Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.12.09.

2012. december 09. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Jobbágyi kinyilatkozás. A katolikus egyetemen nem lopnak, csak szabadon használják mások szellemi termékeit

Minden folt megtalálja a maga zsákját, avagy a Pázmányról máris Tömjén Sónyi segítségére siettek: menteni a menthetetlent. Az ő köreikben első a vakhit, aki meg nem hisz a bugyuta meséknek, az gaz karaktergyilkos (nem amortizáló, mert azok nem tényekkel támadnak!!!)

Jobbágyi mostanra már nem csak orvosi kérdésekben lett szakértő (Tóth Ilona, és/vagy abortusz-tabletta), hanem már a szociológia nagymestere is lett, de minimum felettébb jártas. Legalábbis azt állítja, hogy jobban tudja, mármint abbéli vélekedésre gondolok, hogy derék cimborája nem tudott csórni a konzulensétől, mert annak írása csak később jelent meg, minthogy ő megírta a dolgozatát. Nem tudom, hogy megy a katolikuséknál, de egy normális egyetemen és/vagy más kutató közösségben a szerző, miután előáll valamivel, azt megosztja és megvitatja kollégáival, azok véleménye és tanácsai alapján esetleg változtat rajta, majd benyújtja egy szakmai lapnak, ahol némi nem kevés idő elteltével meg is jelenik. Szerencse és alkalom kérdése, de egy - másfél év nem ritka!

Ja, ilyenkor az anyagot ismerők az inkriminált írást hiányos adatokkal, vagy egyszerűen „megjelenés alatt” jelöléssel hivatkozzák meg, természetesen idézőjelek között!!! =))

Megbocsátó emlékezet? Egy a netten terjedő kép margójára

Ez a kép terjedt el az elmúlt napokban.

Rajta a kérdés: „Háromból kettő összelopta a doktoriját! Mi van a harmadikkal?”

Nos, a kérdés némi amnéziáról árulkodik, de legalábbis működik a megbocsátó emlékezet hiány. Lévén a képen harmadik, de az életben az első, első uralkodása idején dísz-doktor lett a Bostontól nem túl messze TUFTS egyetemen. Így szó sem lehet Ctrl-C – Ctrr-V effektusról. Egyébként is tőlünk kapta ajándékba, ugyanis az egyetem felügyelő tanácsa magyar származású (azóta talán szavazni készülő kettős állampolgár) elnöke annak a bostoni magyar szervezetnek is a vezetője, mely néhány hónappal előbb egy háromezresnek köszönhetően 4millió dollár támogatást kapott!! =))

Amortizáció vs. Karaktergyilkosság. Avagy mikor a fagylalt visszanyal!

Semjén Zsolt szombati sajtónyilatkozatában elmondta: „teljesen jóhiszeműen jártam el akkor és most is, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasítok. Politikai ellenfeleim fekete PR-ral karaktergyilkosságot próbálnak elkövetni ellenem. Nem találnak fogást, most ezt az ürügyet próbálják felhasználni ellenem. A politikai harcra készen állok, de családi vagy személyes ügy mögé bújtatott harcot tisztességtelennek tartom, de elviselem.

Meg kell jegyezni, hogy – függetlenül a tartalmi elemek igazságtartalmától - mindezt az a Semjén Zsolt tudta kijelenteni, aki nagy hangon veregetve a saját vállát, azzal dicsekedett, hogy ő milyen hatékony volt Gyurcsány amortizációjában!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr378359690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2012.12.09. 19:10:57

Jobbágyiról nem árt azért azt sem megemlíteni, hogy egy színházi zseni is. Ugyanis még 2007-ben be akart tiltatni egy kaposvári előadást. ˝A Pázmány egyetem polgári jogi tanszékét vezető Jobbágyi Gábor arra kérte a Somogy megyei főügyészt, indítson személyiségi jogi pert a színház igazgatója, rendezője és írója ellen, mivel Tóth Ilonát a darabban gyilkosként beállítani súlyos jogsértés, az elhunyt jó hírnevét sérti, amely közérdekbe ütközik. Jobbágyi korábban elmondta lapunknak: felesleges megnéznie az előadást, elég írásos bizonyítéka van a jogsértésről. ˝
süti beállítások módosítása