Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán harca

2013. március 12. - Harun al Rasid

mitől ismerős ez nekem?

mitől ismerős ez nekem?

Orbán harcban áll, méghozzá mindenkivel szemben. A jó öreg kommunista lázadó doktrínát alkalmazta/alkalmazza, melynek három fázisa van: passzív, aktív és végső, vagy ellentámadási.

A passzív fázisban az eszme terjesztése folyt, ekkor gyűjtöttek támogatókat a fülkeforradalomhoz. Amint a sejtek létrejöttek és elegendő erővel és anyagi bázissal rendelkeztek a gerillatevékenység, lejáratások, karaktergyilkosságok, hídfoglalások, utcai zavargások és egyéb piszkos módszerek gyakorlásához, megvalósult az aktív fázis. Amikor a gerilla hadsereg elég erőt érez magában, megtörténik a teljes mozgósítás, és beindul a végső fázis: ez folyik most a 2/3-nak köszönhetően.

Egy kommunista dogma a harcoló néptömegek permanens forradalmát hirdeti. A doktrina támogatói elkerülhetetlennek tartják a végső győzelmet, bármilyen sokáig tartson is kivívása. Orbán e dogma szerint cselekszik.

Clausewitz azt írja: „ a háborúban minden egyszerű, csak a legegyszerűbb dolgok bonyolultak.  A nehézségek egyre csak halmozódnak, ami oly mértékű feszültséghez vezet, melyet a háborúban járatlan ember el sem tud képzelni”.
Montecuccoli szerint: „a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz”.

Orbán háborújában egyre inkább halmozódnak a nehézségek, a feszültség is meglátszik rajta. Már odáig jutott, hogy évértékelőjében, a sok semmit mondó, dagályos frázis között, elszólta magát: öntörvényűnek nevezte a harcát. Hát, ez az. Öntörvényű az, aki csak a saját elvárásainak akar megfelelni, és minden és mindenki más le van…Elhiszi, hogy ő a király, mi több, a bölcsek kövének birtokosa és ezt másokkal is el akarja hitetni. Önfejű, makacs, nem tud alárendelődni. Az öntörvényű ember irányultsága, hogy valamilyen területen hatalmat és elismerést kapjon. Rendkívül meggyőző, ezért is tud vezéregyéniség lenni, ugyanakkor mindenkitől feltétlen hódolatot vár, ebben nem elnéző. Nem tűri fensőbbsége megkérdőjelezését. Tehetsége ugyan nem teszi tévedhetetlenné, de ezt még nem tanulta meg. Az ilyen embert nem lehet normális mércével mérni. Orbán bevallotta: öntörvényű. Ezzel most kivételesen nem hazudott.

Harca első sorban az Unió ellen (mi több, mindazok ellen, akik nem hajlandók követni őt, és elismerni Magyarország vezető szerepét) irányul. Legújabb dacos rohama a 4. alaptörvény módosítás ügyében történt – ráadásul alattomos módon ismét az uniós alapnormák tiszteletben tartását hazudja bele a világba. Nem törődik felelős európai politikusok figyelmezetéseivel, se az amerikai külügy, se a német külügy figyelmezetéseivel: öcsi, ez így nem fog menni! De hát, öntörvényű. Vagyis, minden törvény felett áll. Neki azután senki nem mondja meg, hogy mi, merre, hány méter!

Másod sorban harcol befelé, nagyjából minden és mindenki ellen: az ellenzékkel, a néppel, az Alkotmánybírósággal, bárkivel, akinek a véleménye neki nem tetszik. Legfeljebb majd alaptörvénybe iktatja, amit akar. Győzni minden áron, ez harca lényege. „..a miniszterelnök hétfői beszéde hadüzenet volt az egész bírói rendszer ellen, mert példátlan, hogy egy kormányfő a parlament színe előtt kérdőjelezzen meg bírói ítéleteket. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor a bíróságoknak is megküldte a selyemzsinórt”- így értékelte Schiffer András a kormányfő hétfői napirend előtti felszólalását.

