Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Éjjel rács van a csillagokon (update)

2012. május 15. - Harun al Rasid

Tasnádi esélytelen

Tasnádi esélytelen

telihold

" Az elmúlt napokban ismertettük a Magyarországon élő zsidó üzletember, Tasnádi Péter immár két évtizede zajló háborúskodásának összefoglalóját a hazai igazságszolgáltatással, az egymást váltó rendőrségi vezetőkkel és azokkal a politikusokkal, akik miközben nyomást gyakorolnak a bíróságokra, szó nélkül tűrik el a nemzetközi törvények által is üldözöttnek rendelt rasszizmust, antiszemitizmust, a nemzetiszocialista propaganda terjesztését és a nem kis számban politikai okokból elkövetett gyilkosságokat.

Néhány olyan dokumentumot ismertetünk, melyeket – ki tudja miért? – a magyarországi kormányzat illetékesei, a félig szabad média tulajdonosai (vélhetően egzisztenciális okokból) nem hozott nyilvánosságra.

2012. május 3-i dátummal az alábbi bejelentés érkezett a Büntetés-végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Önálló Osztályához, dr. Szűcs Andráshoz:

„Tisztelt Ügyész Úr!

…A Budapesti Fegyház és Szigorított Börtönben az őrök egy része, jól látható szélsőjobbos – horogkereszt és egyéb – tetoválásokat visel. Érdemes tanulmányozni az internetes Facebook-ot, ahol a Budapesti Fegyház és Szigorított Börtön őreinek egy része II. világháborús horogkeresztes tankok előtt pózol, vagy olyan képeket tesznek fel, melyek még a közismerten náci szellemiségű internetes orgánumokban sem láthatók.

A nevezett Kocsis Zoltán bv. őrnagynak is ilyen tetoválás látható a bal alkarján, melyet büszkén mutogat kollegáinak. – És bár Kocsis őrnagy illetve Szikora László bv. alkalmazottak ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásért és hivatali visszaélésért (a Btk. 225. És 226.§ 1. bekezdésébe ütköző bűncselekmények elkövetése miatt) büntetőeljárás van folyamatban – az őrség tekintetében semmiféle változás nem tapasztalható…

A helyzet napról napra romlik. – Minden létező módon zaklatják Tasnádi Pétert, a fegyház bv. orvosa, dr. Kocsis Erzsébet (jogszabályellenesen felülbírálva a szakintézmény, az IMEI által elrendelt terápiát) a súlyos betegségben szenvedő betegnek nem adja oda gyógyszereit. Esetében az is felvethető, hogy miként nyilvánulhat meg egy orvos börtönőrként?…  S történik mindez szélsőjobboldali érzelmeiket nem is tagadva, rasszista és trágár kiabálásokkal tarkítva. A bevallottan, köztudottan zsidó származású fogvatartott pedig kiszolgáltatva tölti napjait, mindenféle segítség nélkül…

Dr. Wolsky Luca, szakorvos

Tasnádi Péter strasbourgi jogi képviselője”

Csóti András vezérőrnagyhoz, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokához címzett beadványában (ikt. szám: 898 / 2012 / I-II) Tasnádi Péter fogvatartott az alábbiakat közölte:

„Tisztelt Tábornok Úr!

…Tegnap találkoztam egy felügyelővel az orvosi szobában, aki mindkét alkarját ott kötöztette be, mert állítólag ’íngyulladást’ kapott. A felügyelő alkarján több rasszista tetoválás látható. Délután 16.30 után ismét találkoztam a felügyelővel – miután már külső ellenőrzés már nem várható! – akkorra már meggyógyult, kötések már nem voltak a karján és a tetoválások ismét láthatóvá váltak…

Fegyveres testületek tagjai nem viselhetnek tetoválásokat, főleg nem olyanokat, melyek sértik mások önérzetét, vagy amelyek gyűlöletkeltőek. Kihangsúlyozom, nem az említett az egyetlen felügyelő, aki ilyen tetoválást visel…

Tasnádi Péter sk.”

juden A súlyos betegségekben szenvedő rab orvosi szakvéleményét tanulmányozva – melyben a G2000 BNO kóddal jelzett Parkinson kórtól kezdve immunhiány, agranulocytozis, organikus eredetű epilepsziás szindróma, látásvesztés az egyik szemén és idült obstruktív tüdőbetegség is szerepel – végképp’ nem hagyhatók figyelmen kívűl azok a körülmények, melyek a budapesti fegyintézetben (és vélhetően a többi magyarországi börtönben) tapasztalhatók.

A felsorolt diagnózisok majdnem egésze súlyos, krónikus lefolyású betegségekre utalnak. A forenzikus pszichiátria szerint a közel tíz börtönben töltött esztendő után már biztosan és jelentősen beszűkül az úgynevezett börtöntűrő képesség. A fegyház szigorú körülményei – még ha az említett rasszista, antiszemita, a náci koncentrációs táborokra jellemző megnyilvánulásokat figyelmen kívűl is hagynánk – az ítélet letöltése után esetleg hátra lévő szabad évek minőségét is rontják. Ilyen a Parkinson kór, mely a végstádiumában már akadályozza a beteget az önellátásban is. A folyamat rendszeres tornával, speciális étrenddel, és helyes gyógyszereléssel lassítható…

Jelenleg a budapesti fegyházban a nap 23 óráján keresztül csak üldögélni lehet egy szűk cellában. A fogvatartottak étrendje ismert: se zöldség, sem gyümölcs, sem egyéb, valóban tápláló és egészséges élelem.

Jelenleg orvosszakmai szempontból kimondható: hogy további fegyházi körülmények között töltött évek – ha ugyan egyáltalán túléli azokat – jelentősen megrövidítik Tasnádi Péter életét.

Természetesen, a leírt és megtapasztalt körülmények nem függetleníthetőek a Magyarországon tapasztalható közállapotoktól…

Miközben karhatalmi segítséggel ezer és ezer családot fosztanak meg a lakásuktól, tízezrek hagyják el az országot szabadságjogaik korlátozása és egzisztenciális helyzetük miatt, származásuk okán embereket támadnak meg – nem ritkán gyilkosságokkal végződően – a szabadon szerveződő náci és hungarista szervezetek, több mint egymillió embernek nincs munkahelye… egyetlen zsidó ember tragédiája felett szemet húnynak e közép-európai országban.

A magyarok helyett egyetlen orvos, egy Lembergből (a mai Lvóv mellől) magyarországra került izraelita, harcol kétségbeesetten sorstársáért…- vélhetően mindhiába.

Ma vele, holnap mással számol majd le a nemzetállam, és ha majd holnapután érted jönnek Tisztelt Olvasóm az „igaz magyarok”, már nem marad senki, aki szóljon érted!

Szemenyei-Kiss Tamás"

Ez a cikk az ellenszek.hu oldalán jelent meg.

Nos, Tasnádi úgy jár ki-be, mint a sublótfiók. Akkor kezdődött a kálváriája, mikor még Makkabis-ként létre hozta saját biztonsági cégét, és be akart szállni a Novák&Novák piacrendszer őrzés-védelmébe, kvázi szerette volna ennek az igen profitábilis üzletágnak az újra felosztását. Beleszaladt azonban a legnagyobb falat esetében - a Józsefvárosi Piac - Pintér érdekeltségi rendszerébe. Nem tett jót neki.

Ez addig fog tartani, ameddig egyikük rá nem megy. Állítólag már Pintér se makkegészséges.

A Kanadai Magyar Hírlap legfrissebb közleménye:

A korábbi tájékoztatásainkban is szerepelt Tasnádi Péter izraelita üzletembert – a Kanadai Magyar Hírlap hasábjain közzétett – így nemzetközi nyilvánosságot kapott – írásnak köszönhetően, a kínos helyzetbe került Budapesti Fegyház és Szigorított Börtönből május 14-én egy másik, Balassagyarmaton lévő börtönbe szállították. Értesüléseink szerint a fogvatartott üzletember észak-magyarországi Nógrád megyében lévő intézményben történt elhelyezése átmenetileg megkönnyítheti Tasnádi Péter helyzetét… A börtönben lévő személyt még a mai napon, május 15-én, meglátogatja jogi képviselője, aki kérvényezni fogja, hogy a Kanadai Magyar Hírlap újságírója – esetleg több más külföldi kollégája társaságában – személyesen is találkozhasson a súlyos beteg státusfogollyal.

