Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Rémségek (nem is annyira) kicsiny boltja

2013. február 13. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Auth –izmus újratöltve?


A pávatáncon is túltevő beszoktatás (időről időre kiszivárogtatott, s gyermeteg lagymatagsággal cáfolt) után a piac és a közvélemény már „beárazta”, hogy Őfenesége jobb-keze lesz a jegybank vezetője. Indulhat a második menet, mert az egy dolog, hogy a főnököt ez a paprikajancsi játssza, de ki lesz a játékos?


A piac és a szakértők a figyelmeztetésektől sem mentes egyértelmű ódzkodását a csendes beletörődés és a reménykedés váltotta fel. Reménykedés abban, amit egy szakértő úgy fogalmazott meg: „fontos, hogy Matolcsy mellett az MNB-ben a szakma által elfogadott személyek kapjanak mandátumot”.


Kormány (és –párt) közeli híresztelések – természetesen - azonnal beindultak. Jöttek egyértelműen nyugtatónak szánt elképzelések - Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója -, s altató jellegűek is - Baranyay László, az MFB Zrt. vezérigazgatójának neve, vagy Balog Ádám, a nemzetgazdasági tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkáráé -, de vannak rémisztő ideák is.


A hírek szerint erős érvek szólnak Auth Henrik, a Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója, korábbi MNB-alelnök mellett is.


Hogy mik ezek az erős érvek, arra támpontot adhat a derék pártkatona múltbéli ámokfutásai közül minden kétséget kizáróan legnagyobb csínytevése. Az, ahogy a macis-bank legfeljebb másfél tucat milliárdos kétes (pontosabban annak kinevezett) befektetéséből, több mint másfél száz milliárdos veszteséget varázsolt és egyben a pénzt el is tüntette. (Az persze csak a véletlen egybeesés műve lehet, hogy sok mesés vagyon kialakulása és/vagy stabilizálódása épp erre az időszakra datálható.) De ő volt az is, aki Járai tudatos károkozás (indokolatlan és indokolhatatlan kamat felrántások!!!) személyes végrehajtójaként is elhíresült! Nem igazán hagy kétséget afelől, hogy semmilyen eszköztől sem riad vissza, ha célt-fogott!!! =))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr408359770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása