Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.11.03.

2012. november 03. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Egy idézet, meg egy tanács Bokros Lajostól

Nem ártana figyelni rá!

Az idézet: „Hazánkban iszonyatosan erős a nosztalgia a Kádár-rendszer langymeleg, teljesítménnyel és nemzetközi versenyképességgel nem alátámasztott, külföldi hitelekből finanszírozott viszonylagos jóléte, a Kornai János által más helyen oly szépen leírt koraszülött jóléti állama iránt. Ha ezt most a jelenlegi kormány lemázolja a Horthy-rendszer iránti neobarokk és nacionalista nosztalgiával, akkor kész a kívánatos kotyvalék: piacellenes, külföldi tőkét elutasító, valamiféle magyar felsőbbrendűséget hirdető, erős és gondoskodó államot kívánó, versenytől, a világpiac által visszaigazolt teljesítménytől visszariadó, köldöknéző ábrándozás. Ezt tovább erősítette a világméretű és az európai gazdasági és pénzügyi válság, amit az állampárti erők éppen a piac és a szabadság számlájára írnak, holott ez a válság legalább ilyen mértékben súlyos kormányzati kudarcok, mulasztások sorozata is. Ez a közérzület és gondolkodás azonban zsákutca. A kapitalizmust, a piacgazdaságot, a gazdasági és politikai szabadságot, a demokráciát tagadó alternatíva feléli a jövőt, és bizonyosan beprogramozza hazánk leszakadását, tartósítja elmaradottságát. Nemzeti érdekünk és egyszersmind hazafias kötelességünk tehát igazi modernizációs alternatívát felmutatni a magyar társadalom számára.”

A tanács Matolcsyék –nak: Nem szabad megfelejtkezni arról az elemi számtani tényről, hogy „a hiánycél – az a bizonyos 3 százalék – az egy hányados, aminek az értéke nemcsak a számlálótól, hanem a nevezőtől is függ”!

Pluszként egy fontos ténymegállapítás a szakember „A Hetek” -nek adott interjújából: „Ma már mindenki tudja, hogy a 13. havi nyugdíj és a 13. havi fizetés bevezetése, ami a Medgyessy-kormány jóléti rendszerváltó csomagjának fontos eleme volt, teljes mértékben megalapozat­lannak bizonyult. Sőt károsnak, mert hozzájárult a magyar állam újbóli nagymértékű eladósodásához. A 2006-os választásokon minden párt – így a Fidesz is – a 14. havi nyugdíjat és fizetést is meg­ígérte. Nem lenne helyénvaló ezt most elfelejteni.”

Túl az unortodoxián.

Nem statikus költségvetés.

ArROGÁNs Toncsi elirigyelte Matolcsy zsenialiását, de legalább is túllép mesterén. Kilép a gazdasági tervezés, költségvetés készítés ortodox, konvencionális és tankönyvszerű kimerevítő, statikus voltán. Bevezetni kívánja azt a rendszert, hogy a költségvetés módosítása ne rendkívüli, különleges esetekre fenntartott esemény legyen, hanem a „business as usual” részévé kívánja tenni. Azaz kényük-kedvük, pontosabban dagadt dugaszViki, a daliás 2/3istenük éjszakai álma függvényévé tenné.

Önálló képviselői indítványt nyújtott be szerdán Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a javaslat a költségvetés fő számainak átírhatóságát szabályozná. A javaslat megteremtené annak lehetőségét, hogy a kabinet a költségvetés fejezetek bevételi és kiadási főösszegét megállapító határozat elfogadása után is módosító javaslatot nyújthasson be.

Az igazsághoz tartozik, hogy a mondat folytatódik:  „ha olyan kötelezettségei keletkeznek, amelyet köteles átvezetni”. Amihez hozzá kell fűzni, hogy:

Egyfelől; „kevésbé fejlett” költségvetési kultúrákban többek között erre is szolgál a tartalék (tudom, waze, én is, hogy Matolcsy már elköltötte!!!).

Másfelől; ez inkább egy kérdés, ki mondja meg, hogy milyen akceptálandó kötelezettségek vannak és melyeket vagyunk kötelesek „átvezetni”???

Jó reggelt! Csak nem kezdenek rájönni az elemi összefüggésekre?

A határon-túli magyarok most ébredeznek, hogy nincs titkos választójog!

A Népszabadság pozsonyi tudósítója számol be arról, hogy a szlovákiai magyarok – s mindenütt másutt – a regisztrációval és majd a választásokon való részvételükkel elárulják magukat, hogy titokban – de legalább is elsődleges állampolgárságukat adó ország hatóságai elől eltitkolva – kettős állampolgárok lettek.

A magam részéről már az ötlet felmerülésekor – és azóta is minden a témával kapcsolatos megnyilvánulásomban – felhívtam és felhívom a figyelmet, hogy ne nézzük hülyének, sem a szomszédokat, sem pedig a postásokat. Nem kell nagy ész ahhoz, hogy a magyar választási szervekkel való intenzív levelezés feltűnjön bárkinek!

Hic & nunc (kivételesen, most nem kivételt rögzítek ezzel a kifejezéssel), kiemelten felhívom a b. figyelmet arra is, hogy a jelenlegi, pontosabban a közelmúltban elfogadott és az elfogadás alatt álló előírásoknak megfelelő választási rendszerünk államilag hitelesített, nagyüzemi választási csalást fogalmaz meg. Nem csak lehetővé tesz, hanem taxatíve elősegít!!!

A jelenlegi állampolgársági és választási törvényeink szerint a kettős állampolgároknak – mármint más EU-tag országok esetén – kettős szavazati jogot ad az EU-s parlamenti választásokban!!!

Aztán majd lehet rinyálni, hogy a rohadt rabszolgatartó EU méretes maflást húz be nekünk a gátlástalan csalásunk jutalmaként!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr908359622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2012.11.03. 15:59:41

Igen, ilyen ügyesek vagyunk. Persze az ügyességünkkel nem vagyunk egyedül. A törvényeknek megfelelően a lengyel adóhatóság kiküldte a fehérorosz ellenzékieknek az adóbevallást, a felvett pénzről, persze postán. Egyébként nem szavazhatnak a kettős állampolgárok sem két helyen. Nyilatkozniuk kell hol óhajtanak szavazni ugyanúgy, mint az önkormányzati választásoknál. Igaz, ott nem kell a szavazáshoz még a kettős állampolgárság sem, csak az ott tartózkodás. Ellenben nem kötelezi senki sem őket a színvallásra, viszont alapot ad a választások megsemmisétésére.

263397 2012.11.03. 16:20:34

Keményen csökkenteni kéne a külhoni állampolgárok számát, ugye. Belhonná téve a külhont. Mert így talán még a nagyonmüvelt Európa is felfogja, mekkora baromságot követtek el Trianonban. Mert egyébként ilyesmi nem érdekli.

278239 2012.11.03. 16:26:54

2. apafia 2012. 11. 03. 16:20 ez nem műveltség kérdése. mint ahogy a te esetedben is látszik. de adok neked lehetőséget: vezesd elő, mit is kezdenél a trianon előtti magyarországgal? politikailag, gazdaságilag, iparilag, kincstárilag? rajta, ne fogd vissza magad! ha már ők baromságot követtek el, vezesd elő, hogy' is lehet azt helyrehozni? fejtsd ki nyugodtan, akár több oldalon keresztül is, és küld el az ellenszek.hu mail címére, ígérem, közölni fogom!

62853 2012.11.03. 16:40:30

2. apafia Ez ajobberek nagy baromsága. Tegyük fel, minden remek,minden nagyszerű, akkor mivel és hogyan akarják a trianoni határokon túl élő többségi nemzeteket megygyőzni, hogy mégis olyan országban éljenek, ahol ilyen maffia is büntetlenül rémuralmat gyakorolhat?

RonaGyuri-mv 2012.11.03. 16:41:20

Kedves Lusta már miért is nem? Pozsonyi lakós szlovák állampolgár vagy felveszed a magyart is! Erről nem értesíted a szlovák hatóságokat, mert bünti jár érte! Eljövel az EP választás ki és hogyan akadályoz meg benne, hogy mindkét állampolgáraként, mindkét államban szavazz!!! Senki sem tud!

RonaGyuri-mv 2012.11.03. 16:48:39

2: te tényleg ennyire nem tudod felfogni, hogy mihez szólsz hozzá? Mi köze van ennek a hablatynak,amit iderondítottál, ahhoz, hogy imádott 2/3istened és pribékjei tudatlanok és tájékozatlanok! Úgy döntenek - esetünkben választási kérdésekben -, hogy lövésük sincs róla, hogy műx a dolog!!! =))

62853 2012.11.03. 17:11:46

Hát ez az. Én is ezt írtam. Senki, de a rendszerben kibukhat és ki is bukik az ilyen csaláa és máris dől az egész választási rendszer. Az eredményről nem beszélve. Ámbár a fidexes maffiát és a 300 forintos budiforradalmárokat ilyen apróság, mint törvényesség, abszulúte nem érdekli.

RonaGyuri-mv 2012.11.03. 17:33:53

7: Nem bukik ki!!! Nincs olyan ellenörzés, amin kibukhatna, csak a módszerről lehet tudni, hogy alkalmas rá!

RonaGyuri-mv 2012.11.03. 18:15:10

Szíves engedelmetekkel a fenti - ma reggeli - szösszeneteimet kiegészítem a legfrisebbel: Köszönjük Gabika, hogy nem nyúltátok le ezt is! Kifli-csücsök szenyátorina újabb arcátlan nyilatkozata. Mottó: A régi vicc szerint Lenin elvtárs szobája berepül egy labda. Ő felkelt és kedves mosollyal visszadobta az udvaron játszadozó gyermekeknek. Pedig közéjük is lövethetett volna! =)) „A Fidesz üdvözli a nyugdíjemelésről szóló kormányzati döntést” - közölte a nagyobbik kormánypárt szóvivője szombaton közleményben az MTI-vel. Mindezt tette arra való hivatkozással, hogy a kormány döntése alapján november 1.-ével 1,6%-al emelkednek a nyugellátások. Helyzet az, hogy a kormány döntése csupán a mértékre vonatkozik, az emelésre törvény kötelezi őket. Igaz bármely léhűtő udvaronc beböffenthetett volna egy ezt eltörlő törvényt! Nem árt megjegyezni, hogy az 1,6% a Matolcsy inflációs becsléséből jött, a hivatalos KSH és MNB inflációs számok alapján több mint kettőt kellett volna adni. Ráadásul Orbán a nyár elején még a nyugdíjas-kosárról zagyvált, ami öt százalék körüli emelést jelentett volna.

278239 2012.11.03. 19:21:34

most mi van? már a törvény betartása sem dicsérhető? mert hát, mégiscsak ritkaság ennél a bandánál! meg is védhették volna!

163107 2012.11.03. 19:36:05

Apafia. Ha egyszer megismerkednénk, első dolgom lenne megnézni a könyvtáradat. Sok mindent elárul - nem mindent, mert kölcsönkönyvekből és immár az internetről is tájékozódhat az ember. Trianon fájó seb, ahogy Mohács volt, vagy Majtény: de amikre te célzol hogy netán jobb gazdasági helyzet lenne egy feltételezett Nagy-Magyarországon, azt keményen cáfolja az a kitántorgott másfél millió ember, aki nem tudott a kor gazdasági életében részt venni, de nem is akart éhenhalni. MÁSFÉL MILLIÓ MAGYAR!

RonaGyuri-mv 2012.11.03. 19:58:49

11: akkor még várnod kell! Kerényi még csak most kezdett hozzá, hogy a birkáknak könyvtárat csináljon!!! =))

RonaGyuri-mv 2012.11.03. 20:00:51

10: azzal kezdtem - ez a címe - hogy megköszöntem!!! =))

62853 2012.11.03. 23:20:47

Mémiértnem mennek ezek az agyatlanok Bécsbe tiltakozni és az osztrák követség előtt miért nem verik a nagy tam-tamot? Burgenland is Trianon előtti Magyarország része volt.

65469 2012.11.04. 08:01:52

Csak Bokros intelmeihez fűznék egy észrevételt: A GDP-ből nem lehet államadósságot fizetni. A megtermelt GDP-t értelmetlen a jövedelemtulajdonosok ismerete nélkül elemezni.
süti beállítások módosítása