Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.12.08.

2012. december 08. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Így jönne be a lottó 5ösöm! Zsóti megszólalt listázás ürügyén.

Egészen biztos voltam benne, hogy az 5. számú tagkönyv tulajdonosa, bár napokig nem érzett kényszert, hogy bármit is mondjon/írjon Gyöngyösi bajtársa provokációja ürügyén, még visszatér a témára. Visszatér elkerülve a konkrét állásfoglalást, de ocsmány módon kihasználva, sőt visszájára fordítva a listázási javaslat keltette felháborodást.

A szombati vezérciki Álláspontjának a „Listázás” címet adta. Ebben a pamfletben a tőle megszokott ocsmány hangnemben esik neki burkoltan a „nagykoalíciónak”, de nyíltan a „keresztényüldözőknek”. A mocskolódása ürügye a HVG (azért az nem semmi, hogy most mindennek elmondja a lapot, pedig egész héten tőlük idézgettek) egy írása, melyben a frissen kinevezett tankerületi igazgatókat listázzák. A vad dühöt az váltotta ki, hogy a lapnak feltűnt az igazgatók igen csak kemény vallási kötődése. Valahogy úgy sikerült, hogy kis Semjének és Balogok sorjáznak.

Bayertől egy csöppet sem meglepő – mind tisztességbeli hiánya, mind pedig idült antiszemitizmusa okot ad rá - módon még ilyenre is vetemedett: „természetesen azt akarják bizonyítani, hogy akinek „nyilvános felekezeti kötődése” van, s amennyiben az a felekezeti kötődés nem zsidó felekezeti kötődés, úgy az adott személy alkalmatlan feladata ellátására.”

Túl Zsótika szokásos ocsmányságán, az ügyben meg kell jegyezni, hogy fröcsögésével felhívta a figyelmet egy igen figyelemreméltó momentumra: bár a kinevezettekről egyértelműen kiderült az egyházi kötödésük, de valahogy csak az egyházak egy szűk körére korlátozódik!!! Azaz például zsidó még véletlenül se került közéjük! Lehet, Balogék osztják Gyöngyösi fenntartásait? =))

Balog páter kétes büszkesége. Visszatartó erőt jelent a család és a szülőföldhöz való ragaszkodás.

Bár a fiatalok fele vállalna munkát külföldön, tízből kilenc idehaza szeretné elképzeli hosszú távon a jövőjét. A Magyar Ifjúság 2012 című kutatás szerint a 15 és 29 év közöttiek a legfőbb visszatartó erőnek (sajnos másra nincs okuk) a családot és a hazájukhoz való ragaszkodást tartják. Balog Zoltán miniszter ezt pozitív visszajelzésnek nevezte, leszögezve, minden segítséget meg kell adni, hogy „a külföldre menetel és a hazatérés dinamikája az élet természetes része lehessen”.

Egyelőre azért, hogy mindenki – aki tud  – meneküljön innen, mindent megtesznek! =))

Nem méréselméleti probléma. Kósa pajtás ismét belecsapott a lecsóba.

Az MTI beszámolója szerint Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a párt Országjárás című fórumsorozatának gyöngyösi állomását megelőző sajtótájékoztatón pénteken – több más sületlenség közepette - kijelentette: A rendszerváltáshoz mérhető az elmúlt két és fél év átalakítása.

Nos, hogy az elején kezdjem, hogy ki milyen műszerrel és/vagy viszonyítási alaphoz mér, az rá jellemző. Persze fennáll a veszélye, hogy az elkalkulált dimenzió miatt a mérés eredménye a hibahatár alá kerül, vagy csak a „távolról és sötétben minden tehén fekete” effektus jön elő. Kósa esetében, különös tekintettel az imádott 2/3 istene mentális állapotára, az arrogáns látszat ellenére könnyen lehetnek depressziós következmények is.