Mint ismert, Orbán azt megelőzően, hogy pribékjei épp arra készülődtek, hogy az örök időknek alkotott gránit szilárdságú alaptörvényt átírva, pofán vágják az alkotmány-ellenességet felemlítő AB-t, nekirontott a Magyar Bíróságoknak.

Kifejtette: „A kormány korábban rezsicsökkentésről döntött, ám a bíróság az energiaárak illetve a rezsiköltségek növelésében érdekelt gázszolgáltatóknak adott igaza és hasonló döntés várható az áramszolgáltatók esetében is. […]

A bíróság döntése maga a botrány, a kormány nem fogadja el a kialakult helyzetet, új javaslattal állunk elő, azt a parlament pedig elfogadja. […] Nehéz küzdelem lesz, szükségem van minden magyar ember támogatására, hogy megmutassuk a gátlástalan vállalatoknak az igazunkat. A tisztességes profitot elfogadjuk, de azt nem, hogy családok ezrei kerüljenek válságos helyzetbe. […] A kormány azonban harcolni fog, azonnal új javaslattal áll elő, és ha azt a parlament elfogadja, a rezsicsökkentés mértéke még nagyobb lesz, így a cégek még kevesebbet fognak keresni.” Jusztis megmutatom nektek, hogy az lesz, amit én mondok!

Ezen kirohanása durcásan gyermeteg és még az ő hagyományos elmeháborodott szintjén is  felettébb arrogáns, de hát, ezen nincs mit csodálkozni.

Ez az ő Mein Kampfja.

Hű csatlósa, az Országos Bírói Hivatal elnöke, akit véletlenül Szájernénak hívnak, mélyen kussol, esze ágába sincs megvédeni a magyar bírói kart.

Na, most tessék figyelni! "A szakképzésről szóló viták hátterében antropológiai kérdések állnak, emberfelfogásbeli (?!) különbségek vannak. Az a kérdés, hogy mérnökként, vagy bölcsészként állunk hozzá a kérdéshez. Bizonyos embereknek meg kell mondani, hogy fiam, te a kezedből fogsz megélni". Nem, ezt nem Dolfi bácsi mondta 1938-ban, hanem Orbán Viktor 2013-ban. Előbb-utóbb ez is bekerül az alapizébe. Az ilyen mentalitású ember ma Magyarország miniszterelnöke, pedig, ami cselekedeteit illeti, talán egy más címet érdemelne…

Montecuccolira azért odafigyelhetne a Nemzetvezető: a háborújához pénze, na, az nincs. Pedig keményen dolgozott rajta, hogy legyen – lásd MANYUP lenyúlása – most is ácsingózik a MNB valutatartalékára. Szólhatna már neki valaki, doktrina ide, doktrina oda, ezt a háborút nem fogja megnyerni!

Ajánlom Orbán figyelmébe Thomas Jefferson szavait a Függetlenségi nyilatkozatból:

„Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új védelmezőkről gondoskodjon.”

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr328359814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2013.03.12. 16:39:29

De mi a tendö, ha még mindíg van 2/3 narancsagyú eszement?

291070 2013.03.12. 16:56:17

legyek őszinte? nem tudom. talán fel kellene emelni a narancs árát. amúgy csak a parlamentben van 2/3nyi eszement. ők nem is tehetnek mást, orbántól függenek egzisztenciálisan. a tömegek már korántsem képeznek 2/3-ot.

