Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Áder nem utazik Oslóba

2012. december 10. - Harun al Rasid

érthető.

érthető.

Mivelhogy Áder járatát a rossz időjárási viszonyok miatt törölték.

Álljunk meg itt egy polgári szóra. A járat nem Áderé volt, hanem egy légitársaságé. (ugyan a nyilatkozat további részében jelezték, hogy azzal Áder csak utasként repült volna, de akkor is).

Az utóbbi időben elharapódzott a népnemzeti sajtóban a birtoklás - hiába, kell a sikerélmény - mi szerint, ha valahol a világon csak felmerül is egy árva magyar név - pozitív értelemben, persze - az már mindjárt a magyarok sikere! Pl. "magyar góllal győzött az X.Y. focicsapat!" Pedig nem történt más, mint Y.Z., magyar csapatból igazolt játékos, jó időben, jó helyen volt, és gólba rúgta a labdát. Attól az még nem volt magyar gól. Magyar a címer, magyar a zászló, magyar a himnusz, magyar az Erős Pista, a makói hagyma, de a gól, az nem magyar.

Mint ahogy nem magyar Áder járata sem.

De hagyjuk a magyar voltának értelmezését, azt több, mint két éve úgyis mások mondják meg, ki is, mi is a magyar.

Nem tudom eldönteni, miért is ment volna Áder Oslóba? Meghívták? Vagy illik protokollból megjelennie? Egy olyan ország képviseletében, amelyik teljes vezérkara a miniszterelnöktől kezdve csinovnyikjaiig bezárólag harcot folytat az Unió ellen, ócsárolja azt, pimaszul gúnyolódik rajta, pökhendi módon elutasítja normáit, törvényeit, ítéleteit kevélyen lesz@rja?

Áder mazochista lenne? Vagy csak kiosztották neki a feladatot: János, a te képedet még viszonylag elviselik, tudod mit, menj te!

Csakhogy, ha valakit egy olyan eseményre hívnak meg, ahol  - mert hát ugyan a protokoll, az protokoll, de érteni is kellene szabályait - tudott dolog, hogy büdös a szája, tolakszik a svédasztalnál, a hideg ízelítő tál közepéről kimarkolja az aszpikos bélszínt, a kaviárt - bár álló fogadás - az ablakpárkányra helyezett tányérjára dőlve nagykanállal zabálja, az apró "tőtike" falatokkal leeszi az ingét, ráadásul a gouda sajtból még a belső zsebébe is ment, nem kifejezetten kívánatos vendég!

Természetesen nem Áderről beszélek. Ő odakint mégiscsak felszedhetett magára egy kis kultúrát. Sajnos, ez a megítélés a jelenlegi kormányra érvényes - persze, képletesen.

Áder helyében én is ráfogtam volna a nyuszira.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr928359692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

263397 2012.12.10. 14:08:46

Ez már annyira gyenge, hogy beteges. Láthatóan nem tudod, mi az a birtoklás, a tulajdon. Ilyen az, amikor valakire azt lehet mondani, a mamája sötét fia. Eladhatott volna rabszolgának, ha már az övé vagy.

62853 2012.12.10. 14:17:11

Ha a keleti bölcs nem veszi rossz névemn, pontosítanék. Szóval itt nics lapleosztás nekünk jár a lovetta, nekünk jár az uniós nimbuszból, nekünk turulban születet jogunk és még folytathatnám. Ellenben tőlünk nem vehetik el, nekünk ne mondják meg, minket nem lehet utasítani és még folytathatnám. A tipikus prosztó tahó megnyilvánulás.Valóban csak remélhetjük, hogy azért a fürjtojást azért nem teszi zsebre.

179584 2012.12.10. 15:33:51

Megszakad a szívem! Mindenható gazdája intézkedhetett volna, hogy legyen repülésre alkalmas idöjárás!!!

278239 2012.12.10. 15:39:06

1.apafia 2012. 12. 10. 14:08 attól tartok, neked meg a szövegértéssel van némi gondod, igaz, nem először. amúgy hízelgéssel nálam nem mész semmire:-))) de, ha már a betegességet említed: meg van már az orvosi vélemény? elég régen javasoltam, hogy vizsgáltasd ki magad. Az OCPD-s betegek első tünetei: belefeledkeznek a részletekbe, szabályokba, döntési listák készítésébe, rendszerességbe, szervezésbe vagy akár menetrendekbe; hitük merev és megváltoztathatatlan; perfekcionizmus, amely zavarja őket a feladatok megoldásában; túlzott hangsúlyt fektetnek idejük megfelelő beosztására; nagyon lelkiismeretesek; rugalmatlan erkölcsökkel, etikával és értékrendszerrel rendelkeznek; felhalmoznak olyan dolgokat, amelyek már értéktelenek; és vonakodnak attól, hogy átruházzanak egy feladatot/munkát valaki másra, mert félnek, hogy szigorú szabályaik így nem fognak teljesülni. Rögeszme fogalma A rögeszme állandóan visszatérő, nem kívánt, tolakodó gondolat, amely gyakran agresszív vagy szexuális cselekedeteket sugall. nnna. remélem, segítettem. a szexuális cselekedet már bizonyított:-)))

278239 2012.12.10. 15:40:05

3. Marijja 2012. 12. 10. 15:33 van egy olyan sanda gyanúm, hogy észre sem veszik a távolmaradását!

283390 2012.12.10. 17:58:57

Szerintem sem fognak érte tűvé tenni minden ablakmélyedést...:-))) A fizimiskája még csak-csak, de a származása, és főleg a párt állása az, ami szalonképtelenné teszi ilyen helyeken.....:-)))

14927 2012.12.10. 19:16:24

Ennek is az elmúlnyócévazoka megaszocik ésabajnaimegagyurcsány, hogy frankfurti reptér lnem fogadott a rossz idő miatt

278239 2012.12.10. 20:02:47

7. ghost 2012. 12. 10. 19:16 a fene tudja, de mintha lennének már desztinációk is. a postom nem is az időjárási viszonyokról szól.
süti beállítások módosítása