Amint arról hírt kaptunk, a jelentősebbnek mondható magyarországi TV-2 televízió munkatársai forgatási engedélyt kértek, hogy a nyilvánosság is megismerhesse a KMH-ban közölteket – de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nyilvánvaló okokból megtagadta a kérelmet, amely ily módon nyílt beismerése a kanadai lapban közzétetteknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr248309812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

151711 2012.05.14. 20:05:38

Egy demokráciában (???) megengedhető, hogy a belügyminiszter páholyból végezze ki az ellenfeleit? Ez így jó?

267802 2012.05.14. 20:26:38

Bizony, itt több nagy igazság van, amely közül talán a legnagyobb az utolsó mondat! Tasnádinak nagyobb az esélye!! Pintyőkével hasonlítva megáll az is, h pénzzel nem lehet egészséget venni! Az is talán igaz, h vannak tetoválások, de nem biztos, h azok rasszisták lennének! Az is igaz lehet, h nem egészséges a börtönkoszt, de, ha valaki vega, akkor nem biztos, h tekintettel kell rá lenni! Hacsak nem saját maga szponzorálja! Származása, vallása miatt a felügyelőktől szerintem nem kell tartania, ez inkább csak a kifogások, kötekedések szintje! A fegyház a legsúlyosabb büntetési fokozat, - oda nem piskóta embereket "utalnak" be!! Őszintén! Mit várt? "Civilben" szabadlábon nem egy mimóza-lelkű alak!

163107 2012.05.14. 20:48:35

De miért van fegyházban? Tudtommal nem ölt embert. Persze csak homályosan emlékszem a Tasnádi ügyekre, valami felbujtás volt, kartörés, de hajlamos vagyok hinni annak az infónak, hogy érdekellentét okozta a súlyos büntetéseket. Az, hogy származása miatt bánnak vele rosszabbul, mint a többi rabbal, mindenképpen felháborító.

163107 2012.05.14. 20:52:21

Aha. "Tasnádi Péter ezenkívül (kétrendbeli gyilkosságra felbujtás) bűnös felbujtóként elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, közveszéllyel fenyegetés, rongálás, sikkasztás, csalás, magánokirat-hamisítás, garázdaság, közveszélyokozás, zsarolás, súlyos testi sértés kísérlete és lopás elkövetésében. A bűncselekmények nagy részét a vállalkozó felbujtóként követte " Már ekkor előzetesben leült 3 év és 4 hónapot, azóta már szabadulni kellett számításom szerint, ha nem volt más. Grincs, tényleg nem piskóta. De, ha beteg, akkor betegként kell vele bánni.

istván 2012.05.14. 20:52:53

kitartás Péter.remélem ezek aférgek hamarabb el mennek mint ahogy ők gondolják.szemétládák.oda bent afalak között játszák az agyukat de aszabad életben meg abokájukat össze fossák ha csak kicsit ugy néz rájuk az ember.

163107 2012.05.14. 20:55:09

http://index.hu/bulvar/2012/02/13/jogerosen_het_ev_bortont_kapott_tasnadi/ Úgy értelmeztem, hogy az előző hatot emelték hétre.

34417 2012.05.14. 21:07:31

6. Osszián (szerkesztő) 2012. 05. 14. 20:55 micsoda kegy! fegyházról börtönre enyhítették. betegként pedig azzal bánnak, akit ők annak tartanak. ismerős julia timosenko esete?

34417 2012.05.14. 21:10:02

4. Osszián (szerkesztő) 2012. 05. 14. 20:52 na, ezt hívják halmozott bűncselekménynek. rongálás? csalás? lopás? stb. komolytalan. bárkire rányomják, aki pár napig előzetesben van. egyesével cáfolni is évekbe telik.

34417 2012.05.14. 21:13:01

félre értés ne essék, nem védem tasnádit. nem egy papírmasni, és a lelke se teljesen rózsaszín. csakhogy, a módszerek...

34417 2012.05.14. 21:15:17

gyengébb németesek és gót betűket kevéssé olvasni képesek részére, az egyik illusztráció fordítása: zsidók itt nem kívánatosak!

