Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Csak a szokásos elmebaj

2012. november 22. - Harun al Rasid

türk tudatú népek vs. kereszténység

türk tudatú népek vs. kereszténység

Para-Kovács Imre írása

Egyetlen kérdés maradt csupán megválaszolatlanul karácsony előtt Magyarországon: számít-e bármit is, hogy Semjén Zsolt az LMP gazdasági programjából lopta doktori disszertációjának teljes anyagát (ami a Miért tökölt hat napig a világ megteremtésével Orbán Viktor, ha végezhetett volna fél óra alatt is? címet viselte) egy olyan országban, ahol Matolcsy György a gazdasági miniszter?
Nem könnyű kérdés.

A helyes válasz valószínűleg az, hogy nem, egy ilyen országban nem számít, mert egy ilyen országban semmi sem számít. Most komolyan: mennyivel lenne nekünk jobb attól, ha tudnánk, hogy Semjén Zsolt nem lopta a doktoriját, hanem leült és megírta, ellentétben azzal, amit a hvg.hu feltételez? Semmivel. Az talán javítana kicsit a helyzetünkön, ha kiderülne, hogy Semjén Zsolt csak egy rossz álom volt, és a kitartott katolikus törpepárt vezetője ébredéskor eltűnik, de kizárólag abban az esetben, ha mindez igaz lenne jelenlegi tettestársaira is. Nem lesz ilyen szerencsénk, Zsolt nem álom.

Mindeközben az LMP úgy döntött, hogy nem csatlakozik az Együtt 2014 választói szövetséghez, hanem egyedül váltja le Orbán Viktort, de ugyanezt tervezi a 4K nevű egészen friss párt is, ami nemcsak egyedül fogja levadászni a mamutot, de nem mellesleg határozottan állítja, hogy nem fogja lerohanni Kínát. A két terv közül az egyik egészen biztosan sikerül.

A gazdaságért felelős minisztert azért hoztam szóba a bevezetőben, mert ismételten bizonyította, hogy nem elefántcsonttoronyban él, hanem a közgazdaságtanon kívül számos szakterületen képzi magát, legutóbb például genetikai áttörést ért el a magyar gyermekek fenekén lévő pöttyök politikai értelmezésével, valamint elmondta a hallgatóságának, hogy a pogácsa olyan, mint a magyar államadósság.
Ez még Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét is meglepte, aki a háttérben röhögött a miniszteren. Illetve nem rajta, hanem vele, mert az egyértelmű, hogy a Fideszben senki sem röhög Matolcsy ellen, csakis érte. Körülbelül annyira vicces, mint egy meteorzápor kolerajárvány idején.

Annyi minden történik itt, hogy egyik szavamat a másikba kell öltenem.
Az egyik Fidesz-közeli nagyon civil szervezet például a buszok hátulján kampányol Bajnai ellen, mivel meglátásuk szerint Gyurcsány vele együtt tette tönkre az országot, és azt már csak rettegve gondolom tovább, hogy akkor minden bizonnyal a kormány most éppen rendbe hozza, de a horror fokozódik, mert nem csak mindent megjavítanak, hanem még annál is jobb lesz, mint azelőtt. Konkrétan Zizi, Bambi és körhinta lesz mindenhol. Mindezt közpénzből, mármint a karaktergyilkolászást, ami rendben is van, mert a kormány közpénzen kampányol, elvégre olyan nincs, hogy kormánypénz. Ebben csak az a rossz, hogy ha a Fidesz ki akarja csinálni valamelyik ellenfelét, akkor kiutal valamelyik ölebének pármilliót, de abban a pármillióban benne van azok pénze is, akik éppen a Fideszt szeretnék kicsinálni, így aztán nem mondható, hogy maradéktalanul érvényesül akaratuk, de ilyen a kisebbségi lét. Gondolom, ezért nem kap az USA-ban állami (központi) támogatást a Ku-Klux-Klan, mert akkor az afroamerikai adózók pénze is odacsorogna, az ilyesmi meg mégiscsak kicsit megkérdőjelezhető gyakorlat.
Nem nálunk.

Mindezzel persze nem akartam azt mondani, hogy a Békemeneteket szervező civil szervezet bármiben is hasonlít a Ku-Klux-Klanra, azt meg végképp nem állítottam, hogy a Fidesz akárcsak távolról is emlékeztetne a Republikánus vagy a Demokrata Pártra, mint ahogy egyébként egyetlen általam ismer pártra sem, de ez mellékszál.
Mondjuk, az különös, hogy Lukasenka (Lukasenkó) pont most találta azt nyilatkozni: Magyarország végre szakított a kapitalizmussal és a demokráciával, még szerencse, hogy valamelyik Fidesz-lakáj rögtön megfejtette, hogy csak viccelt, mert értik ők a viccet és szeretik, akárcsak a fehérorosz diktátor.
Ha csak egymás vicceit értik, akkor baj van.

