Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.11.25.

2012. november 25. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

A csodacsatár

A varsói-gyors nem is, de a gyorsítók segítenek

Felettébb irigylésre méltónak számítunk a lengyelek szemében. Legalább is egy bizonyos réteg szemében. Azokéban, aki szociális demagógiával elegyített jobbos jelszavak mentén vélik magukat megvalósítandónak. Az igazi szélsőjobb azért irigykedik, mert nálunk a Jobbik révén parlamenti legitimációt kaptak, míg mások mert nekünk egy Orbán Viktor adatott.

Orbán Viktort kizárólag akkor lehet megérteni, ha megismerjük futballal való kapcsolatát, állítja a magyar kormányfőről írt könyvében Igor Janke. A lengyel Rzeczpospolita című lap szerkesztője úgy véli, Orbánt sokan azért nem tudják hová tenni külföldön, mert politikustól szokatlan módon mindent újjá akar építeni a kommunizmus romjain – véglegesen meg akarja változtatni a régi rendszert.” Ezzel a kiemeléssel indul Gabay Balázs írása vasárnap reggel az állampárt központi napilapjában. Az írás szerzője a könyv szerzőjével beszélgetett és méretes megállapításokkal igyekezett örömet szerezni olvasóinak, de legalább is Őfeneségének!

Az persze biztos, hogy ilyen mondatok a vakhitű birkáknak igen csak kedvére vannak:

Orbán egyedülálló politikai vezető az európai palettán. Az egyetlen olyan befolyásos országvezető, aki a nehéz időkben is meg merte hozni a komolyabb gazdasági, politikai döntéseket, ezzel a mércével mérve pedig igazi politikus. Mindezen túl pedig még az emberek érzelmeire is tudott hatni, nem kevéssé harcos kommunistaellenes múltjának köszönhetően.”

illetve

értékelem azt a törekvést, ami Orbánt vezérli. Fontos, hogy a céljai elérésével nem a hatalomvágyát elégíti ki. Politikustól szokatlan módon úgy tűnik, valóban meg akarja változtatni a dolgok állását. Egyszer megkérdeztem tőle, mi a legfontosabb célja Magyarország kormányfőjeként, s azt válaszolta: „hogy megerősítsem az ország szuverenitását”. Olyan embert látok benne, aki élete jó részében a kommunizmus ellen küzdött, és a rendszerváltást követően fő ideája maradt, hogy az emberek elméjében is leépítse a posztkommunista beidegződéseket”.

De minden kétséget kizáróan leglenyűgözőbb megállapításuk: bár népszerűsége 2010-óta lényegesen csökkent, de emberi legitimációja töretlen!!! =))

Ismered Waze a mondást, hogy „messziről jött ember ….”, meg hogy „messziről és sötétben, minden tehén fekete!”! =))

Mindehhez csak félve teszem hozzá, hogy legjobb tudomásom szerint Orbán nem csatár, hanem középpályás! Ami lehet tévedés is, de semmivel sem kisebb, mint középszerűnél többre tartani! =))

Még csak vasárnap van, de már összejött a hét legbárgyúbb mondta

Ékes bizonyíték, hogy az államtitkárokat nem az eszük alapján választják

Az MTI tudósítása szerint: „Újra és újra el kell mondani, le kell írni, tanítani kell az iskolákban a magyar vészkorszakok szenvedéstörténetét, hogy a diktatórikus hatalmaknak soha többé ne legyen lehetőségük faji, ideológiai vagy osztályalapú emberirtásra” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára szombaton a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján tartott megemlékezésen a fővárosban.

Kívánatos az lenne, hogy senkinek és semmiféle alapon ne legyen lehetősége emberirtásra.

Ettől függetlenül nagyon jó lenne, ha nem lennének diktatórikus hatalmak, és ne lenne osztályalapú, sem ideológia kiközösítés!

És az sem ártana, ha még a magyar kormány derék egyede is tudná, hogy az emberiség egyetlen faj!!!

Matolcsy és a látványos gazdasági fejlődés

Lehet némi ráció a daliás 2/3isten és az ő jobb-keze proféciájában

Az új állampárt propagandája úton-útfélen hangoztatja, hogy mienk, pontosabban övék a jövő a bölcsek köve és hamarosan látványos gazdasági növekedés lesz az országban.

A The Economist közzétette az IMF rangsorát a 2012-es évre becsült gazdasági fejlődési %-okról. A lista élén Libya található 122, azaz egyszázhuszonkettő százalékkal.

Ehhez csupán azt kell tudni, hogy tavaly 60%-os volt! Na nem a fejlődés, hanem a visszaesés!!!

Nos ez utóbbi már nagyon megy Matolcsynak! Fenn áll a veszélye, hogy ilyetén „nekirugaszkodás”-ról álmodozik az unortodxia atyja!

Csak a rend kedvéért – ahogy szoktam – meg kell jegyezzem, sőt fel kell hívnom a figyelmet, hogy Libya a világ egyik legtöbb olajjal és olajtartalékkal rendelkező országa!!!

Nem csak Szarvas hiba, hanem méretes hazugság is

A szombati Magyar Hírlap vezércikijéből

Szarvas Szilveszter jegyzi a keresztpapi lapjának szombati Álláspont-ját „Igazságszérum” címen. Műfaját tekintve műnépi műkesergő!