267802 2012.05.14. 21:15:37

9. harunalrasid HCJD (szerkesztő) Rasid! Ezért mondtam, h a legnagyobb igazság az utolsó mondat!

wesz 2012.05.14. 21:21:16

Ha jol emlekszem, az elso Orban kormany idejen mar egyszer eljatszotta ezt a "a Zorbanek le akarnak vadaszni mert zsido vagyok" cimu nagy eloadast, oszt mit ad Isten a szocik alatt megint bekasztliztak. Ugyhogy mara mar minden magyar budos antiszemita, aki a teljesen artatlan Tasnadit akarja kinyirni. Elsofokon 2009-ben iteltek el, amikor meg vastagon a szocik es foleg a szadesz volt hatalmon. Raadasul arra mindenki emlekezhet, ahogy a volt nejet meg annak a ferjet meg akarta oletni. Az anyost pedig le is ontottek nemi sosavval. Aki emlekszik meg az elmeorvosanak az apro gikszerere, az az egesz betegseget meg fogja kerdojelezni. Mint ahogy az bebizonyosodott, lefizette az orvost, hogy hulyeve nyilvanitsa. Aztan mara maradt az orok antiszemita kartya, hatha bejon. Szerintem ma mar ez se mukodik, szerencsere.

34417 2012.05.14. 21:37:48

12. wesz (látogató) 2012. 05. 14. 21:21 "Szerintem ma mar ez se mukodik, szerencsere." ha ezt bővebben kifejtenéd? kemény munka lesz, hogy ne legyen antiszemita felhangja, de bízom benned, nagy tehetség vagy!

34417 2012.05.14. 22:05:05

11. grincs 2012. 05. 14. 21:15 ne rendeljük ezt személyek ellentétéhez. sokkal többről van szó, mint ahogy a cikk is írja. egy módszerről, mely a nemtetszőket nullázza le, akár köztörvényes bűnök alapján is.

193225 2012.05.14. 23:04:12

Valami nem tűnik föl nektek? Egy ennyire profi manus, kijön a sittről és nyugodtan megvárja, míg visszaviszik . Hahahahahahaa

122188 2012.05.15. 00:06:08

http://rodosto.nolblog.hu/archives/2012/05/14/RECEPT_amit_a_NOLblog_Irigatoranak_irt_fel_a_pszichologus/

151711 2012.05.15. 05:38:23

Shakespeare! Nem profi, csak naív. Azt hitte ( és hiszi), ha nem követett el semmit, akkor felmentik. A " leöntötte anyósát sósavval" című kedvenc médiában használatos vádról: 1. sósavat senki nem talált, egyetlen laboros szakértő sem 2. az elkövetőt senki nem látta, azóta is "ismeretlen tettes" 3. az anyóson nem volt külsérelmi nyom ( az orvosszakértő egy!!!! napon belül gyógyuló sérülésről beszélt!!) Az anyós egyetlen tárgyaláson nem volt ott. Minden alkalommal igazolásokat nyújtott be. Végül helyszíni tárgyalást tartottak, de a védőket "elfelejtették" értesíteni. Ennyi. Ezzel az erővel ilyesmit bárkire rákenhetnek. Ja és Tasnádi Péter az egész állítólagos bűncselekmény-sorozat alatt előzetesben ült. Végig. Ő azért volt "felbújtó" és kapta a legsúlyosabb büntetést, mert egy embere, akire rábízta a házát és az üzletét 'vádalkut" kötött, és az ő tanúvallomása bizonyította ( egyedül ez az egy!) hogy minden létező cselekmény Tasnádi megbízásából történt. Őt bízta meg és ő továbbadta. Ezért ül most, mert ugyan három és fél évet letöltött előzetesben, de a többi előzetesben töltött idő már sehová nem számít be. Így még további három és felet kell töltenie fegyházban. Minden kedvezményből kizárta a bíróság.

34417 2012.05.15. 06:15:14

17. nana 2012. 05. 15. 5:38 hát erről beszélek. és mondja valaki, hogy nem megrendelésre történt. még akkor is, ha tasnádi nem éppen a mária kongregáció leánykórusának kórusvezetője. amúgy a közügyektől való eltiltás biztosan mélyen megrázta. igaz, legfeljebb nem lehet képviselő. pedig azok között van bőven, aki többet ülhetne a sitten, mint tasnádi.

34417 2012.05.15. 06:19:27

16. rodosto 2012. 05. 15. 0:06 köszönöm magas ívű okfejtésedet. ha legközelebb egy kicsit arra is ügyelnél - persze, csak akkor, ha nem megerőltető neked - hogy valami halovány összefüggés legyen írásod és a post tartalma közt, már szinte földön túli boldogság öntene el: emberek, halleluja, nem éltem hiába!