A türk-tudatú népek nagy közös mókázásai. Brezsnyev ugratja Kádárt, Honecker meg nem ért semmit, mert neki nincs türk tudata. A régi szép idők, amikor Szűrös Mátyást elnyomták. Amikor Bajnai Gordon dallal köszöntötte Sztálint, leverte az 56-os forradalmat és/vagy személyesen minősítette vissza Pozsgay Imrét a második vonalba, hogy ne tudjon kibontakozni egészen Orbán Viktor eljöveteléig. (Zárójelben jegyezném meg, hogy a nekem sohasem túl szimpatikus Bajnai napról napra jobb választásnak tűnik, és ha még valamelyik kormányseggből kikönyöklő túlfizetett kretén anyázni kezdi, egészen megkedvelem, bár kicsi a valószínűsége, hogy családjaink összejárnának a jövőben. Ennek természetesen az is oka, hogy nem járok össze. Nincs ebben semmi csoda, ilyen kormányzás mellett simán lehetek még gyurcsányista is.)
Ezen kívül már csak annyi történt, hogy megérkeztek az első fényképek a lágerben tartózkodó Pussy Riot együttesről, de ennek végképp nincs köze Magyarországhoz.

http://nepszava.com/2012/11/velemeny/para-kovacs-imre-csak-a-szokasos-elmebaj.html


A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr618359658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2012.11.22. 10:05:18

Ja igen, Ötödik Kerületi Toncsi odanyilatkozott, hogy minden baj okozója Bajnai, egy slapajuk meg, Fricz Tamás oda, hogy Bajnai a múlt embere, aki kiszolgálta a komenizmustm,, meg kiszkedett, meg minden a világon. Ejnye, hogy csinálta. Nézem: Bajnai 1968-ban született, már nemigen volt kisz tag sem, mire annyi idős lett, széthullt már az egész. Bolond lett volna belépni a pártba 19 évesen, álmában se gondolt ilyet és a rendszerváltás táján nyilván inkább csajozott, 20 esztendősen. „politikai pályafutása a KISZ-ben kezdődött, több évtizedes kapcsolata Gyurcsány Ferenccel is innen eredeztethető – a pártállami diktatúra vezető köreiből jöttek mindketten.” - mondja a politológus fidesz bérenc. ' Aha persze két óvodás... A hab a tortán: Fricz épp egy tízessel öregebb: 1958-as, vagyis sokkal inkánn "s múlt embere".

163107 2012.11.22. 10:17:02

Pöttyössegű csúcsminiszterünk újabb sikere: Matolcsy György a 19 pénzügyminisztert felvonultató listán az utolsó előtti helyet foglalja el, csak spanyol kollégája, Luis de Guindos szerepelt rosszabbul. Tavaly a nemzetgazdasági miniszter a 17. helyet szerezte meg.

ejmiakő 2012.11.22. 10:22:14

Ha nem állna a sötét oldalatok mögött a (pénz)erö, akkor foglalkozni se kellene veletek. Akkor akár uralkodhatna itt az értelem is.

163107 2012.11.22. 10:58:54

Értelem, miakő??? Ezt te mondod, akinek egyetlen mondatra futja és két jelzőre (uzsora, meg kollaboráns) évek óta? Neked kong a fejed a nagy ürességtől, semmi nincs benne, csak két szó. Ne foglalkozz velünk. Ennyi.

267802 2012.11.22. 11:46:52

4. Osszián (szerkesztő) Ossi! Csak saját magát járatja le "Apafia"! Nem kell vele foglalkozni! Agyatlan!

278239 2012.11.22. 11:57:39

grincs 2012. 11. 22. 11:46 nem agyatlan. van neki, olyan kicsike, alig barázdált, nem is nagyon rázza meg a fejét, mert akkor a koponyájában faltól-falig lütyögne.

278239 2012.11.22. 11:59:20

Osszián (szerkesztő) 2012. 11. 22. 10:17 kérlek, ne neheztelj rá. tudod, milyen kemény munka áll e mögött?

278239 2012.11.22. 12:48:10

[ejmiakő](#1490774) nyugi. addig jó, amíg foglalkozol velünk. különben mijaf@szt csinálnál? lécci, nevezd már meg a pénz forrását, én is odaállnék alája!

62853 2012.11.22. 16:07:17

1. Osszián (szerkesztő) Átküldök egy visszaemlékezős anyagot. Na ott lesz egy érdekes fénykép, amit valahogy Bayer Zsóti nem kumál.
süti beállítások módosítása