Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Komcsi sejt Kanadában?

2012. november 18. - Harun al Rasid

mert Kanada erről híres

mert Kanada erről híres

W.A. aláírással a kormányszócső budapesti Magyar Hírlap napilapban jelent meg 2012. február 18-án ("Kanadába menekültek a törvény elől") címmel:

"nagyon távol van tőlünk de nincs elég messzire ,mert bizony Canadában is van egy bizonyos magyar csoport akik a az egykori hazájukat ássák gáncsolják .Ajánlom mindenki számára hogy nézzen bele ebbe a lapba,még a Kopácsi 1956 lánya is beállt a volt hazája leköpésébe, olyan kis komcsi sejt működik akik sokan nem magyar állampolgárok de egykoron kitántorogtak Canadába.

Itt a díszes társaság:

Szerzők:

Christopher Adam
Tamás István
Andy Boyer
Zipernovszky Kornél
Szemenyei-Kiss Tamás
Kopácsi Judith
Göllner András
Kerekes Sándor

http://kanadaihirlap.com/


Senki ne tévessze össze őket az amerikai népszabival az egy másik komcsi sejt."

Nos, tekintsünk el most W.A. helyesírási hibáitól, és a MH szerkesztőjének - már, ha van ilyen - bénaságától, aki így engedte közlésre. Igaz, a nemzetvédőknek a politikai ellenfél vagy „komcsi”, vagy „cigány”, vagy „zsidó”.

Maradjunk a szikár- ha neki úgy tetszik, szittya, vagy félázsiai - tényeknél. Állítása – mi szerint a KMH szerzőgárdája kommunista sejt lenne - nyilvánvaló tudatlanságából fakad. Nem ő az egyetlen ebben a műfajban a MH cikkírói közt.

Christopher Adam: életkora okán – a 30-as éveiben jár – meglehetősen nehezen vádolható kommunista elvhűséggel. Amúgy Kanadában született.

Tamás Istvánt nem találtam a szerzők sorában.

Andy Boyer atya: az ottawai Szent József Egyházközség plébánosa és az Oblátus szerzetesrend Lacombe Canada rendtartományának egykori provinciálisa. A kommunisták már csak ilyenek.

Zipernovszky Kornél: újságíró, szerkesztő. Az utóbbi időben a Fidelio című nyomtatott havi program magazin és kulturális website rovatvezetője volt, korábban közszolgálati és kereskedelmi rádióknál és a nyomtatott sajtóban dolgozott. A Gramofon című zenei szaklap egyik alapítója. Felesége ebben a tanévben a Wirth Intézet magyar ösztöndíjasa Edmontonban. A família mindennel vádolható, csak kommunista eszmék terjesztésével nem. Nagyapját, Zipernowsky Károlyt az 1900-ban megalakult Magyarországi Elektrotechnikusok Egyesülete (ma Magyar Elektrotechnikai Egyesület) 1903-ban Dérivel és Bláthyval együtt tiszteletbeli tagjává nyilvánította, majd 1905-ben Zipernowskyt választották elnöknek. Unokája életútja – aki mindössze egy évet töltött Kanadában – kétségtelenül tipikus kommunista életút.

Kopácsi Judit: kanadai író és oktató, a Kanadai Bevándorlási és Menekültügyi Bizottság (Canadian Immigration and Refugee Board) egykori tagja. Kopácsi Judith édesapja a néhai Kopácsi Sándor, Budapest egykori rendőrfőkapitánya. A Brampton Writers' Guild, illetve az International P.E.N. Club tagja. Véresszájú komcsi, nem vitás.