14742 2012.05.15. 06:40:21

Ez a dupla nullás wesz (na nem a réteslisztre, inkább a budira gondoltam) a gyógyszermegvonást, az orvos viselkedését helyesnek tartja, ugyanakkor elképzelhető, hogy az éppen éhségsztrájkoló palesztin börtöntöltelékek jogaiért beszáll a nemzetközi kórusba.

34417 2012.05.15. 06:46:05

20. lehar 2012. 05. 15. 6:40 wesz? kizárt dolog. perverz módon ragaszkodik ahhoz, hogy csak az itthoni dolgokban ossza az észt, pedig semmi köze hozzá. mivel azonban deklarálta, hogy ő, ott, azután senki magyarral nem tart kapcsolatot (nem méltók rá), úgy sejtem, ez pótcselekvés nála. tkp. sajnálom.

34417 2012.05.15. 06:48:00

17. nana 2012. 05. 15. 5:38 még egy megjegyzés: valóban naiv. bízik a pártatlan igazságszolgáltatásban.

verecke 2012.05.15. 11:18:15

végre egy gengsztermentegetés.Sokáig nem birtátok hogy ne kiálljatok ki valami elitélt mellett. Csak a enveket figyeljétek:D

verecke 2012.05.15. 11:25:12

20. lehar egy büdös gyilkos gengszetrt mentegettek éppen , hozzadok a vérzivatarosba már innen ezekkel az idióta bűnpárti beszédetekkel

wesz 2012.05.15. 11:40:54

Lehar, Vigyetek haza, szerintem ha keritek kiadjak nektek es ezzel mindenki jol jarna. Rasid, par eve meg minden antiszemita vadra ugrott mindenki, elhatarolodott, hosszasan irtak rola. Mara mar a kutyat sem erdekli es ezert mindenki megtett mindent amit lehetett. Az antiszemitak egyre hangosabban szidtak a zsidokat, mig a cionistak ugyanakkora hangerovel nyilasoztak, fasisztaztak, hungaristaztak, geneztek, vagy eppen szar magyaroztak. Igy aztan mara az ingerkuszob oly magasra emelkedett, hogy egy ilyen Tasnadi fele "banccsak ot a zsidosaga miatt" cimu nagy eloadas maximum nemely new yorki korokben tud hullamot verni. Mashol mar nemigen. Ami tulajdonkeppen nagyon nagy baj, ugyanis ha tenyleg baj lenne, akkor mar nem lesz (ismet) senki aki utjat alna.

14742 2012.05.15. 11:42:55

24. verecke (látogató) 2012. 05. 15. 11:25 Idefigyelj Verecke, Te húzz a zivatarosba. de lehetőleg gyorsan. Mit érdekel engem, hogy mit csinált - mellesleg nem is tudom. Egyszerűen arról van szó, hogy egy embertől, aki börtönbüntetését tölti, az orvosi ellátás nem tagadható meg. Márpedig a gyógyszermegvonás ebbe a kategóriába tartozik. Fuss neki még egyszer az olvasásnak! Senki nem védte az elítéltet. A magam részéről viszont az orvost eltiltanám hivatása gyakorlásától...

34417 2012.05.15. 11:53:39

23. verecke (látogató) 2012. 05. 15. 11:18 elbűvölve figyelem magas röptű kommentjeidet. kérlek, ne add alább! (még belecsapódsz a földbe)

34417 2012.05.15. 11:57:17

25. wesz (látogató) 2012. 05. 15. 11:40 "hittem szép szavadnak, biztatóm valál.." fogalmad sincs az itteni hatalmi játékokról. ha odakint csak egyetlen rasszista szót ejtenél, másnap már kinézne neked néhány év. idehaza se erről van szó, hanem a módszerről, amit a hatalom gyakorol. veszed az adást? mert, úgy vélem, rendesen mellé mentél...

