Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Denis, a komisz

2013. január 18. - Harun al Rasid

akit Viktornak hívnak.

akit Viktornak hívnak.

Gondolom, sokan láttátok a filmet, aminek főhőse egy ugyancsak komisz gyerekkorú. Igaz, nem nálunk játszódik komiszságának története, meg ő nem is akar igazán komisz lenni, hiszen nem tudatosan teszi, mert hát, az ő világa másképpen működik, ezért tele van bocsival, upppsz-al, meg hoppá-val, hiszen csak  merő véletlen az egész.

A mi Denisünk nem ilyen. Ő simán, zsigerből komisz. Talán sanyarú gyerekkora teszi.

Annyira komisz, hogy minden bocsi, és minden hoppá nélkül kioktatja az Európai Néppárt gyenge kezű vezetőit - köztük Angela Merkelt, kinek szerinte jobb lenne visszatérnie a főzőkanálhoz -  arról, hogy semmire se fogják vinni, ha nem Magyarországot - és, mint tudjuk, a mi Denisünk maga Magyarország, tehát őt - nem követik, és nem tekintik példának  (sanda gyanúm, hogy példának tekintik, csak nem éppen az ő értelmezése szerint), mivel egy erős kezű vezető, aki ráadásul bírja népe támogatását -  a háttérben elfojtott kuncogás hallik – bármit, és mindent megvalósíthat! Erre ragyogó példa Magyarország stabil gazdasági helyzete!

Annyira komisz, hogy kijelenti, 2013 már az emelkedés éve lesz, most jön az aratás, mert a mag már el van vetve!  Ami felől ugyan akad némi bizonytalanság, mert sokak szerint az a mag, biza, fuzáros, gén kezelt, tele van üszöggel, még az is lehet, hogy anyarozs is van benne bőven -  az eddigi aratás termése ugyanis erősen tudat módosult állapotot idézett elő sokaknál - de hát, ha ő mondja, biztosan úgy lesz.

Az írás azt mondja:

"Minden dolognak ideje van,
és ideje van minden akaratnak az ég alatt.
Ideje van a születésnek, és ideje a meghalásnak.
Ideje van az ültetésnek, és ideje a kigyomlálásnak.
Ideje van a megölésnek, és a meggyógyításnak.
Ideje van a rombolásnak és az építésnek.
Ideje van a sírásnak és a nevetésnek.
Ideje van a jajgatásnak, és ideje az ugrándozásnak.
Ideje van a falak szétverésének és a kövek egybegyűjtésének.
Ideje van a keresésnek, ideje az elvesztésnek.
Ideje az aratásnak, és ideje a vetésnek.
Ideje van az elszaggatásnak, és ideje az összevarrásnak.
Ideje van a hallgatásnak, és ideje a szólásnak.
Ideje van a szeretetnek, és ideje a gyűlöletnek.
Ideje van a hadakozásnak, és ideje a békességnek."
(Prédikátor Könyve)

A mi Denisünk nem hiszem, hogy olvasta volna. Nem az a művelődő típus. De még nem késő, hogy elolvassa, mielőtt tovább komiszkodna. Bár kétlem, hogy tudná értelmezni a mondani valóját.

Maradjunk a felemelkedésnél. A kosaras léggömb jó példa erre. Amikor elfogy a felhajtó erő, ereszt a ballon, hogy idő előtt földet ne érjen, elkezdik kidobálni belőle a ballasztot. Ajánlom ezt a mi Denisünk figyelmébe.

Legújabb komiszsága a következő kijelentése: „Offshore spekuláns még egyszer nem lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke!"

Ezzel van egy kis baj. Az hagyján, hogy prejudikál – majd a jogászok elintézik, oszt jónapot – de vádol, rágalmaz, jó hírnevet sért, és min. elnökhöz méltatlanul viselkedik. Mondjuk, ez soha nem esett nehezére. Egy uborkafára kapaszkodott suttyó már csak ilyen. Persze, ő minden titkok tudója, biztosan vannak megfelelői bizonyítékai e tárgyban, különben miért is nyilvánulna így meg?

Én abban is bízom, hogy Magyarországnak sem lesz többé egy műveletlen, autoriter, Rúgd El a Lábát Fc. szintű középpályás focista miniszterelnöke.

Ha csak komiszságból nem.

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr688359726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11692 2013.01.18. 11:51:20

:( (25 sor törölve) ( Mert most tükör által homályosan látunk...)