Szemenyei-Kiss Tamás: az író-újságíró 1945. november 1.-én született Budapesten, szülei a Partiumból (Nagyváradról és Aradról) települtek át Magyarországra. A második világháborút követően 1948-ban „osztályidegenként” az egész családot internálták, lakhelyül később Szeghalom sárréti községet kijelölve számukra. 1968-ban Csehszlovákia megszállását, a szovjet és magyar inváziót követően egy, az NSZK-ban megjelent írása után, sajtó útján elkövetett izgatás miatt 1 év szigorított börtönre ítélték. Később, a nyugat-németországi cikket közlő orgánumot (a „Nemzetőr” című müncheni lapot) a nyugati titkosszolgálatok fedőszervének minősítő váddal és kémkedés bűntette miatt a Budapesti Katonai Bíróság 7 év fegyházra ítélte. Együtt raboskodott Lénárd Ödön piarista szerzetessel, Tabódy István főesperessel és több, a nemzeti ellenállásból ismert politikussal, 56-os szabadságharcossal. 1976-tól rendőrségi felügyelet alá helyezve, az Állami Könyvterjesztő Vállalatot jelölték ki munkahelyéül.1987-ig a demokratikus ellenzék tagjaként kapcsolatban állt a legismertebb írókkal, költőkkel. 1987-ben a „Magyar Ifjúság” c. hetilap – Kádár baloldali ellenzékének szócsöve – a sajtómenedzseri állás betöltésére kérte fel, ezután, 1988 januárjában hívta meg a budapesti Jurta Színház (a demokratikus ellenzék központja) a titkárságvezetői állás betöltésére. E helyen, amint azt a korabeli sajtó és a szamizdatirodalom cikkei is bizonyítják, aktív munkát végzett az ellenzéki pártok, politikai csoportok megszervezésében. Ha minden komcsi ilyen lett volna, már rég megtörtént volna a rendszerváltás.

Göllner B. András: a Kanadai-Magyar Demokratikus Charta alapítója, országos szóvivője. Kettős – magyar és kanadai – állampolgár. Gyerekkorában, 1956-ban került Kanadába. Egyetemi diplomáit Kanadában, nagydoktori diplomáját politikai gazdaságtanból a The London School of Economics egyetemen szerezte. Szakterületei: politikai gazdaságtan és kommunikáció. Nem kétséges, hogy ’56-ban kommunisták távoztak Magyarországról, egyenesen Kanadába. Vagy ott lettek kommunisták.

Kerekes Sándor: Budapesten nevelkedett, mérsékelt sikerrel. 1976 óta Torontóban él, pénzügyi szakember. Írásaiban történelemmel, politikával és közgazdasági kérdésekkel foglalkozik. Kedvelt műfaja a polémia. Az elmúlt tizenkét évben reszt vett a torontói magyar közösség, a Magyar Ház életében, különös tekintettel a legutóbbi hat évre, amikor is igyekezett a vezetőség kétes tevékenységével szemben a tagság érdekeit megvédeni. A komcsik már csak ilyenek.

Nem tudom, minek köszönhető W.A. kitüntető figyelme az általa kipécézett személyek iránt, de azért még akad a KMH-nál jó néhány szerző, így már egy egész kommunista alapszervezetről is beszélhetne W.A., de nem teszi. Megmarad a komcsi sejtnél.

Nos, úgy vélem, nem túlzok, ha azt mondom, W.A-nak halovány segéd fogalma sincs se a kommunista eszmékről, se azok hirdetőiről, se egy komcsi sejt fogalmáról.

Lássuk e tárgyban az SZKP – régebben SZK(b)P, ami, ha jól értelmezem, jelen Magyarországunkban a „szovjet és kommunista” jelzők kihagyásával a FIDESZ, mint valódi bolsevik párt – meghatározását a kommunista sejtről:

A legalsó egység az „elsődleges pártszervezet” (первичная партийная организация) vagy „pártsejt” (партийная ячейка) volt. Ilyet mindenhol létrehoztak, ahol legalább három kommunista volt. A sejtet a párttitkár (секретарь партбюро) által vezetett pártiroda (партийное бюро, партбюро) vezette. A párttitkár az illető munkahely fizetett alkalmazottja volt. A nagy pártsejteket kiemelt párttitkárok (освобожденный секретарь) irányították, akik a párttól kapták a fizetésüket.