34417 2012.05.15. 11:58:10

26. lehar 2012. 05. 15. 11:42 vereckének hiába magyarázod a napsütést, vakond...

verecke 2012.05.15. 12:19:50

26. Egyszerüen annyi van , hogy kaptál kötötűt és belekötsz mindenbe. Ha éppen főmaffiozót egy családgyilkos , egy alvilági figurát akkor azt véded. ÉS menj te a vérzivatarosba :) Már ne haragudj ,de olyan idétlen amitművelsz néha:) 29. Neked csitt , szerintem :) Mert hogy ki lesz vakond majd én eldöntöm:)

verecke 2012.05.15. 12:22:22

26. Te tiltanál már mindent és mindenkit aki nem ért veled egyet. Elég gyatra világnézet:)

verecke 2012.05.15. 12:26:39

27. raska:) Kicsit megcsappantál , már az olvasottság sem a régi. Rossz lóra tettél ,hamisan vádoltál és stb...:) Még csak most jön :)

14742 2012.05.15. 12:27:42

30. verecke (látogató) 2012. 05. 15. 12:19 Csillapodj. Ne azt nézd ki írta, hanem azt, hogy van-e igazságtartalma a mondandójának. Gondolj bele, hogy te vagy az elítélt és azért, mert 49-es lábad van, nem kapsz tyúkszemírtót. Ha ez az eset előállna, feltétlen értesítést kérek, - akár az ügyvéded útján - hogy megvédhesselek.

verecke 2012.05.15. 13:06:17

33. De hülyeséget irtál:) Nem én vagyok az előitéletes hanem te és köreid:) De ez mellékes. Marhaságot irtál enniy:)

verecke 2012.05.15. 13:19:12

33. Ne engem kérdezz sosem voltam elitélve és nem is leszek. Vannak itt ebben tapasztaltabbak ismered öket , kérdezd tőlük.:

14742 2012.05.15. 13:25:39

34-35. 1. Az, hogy valakinek szövegértési gondjai vannak, még nem biztos, hogy az általa értelmezhetetlen írás hülyeség lenne. 2. Soha ne mondd, hogy soha... 3. Egyébként, ha te vagy a "régi" verecke, sajnálom, hogy ennyire csappant a színvonalad. Volt idő, mikor még érdemes volt veled vitatkozni. Ma már csak vagdalkozni tudsz. Ezért be is fejezem.

verecke 2012.05.15. 14:38:17

36. Ugye nem akarsz gyözködni. Hogy ki mit ért azt nem te fogod eldönteni. Én eldöntöm mit mondaok ,temeg fogalkozz magddal. Az hogy én kivagyok téged ne érdekeljen , hogy ki eredeti meg ki nem az se. A szinvonalról te ne beszélj ,te előitéletből itélkezel. Nem vagdalkozok. Épp egy olyan ember blogjában parolázol aki vagdalozik éppen most is. Ne ess a szánalmasok csapdájába.

34417 2012.05.15. 14:40:03

36. lehar 2012. 05. 15. 13:25 hiába, már verecke se a régi! pedig ő ott volt lezsák sátránál, a lista szerint mint "vecj," azaz "vihar esetén cölöptartónak jó":DDD

34417 2012.05.15. 14:41:39

35. verecke (látogató) 2012. 05. 15. 13:19 tudsz valamit? már megint? hogy mik vannak!

verecke 2012.05.15. 14:53:18

39. Bocs :) És csak jelzem minden egyes nyilvános rágalmad amivel gyanusitgatsz utalgatsz emeli a peren kivül követlt összeget. Sanjon nagyon sok kártokoz nekem azzal hogy mint országos és világhirű blogger visszaéltél adataimmal ill . hogy megrágalmaztál. De sebaj , másfilmeket nézünk :) Remélem nem kérsz megint új bírót ,mert igy is tele a oucájuk már veled:) Valamiért nagyon erőlködnöd kell ,de már azért sokan tudják mit is műveltél:) Várady ur is megjelent aki még sosem irt ide csak böngészett ésmegcsapta a fülét:) raska megmondtam neked nagyjábol egy éve , fejezd be a rágalmazásom ,mert rossz kóra tettél.