34417 2013.01.18. 12:07:35

nem tisztem, hogy a teljes fejezetet ide idézzem. én ezeket tartottam fontosnak a mi denisünknek ajánlani, megszívlelendőként.

263397 2013.01.18. 13:15:52

Azt hiszed, hogy az "Offshore spekuláns" valami törvénytelenséggel való gyanúsítás? Miért lenne? De nektek már olyan alakok is tökéletesen megfelelnek, akiknek csak elavult dolgaik vannak. Lehetnél kicsit bölcsebb.

163107 2013.01.18. 14:05:41

"A miniszterelnök szerint egyébként az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" Jézusmária. Mit akar learatni? Ez a tudatlan bunkó még nem tudja, hogy addig volt valamennyire biztonságban az államháztartás, amíg Simor őrködött a jegybank fölött. Ha hozzányúlnak a más pénzéhez (az MNB-ben a tartalék a bankok kihelyezett pénze, némi arany, és még valamennyi IMF suska), abban a pillanatban morcos lesz a pénzpiac, de nagyon. "Leírta Magyarországot a Fitch" "Nagyon valószínűtlen, hogy Magyarország adósbesorolása a közeljövőben visszakerüljön a befektetésre ajánlott kategóriába - jelentette ki Varsóban a Bloomberg tudósítása szerint Matteo Napolitano, a Fitch Ratings igazgatója. A hitelminősítő illetékese ezt a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájával és a gazdaság visszaesésével magyarázta. " Visszaesés? amikor aratunk?

163107 2013.01.18. 14:33:49

Esse rossz: "A mi fejünkben 2010, sőt 2009 óta összehangolt kép él arról, hogy milyen helyzetben van Magyarország és mit kell tenni" - mondta Orbán, aki szerint a kormány figyelt az emberekre, nyílt kormányzást ígért, és ezt be is tartotta, ezért voltak a konzultációk. "Én nem a választásoktól visszafelé gondolkodva értékelem ezt az évet, hanem abból a szempontból, hogy az embereknek tett ígéretet mennyire tartjuk be. Ha 2013-at megnézi - rezsicsökkentés, minimálbér-emelés, önkormányzatok adósságkiváltása - ez az elmúlt 2 év eredménye, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének eredménye" - fogalmazott a rádióinterjúban a miniszterelnök." Összehangolt kép az ő fejében...

34417 2013.01.18. 15:05:22

apafia 2013. 01. 18. 13:1 ne foglalkozz te ezzel, ez neked magas, mint lónak a farzseb. egy kis jogismeret, csak neked: prejudikál: elébe vág (a dolognak), vminek útját állja, a dolgok ismerete nélkül ítél, dönt, előre befolyásol vádolni bárkit, bármivel lehet, nem kell a vád tárgyának törvénysértőnek lenni, legfeljebb hamis vád lesz belőle rágalmazás vétségét követi el, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ. jogi tárgya a személy társadalmi megbecsülése, becsülete és emberi méltósága. a jó hírnév megsértése akkor valósul meg, ha valaki más személyre tesz sértő megjegyzést, ez a megjegyzés tényállítást tartalmaz, és valótlant állít, híresztel, vagy a valóságot hamis színben tünteti fel. amúgy denis/viktor szerint az off shore tevékenység törvénytelen, kb. a hazaárulással egyenlő, és vagyonelkobzással büntetendő. vagy forró olajban történő megfőzéssel. ebbe megint nagyon beleszaladtál, picinyem!

34417 2013.01.18. 15:07:30

5. Osszián (szerkesztő) 2013. 01. 18. 14:33 kétségtelenül orvosi eset. nem elég, hogy teljesen elrugaszkodott a valóságtól, de ráadásul el is hiszi a saját hazugságait!

14927 2013.01.18. 15:23:21

Szerintem csak pusztán elgurult a gyógyszere, s lázálmairól vizionált. Minden esetre szánalmas, ME-höz méltatlan.

62853 2013.01.18. 17:44:20

Persze hogy elrugaszkodott. Most levitál éppen, ezért ne zavarjuk őkelmét. Majd az ápoló....

62853 2013.01.18. 22:29:22

Loptam az angyagot, bevallom verés nélkül is, de a felirat egyszerűen fergeteges. http://www.youtube.com/watch?v=s_W8fVAB-rM&feature=youtu.be

34417 2013.01.19. 10:35:07

lusta, szenzációs! könnyesre röhögték magukat! én is! teszem fel a kmh-ra is!
süti beállítások módosítása