Ezek után, mégis, mit várunk el az ilyen W.A. féléktől, akik kissé elhamarkodottan alkotnak ítéletet azokról, akik – uram bocsá’ - külhonból merészelnek véleményt alkotni mindarról, amit itt kormányzati munkának hívnak? A W.A. féle cikkszerzőcskék megtanulták a számítógép kezelését, kiismerik magukat a 102 gombos billentyűzeten, de ennyi, semmi több. Ez még nem jogosítaná fel őket a minősítésre, hangulatkeltésre, mocskolódásra, fröcsögésre, de gátlásaik - ha már igen szerény tárgyi tudással rendelkeznek -, na, azok nincsenek.

Felhívom W.A. figyelmét egy apróságra: ugyan egyre kevésbé érvényes a szólás szabadsága – mert hát, a nagyon demokratikus alaptörvényünkben sincs róla egyetlen sor sem – azért a vélemény még szabad.

Akkor is, ha W.A-nak nem tetszik.

Ez a cikk az ellenszek.hu oldalán jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr558359654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

23353 2012.11.18. 19:33:39

Ja. A vezetőről Göllnerről kissé szűkszavú CV-t adtál. Rendessen Gyurcsány embere...innen egy kis idézet a wikiből: "1991-ben Göllner András nyitotta meg ügyvezetőként a Hill and Knowlton budapesti, első közép-európai irodáját, amelyet 1996-ig vezetett. 1994-ben az ő irányítása alatt dolgozott az a szakértői csapat, amely az ország EU csatlakozásának első kommunikációs stratégiáját készítette elő a Külügyminisztérium számára. A későbbiekben az EU megbízásából irányította hazánkban az Európai Unió lakossági tájékoztatási programjait." http://hu.metapedia.org/wiki/G%C3%B6llner_Andr%C3%A1s

267802 2012.11.18. 19:34:49

Kalifa! Kicsoda ez a W.A.? Nem meri leírni saját nevét, h nehogy utána nézzenek? Lehet, h ő nagyobb kommunista bárkinél! Mindig az kiabál, ........ :-))

278239 2012.11.18. 19:38:54

1. little 2012. 11. 18. 19:33 csak annyit adtam, mint amennyi a kmh-ban a neve mellett megjelenik. egedül szemenyei-kiss életrajza bővebb, mivel őt személyesen is ismerem, azon kívül saját rovata van az ellenszékben.

267802 2012.11.18. 19:39:23

1. little Biztos, h jól értelmezted az írást? Azért, mert "rendesen Gyurcsány embere", miért biztos, h kommunista?

278239 2012.11.18. 19:40:01

grincs 2012. 11. 18. 19:34 a fene se tudja, kicsoda. nem is érdekel. egy senki, nagy pofával.

278239 2012.11.18. 19:42:43

[little](#1489093) azon felül, hogy göllner nem vezető, csak sima szerző, mitől is lenne kommunista? vagy gyurcsány embere kommunista? ha az eu-csatlakozásban működött közre, kommunista? ejnye, little, ennél többet vártam tőled!

264141 2012.11.18. 22:47:53

Még jó, hogy az újság email címe is megjelent, mert akinek nem elég a Népszava és a Népszabadság blog íróinak politikai amatőrködése, olvashatják azok árnyalatát a kanadai oldalon még egyszer, életrajzi ismétlésekkel és az olvasói válaszokban az elmaradhatatlan káromkodásokkal, tehát mélyen demokratikus. Olvasottságát illetően csak bele kell nézni a szerkesztői válaszokba, mert igazán örülnek, ha valaki hozzájuk szól. Tessék kipróbálni. Megjelenésüket a palettán egy a kanadai hivatalos szerveknek elküldött nyilatkozatban fejezték ki, megközelítőleg az amerikai Népszava szintjén.

