Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Házalás és koldulás

2013. március 19. - Harun al Rasid

egy ombudsman, akire fény derült.

egy ombudsman, akire fény derült.

Péterfalvinak is vannak világos pillanatai.

Az elmúlt héten az autópályák és a demokrácia elhavazása okán a derék média-munkások el voltak havazva, így viszonylag gyér visszhangot hozott a hét elejének két morbid baromsága:

Múlt hétfőn a Fidesz elnökségi ülése után Kósa Lajos, a párt alelnöke és Rogán Antal parlamenti frakcióvezető bejelentette: aláírásgyűjtést indít a Fidesz (minden családot felkeresnek, és arra kérik őket, támogassák a rezsicsökkentés megvédését), hogy támogatást kérjen a családoktól a rezsicsökkentési program megvédéséhez.

Múlt szerdán Mesterházy Attila, az MSZP elnöke jelentette be a párt országos elnökségének ülése után tartott sajtótájékoztatón, hogy aláírásgyűjtést indítanak az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentéséért.

Az elsőt még csak elnézte, de a másodikra már kedden ingerülten reagált a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság:” Adatvédelmi szempontból nem elfogadható, hogy aláírásokat lakásokban gyűjtsenek”.

A NAIH közlemény rögzíti: „– összhangban a korábbi adatvédelmi biztosi gyakorlattal – közterületen lehet aláírásokat gyűjteni, azonban ebből a célból tilos az állampolgárokat otthonaikban felkeresni. Ellenkező esetben a pártok tevékenysége az érintettek zaklatásának minősülne, ami súlyosan sértené a polgárok magánszféráját és a tisztességes adatkezelés követelményét”.

Érdekes momentum, hogy a közleményben Péterfalvi Attila felhívta a pártok figyelmét arra is, hogy „az aláírásgyűjtést annak megkezdése előtt az adatvédelmi nyilvántartásba be kell jelenteni”. Hogy mi ebben az érdekes? A közleményből egyértelmű, hogy ez eddig nem történt meg, pedig Kósa külön rákérdezés nélkül, hétfőn már a gyűjtést, mint folyamatban lévőt említette. Persze kétségem sincs felőle, hogy a derék pártkatona Attika még ezt is el fogja nézni a Fiuknak.

Végezetül engedtessék meg nekem egy külön szakmai megjegyzés: a közleményben a hivatal fura ura kijelentette: „a rendszerváltás óta a választópolgárok aláírásait otthonukban kizárólag az ajánlószelvények gyűjtésekor lehetett kérni”, amihez hozzáfűzte, hogy „az eljárást azonban a hivatalban lévő adatvédelmi biztosok mindig kifogásolták”. Nos, ez így nem igaz. Mi adatvédelemmel foglakozó szakemberek kifogásoltuk „megfelelő garanciális szabályozás hiányában szerintük visszaélésekre adhatott (sőt okadatoltuk, hogy adott is) alkalmat.”, néhányunk még az „nem alkotmányos” voltát is felemlítettük, lévén nézetünk szerint „kimeríti a zavarás fogalmát”. A „mindenkori biztosok – bár szóban és részben osztották a fenntartásokat, de hivatalos rosszallásuk kifejtéséig sohasem jutottak!

Kiegészítésként a címhez csatolva:  miközben a Kárpát-medence géniusza népes küldöttség élén melegebb éghajlatra (sajnos nem oda!!!) vonulván  Európa legversenyképesebb (?!) országának aposztrofálja az unortodoxia által sújtott hitbizományát, az elemzőktől az eddigi legpesszimistább elemzés látott napvilágot a magyar gazdaságról: Moody's Analytics szakemberei szerint 2013-ban 1,2 százalékkal esik vissza a GDP. A hitelminősítő leányvállalata elsősorban az eurózóna gyenge kilátásaival és a tovább csökkenő belső fogyasztással indokolja a borús kilátásait. Amihez hozzáfűzték: Magyarországot a romló üzleti környezet, és a kiszámíthatatlan politikai vetik vissza!

(Ha most ehhez hozzá vesszük, hogy Népünk Boldogsága abban a Jordániában koldul, ami még nálunk is hátrább (!) van a nemzetközi besorolásban, kíváncsi lennék, milyen gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk? A szerk. megjegyzése.)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr138359822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.03.19. 19:27:41

Ez egy kirándulás volt a melegebb égtájon. Itt a hó miatt mi a fészkes pitypangot csinálna. Havat lapátolna? na ezt kétlem. A lengyelek egy hangyányit jobban állnak tőlünk és nekik sem sikerült összehozni ewgy értelmes bótot. Tusk közrehej volt a katari gázüzletével. Egy példa az egészről. Ennek ellenére a lengyelek a Közel-Keleten jelen vannak, de azt az üzleti közveteln kapcsolatoknak köszönhetik, nem pedig a politikai tíristáknak. Hát még az ilyeneknek.

291070 2013.03.19. 20:14:04

[lusta](#1554207) alibizés. külön röhej az a dumája, hogy az unió legversenyképesebb országa vagyunk. gondolja, hogy jordániában komolyan veszik?

283390 2013.03.19. 20:46:16

Az Únió legversenyképesebb országa vagyunk??? Ez már saját magát is hülyére veszi...
süti beállítások módosítása