Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Balog páter nyafog

2013. március 16. - Harun al Rasid

a forint meg száguld

a forint meg száguld

Vezetői alkalmatlanság. Igen ezt okadatolja (ismét) a miniszter.

„A döntést úgy hoztam meg, hogy nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlen” - írta csütörtök esti közleményében Balog Zoltán (emmeg ki a sz…., ja, egy) miniszter, azt követően, hogy meglehetősen nagy botrány keveredett abból, hogy a szakma legmagasabbnak számító kitüntetést adta a rasszista uszító Szaniszló Ferencnek, az Echo TV műsorvezetőjének. Amihez kellő pofátlansággal még hozzáfűzte: „nem lehet ellenőrizni minden előterjesztést, és nincs törvényes lehetősége a visszavonásra”.

Nos, egy felől tény, hogy  Szaniszló azért kaphatott kitüntetést, mert Balog miniszter megszüntette az eredeti szakmai alapú rendszert, és maga nevezett ki egy kuratóriumot, ami aztán azt tett, amit akart. És akikben vakon megbízott, mivel nem ellenőrizte, hogy mit merészeltek elé tenni.

Ez még magyarázkodásnak is gyengus, ezért az egész nyomorúságos méltatlanságért ő a felelős.  Nem ellenőriztetett, és nem ellenőrizett. S – mint az ebből egyértelmű - nem tudta rendesen megszervezni, akkor alkalmatlan miniszternek, de kuratórium-alapítónak mindenképp.

De, ha tényleg igaz, hogy nem található megfelelő jogszabály a visszavételre, akkor annyit azért megtehet, hogy azonnali hatállyal, fegyelmivel szélnek ereszti a kuratóriumot, és visszaállítja az eredeti, demokratikus jelölési rendszert. S ezen kívül felszólíthatná Szaniszlót a díj visszaadására! (amit erősen kétlek. Balog páternek ahhoz túl lágy a gerince. Már, ha van egyáltalán neki. A szerk.megjegyzése).

Arcátlansággal súlyosbított pofátlanság. Előnynek állítja be a derék miniszter, hogy már megint az előre kijelölt  nyerteshez igazítják a szabályokat.

Ennek a szegény Balog páternek a héten nagyon meggyűlt a baja az általa rittyentett bíráló-bigottságokkal. A Táncsics balhé után (vagy inkább együtt) egy Ludwig balhét is összehoztak a derék pártkatonák.

„Módosult a Ludwig Múzeum főigazgatói pályázata a korábbi kiírásban szereplő ellentmondás miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új pályázatban szélesítette a lehetséges pályázók körét” - közölte a kulturális államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Az történt, hogy bár pályázati előírásként a felsőfokú nyelvvizsga szerepelt, a pályázóktól csak középfokú nyelvvizsgával kapcsolatos igazolást kért a tárca.

Az ellentmondás kiküszöbölése – mi más J - érdekében a minisztérium március 13-án új pályázatot írt ki, amelyben szélesítette a lehetséges pályázók körét: csak a középfokú nyelvvizsga kötelező, ugyanakkor a felsőfokú előnyt jelent.

Megnyugtatok mindenkit, hogy az csak egy fatális véletlen lehet, hogy az előzetes jól-értesülések szerinti nyertesnek csak középfokú nyelvvizsgája van. J

Más.

Hogy ünnepelt a forint. Miről és mit beszél a derék magyar média?

Hűséges olvasóim tudják, hogy egyfelől – ha számítógép közelében vagyok - folyamatosan figyelemmel kísérem a forint árfolyamának alakulását, azt meg még többen, hogy naponta többször (és több forrásból) szemlézem a magyar híreket is.

A március 15.-i nemzeti ünnep alkalmából igen csak erőteljesen jelentkezett az, ami már eddig is gyanús volt, de most teljesen egyértelművé vált: a derék magyar médiát ebben sem zavarják a tények.