263397 2012.11.18. 22:50:26

Ez a lista majdnem olyan vicces, mint amikor Bajnai meg Piroskaveje baloldalinak nevezik magukat. De az itt nem sokakat zavar.

23353 2012.11.18. 23:08:48

re 4. grincs 2012. 11. 18. 19:39 Kedves Grincs meggyözödésem hogy se Göllner se mások nem kommunisták. Azok ma tényleg kihaló fajták....lassan a múzeumokban fogják őket mutogatni. Csupán azt próbáltam kimutatni hogy Göllner egy Gyurcsány lobbysta. Regen fizetett volt, most hobbiból (gondolom). Mindez renben van, a kanadai magyarság elenyésző részét képviselik.

278239 2012.11.19. 07:06:29

9. little 2012. 11. 18. 23:08 nem képviselnek senkit, véleményeket közölnek, tájékoztatnak. hogy mekkora részét érintően, azt, ugyebár, belátod, nincs módod megállapítani, mivel még saját választott otthonodét sem tudod. magad írtad egyszer, hogy nem vegyülsz más magyarokkal. akkor, mégis, honnan tudod az arányokat?

278239 2012.11.19. 07:07:22

apafia 2012. 11. 18. 22:50 igazad van, a lista vicces. ezt a véleményed, ha kérhetlek, oszd meg a MH szerkesztőségével is.

278239 2012.11.19. 07:14:21

7. Bundi-Bandi 2012. 11. 18. 22:47 gondolom, te is merő perverzitásból olvasol ellenszéket, a KMH-ról nem is beszélve. ha ennyire nem bírod a stílusunkat, stílusukat, mijafrancnak nyilvánulsz itt meg? ja, ha ez hivatali kötelességed, az más. az olvasói beírások alpári stílusa nem demokrata, hanem műveletlen, bunkó, primitív, semmi köze a demokráciához. ha csak egyetlen oldalt is összehoznál, mindjárt szavahihetőbb lennél. de így csak egy üres megmondóember vagy. de azért neked is lehet véleményed. olyan, amilyen.

Szemenyei-Kiss Tamás 2012.11.19. 15:13:17

Bundi-Bandi! "Örülnek ha valaki hozzájuk szól?..." - Úgy vélem, hogy az "elmaradhatatlan káromkodás" a nemzeti oldalnak mondott újnácik (sportban a fradista B-szektor) szerves részét képezik. - Ha nem létezne számítógép ezek a lények soha sehol nem látnák viszont a jellegtelen, többnyire a kocsmák világát idéző véleményüket. A kanadai demokratákról pedig annyit: éppen a Kanadai Magyar Hírlap, az Amerikai Népszava vagy a Kanada Világa létezése, olvasottsága bizonyítja azt, hogy Orbániától több ezer kilométer távolságban is lehet színvonalas, politikailag tájékozott orgánumot működtetni. (Ahogy Magyarországon is számtalan - nem a Kurucinfó nívóján álló - internetes újság található.)

264141 2012.11.19. 18:07:45

12-re Mindjárt itt a szövegmező felett létezik egy vastag betűs szöveg. ÍRJA MEG VÉLEMÉNYÉT, KÉRDÉSEIT! Invitáló, de rizikós vállakozás. Mivel Kanadában élek bátorkodtam megtenni és elküldeni. Már csak le kéne tudni nyelni, hogy az bizony egy vélemény. Írtam valami sértőt? És nem olvasom az ellenszéket, a blog címe vonta figyelmem a témára. Az újságot pedig ezért szemlélem meg, mert időnként közöl cikkeket az egyéni érvényesülésről.