291070 2013.03.12. 16:58:41

ami orbán felfogását illeti - himmler és goebbels sírva könyörögne a receptért - itt olvasható némi adalék: http://index.hu/gazdasag/2013/03/12/iparkamara/

14927 2013.03.12. 17:14:32

Adj az ember kezébe hatalmat, majd megtudod, hogy ki õ ... Azt eddig is tudtuk, hogy mivé képes válni, de azt nem sejtettük, hogy ennyire elhatalmasodik rajta a cezarománia. Tegnap megszólalt, ma már 306 felett az euro. Néhány címszó a mai hírekből: - Orbán lerombolja a jogállamiságot - Lemondta holnapi találkozóját Kövér Lászlóval a bajor parlament elnöke (4. módosítás miatt) - A CIB olasz tulaja: "Magyarország rémálom" Arra meg külön kíváncsi lennék, hogy ítéli meg a Nemzetközi Sportdöntőbíróság ítéletét, miszerint marad a zárt kapu a magyar - román meccsen

263397 2013.03.12. 17:20:31

4. Tehát Orbán szava határozza meg az árfolyamot, nem a piac láthatatlan keze? Ejmánnocsak, akkor ez ugyanígy müködhet a másik oldalról is? Nahát. De azért ez nem uzsoradiktatúra.

291070 2013.03.12. 17:24:33

5. apafia 2013. 03. 12. 17:20 bizony, orbán szava határozza meg. a piac meg, ha nem tudnád, bizalmon alapszik. de ez neked magas. uzsoradiktatúra meg csak a rögeszméidben létezik. fordulj orvoshoz.

291070 2013.03.12. 17:27:43

4. ghost 2013. 03. 12. 17:14 hogy ítéli meg, hogy ítéli meg...majd beleíratja az alapizébe, hogy az nem úgy van, és kinyittatja a kapukat. megteheti? megteheti. mert magasról lesz@r minden külsős véleményt, határozatot, ítéletet. övé a 2/3, és a mennyek országa.

163107 2013.03.12. 21:22:06

Marijja, ami a közvéleménykutatások adatait illeti (hogy még netán mindig 2/3. van(, kedves figyelmedbe ajánlom Illyés Gyula versét, az Egy mondat a zsarnokságról-t: (...) "az van az éjben halkan sikló gépkocsizajban meg abban, megállt a kapulajban; abban, ahogy a “halló” közben – érzed – a kagyló csöndjén keresztül figyel egy idegen fül; nemcsak a telefondrót közt vergődő Laokoon-mód: vonat, repülő, sínpár, gúzsbog, kötélszár, mert zsarnokság van, nemcsak a talpra álltan harsogott éljenekben, hurrákban, énekekben, az ernyedetlen tapsoló tenyerekben, az operában, a trombitában, ott van az utca sarkán az éppoly harsány – vígan vagy kongó zordan feszülő kőszoborban, az van a derűtelen tarkálló képteremben, külön minden keretben, már az ecsetben; mert zsarnokság ott van jelenvalóan mindenekben, ahogy a régi istened sem; mert zsarnokság van az óvodákban, az apai tanácsban, az anya mosolyában," De a fülkék magányában már lerázza magáról a nép, és elzavarja őket.

163107 2013.03.12. 21:25:42

5. apafia 2013. 03. 12. 17:20 4. Tehát Orbán szava határozza meg az árfolyamot, nem a piac láthatatlan keze?" Bizony, apafi, ha elkezdenek marhaságokat beszélni Matolcsyval, meg veszélyeztetk az MNB tartalékot, meg a függetlenségét, meg a Vityka diktálni akar a független bíróságoknak... akkor a piac elveszti a bizalmát (eddig se sok volt), és akkor az égbe szalad az euró ára. De mit csodálkozol, ezt ezerszer megírtuk itt. Na, és most 307 ft közelében jár 1 nyamvadt euró.

263397 2013.03.12. 21:33:00

9. Az egy dolog, hogy ez van, de éppen magad bizonyítod, hogy ez nem lehet demokrácia. Csak nem érted. A kiszolgáltatottak csak rabszolgák.