34417 2012.05.15. 14:56:12

[verecke](#1382670) te szedsz valamit magyar nyelv ellen? felhívom becses figyelmed, hogy a post témája se nem lóverseny, se nem "verecke" rágalmazási pere. kérlek, ha nem esik nehezedre, tartsd magad a témához.

verecke 2012.05.15. 15:07:24

41. kinek állt érdekében. Bizony , ez alapján , illetve a köröbdből szártmazó vallomások és az általam benyujtott iratok miatt nyomoznak bizony utánad. Kinek lenne élrdeke ma is a NolBlog főoldalán leirni azokat amik állitólag téged sértenek ,de te népszerűsited. Raska mondom , rossz lóra tettél , megrágalmaztál személyes adataimmal visszaéltél , nem aj ha nem érted ,majd megfogod. Az hogy te mire kérsz meg irreleváns, tisztességes , becslettes büntetlen előéletű emberek véleményére adok. Veled szemben pedig minden jószándékom elmerült , az is , hogy nem lesz viszontper, illetve a jóhiszeműségemnek is vége. MInd a hárman felelősségre lesztek vonva . Lehet majd makogni meg remegni

34417 2012.05.15. 15:18:40

42. verecke (látogató) 2012. 05. 15. 15:07 ugyan iszom szavaidat, de ismét megkérlek, hogy ne a lóversennyel foglalkozz, hanem a posttal. de, ha már ennyire lovizol: tartalékold erődet a befutóra:))) azon kívül javaslom, hogy ne szedj fogalmazás gátlót.

267802 2012.05.15. 15:44:56

harunalrasid HCJD (szerkesztő) Rasid! Miért nem húzod be a szúnyoghálót? :-))

34417 2012.05.15. 15:55:28

[grincs](#1382697) igazad van. ugyan kicsi a szúnyog, de idegesítő a döngése:-) no meg, a nyelvezetét sem igazán értem. valami egyedi vereckét beszél:)))

34417 2012.05.15. 15:57:35

verecke, kértelek szép szóval, hogy tartsd magad a témához. ha nem hát nem. te akartad...

199664 2012.05.15. 21:21:26

Először is! Mindenki lassítson egy kicsit!Ugyanis,bár nem ismerem a mai Bv.törvényt,sem az össze meg átfabrikált BtK.-t,de úgy gondolom,hogy az 1978 évi.IV-es törvény a szigorított börtön -fokozatot eltörölte!Ha visszahozták,az ugyan nagy baromságra vall,hiszen már akkor sem lehetett differenciálni a fegyház,és a szigorított börtön között! Továbbra is marad a Budapesti Fegyház,és Börtön megjelölés,februári kiértesítésemről ez derül ki!! Aztán,ha valóban létezik rasszista tetovált őr(horogkereszt,nyilaskereszt,vagy egyéb,erre utaló tetko,a)akkor azokat azonnal el kell bocsátani a szolgálatból!!! Ha megfelel a valóságnak,hogy az orvos az elítéltnek felírt gyógyszert nem adta ki,illetve annak beadását megtagadta,kivéve,ha az elítélt azzal csalárd módon visszaélt,vagy a bv.szabályait súlyosan megszegte(ebbe beletartozik az orvos megtévesztése,hamis diagnózis igazolása,stb),akkor az orvost felelősségre kell vonni,ssúlyos esetben a bv.kötelékéből el kell bocsátani! Téves az a nézet,hogy egyenruhás orvos nem létezik!Ha az intézet rendelkezik kórházzal(legtöbb igen!) akkor a vezető főorvos,beosztott orvos,ápolók egyen ruhások!! De van civil státusz is! Ahogy én a nyugdíjazásom óta még megmaradt gárdát,és a Gyűjtő most nyugalomba vonult parancsnokát ismerem,ilyenek nem fordulhattak elő!Tévedhetek ugyan,de ....! Bízom abban,hogy akik nem ebben a rendszerben szocializálódtak a bv.kötelékébe,azok hűek maradtak ahhoz a szellemhez,amelyet nem ebben a rendben ismertek meg! Bár az öt bv.intézet pk.ezredes,akiket elitélttel való összejátszás miatt nyugdíjaztak....hát,egy kicsit bezavar a képbe! Ugyanis én mindegyiket elbocsátottam volna a bv.kötelékéből,lefokozva,és hadbíróság elé állítva!Úgy,mint velünk csinálták volna annak idején,ha ilyenre vetemedtünk volna!