264141 2012.11.19. 18:28:51

13-ra Mivel újságjuk megtekinthető, a benne folyt viták is, mondjuk Montreal katolikus papjának története, a válaszok útszéli hangja lehet, hogy "B"közép, de az önök álláspontját támogatva meg is jelenhettek. Nem kell ide újfasiszta válasz, a blog tartalma, vagy művelője ereszti szabadjára a proli viselkedést még Kanadában is. Számomra, a szülőföldem megválasztott kormánya az, amelyet a diplomáciai elismerés követ, nem Orbán, vagy Orbánia. Minden emigráció az ország vezető lapjaiból ismeri meg egy másik ország állapotát, nem egy etnikai lapból, amely többségében a politikai szélsőségek közé tartozik, legyen az jobbos vagy balos, olvasottságuk rendkívül alacsony. Nincs súlyuk az életben, de arra jó, hogy valaki az anyanyelvén olvas. Az önök elkötelezettsége hamis illúziókat sugall többfelé, elhiteti a hazai ballal, hogy nincsenek egyedül izgága hatalomra vágyásukkal, és mennyire igazuk van. Kanadában pedig nyilatkozatukkal alátesznek egy NATO szövetségesnek, persze olyan eredménnyel, mint mondjuk egy Sri Lankai tüntetés a tamilokért. Léteznek, mint minden megengedett társaság, amennyiiben befizetik a feltételezésem szerint 10 dollár alapítási díjat, ha klub helységgel is rendelkeznek, akkor a Liquor Control Board engedélyét a sörözésre. Innen önöké a világ.

278239 2012.11.19. 18:31:57

Bundi-Bandi 2012. 11. 19. 18:07 kanadában élsz? hát, akkor elég beszűkült környezetben. nem olvasod az ellenszéket? hát, ez bizony, hiba. ugyanis mi itt vagyunk, te meg ott. az MH is itt adta elő a tudatlanságát. te ott, miért is csatlakozol hozzá?

278239 2012.11.19. 18:36:09

15. Bundi-Bandi 2012. 11. 19. 18:28 "Minden emigráció az ország vezető lapjaiból ismeri meg egy másik ország állapotát, nem egy etnikai lapból, amely többségében a politikai szélsőségek közé tartozik, legyen az jobbos vagy balos, olvasottságuk rendkívül alacsony. Nincs súlyuk az életben, de arra jó, hogy valaki az anyanyelvén olvas. Az önök elkötelezettsége hamis illúziókat sugall többfelé, elhiteti a hazai ballal, hogy nincsenek egyedül izgága hatalomra vágyásukkal, és mennyire igazuk van." etnikai lap...szegénykém...van egyáltalán valami halovány fogalmad az "etnikum" szó jelentéséről? ha kanadában a magyar szórvány etnikum, miért ne lehetne bármelyik hányadának véleménye? szerinted mik is magyarország vezető lapjai? csak nem a holdudvaréi? a te súlyodra azért kíváncsi lennék. lepkesúly, nem igaz? igencsak kevés az életben. miért is emigráltál oda? kemény munka lehetett, mert nem volt az olyan egyszerű!

278239 2012.11.19. 18:39:47

bundi-bandi, ha van pénzed, menj el a sarki hardware boltba, és vegyél egy lámpást, olyan jó fehéren világítót, az én időmben úgy mondták, auer-harisnyást, de nálatok nyilván van egy modernebb változata. tedd bekapcsolva jó közel magad mellé, az talán megvilágítja azt a szellemi sötétséget, ami körül vesz. nem mellesleg, akad egy régi kínai mondás, miszerint a vélemény olyan, mint a segglyuk. mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. te a lista elején vagy. nem tetszik? írj egy postot, már, ha képes vagy rá. megígérem, hogy közölni fogom.

23353 2012.11.19. 18:54:59

re15. Bundi-Bandi 2012. 11. 19. 18:28 + Tudom nem kell mondanom, ne halgass erre a Kalifara, megint elfelejtette napi pirulajat bevenni....meghat hetfo is van, talan esos, borus.... O csinalja amit o csinal, mi kommentelunk amit mi gondolunk..... Ez szokatlan egyeseknek...rogvest bunyozni akarnak...elkuldeni.... hasonlo...

