mellett kampányol A napokban állapította meg valaki a fidesz szóvivőjéről (tényleg hová tűnt a whisky-szőke társa, akivel együtt szoktak „házi”-sütizni)), hogy komoly olvasásértési gondjai vannak. Az igazság az, hogy ez náluk nem a dislectia egyik formája, hanem egy tájékoztatás-politika alapvető tulajdonsága. Smith-féle 2/3isten-félő amcsi kirohanás (pontosabban annak hangoztatása) után, most itt az újabb manipulált „nemzetközi” támogatás. Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják francia értelmiségiek – köztük Jean-Pierre Thibaudat, Valère Novarina, Jacques Le Ny, akik erről levelet is fogalmaztak –, hogy Vidnyánszky Attila személyét „nemkívánatossá nyilvánították” a Strasbourgi Nemzeti Színházban”. A derék francia értelmiségiek döntő többsége - nem kevés akadt, aki Szabó Oscar-díjas filmjét emlegette =)) - persze a Strasbourgi Nemzeti Színház igazgatójával ért egyet. Julie Brochan közleményt adott ki, amelyben – csatlakozva számos nemzetközi elismertségű művész és közéleti személyiség megszólalásához – a magyarországi kultúra és a politika kapcsolatának kétségbeejtő állapotát taglalta, problematikusnak tartva Vidnyánszky Attila igazgatói kinevezésének körülményeit, illetve azt, hogy politikusokat választ stábjába. Kifejtette: az előadások meghívását, szerepeltetését vitaindítónak szánja a kialakult helyzettel kapcsolatban. Azonban Vidnyánszky Attila tanárként való meghívását visszavonja, a kaposvári egyetemisták és a strasbourgi szinihallgatók közös munkáját nem engedélyezi, mert szerinte mindez az alkotási szabadság, a kultúra védelmét szolgálja, kifejezéseként annak, hogy a politika nem szólhat bele a kultúrába.

62853 2013.03.27. 10:30:37

Itt is visszaköszön a közsszolgálatiság. Egy igazi közszolgálati újságíró venné magának a fáradtságot és körbejárná a témát, nem elégedne meg az egyoldalú tájékoztatással.
süti beállítások módosítása