Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Akcióban az ötödik hadoszlop!

2012. január 18. - Harun al Rasid

avagy az agyonkeresztény Semjén húzása...

avagy az agyonkeresztény Semjén húzása...

Ez a cikk a Kanadai Magyar Hírlap oldalán jelent meg.

"Akcióban az ötödik hadoszlop – a nemzetmentők még Barack Obama elnököt is megfenyegették.



2012. január 17-én Brüsszelben, az Európai Unió központjában elindult az eljárás Magyarország, mint tagállam ellen, mivel az Orbán Viktor vezette kormány az elmúlt hét végéig nem válaszolt az EU által kifogásolt kormányzati intézkedésekre, a testület által korábban is bírált – a Fidesz-KDNP koalíció szerint szükségesnek vélt – törvények életbe léptetése miatt.

A szélsőjobboldallal akcióegységben tevékenykedő Orbán-kormány, személyüket azonosítva a magyar nemzettel (!), három kampányt is elindított. Részben Magyarországon és a Románia részét képező Erdélyben a január 21-re, Budapesten tervezett nagyszabású kormánypárti tüntetés sikeréért – ugyanakkor formalevél alapján írott tiltakozások százait küldette el Barack Obamának a Lipták Béla vezette „Hungarian Lobby”.

Azzal fenyegették meg az amerikai elnököt, hogy ha nem állítja le Hillary Clintont – ti. a politikus által hangoztatott, Orbán tevékenységét kritizáló kijelentéseket – akkor az idei elnökválasztáson nem szavaz rá másfél millió amerikai magyar.

Erdély jelentősebb magyarok által lakott városaiból, községeiből (amint az a romániai sajtóból ismert) 50 román lej befizetésével szállítják Budapestre Orbán Viktor híveit.

Semjén Zsolt kereszténydemokratának mondott politikus valószínűleg még emlékszik II. Rákócz Ferenc vezérlő fejedelem Munkács várában 1703. június 7. napján közreadott kiáltványára – a „Recrudescunt diutina inclytae gentis Hungariae vulnera” kezdetű sorokra – mert annak mintájára fogalmazta meg mondandóját, miszerint „Ha a nemzetet sérelem éri, az egyetemes magyarság mozgósítható legyen”.

Amint arról a közelmúltban meggyőződhettek a Kárpát-medencében élők: a szabadságjogokat és a sajtó szabadságát sárba taposó Orbán-kormány mellett egyelőre csak a neonáci, antiszemita Jobbik Magyarországért Mozgalom hívei sorakoztak fel.



Az Egyesült Államokban a szervezők némileg eltértek az európai kliséktől, bár különösebben újat nem sikerült Lipták Béla úrnak és Jeszenszky Gézának az Antall-kormány egykori külügyminiszterének kitalálnia. Ők ugyanis kormánypárti kampány keretében az általuk írott mintalevelek másolására, postázására szólítják fel az Egyesült Államokban élő magyarokat – hogy a Barack Obamának küldött sorok mellett árasszák el leveleikkel, internetes hozzászólásaikkal a külföldön élő honfitársaink levelesládáit, mindazokat is, akik bírálják az Orbán-kormány tevékenységét.

Az amerikai, kanadai, nyugat-európai úgynevezett „polgári körökre” (az ötödik hadoszlopra) támaszkodó tevékenység szálai Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezében futnak össze. – A mozgósítás nagy erővel zajlik s eközben azzal vádolják a magyarországi baloldali, liberális pártokat, szervezeteket, hogy ők gerjesztik az immár zavaróvá vált nyugati sajtóhíradásokat, az Európai Unió vezetőinek és az Egyesült Államok kormányának kritikáit.

Az akciók szervezői szélsőjobboldali emigráns magyar szervezetek, melyek spontán akcióként szeretnék feltüntetni tevékenységüket – irányított kommandók igyekeznek nyomás alatt tartani megfélemlíteni a véleményformáló zsurnalisztákat, a magyar egyesületek vezetőit.

A Kovács Tamás államtitkárral és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel előzőleg egyeztetett akciók irányítói (Pordány László, Szapáry György, Szebényi Ferenc, Jeszenszky Géza, stb.) nagyobb olvasottságú orgánumokban igyekeznek híveket szerezni Magyarországnak, ténylegesen az Orbán-kormánynak. – Jeszenszky Géza oslói nagykövet például az elmúlt napokban jelentette ki: „Én már pénteken (január 13-án! – a Szerk.) megírtam levelemet, norvégra is lefordítva, az itteni vezető napilapnak – elértem, hogy 4.500 karakter terjedelemben közlik írásomat néhány napon belül.”

A Kanadában szerveződő radikális, szélsőjobboldali csoportok magyargyűlölőnek nevezték a kanadai sajtó, elsőrendűen is a Kanadai Magyar Hírlap, bírálatait. – Androvich Tamás, a montreali Magyarok Nagyasszonya Egyházközség plébánosa Prohászka Ottokárt, a hungarista eszme ideológusát példaképének nevezte… a bírálókat pedig „keresztény-, magyar- és életellenesnek”.