A tegnapi címekből:

Átvészelte az ünnepet a forint,

Gyengült a forint estére,

Gyengült a forint délutánra,

Még mindig 300 fölött a forint, de a mélyrepülés megállt,

Ma is szenved a forint,

Halvány forintgyengülés az ünnepre,

Stabilizálódott a forint péntekre,

Etc.

Ezzel szemben a tények; EUR/HUF:

Reggel 303,6-on nyitott

Fél kilencig pampogott,

Majd kilencig egy kicsit megmozgatta magát

Ezután erőltetett menetben egy fél forintos megingástól eltekintve délre 305,4-re emelkedett,

Az „ebédszünetben” 80 fillért csökkent,

Majd újra emelkedni kezdett egyenletesen – egy kettő körüli 305,7-es tűcsúccsal színesítve – emelkedett vissza a déli 305,4-re, ahol némi ingadozás után zárt is.

(Ez pedig kizárólag Orbán jusztis brüsszeli magatartásának köszönhető, ugyanis a deviza nem jegyzi a magyar ünnepet. Cserébe a felcsuti zseboroszlán üvöltését értékelte. Ennyire. A szerk. megjegyzése).

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr528359818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

267802 2013.03.16. 12:23:42

Gyuri! Azt hiszem, az az érzésem, nemsokára itt a 320-as €! Ne legyen igazam!

16940 2013.03.16. 12:33:42

Finoman szólva is jogos bírálat. +!

263397 2013.03.16. 13:16:43

Ha ilyen jól tudjátok becsülni az árfolyamokat, akkor ne siránkozzatok, hanem keressetek rajta. Vagy annyira mégsem tudjátok a tutit, a spekuláns haverjaitok szándékait? Csak a máséval akarjátok verni?

201832 2013.03.16. 15:16:04

Balog páter tipikusan olyan, hogy a szemedbe mosolyog és a hátadba döf, mindezt nagy gyakorlattal magyarázza. 3. apafia Más faszával jellemzően a fidesz veri a csalánt. Lásd például rezsicsökkentés, de ez csak a legutóbbi. (remélem a tiedet is csípni fogja...)

267802 2013.03.16. 17:37:14

4. vektorviktor Ejmiakőnek mind1! Ő mazochista, azért jár ide! Neki az írás tartalma nem érdekes, csak az ostoba agyszüleményeit mondja!

163107 2013.03.16. 18:21:24

http://amexrap.org/fal/szoborterv-orban-viktor-soproni-lovasszobrahoz

263397 2013.03.16. 19:51:30

Azon röhögök, hogy minden olyan dolog ellen vagytok, ami a tömegnek tetszik, de azt várjátok, szeressenek benneteket, a bankok és az IMF+stb. barátait. Eszetlenkék.

201832 2013.03.16. 22:11:04

7. Ennyi? :)))) Fáradt vagy? :)))

291070 2013.03.17. 08:54:49

vektorviktor 2013. 03. 16. 22:11 nem fáradt. egy ostoba provó. az pedig, hogy röhögne bármin is, barokkos túlzás. ennek az kőagyú marxistának nincs humorérzéke.

62853 2013.03.17. 16:09:30

3. apafia Drága sztrovacsek, Ön nincs tisztában a tényekkel. Az utolsó nagy shortolási lehetőség Lali huszár és Szíjj Ártó Panama Pubi beszólasakor volt. Ezek szerint Önnek nem szóltak. Pedig a bennfentesek csoportosan mentek ki Svájcba az ügylet lebonyolítása miatt és bizony kerestek egy rahedli pénzt. Persze a rahedli pénzt csak egy másik rahedli pénzből lehet csinálni. Persze a felcsúti kis zsebcézár nem azért keresztapa, hogy a család ügyeit ne intézné- Csak egy szavába került és Csányi elvtárs máris a maffia család tagjainak a szükséges rahedli pénzmennyiséget biztosította. Ezek szerint Ön a nyelvcsapásaival az 1,3 millió 300 forintos budiforradalmár csapat egyik tagjának számít. Na láthatja a család az azért mégis más. Ön és a többiek is kimaradtak ebből a buliból
süti beállítások módosítása