264141 2012.11.19. 19:21:16

Tessék, egy másik kanadai magyar, aki sötétségben él. Köszönöm a véleményed Little, majd csak eltapogatunk valahogy a sötétségben. Arany barátom Bagdadi Kalifa, Alejkum Szalam. May your elefant guard your home. Köszönöm felvílágosításod, évek óta küszködök ezzel a sötétséggel, azt hittem, hogy szürkehályog, nem hittem volna, hogy egy lámpa segít. A kínai közmondás is nagyon jó, de főleg a második része, miszerint senki sem kiváncsi a másik véleményére. Hát engem érdekel, hogy mit mondasz, add ki magadból ismereted a világról, mert sokunkra ráfér a tanulás. Elfogadok mindent, mint látod még búzdítlak is, de vedd tudomásul az én véleményem is. Ami nem személyeddel foglalkozott, hanem a szóbanforgó bloggal. Szókimondásodért a távolból öllelek.

278239 2012.11.19. 19:23:21

19. little 2012. 11. 19. 18:54 nem válaszoltál a kérdésemre: mire alapozod megállapításod? nem kanadai vagy! ami pedig a gyógyszeremet illeti, úgy hívják, co-prenessa. vérnyomáscsökkentő. az én koromban elég elterjedt. ami pedig a bunyót illeti: ne reménykedj. nem vagyunk egy súlycsoportban. simán levernélek. de intellektuális szinten sem hívlak ki. nem vívok elfogultakkal.

264141 2012.11.19. 19:28:16

Persze ez ölellek akart lenni.. :-)

278239 2012.11.19. 19:36:33

Bundi-Bandi 2012. 11. 19. 19:21 szaalam aleikum. little nem kanadai. az pedig, hogy én mit mondok, téged távolról sem érdekel, ne játszd az eszed. eleddig a közelében sem voltál az ellenszéknek, se a -hu-n, se a nolblogon. isten hozott a főnixmadarak közt. ami a tanulást illeti: rád fér. tudod, megismerni az ellenfél - figyelj, barátom, nem ellenség, különben is onnan kanadából, semmit sem tudsz tenni - gondolkozását, az csak hasznodra válhat. na persze, ha nem ismered lao ce filozófiáját, akkor úgy maradsz.

264141 2012.11.19. 19:47:00

Hát, nem tudom, hogy miért mondta nekem az unokaöcsém, aki 4 évig Kuvaitban élt, ha rád köszönnek ellenkező szórenddel szólnak vissza. Igen, alejkum szalam, de ha otthon úgy tudják, ahogy írod, így ismered, hát legyen úgy. A többi intést is megfogadom, köszönöm.., hogy mi mindent nem kap az ember az életben ilyen hamar...és ingyen.Bámulatos.

278239 2012.11.19. 19:56:08

[Bundi-Bandi](#1489603) írásmód. konkrétan as-salamu alaykum. a lényeg a fordított szórend. te odafelé köszöntél, erre céloztam finoman. a viszont köszönés valóban úgy szól. mint az adjon isten esetében: magának is. bocsáss meg a tudatlanságomért. csak felvett nevem a nick.

278239 2012.11.19. 20:00:09

al-bundi: a témához, ha szólnál, sokban javítaná a szavahihetőségedet:-)

11381 2012.11.20. 04:15:01

Jé, komcsi sejt lettünk? Itt Kanadában? És mi is tudunk róla? Vagy annyira titokban tartjuk, hogy még magunkal sem közöltük. Még jó, hogy vannak ilyen távollátó WA-k a Magyar Nemzetnél, akik távcsövükön keresztül, BP-ről egészen ide látnak. Különben tényleg találkoztam itt egy kommunista pártaggal, mert hogy az a párt itt legális, indulnak is minden választáson, és kapnak vagy 12 szavazatot. Szóval messzire nem jutnak vele. De, úgy látszik ez a WA nagyon unatkozhat, hogy ekkora marhaságokat irogat.
süti beállítások módosítása