Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2013.01.14.

2013. január 14. - Harun al Rasid

Róna György jegyzete

Róna György jegyzete

Az ellenség démonizálása

A mocskolódás a válasz a kritikára

Nincs semmi meglepő abban, hogy ha az új állampárt, a Fidesz elnézi, sőt mentegeti –még ha meglehetősen idióta módszerekkel (azért kell némi bornírtság a gyilkosok pártján állás propaganda duma benyalásához) -  az 5.számú állatozását, az óhatatlanul tovább gyűrűzik. Alig egy héttel azután, hogy a keresztpapi lapjának üdvöskéje a cigányok döntő többségét (na jó, a Fidesz három üdvöskéjére – mint általában más dolgokban is szokásuk – ez nem vonatkozik) állatnak nevezte Álláspontjában ugyanott, Kiss László cimborája „ócska emberek” –nek nevezi mindazokat, akik szólni merészelnek. Nem kis csavarral – és még nagyobb pofátlansággal – a Bayer kinyilvánítását kifogásolókat azért kárhoztatja, hogy miért nem maradnak „békén”, s miért „szómágiával”, s nem „szeretettel és türelemmel” állnak a témához. Persze, válaszol is rá: „”a béke nem üzlet, a háború jövedelmezőbb”, ami csak egy kicsit vicces a Béke-menet kapcsán összegründolt állami elismerések ismeretében! =))

Kétségtelen, Bayer pártfeladatot hajtott végre, méghozzá sikeresen! Inkriminált írásával sikeresen elterelte a köz figyelmét a választási regisztrációval kapcsolatos kormányzati vereségről. Kíváncsi vagyok, mikor fog Balog páter, és a kormányzat felsőoktatáshoz kapcsolódó újabb vereségével kapcsolatban valami újabb gyomortartalmat felbüfögni? (a szerk. megjegyzése)

Mert Áder(ék) megérdemli(k)

A Köztársasági Elnöki Hivatalban 13. havit osztottak félidőre

Őfenesége 2006-ban azzal kampányolt, hogy a komcsik – egyébként felelőtlenül – által elrendelt 13. havi nyugdíj mellett a 14.-havit is beígérték. Most, ha nem is a nyugdíjasoknak és nem is általánosan, csak a KE embereire megvalósították.

A Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai az év végén átlagosan egy havi illetményüket kapták kézhez jutalom címén. Tekintettel arra, hogy az új KE a lemondott elődje stábját lényegében teljesen lecserélte, a munkatársak döntő többsége május vége, június eleje óta tevékenykedik. Így lényegében alig több mint fél év után kapta a fenti összegű jutalmat!

Bencus, az etikus

Egy kis tollas-kodás

Bencus, a Rétváry államtitkár, derűs unalmában  etikai kódexet rittyentett a kormány és a köz szolgálói számára. A hozzáértők szerint ez még csak nem is az állam hatásköre, de ennél érdekesebb, hogy benne igen csak unortodox (értsd át- és végig-gondolatlan) zagyvaságokkal. A szocialista erkölcs példájára megalkotott fülke-forradalmi erkölcs nevében  elképesztőbbnél elképesztőbb követelményeket fogalmaztak meg.

Nekem most a megtollasodás elleni kitételt támadt kedvem körbe-röhögni. Azt mondja az írás, hogy az ügyintézők nem fogadhatnak el ajándékot, s ehhez hozzáfűzték: legfeljebb egy reklámszatyrot, vagy egy tollat fogadhatnak el.

Nos, a toll elfogadásához adalékként (tartok tőle, hogy szatyorban is tudnék hasonló példákat említeni) megjegyzem:

http://www.skitzone.com/wp-content/uploads/2010/09/crew-60th.jpg

TIBALDI Pens CREW 60TH  ára 43 000$

http://www.skitzone.com/wp-content/uploads/2010/09/mystery-masterpiece-500x331.jpg

Mont Blanc and Van Cleef & Arpels Limited Edition ára 730 000 $

http://www.skitzone.com/wp-content/uploads/2010/09/Aurora-Diamante.jpg

Aurora Diamante fountain pen ára 1 470 600 $

Az az ügyintéző, aki egy ilyen tollat kap, azért rendesen megtollasodna! =))

Hozzá fűznék még egy nettó baromságot: kutya kötelessége a köz szolgájának, hogy eltartsa a családját! Hát mi a jó édes anyját akarna tenni? Ha pedig nem ad pénzt a kölyöknek tetkóra, vagy  újabb mobil telefonra - pedig a másik is csak három hónapos - az majd feljelentheti, hogy nem tartja el megfelelően? Orvos látta már ezeket? (a szerk. megjegyzése)

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr78359720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2013.01.14. 15:25:24

Hogy idösecske hölgy létemre az kivánkozik ki belölem: "Minden úgy sz@r, ahogy van", nem az én hibám!!!

62853 2013.01.14. 15:32:09

Tegyük hozzá, hogy a közszféra gyakorlatilag már az ötödik éve nem kap fizetésemelést és jutalmakat.

34417 2013.01.14. 16:39:41

lusta 2013. 01. 14. 15:32 rossz helyen vannak. az van a nevükben, hogy köz, és nem az, hogy nemzeti.
süti beállítások módosítása