Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Klinghammer és Nagy Dávid

2013. március 02. - Harun al Rasid

az egyik szenilis, a másiknak korpás a haja

az egyik szenilis, a másiknak korpás a haja

Nyálcsorgatós vén trotli. Már csak ez hiányzott az egyetemi oktatásnak

Péntek késő délután majd félórán keresztül az újdonsült felsőoktatási államtitkár idétlenkedett Kálmán Olga vendégeként. Méltó párjaként a pár napja ott leszerepelt szülői civilnek hazudott szülői gittegylet vezetőjének.

Alig pár napja "Nagy feladatok állnak előttünk, és a reform kiteljesítése teljes embert kíván" - indokolta a miniszter, miért kérte fel Klinghammer Istvánt felsőoktatásért felelős államtitkárnak.
Nos, elnézve a nyálcsorgató löttyedt aggastyánt, és hallgatva az idétlen makogását, s hogy egyetlen épkézláb mondatot sem képes összehozni, semmiféle teljesség sem érzékelhető. Na jó, azt vagy egy tucatszor elmondta, hogy őt bizony senki sem győzheti meg, még a tények sem.

Az egy dolog, hogy egy 72 éves embert már nem nagyon kellene mindenféle fontos posztokra kinevezni, még akkor sem, ha vannak – na, ő nem – olyanok, akik ebben a korban kifogástalan szellemi frissességgel rendelkeznek. Azonban ráadásul arról papolni, hogy a nála lényegesen fiatalabb kollégáinak meg kellene érteni, hogy eljárt felettük az idő, több mint pofátlanság.

Ahogy az is, hogy a „spórolni kell” elvárást mantraként ismételgetni, pont neki, akinek a kedvéért egy fél helyettes államtitkárságból teljes államtitkárságot rittyentettek!

(Nos, kétségtelen, hogy az új államtitkár élő példája annak, hogy a demencia nem korfüggő.  Egy olyan korban, ahol a 10 éves unoka elhajtja nagyapját a net elől azzal. hogy papa, te ezt úgysem érted, az ilyen kövületre hogy’ lehet rábízni a felsőoktatást? Mégis, ez a szerencsétlen mit is oktathatna? Tánc-és illemtant, max. A szerk. megjegyzése)

Kiakadt a Haha, okkal! Balog páter újabb megosztási sikere

Az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményében a Hallgatói Hálózat (HaHa) bírálja, hogy – a hangoztatott elveiket ismét sutba vágva - a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Nagy Dávid részt vett a Felsőoktatási Kerekasztal pénteki ülésén. Hangsúlyozták azt is, hogy nehezményezik Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökének azon megnyilvánulását, hogy arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok, miközben több egyetemről is tömegesen bocsátják el az oktatókat a felsőoktatási megszorítások miatt.

A HÖOK színeváltozását jól példázza, hogy Nagy Dávid közölte: azt az álláspontot képviselték, hogy az alaptörvénynek elveket kell rögzítenie, és azt hangsúlyozták, hogy a Magyarországon tandíjmentesen megszerzett diploma, valamint a mögötte lévő tudás itthon kamatozzon. Ez olyan elv, amely alaptörvénybe való, annak méltóságát ugyanis nem a részletszabályozás adja. Nem a kényszer, hanem a lehetőség oldaláról kell a kérdéshez közelíteni. Azért tértek vissza a kerek-asztalhoz, mert az általuk támasztott feltételeket a tárca elfogadta.

(Nos, mint azt sejteni lehetett, van annyi pénz, amitől Nagy Dávid haja is korpásodhat.  De, ha már narancs, legyen kövér: ezen az alapon alapizébe lehet foglalni azt is, hogy mindenki köteles a látásukban korlátozottakat átsegíteni az utca másik oldalára, tekintet nélkül arra, hogy oda akarnak-e menni, ellenkező esetben gaz nemzetárulónak minősíttetik! A Nagy Dávidok alapizébe foglalására egyenlőre még nincs  önálló képviselői indítvány, de nincs kétségem a felől, hogy már készül! A szerk.megjegyzése.)

Róna György jegyzete.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr728359800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.03.02. 09:57:29

A vén trotli (bár igazad van, ennyi idős korban még nagyon sokan megőrzik dinamizmusukat, szellemi frissességüket) a mélyfúráshoz érthet...-) "Magyarország számos tematikus térképet készítette el (ivóvízbázis, mélyfúrás stb.) "

267802 2013.03.02. 10:01:18

2. Osszián (szerkesztő) Ossi! Szerintem ő már csak annak örül, ha ficcentésnél nem megy a gatyóba hígan!

163107 2013.03.02. 10:03:06

Elvhű, következetes ember legalább..._)) "Aki igénybe kívánja venni a társadalom segítségét tanulmányai finanszírozásához, tudását annak a közösségnek a javára hasznosítsa, amely kitanította őt - mondta Klinghammer István szerdán a Kossuth Rádióban. A Ténytár azonban rámutat, a frissen kinevezett felsőoktatásért felelős államtitkár 2005-ben az ELTE rektoraként még így nyilatkozott: „ A piacgazdaság beköszöntével (...) a hazai kvalifikált munkaerő jelentős része légüres térbe került, ahonnan a saját egzisztenciája szempontjából kitűnő megoldásnak bizonyulhatott, ha a tudását külföldön megfelelő fizetésért értékesíteni tudta, illetve tudja. Megjegyzem, ezt a folyamatot nem szabad központi akarattal korlátozni, nem lenne sem demokratikus, sem célravezető megoldás." hehe Most: "...amikor valaki egy közösség segítségét kéri, azzal kötelezettsége is támad. "Erről nem lehet vitát nyitni: ez morális kérdés, ezért a 'röghöz kötés' kifejezést meg sem hallom" -

163107 2013.03.02. 10:05:07

Ezek még véletlenül se találhatnak (vak tyúkként) egy tisztességes embert, sehová?

291070 2013.03.02. 11:51:59

4. ossi, nem csak elvtelen és gerinctelen, de még halláskárosult is:)

11256 2013.03.02. 14:46:32

vigyázat: ha az alapizébe bekerül, akkor alighanem visszamenőleges hatályú lesz, amire már lehet majd további okosságokat építeni. mert ha az alaptörvény azt mondaná ki, hogy "a 2012-ben felvett évfolyamtól kezdődően", akkor egyrészt visszamenőlegesen rendelkezne, amit még alaptörvény se szokott, alkotmány azonban pláne nem, másrészt teljesen megindokolhatatlanul adna felmentést egy "alkotmányos szabály" alól a korábbi években felvételizett, jelenleg is tanuló diákok számára (saját logikája szerint), ellenben még évekig kifejezett késztetést adna arra, hogy a frissen végzettek húzzanak el innen az országból, hiszen nekik még szabad.

291070 2013.03.02. 18:26:58

7. evianna 2013. 03. 02. 14:46 a visszamenőlegesség eddig se zavarta őket, a logikájuk meg teljesen követhetetlen. izomból vannak, és nem agyból.

62853 2013.03.03. 08:21:21

Finghammer , sajnao, jeles képviselője a mai magyar értelmiségnek, legyen rektor, vagy mezei óvónő. A politikai igazodás, a megalkuvás, az igazodás. Ezért nincs és nem is lesz változás.
süti beállítások módosítása