Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Segítség! Eltűntek! Keresi őket valaki?

2013. február 21. - Harun al Rasid

Kovács Árpád és Kiss Dávid

Kovács Árpád és Kiss Dávid

Két fiúka hiányzik a táncból. Vajh miért nem kérdi őket a derék magyar média?

A téma az utcán hever, csak le kell(ene) hajolni érte! – tartja az ismert mondás. Az elmúlt napok két legkiemeltebb témájában a derék média-munkások sűrűn hajolgatnak az apróért, de valahogy az aduászért senki sem igyekszik.

Természetes az MNB, pontosabban annak távozó vezetése elleni rágalom-hadjárat, benne kiemelten az ÁSZ pártkatona vezetésével a minden szakmai korrektséget nélkülöző lejárató kampány az egyik. A témában is folyik az egymásra mutogatás. A derék média osztja az észt, pro és contra. Azonban valahogy úgy alakult, hogy senki sem kíváncsi egy mértékadó szakmai álláspontra. Legalább is nincs rá utalás, hogy bárkit is érdekelne egy meghatározó álláspont. Igen, a nemzetközileg elismert szakmai tekintélyt, az ÁSZ sok éven át első számú vezetőjét a kutya sem kérdezi. Mi lehet ennek az oka? Ha meg próbálkoznak, de ő nem kíván nyilatkozni, annak is igen fontos hírértéke lenne!

Már csak pár nap van hátra a jelenlegi – ezerszer elátkozott - jegybankvezetés mandátumából. A kormánypárti propaganda a még a hatalom átvételekor mutatott ádáz mocskolódásain is túltesz. A Fityesz-KB központi napilapja csütörtöki vezércikkében a Pénzügyi Szemle internetes oldaláról, Dedák István főiskolai tanárt idézi, aki szerint az IMF-hitel valójában nem olcsóbb és nem jelent kisebb inflációs kockázatot, mint a forintalapú jegybanki finanszírozás. A derék „szakember” bedob néhány elszámolási trükköt, ami kb. annyira tudományos, mint mikor egyik-másik cimborája a pénztárak jövedelmezőségén kérte számon az állam által eltérített befizetéseket!!!

Hogy mire ez a nagy „na még búcsúzóul – a joggal járó végkielégítés elzabrálása mellett – jó nagyot belerúgni” igyekezet? Talán – egészen kivételesen - ebben igaza van Róna Péternek, aki arra a kérdésre, hogy „Mi a célja a kormánynak a Simor András elleni támadással?”, azt válaszolta, hogy „Egyértelműen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elmúlt hat esztendős tevékenységének besározása, annak érdekében, hogy a következő kurzus teljesítményét ehhez tudja majd mérni. Ez az egész a Fidesz cinikus műbalhéja. Ráadásul az Állami Számvevőszék jelentése olyan témaköröket is érint, amelyekre az MNB-nek az előzetes dokumentum ismeretében nem volt módja választ adni. A kifogásolt, a jegybank által a kereskedelmi bankoktól beszerzett adatok eljuttatása a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) jogszerű volt, mert ezt tartalmazza Magyarország és az IMF között megkötött szerződés”.

Apropó ez a kérdés! Tudja valaki, hogy miért lapít Kovács Árpád? Miért nem áll ki és nyilatkozik pro, vagy contra? Kizárt dolognak tartom, hogy ne lenne egyértelmű szakmai véleménye. Talán van neki, de nem mer egyetérteni vele? =))

Hasonlóan lenyűgöző az az ádáz igyekezet, hogy semmiképp sem akarják (vagy tudják) megtudni mi a véleménye a HÖOK-nak a másik - az ELTE-BTK HÖK listázási – botrányával kapcsolatban. Megelőzőleg szinte nem lehetett kivakarni Kiss Dávidot a TV és a rádió stúdiókból, mindenkit érdekelt a véleménye a hozzájuk csak részben kötődő diák-mozgalmak kérdésében!

Hová tűnt Hanzi? Ja úgy egyébként az egész HÖOK lapít, mint az a bizonyos a fűben

Kiss Dávid a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) elnökség illusztris tagja, talán a diákság legismertebb képviselője volt az elmúlt hónapokban. Nem igazán túlzás azt mondani, hogy még a csapból is ő folyt. Nem tudtad kinyitni, úgy a TV-t, vagy a rádiót, hogy egy-két csatornaváltás után bele ne ütközzél. Talán azt is mondhatnánk, ő lett a szervezet arca. Mi a barátaimmal csak Hanzinak hívtuk, nem ok nélkül. Meg kell jegyezzem, hogy megjelenésében, viselkedésében és főleg modorában, pontosabban modorosságában, a hitler-jugendes filing illata terjenget. De ez legyen a mi bajunk! =))

Nos a napokban, pontosabban az óta, hogy az ELTE-BTK HÖK nem éppen dicső szereplése elindult (ne tévedjünk, már a tiltakozók elleni durva fellépésnél sem jelentkeztek), sem ő, sem a társai nem kívántak, nem kívánnak a nyilvánosság elé lépni! Nincs mondanivalójuk, pedig – ahogy ők és a derék miniszter is többször hangoztatták – ők az egyetemisták legális képviselői!!!

Róna György

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr448359786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

201832 2013.02.21. 18:55:42

leginkább önjelölt képviselői érdekes dolgot hozott ma haza asszonykám két "ismerős család" gyereke lett egyetemista, egyik Pesten másik Szegeden mindkettő família erős Jobbikos kötődésű mindkét gyerek azonnal elsős korában HÖK tag lett, képviselők

291070 2013.02.21. 20:00:16

1. vektorviktor 2013. 02. 21. 18:55 áh, ez csak a véletlen műve lehet! igaz, az elten-n is büdös már egy kicsit a levegő a hök körül, mert a hallgatói önkormányzat tagjainak megválasztása körül sincs minden rendben...
süti beállítások módosítása