34417 2012.05.16. 07:34:20

47. pietnik 2012. 05. 15. 21:21 köszönöm a kiegészítést. ha még hozzá tesszük, hogy sem tasnádi, sem dr. wolsky nem kockáztatná a hamis vád gyanúját, akkor itt valami nagyon csúf dolgot főznek a kondérban! dr. wolsky az idézett szövegben - szerintem - nem az egyenruhára gondolt, hanem az orvosi etikára. egy orvos nem lehet magatartása, hozzáállása, lelke szerint fegyőr? de, bizony, lehet. csak nem etikus.

medve1942 2012.05.16. 12:53:41

Tasnádi korábbi börtönélményeit egy, A FIDESZ börtönében című könyvben írta meg. Meg is jelent. Mire számított? A börtönorvosokhoz: B. Zoltán, a kiváló újságíró (azóta tudtommal átesett egy infarktuson) még a régi világban mintegy brahiból nem fizetett ki egy pénzbüntetést, hogy nagy börtönriportot csinál, és bement leülni. Azt hiszem, nélhány nap után üzent a főszerkesztőnek, hogy inkább adják fel a pénzt, de sürgősen. A börtön orvosnője (mondom, 1980 táján) nem engedte odaadni neki az életmentő szívgyógyszerét, mondván, hogy ő azt nem ismeri. Persze, ez nem jelenti azt, hogy minden börtönorvos sarlatán hentes, akit egy rendelőbe se vettek fel - 1970 táján például a börtönök nőgyógyásza a tudomány és emberség megszállottja volt, a legjobbak egyike a maga szakmájában.

199664 2012.05.16. 15:57:49

Medve ! Ne túlozzunk!Ahhoz,hogy B.Zoltán gyógyszerét nem adták ki (1980 körül),ahhoz tudni kell azt is,hogy az elítéltnek nem küldhető,nem adható ki csak olyan gyógyszer,amelyet a bv. bevizsgált!Erre megvannak a lehetőségei,sőt kötelessége is! Azt csak azért mondom el,hogy ez miért fontos,mert valszeg nem vagytok tisztában azzal,hogy a börtön világa csak ma kezd hasonlítani a külső világra,abban az időben ez azért nem volt ennyire világos a kívülállók körében! Egy nem ismert gyógyszer,egy ismeretlen rendeltetésű tárgy használata esetén súlyos biztonsági problémákat lehet okozni a bv.-n belül!Az újságíró kolléga nem mérte fel azt, hogy egy ennyire szigorúan vett intézmény-rendszerben nem járunk be csak úgy szórakozásból,meg a saját szakállunkra! Ami neki elborzasztó lehetett,az a bv.-ben dolgozónak,és az elítéltnek mindennapos dolog! És az elítélteknél jobban senki nem ismeri a jogaikat!A kötelezettségeiket már kevésbé! Mellesleg Tasnádira sem fogadnék a tisztesség területén egy lyukas kétfilléresre sem! Aki az enyészet útjára lépett...... az legyen tisztába vele,hogy ott nyerni nem igen lehet!!

medve1942 2012.05.19. 17:36:18

Közvetve vannak tapasztalataim az 1980 körüli börtönvilágról... :) B., a nagy brahista közvetleneket akart szerezni. Mellesleg R. Székely Julianna is ilyesmire készült be nem fizetett kutyapisi-bünti miatt (talán két nap lett volna), de a bíróságon alighanem rájöttek, hogy ez a célja, és letiltatták a pénzbüntetést a fizetéséből. Tasnádi ügyben nekem még olyan emlékeim vannak, hogy egy rabbi hozta neki a kóser kosztot, viszont kifelé is vitt valami illeális üzenetfélét. Akkor is harcban állt a BV-val, sportszert követelt, amíg végül kapott egy sakk-készletet. Fene se "harcol" Tasnádi jogaiért, csak azt gondolom, hogy az orvos szemével nézve egy elítélt elsősorban beteg, vagy nem, de ha egy kollégája már felírt neki egy orvosságot, akkor neki mint börtönorvosnak nem az a dolga, hogy azt felülbírálja a BV szabályai szerint, hanem, hogy legalábbis megnézze, mi az. Ez B. Z. esetére vonatkozik.

348682 2015.07.28. 18:50:12

Azóta, nem Tasnádi Péter ügyében alaposan elkefélték a magyar államot, ÁLTALÁBAN a börtönviszonyok embertelen volta miatt. Két elítélt nyert Strasbourgban. Jogerősen. Amúgy Mo. minden ügyét elveszíti, ahogy azok megítélése civilizált helyre kerül. Erópa mocska az ország. És csúszik lefelé.
süti beállítások módosítása