A Kanadai Magyar Demokratikus Charta közleményben tiltakozott, hogy a kanadai magyar nagykövet is részt vett egy szélsőjobboldali összejövetel szervezésében, melynek keretében petíciót adtak volna ki a Demokratikus Charta ellen. – Összejövetelükön az egyetlen napirendi pont a Demokratikus Charta és a tervezett petíció volt. Ezt az „okmányt” végül is a kontinens méretű országban 365 személy írta alá – köztük Detre Gyula, Szálasi Ferenc egykori személyi testőre, aki napjainkban már 94 éves…

Az akciókba bevonták még a keresztény vallású és igaz magyar cserkészeket is. Egyik parancsnokuk az alábbiakat írta a külföldön élő fiatalokhoz: „Valószínűleg tudomással bírtok arról, hogy hazánk polgári kormánya óriási harcban áll a világ bankáraival és baloldali politikusaival. Ezt a magyarságot érő támadássorozatot a ’demokratikus ellenség’ fűti és látja el hazugságok tömegével – a nyugati szintén ’demokratikus’ sajtó pedig lelkesen támogatja.”

A Fidesz MPSZ propagandaanyaga szélsőbaloldalinak és a szovjet rendszert védelmező posztkommunista elit képviselőinek nevezi a liberálisokat éppen úgy, mint a szocialistákat.

Bár a polgárinak nevezett Orbán-kormány és a neonáci Jobbik Magyarországért Mozgalom nemzetközi összeesküvést emleget a demokrácia védelmében felszólalókat megbélyegezve, a felsorolt példák is elegendőek annak megállapítására, hogy éppen az „ötödik hadoszlop” tevékenysége bizonyítja az állítás ellenkezőjét. Dr. Eva Maria Barki, a Bécsben élő ügyvédnő pl. éppen az elmúlt huszonnégy órában fordult a magyar nemzetet féltő honfitársainkhoz.

Az illusztrációként mellékelt plakátokat a Magyarországon – a szabad véleménynyílvánitás jegyében – szabadon terjeszthetik a szélsőjobboldali organizációk.

Szemenyei-Kiss Tamás

Budapest-Bécs, 2012. január 17."

Az ár nem is nagyon drága, tekintve, hogy Romániában egy db. tojás egy lejbe kerül, a Chiuc (Csík) kétliteres sör pedig négy lejbe. Budapestig kitart, feltéve, hogy a Királyhágón megállnak pisiszünetre. Pesten meg olcsó a krumpliszeszből csinált Kalinka vodka.

Ami a fenyegetést illeti: Obama kétségtelenül le fog izzadni félelmében. Amúgy az egészről nekem az elefánt és az egér esete jut eszembe, amint a hídon mennek. Az egér felszól az elefánthoz: hallod, hogy dübörgünk?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr768309622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

235117 2012.01.18. 08:15:36

Érdekes a másfél millió magyar szavazatával riogatás. Bár a magyarnak is többnyire tíz ujja van, ergo egy magyar így tíz magyarnak számítható. (a lábujjak, amíg nem szükségesek, tartalékba maradnak)

12392 2012.01.18. 08:25:50

sztahanovisták!

12019 2012.01.18. 09:15:36

Hiába göcsölnek a fijjug, bukni fognak. Persze néhány százezer agymosott kényszerképzetest mindig össze tudnak rántani, hála a nemzeti demagógiának, elleségképeknek, valláshoz való törleszkedésüknek. Ilyesmire építkeztek elődeik 1945-ig. Qurva jól végződött!!

114634 2012.01.18. 09:51:09

Rasid! Ezt írod: "Ezt az „okmányt” végül is a kontinens méretű országban 365 személy írta alá – köztük Detre Gyula, Szálasi Ferenc egykori személyi testőre, aki napjainkban már 94 éves…" Szerintem ez mindent elmond! Lehet, h a címnek jobb lett volna: Akcióban a nyilasok!

58395 2012.01.18. 10:43:03

Az a baj, hogy a fanatikusok mindig mindenre mozgósíthatók, főleg ha van egy kis balhéra kilátás... Ez a "Ferencváros kemény mag effektus".... Mivel nincsenek gátlásaik, kvázi többnek látszanak....

114634 2012.01.18. 11:15:25

5. Kokó Lehet, h ezért vásárolták vissza a Fradit? Csak azért, h legyen utánpótlás a fogyatkozó hívek miatt??

34417 2012.01.18. 12:25:36

[raptor](#1318324) dehogy. egy 94 éves ember emlékezete megszépít mindent...én csak 65 vagyok, de az első nőmre úgy emlékszem, hogy maga volt a csoda...pedig, dehogy: ráfért volna egy kis fogszabályozás, de az akkor még nem volt divatban :-)))

34417 2012.01.18. 12:26:37

[Kokó](#1318343) na ja. bár nekem eszembe sincs tupírozni a hajam:-)))

179584 2012.01.18. 15:40:47

Anyukám egyszer kapott ki, de akkor nagyon! Torkoskodott, és nagymama kérdésére, hogy "te voltál az Erzsikém?"- anyu felelt: nem, a Lujzi volt. (Mamának cukros volt az orra.) Megkapta a magáét a hazugságért és más bemártásáért. Ezeknek a kormány-béli és hozzájuk hü zseniknek is elkellett volna a rendreutasítás, de nagyon!!!
süti beállítások módosítása