291070 2013.03.12. 21:49:15

10. apafia 2013. 03. 12. 21:33 te nem rabszolga vagy? amúgy ossi felsorolásából hogyan szűrted le a demokráciával való kapcsolatot? amúgy tényleg nem az. most akkor? na, fuss neki +1x :-)

291070 2013.03.12. 21:50:02

apafia, MEIN KAMPF, mond neked ez valamit?

163107 2013.03.12. 22:41:08

"Orbán: nem egészséges a magyar bankrendszer - túl sok a külföldi" Ezt a makkegészséges csúti mondja.

163107 2013.03.12. 22:46:46

De szeretik őket, mindenfele: Kövér valami alapítvány elnöknek vitt érdemkeresztet, aztán: "Kövér találkozott volna még a bajor parlament elnökével, Barbara Stamm-mal is, ám a Heti Válasz Online értesülései szerint keresztény-szociális politikus az alkotmánymódosításra hivatkozva lemondta a találkozót. Mint Stamm elmondta: „a magyar alkotmány tegnap elfogadott további módosítása az egész Európai Unióban és Németországban is mély aggodalmat és vitát váltott ki a magyar jogállamiságot illetően” .

291070 2013.03.13. 05:23:19

14. Osszián (szerkesztő) 2013. 03. 12. 22:46 upppsz... országnagyjaink - orbán, kövér, martonyi (!) - sorban persona non grata-k . mégis, kivel fognak szóba állni? nem úgy hívják ezt, hogy elszigetelődés? vargát nem jegyzik, matolcsy egy bohóc, navracsics csak itthon valaki, semjén súlytalan, lázár, rogán nem partner, mégis, kik maradnak?

291070 2013.03.13. 05:31:29

13. Osszián (szerkesztő) 2013. 03. 12. 22:41 a fene tudja, miért kérdőjelezik meg orbán képességeit? mégis, ki az a hazai bolond, aki bankot alapít ma - saját tőkéből! - magyarországon? széchenyinek se volt bankja, pedig megírta a hitelt! a külföldi meg, ha már bankot tesz ide, eléggé el nem ítélhető módon - a fene a pofáját - a betett pénzekkel dolgozik, betétesei és a maga hasznára, és pénzt helyez ki - ezt hívják úgy, hogy hitel - annak reményében, hogy annak kamataival is jól jár! miért csinálná másképpen? csupa szívjóságból? amióta főníciában megszületett a pénz, a piac így működik! az aleppói pénzváltó is levette a maga hasznát ezer évvel ezelőtt! az a sanda gyanúm, orbánnal csak fél egyig lehet beszélni. egyre hülyébb lesz!

263397 2013.03.13. 20:46:49

16. Ja, a szörös kezek által irányított piac. Még mindig a meséknek hiszel? Felfogtad már, hogy a jegybanki kamatokat pl. miért nem a kereslet kínálat hatátozza meg, hanem emberi döntések? Vagy hogy a "piac"-on hogyan lehet a gáz ára az olajéhoz kötve? De ami esetleg a szintednek is jobban megfelel, tudod miként zajlik egy közbeszerzés a gyakorlatban? Az hogy a hatalmi kérdéseket nem érted, csak a te bajod lenne, ha nem terjesztenéd.

62853 2013.03.13. 23:25:58

Itt nem csak erről van szó. Minden nemű harcról. A bankok ellen, a befektetők ellen. mai hír. A Qatar Airways épp most nyitotta meg Wrocławban az európai utas kiszolgáló központját. Budapest is versenyben volt, de Wrocław szimpatikusabb volt. Thomas Bartsch elnökhelyettes szerint gazdaságilag jól válsztottak. Mindenki nagy ívben elkerüli ezt a szerencsétlen országot.

156668 2013.03.14. 05:32:41

Egyetértek minden szavaddal.

291070 2013.03.14. 08:50:08

[apafia](#1550227) ezt beszéld meg orvosoddal, vagy gyógyszerészeddel. közbeszerzés ugyanis nincs, csak pártmegbízás :-)
süti beállítások módosítása