Ezen túl, ha jól belegondolok, néhány dologban valóban vannak a rendszerváltáshoz hasonló fontos momentumok: az emberi naivitás, a hatalmas sumákolás, a vak vezet világtalant általános elveken túl nem kevés konkrét „gyermekbetegség” is felütötte a fejét, hogy csak a legfontosabbról tegyek említést! A teljes inkompetencia okán térdre kényszerítették a gazdaságot! Na, ebben tényleg megáll az „összemérhetőség”, mármint a károkozás mértékében és módszerében is!

Madarat tolláról. Őfenesége szurkoló-barátai.

Ismét botrányt okoztak magyar szurkolók Európában. Egy húsz fős Videotonos csoport randalírozott Lisszabonban, kettőjüket lopásért le is tartóztattak.

Az ok – persze egyes „szurkolók” esetén nem kell igazából ok -, hogy már az elhalasztás előtt egyértelmű volt, hogy a Videoton kiesett. Pontosabban, ahogy ők mondták: kiejtették. Na itt érhetjük tetten az Orbáni hablaty romboló erejét: nem mi teljesítünk alul (maradtunk alul a küzdelemben), hanem a gaz ellen ármánykodott!

Ezek a férgek valóban hűséges és méltó katonái a Bölcs vezetőnek!!! =))

Ja, és a Vidi kikapott 2:1-re. Képzelem, a Vezért meddig kellett vigasztalni! (a szerk. megjegyzése)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr878359688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2012.12.08. 10:51:23

A lengyel példák bizonyítják az elképzelések és a valóság közötti különbséget. A kivándorlók előbb-utóbb viszik a családjukat is. Ha nem megy a calád, akkor egy rövid átmeneti idő után ritkábban megy haza a delikvens és bizony a válás a kaland vége,mert odakint alapít magának caládot. Persze magyar példa is van rá, ez a fordítottja. Országos barátomék nagyszülők lettek. Minden lehetséges alkalommal hol a mostmár magymama, hal a nagypapa megy ki Írországba. Azt felejtsük el, hogy a túrórudi, meg a hülye klipp miatt fogank hazajönni. Megkapja a fizetését, kifizeti a rezsit, a kaját és azt veszi észre, hogy még maradt is. pedig nem verte a garast a fogához.

278239 2012.12.08. 10:57:34

valahogy így...visszatartó erő, itt? ha nem lennék 65 éves, mennék én is a francba, és még munkát is kapnék! jóképű biztonsági őrre mindenhol szükség van:-)

163107 2012.12.08. 13:15:44

Milyen különös. ez a másik Zsóti, a Zsoca, egész véletlenül lett antiszemita. Szegénynek szépírói ambíciói voltak, szinte második Krúdynak képzelte magát (nem vicc! meg vannak az ilyen irányú ömlengései az archívumomban!), aztán megkérte Korniss Mihályt, hogy értékelje egy művét. Az meg azt mondta rá: szar. Zsoca aztán beállt a fideszes csatasorba - a magyar irodalom szegényebb lett is dilettánssal, és gazdagabb egy fizetett fideszes idiótával. Balog szerintem néha fél. A reformátusok komolyan gondolják a túlvilági büntetést, és Balog képzett teológus, exegéta, a maga helyén jó fejnek tartott Tartuffe. Itt, ahol most áll, csak a pokolhoz vezető úton tart... és a reformátusoknak nincs is bűnbocsánat. Pirulsz a pokolba' Balog páter...-D

163107 2012.12.08. 13:19:40

Mielőtt Rasid szándékosan félreértené, és valami lányos pirulást olvasna ki soraimból: nem, a nyárson pirul, mint az ökrök a népünnepélyeken - alatta jó sok parázs, amivel sütögetik...

283390 2012.12.08. 16:41:54

Akkor én jól értettem Osszi, de én még piszkálgatnám is a parazsat alatta...:-)))

62853 2012.12.08. 21:30:09

Van egy kis felesleges fa készletem, mert átálltam gázra. Jó lesz majd, ha már a felpiszkált parázs is lanyhul.
süti beállítások módosítása