Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Számolgatnak, számolgatnak...

2013. február 17. - Harun al Rasid

amolyan Fidesz-módra.

amolyan Fidesz-módra.

Róna György elemzése.

Mégsem ördögtől való a hatástanulmány! A Magyar Nemzet „kiszámolta”…

Az igen derék Kovács András állampárti harmadrangú firkásznak nem volt jobb dolga szombaton este, mint „Mesterházy terve 261 ezer forintot venne ki mindenki zsebéből” címmel írást rittyenteni, abban a lapban, ahol kígyót-békát kiabáltak azokra, akik nem riadva vissza az Őfeneségesértés szörnyűséges bűnétől körberöhögték a daliás 2/3isten idétlen számháborúit (pl. több pénzt hozott el az EU-tól).

Nos ez a derék hazafi nem kevesebbre vállalkozott, minthogy számszerűsítse a legnagyobb ellenzéki párt vezetője irányelvként elmondott - "a Wall Street Journalnak arról beszélt, hogy 2015 elején az országnak be kellene lépnie az euró előszobájának számító ERM 2 rendszerbe" - elképzelése szerinte várható következményeit.

Arról elmélkedik, hogy ha belépünk – ami, mint tudjuk szerződött kötelezettségünk – akkor szerinte mennyi pénzt (mondom, szerinte!) kell költenünk az European Financial Satability Facility „eurómentő-alapba”. Úgy vélekedik „valószínűsíthető, hogy hazánk GDP-je és lélekszáma alapján ez körülbelül 1-1,5 milliárd euró készpénzbefizetést és további 7-10 milliárd euró kötelezettségvállalást jelentene”, amiről a derék lap „számítási szerint” az állítható, hogy „az euróba való belépés eredményeként hazánk tehát körülbelül 9 milliárd euróval részesedne az euró megmentésének terheiből. A mai árfolyammal számolva ez azt jelentené, hogy a csecsemőktől az aggastyánokig személyenként körülbelül 261 ezer forintba kerülne a magyar lakosságnak a belépés.”

Ami az elemi számtant illeti nincs benne nagyságrendi tévedés, s ezzel a korrektség ki is merült! =))

A lényegre térve anélkül, hogy érdemi közgazdasági elemzésekbe bonyolódnánk - vagy mi is elhanyagolnánk azt a tényt, hogy az euró bevezetésének némi hasznai is lesz, nem csak költségei =)) - vagy pikírt összehasonlítást tennénk az összeg lényegesen kisebb voltát kiemelve az érdemi eredmény nélkül eltapsolt nyugdíj milliárdokkal, csupán az írás tudatlan és tájékozatlan érvrendszere (bár ezek valójában csupán idétlen szlogenek) kulcsmondatait idézem annak bornírt baromságait demonstrálva:

„A méltányos tehermegosztás jelenlegi politikáján is változtatnának, ám az emiatt kieső bevételek pótlásáról már kevesebbet beszélnek”

„Szintén keveset hallani arról, hogy a méltányos tehermegosztás polgári kormány által követett modelljének felborítása után, a bankoktól és a tőkeerős cégektől érkező válságadók helyett milyen kiadáscsökkentéseket, illetve adóemeléseket terveznének.”

„Idekapcsolódik a válságadók kérdése is, hiszen ezek csökkentése vagy kivezetése akkora lyukat ütne a költségvetésen, amit szintén csak kiadáscsökkentéssel, vagy újabb adóemeléssel lehetne befoltozni”

Meg kell valljam; engem egyenesen lenyűgöz az az arrogáns pofátlanság, amivel méltányos teherelosztásról zagyvál!

Érdekes számok. A távozó államtitkár 100milliója.

„A Nemzeti Kulturális Alap 100 millió forinttal támogatja a Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából megrendezendő Gárdonyi-emlékév programjait” - jelentette be L. Simon László - az előző nap kirúgott - Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára szombaton Egerben, a Gárdonyi Emlékbizottság alakuló ülését követő sajtótájékoztatóján.

Néhány tanulságos szám a 100-as tortából:

Gárdonyi születési helyén, Gárdonyban és Egerben egyaránt egészalakos szobrot állítanak az írónak, amelyre 12,5-12,5 millió forintot használhat fel mindkét település;

egymillió forintot szánnak egy a Zeneakadémián tervezett nagyszabású koncert megvalósítására;

14 millió forint jut az egri Gárdonyi Géza Emlékház renoválására;

16 millió forintot költenek annak az agárdi kápolnának a felújítására, ahol Gárdonyit megkeresztelték!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr468359778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása