Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.10.02.

2012. október 02. - Harun al Rasid

Róna György írása

Róna György írása

Ajaj, nagy a baj

Őfenesége már hangokat hall!

Az úr 2012. esztendeje októberének első, egyben hétfői napján az a megtiszteltetés érte az országházában éppen ott tartózkodó képviselőket, hogy a fülke-forradalmi műveletlen paraszt-suttyó hatalom daliás 2/3 istene nemcsak spirituálisan – a szellemével áthatva -, de fizikai valójában is jelen volt, sőt még válaszolt is egyes képviselők hozzá intézett kérdéseire!

Felettébb sajnálatos módón, eggyesek visszaélve Őfenesége nagylelkűségével, galád módon a parlament komolyságához méltatlan kérdésekkel is előhuzakodtak. Közbe kell vetnem, hogy már nem sokáig. Igaz, egyelőre csak a törvényjavaslatok előzetes engedélyezését kapja meg a bajszos-tündér köteles elvtike, a házelnök, de – mint tudjuk - ami késik nem múlik! =))

Az egyik komcsi odáig szemtelenedett, hogy arról merészelt érdeklődni – valami gagyi reptér ürügyén -, hogy csak nem a Simicska-Nyerges tandem sugallatára intézkedik-e? De jól megkapta a magáét.

A Bölcs Vezető keményen visszavágott. Kifejtette, hogy: ő bizony hall hangokat! De az a magyarok egyre erősödő hangja! =))

Hagyá má Waze! Hogy honnan tudja, hogy azok a hangok, amiket hall, az a magyarok hangja és nem az ördög játszik vele? Majd a házelnök azt is megmondja! =))

Én azért – féltve nemzetünk szeme fényét – nem tanácsolnám neki, hogy Franciaország észak-nyugati részére utazzon – igaz mostanság nem nagyon hívják =)) – különösen nem ajánlom Rouen –t,mert arrafelé egy nagy hős, aki hangokat hallott nagyon megégette magát (na jó nem magát mások égették meg őt)! =)

Az Orbán-tábor legyőzhetetlen!

Legalább is Pozsgay elvtárs így látja

Pozsgay Imre egyetemi tanár, volt országgyűlési képviselő az Echo Tv Napi aktuális című műsorában fejtette ki véleményét, mely szerint nem látja esélyét annak, hogy Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnöknek lesz igazi politikai ellenfele a 2014. évi választásokon.

Mint tudjuk a derék volt állam-miniszter elég sokfélét szokott volt mondani, sőt tenni, de egy mondatával azért bejelentkezett az ügyeletes chutzpah címért: „Az egész kommunikációjuk a választópolgárok feledékenységére épül, de egy egész ország nem lehet hülye, hogy ne lássa, és ne vegye észre, hogy mi történt, mi történik, és mi történhetne”!

Nem, nem önkritikáról van szó, a politikai ellenzéket (sokkal inkább ellenséget) fikázza!

Három a négyből, két vélemény

MT-s pártkatonák az MNO-nak

Az MTI-MNO hétfő esti híre szerint „A jegybank továbbra is inflációs célkövetési politikát folytat, ám a gazdasági növekedés beindítása érdekében óvatos kamatcsökkentési ciklusba kezdett – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának három külső tagja (a négyből, szerző) a Reuters brit hírügynökségnek adott közös interjúban hétfőn.”

Bártfai-Mager Andrea, Gerhardt Ferenc és Kocziszky György az interjúban egyhangúlag utasította el azokat a kritikákat, hogy „politikai nyomásra szavaztak volna egymást követő két alkalommal is a kamatcsökkentésre”. Amihez hozzáfűzte az egyikük: „Az inflációs célkövetésen alapuló monetáris politika csak akkor lehet sikeres, ha nem követel túl nagy áldozatokat a gazdaságtól”

Egy másikuk meg kijelentette, hogy „Annak ellenére, hogy az adóemelések és az élelmiszer- és energiaárak gyorsítottak az infláción, ezek tartós hatása sokkal kisebb lehet, mint amire a belső tagok számítanak”, amihez még hozzá tudta tenni, hogy „Egy olyan gazdasági környezetben, ahol magas a munkanélküliség, tartósan lassú a gazdasági növekedés, és a növekedési kilátások is gyengék, az ársokkok másodkörös hatásait nem szabad túlbecsülni”.

Ahogy a klasszikus vicc poénja mondja: Ja, hacsak úgy nem? =))

Hozzá kell tennem azt is, hogy tényleg csak egy kicsit zavar, hogy az új állampárt központi napilapja szerkesztői az írás mellé un. keretesbe, ilyen címeket írtak: „Simor kisebbségben maradt a monetáris tanácsban”, ill. „Ellehetetlenült pozíciójában Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke”

Kiszera méra bávatag

Beszélnek, beszélnek, de hogy mit akarnak mondani...

Eleddig is közismert volt a tény, hogy Fijjuk és slepp nagy előszeretettel cserélgették az egyes kifejezések értelmét, rendre a mindenkori vélt, vagy valódi érdekeik mentén. Mostanra azonban komplett mondatok, sőt közlemények előtt áll értetlenül a kül- és bel-honi magyar. Persze, csak akkor, ha elköveti azt a botorságot, hogy meg is akarja érteni.

A tegnapi nap a magyar médiában azzal tellett el, hogy mindenki próbálkozott megfejteni Őfenesége pusztaszeri és lakitelki kijelentései értelmét. Na jó néhányan azzal foglalkoztak, hogy Varga IMF-elhárítási miniszter mitis akart mondani a parlament gazdasági bizottságában?

De nincs vége.

Az MTI híre hétfői nap utolsó percében kelt híre szerint: „Lengyelország és Magyarország egyetért abban, hogy a sikeres visegrádi együttműködést érdemes kiterjeszteni az egész régióra – mondta Prőhle Gergely külügyminisztériumi helyettes államtitkár hétfőn Varsóban, egynapos munkalátogatását összegezve.”

Sőt azt is hozzátette, hogy véleménye szerint: „a jövő év egyik legfontosabb célja megállapítani, hogyan hathat a visegrádi együttműködés sikere a közép-európai kezdeményezésekre”.

„Whether 'tis nobler in the mind to suffer” – „To die, —to sleep”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr678310084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

278239 2012.10.02. 11:16:52

nem is tudom...mielőtt bezárták volna az opni-t, számos beteget kezeltek ott hasonló tünetekkel. azok is hangokat hallottak...
süti beállítások módosítása