Így indít: „Ahogy az már lenni szokott, megint csak mostohagyerekként tekint hazánkra az Európai Unió. Majd azzal folytatja, hogy „A jelenlegi tervek és elképzelések szerint brutálisan fájni fog Magyarországnak az a döntés, amelyet az európai uniós tagállamok hozhatnak a következő hétéves ciklus közösségi költségvetéséről

Aztán „Magyarországot sorozná meg a legfájdalmasabban gyomrosaival,… Búcsút inthetünk tehát kétezermilliárd forintnak és ezzel minden ambíciónak, célnak, tervnek, fejlesztésnek, fordulatnak, fejlődésnek, szárnyra kapásnak.

Majd oda jut, hogy „Finoman szólva is felháborító, hogy nincs még egy olyan tagállam az unióban, amelynek ilyen végső csapásra kellene felkészülnie”.

A derék firkász egy csöppet sem zavarja kesergőjében, hogy a tárgyalások során nem országokról, hanem a költségvetés alapelveiről (tudom, hogy Matolcsy ezzel az alapfogalommal sem tud mit kezdeni!!!) van szó. Bár az igaz, hogy Magyarország azok közé tartozik – lévén nettó jelentős kedvezményezett -, akik a támogatások csökkentése révén kevesebb elpancsikálható zséhez jutnak.

A derék szerző – igaz nem annak szánta, de mondott egy lényeges dolgot: arról beszélt (illetve írt), hogy jó lenne, ha elmondhatná: „Brüsszel szerint az egész unióban Magyarország áll a legstabilabban a lábán, hazánk mintaállam, így egyáltalán nem szorul rá a nagyobb juttatásra”.

Bingo! Bár igaz, hogy ebben a mocskos alávaló EU az istennek sem akar velünk egyetérteni, de ezt halljuk nap, mint nap Őfeneségétől, Matolcsytól és a slepp többi nagyeszű hittérítőjétől! =))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr628359664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

278239 2012.11.25. 09:43:13

hogy mi volt orbán? harcos kommunistaellenes? meg, hogy emberi legitimációja töretlen? na, ne röhögtessenek, mert cserepes a szám!

62853 2012.11.25. 10:09:04

Janke egyébként a finoman szólva is téves meggyőződését hintette a lengyel rádiókban is. Roszaknál akkora hülyeséget engedett el, amit ritkán hllanai. Egyébként mondhatunk azt, amit akarunk, a meggyőződés a legfontosabb. Ugye leírja Janke, hogy a felcsóti kis zsebcézár mekkora harcot folytatott a kommunizmus ellen. Na ja, a függetlenített pártitkár apukája és a pedagógusi pályát pártbizottsági munkára cserélő anyuka egész biztosan sokat segített a KISZ-titkárként folytatott kommunista ellenességhez. A hazugsághoz, amit a lengyeleknek nyomat már nem fért az a mondat, mert ugye a könyvet a nyomdai átfutás miatt is korábban adták ki, miszerint ő nem a rendszer ellen küzdött, hanem az azt működtetők ellen.

62853 2012.11.25. 12:49:53

Mégis, megteheti. A birkák csak bégetnek. Jóval kisebb pedagógusi problémák miatt a szlovákoknál hétfőn sztrájk lesz. ˝Hétfőtől a szlovákiai állami általános- és középiskolák többségében nem lesz tanítás, mert ismét sztrájkba lépnek a pedagógusok, akik januártól legalább tíz százalékos bérelemést követelnek. Peter Kazimír szlovák pénzügyminiszter viszont legfeljebb öt százalékkal hajlandó növelni a fizetéseiket.˝ Nálunk meg megy a tili-toli.

RonaGyuri-mv 2012.11.25. 13:52:12

Tisztelt olvasóim! Annak reményében írom ezeket a sorokat, hogy derék illetékesek nem vették még észre, hogy kedves vendéglátóm eltakarította az általuk az ő blogjába való önkényes beavatkozással (úgy tűnik, hogy amúgy vereckésen tesznek a vesztett perek tanulságaira, azt hiszik bármit tehetnek) belerondított akadályokat, s így olvashatjátok. Elég, ennyi volt! Pár hónapja figyelmeztetés, indok és magyarázat nélkül megszüntették a hozzáférésemet a NOL-hoz! Azóta kedves ismerős blog-társak kedvességéből jut el néhány szösszenetem hozzátok, s kommentelni csak vendégként tudok. Már ahol erre lehetőség van. Pontosabban csak volt. Legújabb trükkjük, hogy azokban blog-okban ahol közreadják az írásaimat IP címen spamra tesznek, amit persze a blog gazdája ki tud takarítani. Nagyon úgy vélem, hogy ezt már nem szabad elfogadnom tőlük! Hogy a nekik tetsző írásaimból válogatnak vagy sem azt tegyék kedvük és hangulatuk szerint, de én beszüntetem a kommenteléssel való próbálkozásaimat a NolBlog-on. Azaz RonaGyuri regisztrált felhasználó után a RonaGyuri-mv (s mindenféle elgépelt változata) is búcsúzik tőletek!

62853 2012.11.25. 13:57:50

Na tessék, Tarski után Ön a következő értelemes ember, aki elhagyja a nolblogot.

278239 2012.11.25. 15:36:29

érdekes, ugyanezt a spamjátékot játszották el Gordonnal is, pedig ő mindennel vádolható volt, csak nem pártos beszólásokkal! az ip-cím felhasználásáról pedig - igaz, apró betűkkel - itt áll a kommentablak alatt az eljárás. lehet, hogy ez valami tréfás kinyilatkoztatás csak?

267802 2012.11.26. 16:24:10

Őszintén sajnálom!
süti beállítások módosítása